Dodaj do ulubionych

"Czocha" - wasze zdanie o niej

29.11.06, 15:59
????????????
Obserwuj wątek
    • bond700 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 01.12.06, 06:29
      Ja nie będę się powtarzał :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22881&w=48490997&v=2&s=0
      • mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 03.12.06, 10:09
        bond700 napisał:

> Ja nie będę się powtarzał :
        nie chodzi tu o Ciebie, lecz o reakcje ZAMKU CZOCHA - oni najwyrazniej maja
        wszystko GDZIES i dalej truja klientow.
        • nchyb Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 04.02.07, 11:45
          my Czocha kochamy. A o co chodzi Ci z tym truciem, bo nie rozumiem?
          • zet_11 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 09.02.07, 11:46
            pomyśl
            • diabel_lancucki Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 09.02.07, 13:46
              Nie prościej napisać o co chodzi żeby ludzie unikali podobnych pytań? Nie każdy
              musi wiedzieć o co chodzi lub co autor ma na myśli.
              • gr.st.germaine Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 11.02.07, 13:00
                zamek powinien ktos kupic, bo dzisiejszy jego gospodarz w krotkim czasie zrobi
                z niego ruine
                • smokmigus Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 20.02.07, 09:30
                  Co za bzdury! Żeby o czymś się wypowiadać to trzeba mieć na ten temat wiedzę.
                  Zamek Czocha ma obecnie najlepszego gospodarza po II wojnie światowej. Dopiero
                  niedawno nowy dyrektor wyprowadził zamek z olbrzymich długów i o ile dobrze
                  pamiętam w 2005 roku po raz pierwszy od 60 lat hotel przyniósł jakimś tam
                  niewielki zysk. Bo żeby coś robić przy renowacji czy inwestować to trzeba mieć
                  kasę, a poprzedni "opiekunowie" tylko brali a niewiele dawali. Jest szansa, że z
                  tak dobrym gospodarzem zamek za kilka lat będzie jednym z najwspanialszych w
                  kraju, choć i dziś nie wyobrażam sobie, aby ktoś kto kocha zamki, nie pojechał
                  do niego.
                  • mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:39
                    bardzo mozliwe - ale zarcie (restauracja w calosci) tam to OBRZYDLIWOSC !!!
                    a dlaczego tam wszystko jest na ODWAL !!!rozpieprzone zamki w drzwiach,lozko
                    rozwalajace sie pod tylkiem, nie odbieranie telefonow, nedzny service ? szkoda
                    naprawde tego pieknego zamku...
                  • mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:41
                    bardzo mnie to rozbawilo:
                    Co za bzdury! Żeby o czymś się wypowiadać to trzeba mieć na ten temat wiedzę
                    tak,mamy wiedze, bosmy s tego SYFU usilowali skorzystac !!!
                    • smokmigus Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:48
                      Oprócz wiedzy, przydaje się także umiejętność czytania ze zrozumieniem. Skoro
                      wyraźnie napisałem, że zamek dopiero co wyszedł na prostą, to trudno wymagać,
                      żeby od razu było lepiej. Zwłaszcza, że zgodnie z pełną WIEDZĄ, jaką posiadam,
                      systematycznie poprawiany jest standard pokoi, tak jak na to pozwalają finanse.
                      Cudów nie ma, można najwyżej znów się zapożyczyć i wpaść w długi. Do czego to
                      prowadzi, widać na wielu przykładach zamków i pałaców w Polsce, których nowi
                      właściciele mieli świetne plany, nabrali kredytów i się przeliczyli. Teraz stoją
                      i niszczeją. Więc moim zdaniem lepiej rozłożyć inwestycje rozsądnie na kilka
                      lat, co zresztą robi nowy dyrektor, i ocenić jego pracę za powiedzmy lat 10.
                      Zamki budowano kilkadziesiąt lat, wyposażano drugie tyle, a teraz to by się
                      chciało, żeby ot tak, ktoś pstryknął palcami i stał się cud.
                      • smokmigus Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:53
                        Zapomniałem dodać, że to nie nowy dyrektor doprowadził zamek do takiego stanu
                        (rozwalające się łóżka, zamki itp.), a jedynie taki zastał i powoli próbuje go z
                        niego wyprowadzić.
                        A co wyżywienia, to jest ogólnie znany adres mailowy do dyrekcji zamku, znając
                        dyrektora myślę, że nie pozostawi reklamacji bez odpowiedzi.
                        Najlepiej to narzekać publicznie, rzucając oskarżenia.
            • nchyb Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 16.02.07, 18:52
              > pomyśl
              kiedy chcę pomyśleć, kupuję zestaw szarad i krzyżeówel... :-)
              A kiedy ktoś tak truje o truciu w Zamku Czocha, który uwielbiam, wolałabym
              wiedzieć o co chodzi. Niekoniecznie musi mi się chcieć przedzierać przez setki
              innych wątków by się dowiedzieć...
              • mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:43
                nchyb napisała:

> > pomyśl
                > kiedy chcę pomyśleć, kupuję zestaw szarad i krzyżeówel... :-)
                > A kiedy ktoś tak truje o truciu w Zamku Czocha, który uwielbiam, wolałabym
                > wiedzieć o co chodzi. Niekoniecznie musi mi się chcieć przedzierać przez
                setki
                > innych wątków by się dowiedzieć...

to skorzystaj z uslug tych TRUCICIELI ! TFU!!!
                • nchyb Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 22.02.07, 10:43
                  byłam, korzystałam, nie narzekam. Żyję nie otruta, reszta rodziny też odtrutek
                  zazywać nie musiaa i płukania żołądkównie było, więc jakbyś mógł wreszcie na
                  temat konkretnie i bez odsyłania do innych wątków. Kto, czym i jak Cię tak
                  otruł i kiedy?
                  • mister1 Re: "Czocha" - jedzenie 23.02.07, 09:08
                    Niestety, jedzenie to zupelna kleska – zaczelismy od sledzika ktory mial byc
                    w oleju – w rzeczywstosci byl to wyciagniety z octu sledzi nieboszczyk,
                    nastepnym daniem byl schabowy. Wydawalo sie, ze sprawa prosta – ale niestety,
                    smak obrzydliwy, mieso chyba ze stuletniego wieprza, do tego ohydne ziemniaki
                    nie dajace sie zjesc.
                    Prawdziwki w smietanie byly niezle, szkoda tylko ze zimne i z piaskiem
                    trzeszczacym w zebach (cena 24 zlote razem z piaskiem).
                    Z innymi potrawami podobnie – glupich pierogow ani pierwszego, ani drugiego i
                    trzeciego dnia nie bylo ( wylacznie w karcie). Za to ceny jak w
                    pierwszorzednej restauracji. Sniadania w cenie a 15 zloty za zestaw, dosc
                    nedzny zreszta, nikomu do glowy nie przyszlo, by zrobic chociaz bufet i dac
                    ludziom przynajmniej przyzwoite sniadanie, jesli calej reszty sie nie
                    udalo.Mieli by przynajmniej na pozegnanie naprawde pieknego zamku jakies mile
                    kulinarne wspomnienie.

Wystarczy ?

• mister1 w zamku Czocha bez zmian 07.06.07, 16:54
                    znajomi kilka tygodni temu byli w zamku Czocha by zamowic wesele na 80 osob.
                    Obsluga potraktowala ich, mowiac oglednie, nieco niezyczliwie.
                    Poszli tez obejrzec ktorys z pokoi ( czesc gosci miala nocowac) - usiedli na
                    jednym z lozek. Zawalilo sie. Wesele odbedzie sie, ale w "Paulinum"...
                    • bond700 Re: w zamku Czocha bez zmian 10.06.07, 21:25
                      Oj czepiasz się tam - od siadania to są fotele , łóżka zaś od leżenia ;)

Czyli nic się tam nie zmienia - może to ostoja komunizmu? Wpiszą ich na listę
                      UNESCO dzięki temu ;)
                      • mister1 Re: w zamku Czocha bez zmian 11.06.07, 07:32
                        musialbys ich lozeczka najpierw podeprzc skrznkami po piwie - inaczej w srodku
                        nocy znajdziesz sie miedzy zgliszczami wyra. Warto przywiesc do zamku wlasna
                        walowke.To co tam sprzedaja pies by nie chcial zezrec.
    • borsalino44 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 23.10.07, 15:17
      po nakreceniu "Twierdzy szyfrow" byl ktos w zamku ? zmienilo sie cos
      na korzysc ?
      • gowen_1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 02.11.07, 19:08
        Byłam w sierpniu,niestety nie mam porównania,bo to był mój pierwszy
        raz w tym zamku.Poza tym byłam tylko turystycznie,nie
        mieszkalnie,ale wyjechałam zdegustowana.Ja rozumiem,że mizerna część
        udostępiona do zwiedzania wynika z przyczyn obiektywnych,ale
        podejście personelu mocno niezachęcające do dalszych kontaktów(widać
        za mało kasy zostawiliśmy...)Merytorycznie byłam lepiej przygotowana
        od "przewodniczki",która oprowadzała nas w tempie japońskiej
        wycieczki.
        • mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 31.01.08, 14:50
          czyli bez zmian
          • biealka Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 10.06.08, 12:03
            Byliśmy w maju dużą grupą. Zamek jest piękny, przewodniczka była
            pierwsza klasa, wprowadziła nas w miejsca, które standardowo nie są
            dostępne dla zwiedzających a opowiadała tak, że cisza była jak
            makiem zasiał. Zjedliśmy obiad w restauracji i niezupełnie rozumiem
            wasze wpisy. Było wyśmienicie i dla nas i dla dzieci. Nikt się nie
            otruł. Jak ktoś lubi dobrą kuchnię, nie fastfoodową oraz mięso inne
            niż kurczak i wieprzowina, to się nie zawiedzie.
            A widok z wieży zamkowej to coś pięknego.
            • bond700 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 02.07.08, 11:42
              biealka napisała:

>. Zjedliśmy obiad w restauracji i niezupełnie rozumiem
              > wasze wpisy.

To dobrze rokuje akurat :)
              • agatajaj Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 24.07.08, 18:55
                ja się trochę rozczarowałam zamek z zewnątrz cudowny ale w środku...cóż...a
                przewodniczka więcej opowiadała o cenach pokoi itp niż o samym zamku a
                zwiedzanie marne...ogólnie niebardzo wiadomo gdzie się kierować żeby coś zobaczyć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka