chudsza 27.10.03, 22:44 Mam pytanko i prosze o pomoc . w czasie okresu kochałam sie bez zabezpieczenia i to prawie kazdego dnia czy jest możliwośc zajścia w ciąze ?? ( mam nieregularny okres ) prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: okres a płodność 28.10.03, 09:48 jeżeli twoje cykle mają tendencje do skracania się (do 20 dni), to pod koniec okresu może pojawić się śluz płodny, który przetrzyma w dobrej kondycji plemniki aż do owulacji. skoro masz nieregularne, to nigdy nie wiesz czy tym razem sie nie skróci, więc uważaj. w czasie okresu prezerwatywa nie zaszkodzi chociaż by dla higieny - wtedy łatwiej o zakażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: okres a płodność 28.10.03, 14:03 Niestty tak- zwłaszcza jesli krwawienie jest długie moze dojśc do ciąży jesli kobieta współżyje podczas okresu. nalezy zauważyc że stosowanie naturalnych metod planowania rodziny u osób nieregularnir miesiaczkujących jest trudne- praktycznie wchodzi w gre rygorystyczna metoda objwówo termiczna(kochanie sie po owulacji) Odpowiedz Link Zgłoś