Gość: lexia IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 09:18 od dłuższego czasu mam bialy gorzki nalot na jezyku który ma bardzo nieprzyjemy smak i zapach nie jest to grzybica czy można zrobić jakiś wymaz i zobaczyć co to jest czy są jakieś badania ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: nalot na języku 21.03.04, 11:32 Biały nalot na języku zawsze świadczy o tym, że z organizmem jest jakieś niehalo. Najpierw rzeczywiście sprawdź, czy to grzybica, bo grzybki szczególnie lubią zaatakować wczesną wiosną. Jeżeli nie, trzeba się sobie uważnie przyjrzeć. Jeżeli dostaniesz coś na sam nalot (prawdopodobnie czegoś takiego nie ma), to po prostu odetniesz się od źródła informacji. Przedwojenni lekarze umieli czytać tzw. mapę języka - to znaczy, jak nalot odbija to, co jest w środku. To metoda znana medycynie od setek lat, a teraz już prawie zapomniana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexia Re: nalot na języku IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 12:05 grzybicy nie mam bo grzybica jest jak nalot po serku zresztą widziałam na zdjęciu i takiego nalotu nie mam raczej podejrzewalabym u siebie jakąś infekcje bakteryjną no i najgorsze jest to że jest mi cholernie niedobrze( i ten zapach) potem ten nalot robi się żółtawy mam nawet wrażenie że coś mam ze śliną nie tak kwaśno -gorzka z jakimś sluzem (gardlo troche przekrwione ale nie boli ( ale nie umiem tego opisać za bardzo) i pić mi się strasznie chce i miewam stany gorączkowe czasami... i nie wiem do kogo ja mam się z tym udać???i jakie badania wykonać??? żeby wreszcie coś wyszło głównie nie narzekam na gardło tylko na tą nieprzyjemną wydzieline (nalot i ta ślina) którą mam w ustach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANKA Re: nalot na języku IP: *.ip-pluggen.com 21.03.04, 12:08 Nie wiem co to za nalot. Ale jezeli ma brzydki zapach, to mozesz go leciutko szczotkowac szczoteczka do zebow z pasta do zebow. Jak to zrobisz delikatnie, to nie bedziesz czula nieprzyjemnosci. Potem plukac. Nie wiem jak w Polsce, ale ma Zachodzie w kazdej aptece mozna dostac skrobaczke do jezyka bo tam oprocz dziasel zbieraja sie bakterie gnijne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: nalot na języku IP: 213.39.77.* 21.03.04, 12:58 wiesz, ja nie za bardzo mam pomysł. może laryngolog albo dermatolog zajrzy Ci w paszczę? A może dentysta - nie mam pojęcia. Zajrzyj na forum zioła, jest na forach prywatnych w dziale zdrowia. Oni Ci tam pewnie coś znajdą, bo to mądrzy ludzie. Bardzo możliwe, że Twój organizm jest zanieczyszczony i próbuje usunąć toksyny przez śluzówkę jamy ustnej właśnie. Spróbuj płukać usta olejem: rano i wieczorem trzeba sobie zaaplikować łyżkę oleju i płukać nim buzię, cały czas poruszając policzkami, przez 20 minut. Po wypluciu olej pownien być biały. Ble, ale działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: nalot na języku IP: *.clubnet.pl 21.03.04, 13:09 Tobie potrzebny jest lekarz chinczyk, ale uwazaj na oszolomow. on Ci powie co jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: nalot na języku 21.03.04, 13:54 Napisz na prywatnym forum medycyna naturalna lub zioła, i tam pewnie pomogą Ci znaleźć jakiegoś sensownego, nie nawiedzonego Chińczyka:). Na oszołomów trzeba uważać... Odpowiedz Link Zgłoś