ewetka Re: co wziąć do szpitala w Policach? 07.05.07, 13:06 Generalnie proponuję pojechać na oddział, położna Cię oprowadzi i powie co trzeba, ale jeśli nie masz czasu to polecam: Dla Ciebie: -Koszulę do porodu dostaniesz, chyba że chcesz w swojej rodzić- osobiście uważam, że nie warto. -Podkłady higieniczne. Na miejscu są takie podkłady z pociętej ligniny. -Majtki jednorazowe. -Koszule wygodne do karmienia- szpitalną zdjęłam po pierwszej dobie- przy dużym krwawieniu zawsze sie brudzi. -Kosmetyki, -klapki pod prysznic -dokumenty. Dla dziecka: -2 zmiany ubranek dla dziecka, w razie co- ktoś zawsze może donieść. -kosmetyki -pieluchy, -chusteczki, -pieluchy tetrowe. możesz dostać szpitalne ubranka i pieluchy, ale dzieci często uczulenia po nich dostają. -rożek lub kocyk. -rękawiczki lub skarpetki na łapki -czapeczka Nie wiem czy wszytsko wypisałąm, jak sobie coś przypomne to dopiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: co wziąć do szpitala w Policach? 07.05.07, 13:35 A polecam jeszcze stanik do karmienia i wkładki laktacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: co wziąć do szpitala w Policach? 07.05.07, 16:16 dzięki, jednym słowem wszystko. Pojechałabym obejrzec sobie szpital ale nie mam kiedy. Jeżeli do weekendu nic sie nie ruszy to pewnie z męzem podjedziemy Odpowiedz Link Zgłoś