bond700 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 01.12.06, 06:29 Ja nie będę się powtarzał : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22881&w=48490997&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 03.12.06, 10:09 bond700 napisał: > Ja nie będę się powtarzał : nie chodzi tu o Ciebie, lecz o reakcje ZAMKU CZOCHA - oni najwyrazniej maja wszystko GDZIES i dalej truja klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 04.02.07, 11:45 my Czocha kochamy. A o co chodzi Ci z tym truciem, bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_lancucki Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 09.02.07, 13:46 Nie prościej napisać o co chodzi żeby ludzie unikali podobnych pytań? Nie każdy musi wiedzieć o co chodzi lub co autor ma na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.st.germaine Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 11.02.07, 13:00 zamek powinien ktos kupic, bo dzisiejszy jego gospodarz w krotkim czasie zrobi z niego ruine Odpowiedz Link Zgłoś
smokmigus Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 20.02.07, 09:30 Co za bzdury! Żeby o czymś się wypowiadać to trzeba mieć na ten temat wiedzę. Zamek Czocha ma obecnie najlepszego gospodarza po II wojnie światowej. Dopiero niedawno nowy dyrektor wyprowadził zamek z olbrzymich długów i o ile dobrze pamiętam w 2005 roku po raz pierwszy od 60 lat hotel przyniósł jakimś tam niewielki zysk. Bo żeby coś robić przy renowacji czy inwestować to trzeba mieć kasę, a poprzedni "opiekunowie" tylko brali a niewiele dawali. Jest szansa, że z tak dobrym gospodarzem zamek za kilka lat będzie jednym z najwspanialszych w kraju, choć i dziś nie wyobrażam sobie, aby ktoś kto kocha zamki, nie pojechał do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:39 bardzo mozliwe - ale zarcie (restauracja w calosci) tam to OBRZYDLIWOSC !!! a dlaczego tam wszystko jest na ODWAL !!!rozpieprzone zamki w drzwiach,lozko rozwalajace sie pod tylkiem, nie odbieranie telefonow, nedzny service ? szkoda naprawde tego pieknego zamku... Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:41 bardzo mnie to rozbawilo: Co za bzdury! Żeby o czymś się wypowiadać to trzeba mieć na ten temat wiedzę tak,mamy wiedze, bosmy s tego SYFU usilowali skorzystac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
smokmigus Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:48 Oprócz wiedzy, przydaje się także umiejętność czytania ze zrozumieniem. Skoro wyraźnie napisałem, że zamek dopiero co wyszedł na prostą, to trudno wymagać, żeby od razu było lepiej. Zwłaszcza, że zgodnie z pełną WIEDZĄ, jaką posiadam, systematycznie poprawiany jest standard pokoi, tak jak na to pozwalają finanse. Cudów nie ma, można najwyżej znów się zapożyczyć i wpaść w długi. Do czego to prowadzi, widać na wielu przykładach zamków i pałaców w Polsce, których nowi właściciele mieli świetne plany, nabrali kredytów i się przeliczyli. Teraz stoją i niszczeją. Więc moim zdaniem lepiej rozłożyć inwestycje rozsądnie na kilka lat, co zresztą robi nowy dyrektor, i ocenić jego pracę za powiedzmy lat 10. Zamki budowano kilkadziesiąt lat, wyposażano drugie tyle, a teraz to by się chciało, żeby ot tak, ktoś pstryknął palcami i stał się cud. Odpowiedz Link Zgłoś
smokmigus Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:53 Zapomniałem dodać, że to nie nowy dyrektor doprowadził zamek do takiego stanu (rozwalające się łóżka, zamki itp.), a jedynie taki zastał i powoli próbuje go z niego wyprowadzić. A co wyżywienia, to jest ogólnie znany adres mailowy do dyrekcji zamku, znając dyrektora myślę, że nie pozostawi reklamacji bez odpowiedzi. Najlepiej to narzekać publicznie, rzucając oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 16.02.07, 18:52 > pomyśl kiedy chcę pomyśleć, kupuję zestaw szarad i krzyżeówel... :-) A kiedy ktoś tak truje o truciu w Zamku Czocha, który uwielbiam, wolałabym wiedzieć o co chodzi. Niekoniecznie musi mi się chcieć przedzierać przez setki innych wątków by się dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 21.02.07, 09:43 nchyb napisała: > > pomyśl > kiedy chcę pomyśleć, kupuję zestaw szarad i krzyżeówel... :-) > A kiedy ktoś tak truje o truciu w Zamku Czocha, który uwielbiam, wolałabym > wiedzieć o co chodzi. Niekoniecznie musi mi się chcieć przedzierać przez setki > innych wątków by się dowiedzieć... to skorzystaj z uslug tych TRUCICIELI ! TFU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 22.02.07, 10:43 byłam, korzystałam, nie narzekam. Żyję nie otruta, reszta rodziny też odtrutek zazywać nie musiaa i płukania żołądkównie było, więc jakbyś mógł wreszcie na temat konkretnie i bez odsyłania do innych wątków. Kto, czym i jak Cię tak otruł i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: "Czocha" - jedzenie 23.02.07, 09:08 Niestety, jedzenie to zupelna kleska – zaczelismy od sledzika ktory mial byc w oleju – w rzeczywstosci byl to wyciagniety z octu sledzi nieboszczyk, nastepnym daniem byl schabowy. Wydawalo sie, ze sprawa prosta – ale niestety, smak obrzydliwy, mieso chyba ze stuletniego wieprza, do tego ohydne ziemniaki nie dajace sie zjesc. Prawdziwki w smietanie byly niezle, szkoda tylko ze zimne i z piaskiem trzeszczacym w zebach (cena 24 zlote razem z piaskiem). Z innymi potrawami podobnie – glupich pierogow ani pierwszego, ani drugiego i trzeciego dnia nie bylo ( wylacznie w karcie). Za to ceny jak w pierwszorzednej restauracji. Sniadania w cenie a 15 zloty za zestaw, dosc nedzny zreszta, nikomu do glowy nie przyszlo, by zrobic chociaz bufet i dac ludziom przynajmniej przyzwoite sniadanie, jesli calej reszty sie nie udalo.Mieli by przynajmniej na pozegnanie naprawde pieknego zamku jakies mile kulinarne wspomnienie. Wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 w zamku Czocha bez zmian 07.06.07, 16:54 znajomi kilka tygodni temu byli w zamku Czocha by zamowic wesele na 80 osob. Obsluga potraktowala ich, mowiac oglednie, nieco niezyczliwie. Poszli tez obejrzec ktorys z pokoi ( czesc gosci miala nocowac) - usiedli na jednym z lozek. Zawalilo sie. Wesele odbedzie sie, ale w "Paulinum"... Odpowiedz Link Zgłoś
bond700 Re: w zamku Czocha bez zmian 10.06.07, 21:25 Oj czepiasz się tam - od siadania to są fotele , łóżka zaś od leżenia ;) Czyli nic się tam nie zmienia - może to ostoja komunizmu? Wpiszą ich na listę UNESCO dzięki temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: w zamku Czocha bez zmian 11.06.07, 07:32 musialbys ich lozeczka najpierw podeprzc skrznkami po piwie - inaczej w srodku nocy znajdziesz sie miedzy zgliszczami wyra. Warto przywiesc do zamku wlasna walowke.To co tam sprzedaja pies by nie chcial zezrec. Odpowiedz Link Zgłoś
borsalino44 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 23.10.07, 15:17 po nakreceniu "Twierdzy szyfrow" byl ktos w zamku ? zmienilo sie cos na korzysc ? Odpowiedz Link Zgłoś
gowen_1 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 02.11.07, 19:08 Byłam w sierpniu,niestety nie mam porównania,bo to był mój pierwszy raz w tym zamku.Poza tym byłam tylko turystycznie,nie mieszkalnie,ale wyjechałam zdegustowana.Ja rozumiem,że mizerna część udostępiona do zwiedzania wynika z przyczyn obiektywnych,ale podejście personelu mocno niezachęcające do dalszych kontaktów(widać za mało kasy zostawiliśmy...)Merytorycznie byłam lepiej przygotowana od "przewodniczki",która oprowadzała nas w tempie japońskiej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
biealka Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 10.06.08, 12:03 Byliśmy w maju dużą grupą. Zamek jest piękny, przewodniczka była pierwsza klasa, wprowadziła nas w miejsca, które standardowo nie są dostępne dla zwiedzających a opowiadała tak, że cisza była jak makiem zasiał. Zjedliśmy obiad w restauracji i niezupełnie rozumiem wasze wpisy. Było wyśmienicie i dla nas i dla dzieci. Nikt się nie otruł. Jak ktoś lubi dobrą kuchnię, nie fastfoodową oraz mięso inne niż kurczak i wieprzowina, to się nie zawiedzie. A widok z wieży zamkowej to coś pięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
bond700 Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 02.07.08, 11:42 biealka napisała: >. Zjedliśmy obiad w restauracji i niezupełnie rozumiem > wasze wpisy. To dobrze rokuje akurat :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatajaj Re: "Czocha" - wasze zdanie o niej 24.07.08, 18:55 ja się trochę rozczarowałam zamek z zewnątrz cudowny ale w środku...cóż...a przewodniczka więcej opowiadała o cenach pokoi itp niż o samym zamku a zwiedzanie marne...ogólnie niebardzo wiadomo gdzie się kierować żeby coś zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś