Dodaj do ulubionych

USG dopochwowe-po co sie to robi?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 23:54
wiem ze moze to głupie pytanie ale ja nie wiem.
czy to nalezy zaliczyc do standardowych badan?takich przeglądowych?ja migdy
nie miałam, no i nie wiem czy nie powinnam sie o to upominac,
mam tez pytanie o dobrego gina-kobitke w krakowie,
jeszcze jedno slyszalam ze nowoczesna cytologia- pobiera sie materiał
szczoteczką, mialyscie cos takiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:06
      zeby sprawdzic, czy masz w srodku wszystko w porzadku
      a ginekologa znajdz sobie sama na bialej liscie - namiary w pomocnych linkach
    • Gość: fg Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 00:06
      przezpochwowe.
      Lekarz nakłada prezerwatywę na głowicę urządzenia, dodaje jakiś środek
      nawilżający i wprowadza do pochwy.
    • fortepiano1 Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? 08.01.06, 00:07
      zajrzyj na tę stronę pełne info o cytologii i o szczoteczkach
      wklej link www.mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=974
      • Gość: qwerty Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:27
        czy ktos robil sobie taka cytologie ze szczoteczką w krakowie?
        powiedzcie - ze zeszlago badania mam cytotyp II- no i mam sie martwic, czy to
        normalna sytuacja?bo lekarka w sumie powiedziała ze ok , no ale powinnam miec
        cytotyp I, prawda?
        • fortepiano1 Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? 08.01.06, 00:32
          mnie zawsze lekarze mówili że typ I maja dziewice i zakonnice ale też nie
          zawsze. odobno II grupa jest najczęstrza dla kobiet współżyjących i uznaje sie
          ja w zasadzie u nich za normę. tez mam zawsze II.
          • Gość: qwerty Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:36
            serdecznie dzieki, bede miala spokojny sen, i musze jeszcze znalezc kogos kto
            robi cyt szczoteczką,
            pozdrawiamsmile
          • Gość: Ewa Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:12
            Ja jestem dziewicą a cytologia i tak mi wyszła 2 Nie ma więć reguły.
    • natka110 Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? 09.01.06, 11:11
      Generalnie USG to badanie nieinwazyjne ktore podglada cie w srodku bez robienia
      szkod. Nie tylko w ciazy, ale np ladnie widac piasek w nerkach, jesli masz
      poczatki kamieni, albo zniszczona/nadgryziona watrobe, jesli jesz tlusto i
      pijesz alko. USG raz na jakis czas dobrze zrobic, ale zeby od razu dopochwowe?
      Ja robie przez powloki brzuszne+piersi, zeby zobaczyc czy np m sie jakies cysty
      nie robia, albo zapalenie kanalikow mlekowych(mlecznych?), ktore kiedys mialam.
      I moj lekarz mowi, ze przez brzuch lepiej widzi, bo wiecej.
      Dopochwowe z tego co wiem, dziewczyny robia n apoczatku ciazy, albo w
      przypadkach choprob narzadu rodnego.
    • Gość: karolina Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? IP: *.crowley.pl 09.01.06, 11:20
      Przyłaczam sie do prosby - gdzie w Krakowie wykonaja mi cytologie przy uzyciu
      szczoteczki? Nie interesuje mnie wizyta u ginekologa tylko sama cytologia
      • bo.tak Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? 09.01.06, 13:08
        W Klinice Krakowskiej ul. Mehoffera 6.
        • Gość: qwerty Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:12
          o wreszcie ktos wiesmile, mam pytanie czy zrobią mi w ramach funduszu, a jesli nie
          to ile kosztuje, i czy trzeba dlugo czekac, jakos sie umawiac, jakie sa pory?
          ew. jesli masz moze tel. tam to bede wdzieczna smile
          • bo.tak Re: USG dopochwowe-po co sie to robi? 10.01.06, 11:00
            google?? suspicious
            www.google.pl/search?hl=pl&q=Klinika+Krakowska&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
            www.klinika.krakow.pl/
            zadzwon i zapytaj suspicious nie wiem czy robią na skierowanie. Wiem natomiast, że
            jeżeli pojdziesz do obojętnie jakiego gina i odpowiesz na pytanie "Kiedy
            ostatnia cytologia"
            "w 2000" wink to ci da skierowanie i wtedy jest bezpłatnie. Przeważnie cyto robią
            przy gabinecie od razu. Możesz sie zapytać czy mają szczoteczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka