michaelus 29.09.03, 19:42 Chciałbym prosić zagłębiowskich forumowiczów o udział w wyborze najładniejszej (najbezpieczniejszej, najspokojniejszej, najładniej pachnącej...) dzielnicy całego Zagłębia. Ja swój głos oddaję na Kolonię Cieśle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sanwich Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 12:51 (najbezpieczniejszej, najspokojniejszej, najładniej pachnącej...) dzielnicy całego Zagłębia. Dzialnica Staszic w Dąbrowie. Wiem, bo mieszkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus Hmm... 03.10.03, 23:31 coś mało tych ładnych i spokojnych dzielnic. Wszędzie smród? Wszędzie brud? Wszędzie biją nawet w dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOROL Re: Hmm... IP: *.c.001.pth.iprimus.net.au 06.10.03, 16:57 A mimo tego "smrodu" wyczujemy smierdzacego hanysa i damy mu po lbie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krawiec Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 11:29 Kazimierz Górniczy - dzielnica mojego dziecinstwa . Dzisiaj już wyglada inaczej ale Leśna do dzisiaj piekna :-) www.um.sosnowiec.pl/pl/miasto/wizytowka_miasta/galeria_zdjec/ośrodek_rekreacyjny _leśna_w_kazimierzu_górniczym.asp Odpowiedz Link Zgłoś
seena Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica 28.12.05, 12:27 zgadzam sie w 100%, to rowniez dzielnica mojego dziecinstwa i uwazam, ze jest jedna z najladniejszych, najczystszych i najspokojniejszych w Sosnowcu. Pozdrawiam seena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: 80.48.113.* 10.10.03, 07:59 a ja na pogoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: 80.48.246.* 08.11.03, 22:10 chyba jednak Pogoń Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica 13.05.04, 10:07 Niemce czyli Ostrowy Górnicze oraz moja ukochana Pogoń choć najdłużej mieszkałem na Zagórzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 10:37 Antoniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsagan Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.man.polbox.pl 13.05.04, 15:00 wymieniami bez ustalonej kolejnosci: zaglebiowskie wioski na polnoc od Rogoźnika (małe pagórki,teraz dużo bzów za drewnianymi płotami posesji, domki z kamienia, za ostatnim sielskim pagórkiem porażająca podróżnika panorama kominów Zaglębia i Śląska) pozostalosci będzinskiej starowki (niesamowite zdjecia z poczatku wieku znajdziecie w internecie), widok Grodźca od strony Lagiszy/Syberki/Czeladzi, przejazd linia tramwajowa nr 27 do Kazimierza - przez pola i łąki - cud!, stare budynki na Pogoni przy torach (uczelniane i fabryczne), osiedle przy Kopalni Saturn w Czeladzi (ladna stara kolonia, palacyki, biura i zabudowania kopalniane + nowe bloki w zieleni, jeziorka - moj mikrokosmos z dziecinstwa) cerkiew w Sosnowcu za torami (ostatnia przed granica cerkiew rosyjska) linia graniczna Brynicy (kazdy ma pewnie swoj ulubiony fragment) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 19:11 Kazimierz Górniczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 16.05.04, 13:04 Najładniejsze osiedle (nie blokowisko - bo to duża różnica) jest w Zagórzu, a konkretnie Osiedle Dmowskiego: niska zabudowa, dużo zieleni, jest gdzie pospacerować, las niedaleko, a co najważniejsze to brak blokersów i dewastatorów bloków i innych rzeczy. Wiem, bo mieszkam od dzieciństwa!!!!!! Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica 17.05.04, 10:07 Byłem na Dmowskiego jest ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 17.05.04, 13:06 na Dmowskiego mam znajomych, podoba mi się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: zamienić brzydotę na piękno IP: 212.160.128.* 17.05.04, 15:53 Pewnie po co zanudzać, że miasto niesprzątniete, stare dzielnice giną i tworzą się slamsy, możmy wybrać najładniejszą - Urząd się ucieszy, nie będzie problemu, a wystarczy wejść w podwórka na Modrzejowskiej, stare ulice koło Huty Buczka Nowopogońska,Floriańska,Plac Kościuszki ,ulice Pogoni np. Grochowa, zoboczcie młodzieży jakie to "piękne zabytki" przecież to tu może powstać ta najpiękniejsza dzielnica jeśli Urząd Miasta przestanie tylko widzieć swoje prestiżowe osiedle na ulicy Kilińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus Re: zamienić brzydotę na piękno 17.05.04, 18:54 Przepraszam, ale uważam, że na forum Sosnowiec nie możemy poruszać tylko tematów psich kup, pijackiciego wizerunku uniwersytetu... Potrzeba nam także jakichś pozytywnych wątków. Przecież nie wszystko się wali, jest brudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: zamienić brzydotę na piękno IP: 212.160.128.* 27.05.04, 09:16 Zgadzam się nie wszystko się wali i jest brudne, ale tego piękna w stosunku do ponującej brzydoty jest zdecydowanie więcej, jeśli więc choć połowa brzydoty zniknie to będzie świetnie, może zacznijmy pisać jak na lepsze zmnieniają się brzydkie i zniedbane miejsca w mieście, kto takie widzi obecnie i w którym regionie miasta ??? To by oznaczało, że coś drgneło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: zamienić brzydotę na piękno IP: 212.160.128.* 27.05.04, 09:16 Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: zamienić brzydotę na piękno 11.11.05, 12:16 Zmienia sie tylko bardzo, bardzo powoli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.telpol.net.pl 11.11.05, 21:43 A ja ponownie głosuję za Kazimierzem, bo tam się urodziłem, od wielu lat tam nie byłem, bo nie chcę sobie popsuc obrazu dzieciństwa i młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
seena Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica 28.12.05, 12:31 pojedz i zobacz jak prawie nic sie nie zmienilo, ja jezdze co jakis czas i choc zmiany sa, to jednak niewielkie i raczej nie popsujesz sobie obrazu z dziecinstwa, a nawet odswiezysz go :) Pozdrawiam seena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Najładniejsza zagłębiowska dzielnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:14 Jęzor oczywiscie!!! spokoj, zielen, zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. I gdybym ja mógł urodzic sie znów to tyyyylko w .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 22:08 Cóż... nie ma co gadać.. nie bacząc na prywatne intersy stwierdzam że kazimierz najładniejszy, bo gdzie znajdziemy taką cisze i odosobnienie.. Park ze Stawikami tez ciekawy- ale cały efekt niszczą bloki.. kazimierz ma specyficzną budowe. Podział .. cześć mieszkalną oraz część piękną... gdzie mozna sie zaszyć gdzie w sosnowcu znajdziecie drugie zoo i wesoło pochrumkujące wieprze wietnamskie, czy masę innego drobiazgu :) Szkoda że wszystko jest teraz takie zaniedbane .. az teskni sie za czasami kiedy kopalnia funkcjonowała świetnie a mieszkancom kazimierza żyło sie dostatniej .. kiedy mozna było wysjc do parku na basen ... aż sie prosi o jakąś inwestycje.. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: I gdybym ja mógł urodzic sie znów to tyyyylko 20.07.06, 19:29 No to do góry, bo od ostatniego postu cos pewnie wypięknialo. Odpowiedz Link Zgłoś