Dodaj do ulubionych

Jak długo lekarze czekaja z wywoływaniem porodu...

11.03.07, 09:14
...jeżeli jest juz po terminie?u mnie juz 6 dni co prawda rozwarcie juz prawie 3 cm ale z tym rozwarcie chodze już ponad tydzien fakt faktem że ono cały czas pomalutku postepuje ale nic sie nie dzieje żadnych skurczy,bardzo się boję o dziecko i jestem juz sflustrowana!co prawda chodze na kontrole co dwa dni do szpitala na ktg i badanie gdzie pobierane są wody płodowe ale jestem pełna obaw tyle sie złego słyszy...wiecie cos na ten temat jak długo lekarze zwlekają?dziekuje za wszelkie informacje.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Jak długo lekarze czekaja z wywoływaniem poro 11.03.07, 12:06
      pobierane wody?
      Gdyby były pobierane toby był pęknięty pęcherz płodowy.
      Ej chyba coś źle usłyszałaś.
      Moze chodzi o amnioskopię czyli badanie koloru wód płodowych
      Tu poczytaj o amnioskopii.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=42192941&a=42209984
      • ad57 Małgosiek2 11.03.07, 17:19
        Małgosiu masz racje chodzi o amnioskopie myślałam po prostu że jest to pobieranie wód płodowych.Od jutraz zaczynam 42 tydzien tzn.41 będzie skończony to jeszcze za szybko na indukcje?
    • malgosiek2 Re: Jak długo lekarze czekaja z wywoływaniem poro 11.03.07, 12:09
      Po terminie czyli po 41 t.c.czyli jak wchodzisz w 42 t.c.to wtedy indukcja
      porodu jest nieunikniona.
      Wcześniejsza indukcja wtedy jak wychodzi słabe ktg,łożysko jest mniej wydolne
      (przepływy-bad.doplera)
      Ale Ty masz duże szanse urodzić bez indukcji.
      Skes z mężem,może spowodoważ rozpoczęcie sie akcji porodowej,ponieważ sperma
      zawiera prostaglandyny,które pomagają dojrzewać szyjce oraz orgazm moze
      spowodowac skurcze macicy.
      Gosia
      • wiewioraa1 Re: Jak długo lekarze czekaja z wywoływaniem poro 11.03.07, 12:18
        Ad57 nie obawiaj się, a jeżeli masz jakieś wątpliwości to poproś o badanie usg,
        które wykaże w jakim stopniu masz wydolne łożysko. A co do sexu,o który pisała
        Ci malgosiek2, to spróbuj. Sex działa w 100%. Życzę powodzenia, szybkiego i
        lekkiego rozwiązania.
        POZDRAWIAM!
        • sylki Re: Jak długo lekarze czekaja z wywoływaniem poro 11.03.07, 15:32
          Miałam wywoływany w 41/42 tc. Życze Ci aby wywoływac u Ciebie nie musieli
        • ad57 Re: Jak długo lekarze czekaja z wywoływaniem poro 11.03.07, 17:23
          W szpitalu miałam robione usg 5 marca i lekarz powiedział że łożysko stare III stopień.
          • ad57 Re: Jak długo lekarze czekaja z wywoływaniem poro 11.03.07, 17:25
            Dzisiaj spróbuje waszych rad SEX,ale co zrobić z męża wyobraźnią?:)on się boi że zrobi dziecku dziurę w głowie przy takim rozwarciu :)
            • malgosiek2 Re: Wino,kobiety i śpiew :) czyli 11.03.07, 18:43
              nastrój,szampan/wino tudzież spokojna muzyka i seksowna np.Kenny G-saksofon.
              koronki,tiule,świeczki,wspólna kąpiel etc i wszytsko co podyktuje wyobraźnia:))
              "DZiury" nie zrobi niech będzie spokojny:)))
              Gosia
    • malgosiek2 Re: A tu trochę innych podpowiedzi 11.03.07, 18:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=57960931
      • moniaj77 Re: A tu trochę innych podpowiedzi 11.03.07, 19:05
        ja urodziłam 6 dni po terminie a dzień wcześniej kochaliśmy się z mężem coby
        wywołac poród:)
        i tak już masz ładne rozwarcie więc prorokuje Ci że zacznie się już dziś w nocy
        albo jutro rano:)))
        życzę szybkiego porodu!
        na Pomorzanach np. wywołują poród po 10 dniach po terminie
      • ad57 Re: A tu trochę innych podpowiedzi 11.03.07, 19:15
        Gosiu dziękuje :) czytałam to na CIPie na mnie naprawdę nic nie działa,ani lampka wina ani mycie okien czy podłogi(na kolanach oczywiscie)ani dłuuugie spacery ani bieganie po schodach i mogłabym jeszcze tak wymieniać :) jutro na ktg zapytam sie lekarza mam nadzieje że trafię na dr Barbarę Rajewską to wypytam się co i jak.Dziękuję za zainteresowanie tematem :) pozdrawiam serdecznie
    • malgosiek2 Re:Link do indukcji porodu 11.03.07, 19:21
      www.piwencjusz.republika.pl/prace/praca_gin1/praca_gin1.html
    • ad57 melduje że po dzisiejszej nocy nadal w dwupaku :( 12.03.07, 08:13

• sylki Re: melduje że po dzisiejszej nocy nadal w dwupak 12.03.07, 08:49
        Chyba jej dobrze u ciebie :)
        • ad57 Re: melduje że po dzisiejszej nocy nadal w dwupak 12.03.07, 08:52
          To prawda :) mam nadzieję że dzisiaj w szpitalu umówią się ze mna na środe i spróbują pospieszyc mi dziecko bo juz mam dosyć!bardzo nie chciałam indukcji a teraz juz mi wszystko jedno...
          • sylki Re: melduje że po dzisiejszej nocy nadal w dwupak 12.03.07, 12:29
            wiem o czym mówisz :))
          • ad57 po ktg i badaniu... 12.03.07, 13:26
            zapis ktg książkowy,rozwarcie dalej na zewnetrzne 2,5 wewnętrzne 3 cmmwody czysciutkie,kolejne ktg w środę i jak nic samo nie ruszy w czwartek oksytocyna

Proszę trzymajcie kciuki żeby maja córcia sama się zdecydowała.Dzięki.Pozdrawiam
            • moniaj77 Re: po ktg i badaniu... 12.03.07, 17:00
              trzymam mocno kciuki bo wiem jak to jest czekac Iza miała urodzic się 24
              czerwca a urodziła się 30. Ach te uparte dziewuszki nie chcą szybko wychodzic
              na świat, ale pomyśl że już niedługo będziesz trzymac swoje maleństwo w
              ramionach, daj znac po:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka