Dodaj do ulubionych

moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ?

07.03.06, 08:35
jak bylam w Bielsku zawsze przychodzilam do tego zakladu, bo szyli naprawde
sensowne rzeczy. teraz juz kilka razy zastalam drzwi zamkniete i brak
jakiejkolwiek informacji. moze ktos z Forumowiczow cos wie ?
jak tak dalej pojdzie to kupienie normalnego ubrania w Bielsku bedzie
graniczylo z cudem, a kiedys mozna tu bylo sie tak fajnie obkupic ciuchowo ...
Obserwuj wątek
    • obserwer11 Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 09:16
      Ja również tak uważałem ,byłem od samego początku związany z "Mariażem"
      z tytułu wykonywanych prac dla tej firmy . Niestety jednak po zastanowieniu się
      właściciel firmy zdecydował się "zdjąć szyldy" - pomogłem .
      Chińszczyzna i tajlandczyzna sieje zniszczenie rodzimych usług.
      Mało jest takich klientów jak anka1 , dlategoteż Bielsk Podlaski jest zbyt
      małym rynkiem dla eleganckich kobiet i nie tylko ....
      • ja-alutka Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 10:03
        Mariażu szkoda, ale sam sobie Ciut zaszkodził...niestety zaczął isc na ilość...
        po drodze czasami jakość gubiąc...Wiem co piszę :( Ale fakt lepszego zakładu
        raczej długo mieć nie bedziemy...☺
        • partizan79 Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 10:13
          Nawet nie wiedziałem, że istniało w Bielsku coś o nazwie Mariaż. O Mirage,
          owszem słyszałem. Nagrali parę fajnych piosenek.
        • obserwer11 Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 10:25
          Oj Alutko !
          Na temat ludzi , kto jak kto Ale Pani to ma zapewne dużó do powiedzenia !
          Choćbym sam starał się jak tylko można , wykonałbym super dzieło a pracownik
          psuje ci ścieg lub wyleje farbę do umywalki . lub kluczem typu "szwed" będzie
          przykręcał nowiutką baterię wannową ???

pytam się skąd wziąć odpowoednich ludzi ????
          Nie wiesz dlaczego rozwiązano Technikum Odzieżowe na Wojska Polskiego ???
          • partizan79 Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 10:33
            Wziąć kumatych i wyszkolić.
            • obserwer11 Re: moze ktos wie co sie stalo z usługami ? 07.03.06, 10:46
              i tu jest właśnie problem , skąd ich wziąć ?
              chcemy najlepszych i najtańszych wykonawców , posiadających wykształconych
              pracowników !
              Dobrze , chciałbyś partzan79 , abym wykonywał usługę w Twoim mieszkaniu lub w
              pracy obojętnie w Twojej pracy z pracownikiem i szkolił go" na gruncie " ??
              tak wyglądają drobne usługi .
              problem zawsze pojawia się , kiedy musisz na pół godziny wyjechać ?
              • partizan79 Re: moze ktos wie co sie stalo z usługami ? 07.03.06, 10:51
                Rozumiem. Nie chciałbym, żebyś szkolił pracownika akurat na moim gruncie. Nikt
                by nie chciał.
          • ja-alutka Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 10:48
            Dopóki Pani z Mariażu szyła sama...Rewelacja ! a później było tak jak pisze
            obserwer...A co od ludzi do pracy...Obija mi się trochę rzeczy o uszy na ten
            temat...i ...róznie z tym bywa...☺
            • obserwer11 Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 11:06
              No właśnie !!!
              Tak było z wieloma takimi :
              Pracownik nie wczuwa się tak w wykonywaną przez nas usługę ( obniża poziom
              usługi ) liczy tylko swoją kasę , nie ma pojęcia o prowadzeniu małej firmy .
              To jest nasza krwawica !!! Wyrzeczenie się wszystkich innych form
              np.odpoczynku !
              człowiek jest zestresowany , obciązony , napięty !!!

Słuchałe w Radio Białystok w lutym taki Reportaż , który pięknie i wiernie
              oddał tekie klimaty.
              ludzie zazroszczą , lecz bywa tak ,że na paliwo nawet nie ma !
    • serwispidlasza Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 07.03.06, 11:38
      dzinsy mozna kupic chyba w Bielsku? o co placz?
      • anka1 Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 09.03.06, 17:16
        chyba z Turcji, cha, cha. sa okolicznosci na ktore dzinsow sie nie wklada
        Obywatelu czyzbys o tym nie wiedzial ?
        Obserwer dzieki za informacje. a Mariazu zal ...
        • obserwer11 Re: moze ktos wie co sie stalo z Mariazem ? 09.03.06, 20:50
          jak mogę , to pomogę !
        • serwispidlasza sprawa rozwodowa? 10.03.06, 11:57
          bo slub bralem w w dzinsach. Mam przeciez dwie pary w tym jedna wizytowa od
          garnituru.
          • anka1 Re: sprawa rozwodowa? 13.03.06, 15:44
            nie, pogrzeb.moge sie zalozyc,ze rodzina za chiny ludowe z tajwanem nie pochowa
            Cie w dzinsach. :)))
            • pawlozsiul Re: sprawa rozwodowa? 13.03.06, 15:53
              To przecież problem rodziny, nie jego. A może zażyczył sobie kremacji?
              Coś jest na rzeczy - spójrz na sejm czy inne oficjalne gremium: zunifikowane
              indywidua bez cienia własnego stylu. Zwłaszcza od czasu, gdy Andrew odwiesił
              swój charakterystyczny krawacik. Jakby nikt nie umiał skomponować np. golfa z
              marynarką.
              Podobnie z zapachami - jak coś jest modne, rozlewa się wszędzie woń dostarczana
              aktualnie przez jakieś oriflajmy. A stare poczciwe opium jeszcze gdzieś
              występuje?
              To oczywiście spojrzenie czysto męskie. Dla faceta, jak wiadomo, trzy pary
              butów to stanowczo za dużo.
              • anka1 Re: sprawa rozwodowa? 14.03.06, 17:35
                nikt nie wie czy nieboszczyka nie denerwuje to jak go na pogrzeb ubiora, nawet
                do kremacji :)))
                polski sejm to ostatnie miejsce gdzie szukalabym jakichs indywidualnosci nie
                tylko pod wzgledem ubioru. no moze jeden Niesiolowski pod wzgledem
                niewyparzonej geby.
                mam wrazenie, ze w modzie dominuje instynkt stadny. jak sa na tzw. topie
                spodnie-dzwony to nosi je " zuk, zaba i kazda baba", bez wzgledu czy pasuja czy
                nie. podobnie z zapachami.
                nie masz wrazenia, ze w Polsce ludzie ciagle jeszcze nie maja odwagi sie
                wyrozniac ?
                • pawlozsiul Re: sprawa rozwodowa? 14.03.06, 17:50
                  Właśnie mam takie wrażenie, stąd ten post. Tylko wiesz - jako facet z dystansem
                  podchodzę do swej opinii na ten temat.
                  Było kilka "odzieżowych" indywidualności w polityce - Kuroń oczywiście; Pawlak -
                  jako premier, wówczas młodziutki z cieniutkimi krawacikami. Z bardziej
                  trafionych:
                  Ryszard Bugaj - grube oprawki, broda, marynarka (nie od garnituru) w kratę, bez
                  krawata i rozpięte guziki pod szyją - jak na lewicowego polityka poezja - drugi
                  Che;
                  Andrzej Zoll - zawsze na ciemno, zawsze trzy części, najjaśniejszy krawat to
                  burgund, najciemniejsza koszula biała i też klasyczne szkła. Niby tak jak
                  wszyscy, ale stojąc wśród polityków coś go jednak wyróżniało, przydawało więcej
                  powagi i stateczności.
                  • anka1 Re: sprawa rozwodowa? 15.03.06, 08:26
                    ale dlaczego ? w koncu faceci maja w modzie sporo do powiedzenia. gros
                    projektantow to koncu oni, nie ?
                    a ci o ktorych piszesz to przewaznie juz przebrzmiala piesn albo ich w ogole
                    nie widac w mediach...
              • serwispidlasza sam sie skremuj, na pogrzeb mam czarne 15.03.06, 11:15
                • anka1 Re: sam sie skremuj, na pogrzeb mam czarne 15.03.06, 13:21
                  stopy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka