Dodaj do ulubionych

nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Polski!

26.02.04, 19:53
Nie rozumiem co jest w tym złego że chce chronić krajowy rynek pracy?
Dlaczego GW unika rozmów na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: GMR Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:59
      gdybyś w pierwszym założonym wątku zamiast słowa Cygan użył słowo Rom giwi nie
      skasowałaby ci tego tematu
    • oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 22:23
      A jak technicznie chcesz to zrobić ?

Pomijam inne aspekty sprawy, ale podaj sposób realizacji swojego (partyjnego?)
      pomysłu.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 22:26
        Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie
        było ich na nie stać
        • oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:05
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie
          > było ich na nie stać

Konsultowałeś ten pomysł z posłem Wrzodakiem? Jak można wprowadzić wizy dla
          Romów? Można wprowadzić wizy dla obywateli Słowacji, Czech itp.

Ja pomijam ewentualne konsekwencje międzynarodowe takich posunięć. Interesuje
          mnie szkolna głupota, którą prezentujesz. Rom (Cygan) może być obywatelem
          dowolnego kraju. Ruch wizowy (bezwizowy) obejmuje wszystkich obywateli
          umawiających się krajów.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:12
            oleg3 napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            > > Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by n
            > ie
            > > było ich na nie stać
            >
            > Konsultowałeś ten pomysł z posłem Wrzodakiem? Jak można wprowadzić wizy dla
            > Romów? Można wprowadzić wizy dla obywateli Słowacji, Czech itp.
            >
            - nie potrafisz odróznić Cyg..Roma od Słowaka? rozumiem że miałbyś problem w
            rozróżnieniu Roma od Araba ale od Słowaka Czecha? przeciez Cygany są
            ciemniejsze! Murzyna od Chińczyka też byś nie odróżnił?

> Ja pomijam ewentualne konsekwencje międzynarodowe takich posunięć.

-a co ta międzynarodowa hołota by nam zrobiła?

Interesuje
            > mnie szkolna głupota, którą prezentujesz. Rom (Cygan) może być obywatelem
            > dowolnego kraju. Ruch wizowy (bezwizowy) obejmuje wszystkich obywateli
            > umawiających się krajów.
            > - Murzyni tez mogą mieć różne obywatelstwa ale jakoś nikt nie ma problemu
            odróżnienia ich od białych czy żółtych..i kto tu się popisuje głupotą? przecież
            nawet dziecko w przedszkolu jest w stanie odróżnić bialego od murzyna czy
            Chińczyka
            • oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:27

> - nie potrafisz odróznić Cyg..Roma od Słowaka? rozumiem że miałbyś problem w
              > rozróżnieniu Roma od Araba ale od Słowaka Czecha? przeciez Cygany są
              > ciemniejsze! Murzyna od Chińczyka też byś nie odróżnił?

Ważne jest OBYWATELSTWO nie wygląd. Jeżeli to dla Ciebie za trudne zrobię ci
              mały wykład z prawa.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:43
                oleg3 napisał:

>
                > > - nie potrafisz odróznić Cyg..Roma od Słowaka? rozumiem że miałbyś problem
                > w
                > > rozróżnieniu Roma od Araba ale od Słowaka Czecha? przeciez Cygany są
                > > ciemniejsze! Murzyna od Chińczyka też byś nie odróżnił?
                >
                > Ważne jest OBYWATELSTWO nie wygląd. Jeżeli to dla Ciebie za trudne zrobię ci
                > mały wykład z prawa.
                >
                -obawiam sie że te no..Cy.. Romy ,Romowie nie mają w ogóle żadnych
                papierów..oni żyją na wpól dziko prawie jak zwierzęta... wiem że prawo jest
                prawem niemniej zawsze znajdzie się sposób by je ominąć..Polak potrafi
                • oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:49

> -obawiam sie że te no..Cy.. Romy ,Romowie nie mają w ogóle żadnych
                  > papierów..oni żyją na wpól dziko prawie jak zwierzęta...

Słowa niegodne chrześcijanina. Świadczą one bardzo źle o Tobie.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:55
                    oleg3 napisał:

>
                    > > -obawiam sie że te no..Cy.. Romy ,Romowie nie mają w ogóle żadnych
                    > > papierów..oni żyją na wpól dziko prawie jak zwierzęta...
                    >
                    > Słowa niegodne chrześcijanina. Świadczą one bardzo źle o Tobie.
                    >
                    -prawda nawet jeśli jest gorzka jest niechcreścijańska?? a cóż to za dziwaczna
                    dialektyka? precz z marksizmem!
                    • oleg3 Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:03
                      posiada "jakieś papiery". Ciekawe czy to osobista czy partyjna definicja
                      człowieczeństwa?

A w temacie:

Skoro Cyganie " nie mają w ogóle żadnych papierów" to o co ten krzyk. I tak
                      nie wjadą do Polski.

Logika, pojęcie człowieczeństwa, chrześcijańskie pojęcie osoby - to wszystko
                      obce jest oszołomowi podającemu się za katolika.

--
                      oleg
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:06
                        a zielona granica? a przemyt? a lewe papiery?
                        • oleg3 Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:37
                          "Wszyscyśmy Dziećmi Bożymi"

A w kwestii zasadniczej: pisałeś o wizach. Jak będziesz miał inne konkretne
                          propozycje to wyślij je listem poleconym na Berdyczów.

Dziwię sie, że taki brak elementarnej wręcz logiki może prezentować ktoś
                          podający się za absolwenta wyższej uczelni. Moja 7 letnia córka nigdy by sobie
                          na to nie pozwoliła.
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:45
                            oleg3 napisał:

> "Wszyscyśmy Dziećmi Bożymi"
                            >
                            > A w kwestii zasadniczej: pisałeś o wizach. Jak będziesz miał inne konkretne
                            > propozycje to wyślij je listem poleconym na Berdyczów.
                            >
                            > Dziwię sie, że taki brak elementarnej wręcz logiki może prezentować ktoś
                            > podający się za absolwenta wyższej uczelni. Moja 7 letnia córka nigdy by
                            sobie
                            > na to nie pozwoliła.

- jesli twoja siedmioletnia córka zawiaduje wyższą uczelnią to nie dziwota ze
                            absolwenci wyższych uczelni mają coraz częsciej wielkie problemy by dostać
                            jakąkolwiek pracę...
                            • oleg3 Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:50
                              Zdaje mi się, że jesteś już (?) analfabetą funkcjonalnym.

Szczęść Boże
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 20:37
                                oleg3 napisał:

> Zdaje mi się, że jesteś już (?) analfabetą funkcjonalnym.
                                >
                                > Szczęść Boże

- mów za siebie! z Bogiem!
        • freemason Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:07

> było ich na nie stać

Nie można - zgodnie z prawem międzynarodowym - wprowadzić wiz dla członków
          określonej nacji, ewentualnie możnaby żądać takowych dokumentów od Słowaków,
          jako obywateli tego państwa. Zresztą po 1 maja będzie to niemożliwe również i w
          tym drugim przypadku.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 27.02.04, 21:18
            do diabła z tym prawem międzynarodowym!
        • Gość: $tefan Kali i krowa! IP: *.CHCGILGM.covad.net 26.02.04, 23:33
          Tak właśnie ciulu zrobili Amerykanie w stosunku do Polaków.
          Grzech gdy Kalemu ukraść krowę a gdy Kali to jest dobrze.
          Opanuj się ośle i zacznij używać głowy, którą tobie dał dobry Bóg.
          $tefan
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Kali i krowa! 26.02.04, 23:39
            a ty zacznij należycie korzystać z języka polskiego bo jak na razie bluzgasz na
            lewo i prawo podejmując przy tym rozpaczliwe wysiłki by mnie obrazić..daruj to
            sobie..głupsi ode mnie nie są w stanie mnie obrazić ani też wyprowadzić z
            równowagi
            • Gość: $tefan Re: Kali i krowa! IP: *.client.comcast.net 27.02.04, 21:52
              Ty osle - w sprawie Kalego i krowy zwroc sie raczej do niejakiego H.
              Sienkiewicza.
              Nie tlumacz sie, ze w czasie przerabiania tej lektury byles w kosciele. To sa
              elementarne braki.
              To jest jednak zwyczajna sprawa u dewotek i dewotow - elementarne braki
              wyksztalcenia i niski poziom IQ bedacy przyczyna i skutkiem tych brakow.
              Stad mozliwe dzialanie sekty niejakiego rydzyka z radia z twarza.
              $tefan
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Kali i krowa! 29.02.04, 21:27
                mów za siebie..a tak poza tym to co masz do powiedzenia sensownego poza tymi
                bluzgami i nienawiścią?
    • neceser nalezy pietnowac rasistowskich oszolomoe z LPR 26.02.04, 22:26
      Rasizm to nier ochrona rynku pracy. Moze powiesz jakie prawo macie wystepowac
      przeciw UE zamykajacym Polakom droge, gdy wy, katonazisci, proponujecie to
      samo?

> Nie rozumiem co jest w tym złego że chce chronić krajowy rynek pracy?
      > Dlaczego GW unika rozmów na ten temat?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: nalezy pietnowac rasistowskich oszolomoe z LP 26.02.04, 22:29
        neceser napisał:

> Rasizm to nier ochrona rynku pracy. Moze powiesz jakie prawo macie wystepowac
        > przeciw UE zamykajacym Polakom droge, gdy wy, katonazisci, proponujecie to
        > samo?
        >
        - a jak to jest że UE moze wprowadzać ograniczenia dla Polaków a my dla Cyganów
        takich samych ograniczeń stawiać nie mozemy?????? Czyżby obowiązywała w UE
        zasada co wolno wojewodzie to nie tobie...? a moze to jest ta praktyczna
        realizacja Europy dwóch prędkosci co?
        • neceser katonazi ma katomoralnosc 26.02.04, 22:33
          ty nadstaw policzek na moj raz, a ja ci dam w gebe jeszzce raz. co katonazi
          pisza o dawaniu moralnego przykladu katonazistowskiego?
          Wasza moralnosc to moralnosc wszy! Precz z nazistami i polskimi LE PENAMI!

> neceser napisał:
          >
          > > Rasizm to nier ochrona rynku pracy. Moze powiesz jakie prawo macie wystepo
          > wac
          > > przeciw UE zamykajacym Polakom droge, gdy wy, katonazisci, proponujecie t
          > o
          > > samo?
          > >
          > - a jak to jest że UE moze wprowadzać ograniczenia dla Polaków a my dla
          Cyganów
          >
          > takich samych ograniczeń stawiać nie mozemy?????? Czyżby obowiązywała w UE
          > zasada co wolno wojewodzie to nie tobie...? a moze to jest ta praktyczna
          > realizacja Europy dwóch prędkosci co?
          • oszolom.z.radia.maryja odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa... 26.02.04, 22:55
            • neceser Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:12
              jaka jest moralnosc Alfonsa? ja obywatel USA i zwolennik naszej liberalnej
              polityki w swiecie. masz problem? nie mozan udawac swietoszka , katola, i pisac
              jak Hitler, co ty robisz. Dla mnie taki jest KATONAZISTA! otworz glowe, zamknij
              lpraka. tylko ty mozesz zmienic percepcje jaka swiat ma o katonazistach.
              Poczytaj liberalna prase , jak FT, NYT, co pisza o was.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:15
                neceser napisał:

> jaka jest moralnosc Alfonsa? ja obywatel USA i zwolennik naszej liberalnej
                > polityki w swiecie. masz problem? nie mozan udawac swietoszka , katola, i
                pisac
                >
                > jak Hitler, co ty robisz. Dla mnie taki jest KATONAZISTA! otworz glowe,
                zamknij
                >
                > lpraka. tylko ty mozesz zmienic percepcje jaka swiat ma o katonazistach.
                > Poczytaj liberalna prase , jak FT, NYT, co pisza o was.

-papier jest cierpliwy i zniesie każdą bzdurę nawet tą która wypisują w
                libertyńskich piśmidłach żeby nie umieć odróżnić katolicyzmu od nazimzmu to
                tzreba być kompletnym politycznym i historycznym analfabetą! jedno z drugim ma
                tyle wspólnego co siodło z krową!
                • freemason Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:18
                  > -papier jest cierpliwy i zniesie każdą bzdurę nawet tą która wypisują w
                  > libertyńskich piśmidłach żeby nie umieć odróżnić katolicyzmu od nazimzmu to
                  > tzreba być kompletnym politycznym i historycznym analfabetą! jedno z drugim
                  ma tyle wspólnego co siodło z krową!

Masz rację, oszołom. Jednak niestety równie niewiele wspólnego z katolicyzmem
                  mają Twoje wypowiedzi (np. te o Cyganach).
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: 26.02.04, 23:25
                    freemason napisał:

> > -papier jest cierpliwy i zniesie każdą bzdurę nawet tą która wypisują w
                    > > libertyńskich piśmidłach żeby nie umieć odróżnić katolicyzmu od nazimzmu t
                    > o
                    > > tzreba być kompletnym politycznym i historycznym analfabetą! jedno z drug
                    > im
                    > ma tyle wspólnego co siodło z krową!
                    >
                    > Masz rację, oszołom. Jednak niestety równie niewiele wspólnego z katolicyzmem
                    > mają Twoje wypowiedzi (np. te o Cyganach).

- Jezus był jeszcze bardziej radykalny..uplótł z piasku bicz i przepędził
                    handlarzy ze świątyni. Jezus kochał swój naród Żydowski to do Zydów przyszedł
                    wpierw ze swym posłąnnictwem ale ci go odrzucili więc później jego apostołowie
                    zresztą za rozkazem Jezusa poszli w świat nauczać inne narody. Ja nie mówie
                    Romom nie dlategoże są tymi Romami czy Cganami ale dlatego ze mogą być poważnym
                    zagrozęniem społecznym że mogą doprowadzić do tego do czego doprowadzili na
                    Słowacji do zamieszek tak więc mój sprzeciw wobec tych ludzi nie ma podłoża
                    etnicznego narodowego a jedynie gospodarczy ekonomiczno spoleczny
              • freemason Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:28
                neceser napisał:

> jaka jest moralnosc Alfonsa? ja obywatel USA i zwolennik naszej liberalnej
                > polityki w swiecie.

Na czym polega "liberalna polityka w świecie" Polski?

<<masz problem? nie mozan udawac swietoszka , katola, >>

To trochę obraźliwe chyba...

<Dla mnie taki jest KATONAZISTA! >>

Jakie są wspólne cechy katolicyzmu i nazizmu? Może mi otworzysz oczy, bo ja
                takowego związku nie widzę, a III Rzesza jako obiekt badawczy pociąga mnie
                bardzo. Muszę jednak przyznać, że to często powtarzane przez różnej maści
                urbanowców kłamstwo (a jak wiemy, Goebbels powiedział...)

otworz glowe, zamknij
                >
                > lpraka. tylko ty mozesz zmienic percepcje jaka swiat ma o katonazistach.

Nie istnieje coś takiego jak katonaziści. Nie ma takiej ideologii. To co pisze
                oszołom jest bardziej zbliżone do pogaństwa (nawet się dziwię, że jako
                narodowiec z krwi i kości nie przeszedł na wiarę w Swarożyca i Perkuna:) niż do
                katolicyzmu, tak przed- jak i posoborowego.

> Poczytaj liberalna prase, jak FT, NYT, co pisza o was.

Liberalny znaczy po amerykańsku: lewicowy. Poza tym nie rozumiem, dlaczego
                prasa z USA miałaby być jakimś rozwiewającym wszelkie wątpliwości autorytetem.
                Znam lepsze periodyki niż te, które wymieniłeś. Nb. amerykańskie media znane są
                ze stosowania uproszczeń lub głupawych przeinaczeń w stylu "katoliccy naziści"
                (USA, jak wiadomo, to kraj protestancki:), "polskie obozy zagłady". "faszysta
                Franco" itp. itd. Współczuję więc, jeśli historii uczysz się ze źródeł spoza
                naszego kontynentu. W manipulacjach historycznych prasie amerykańskiej mógłby
                jedynie dorównać Jerzy Robert Nowak, gdyby obywatele USA wiedzieli o jego
                istnieniu:)
                • oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:37
                  nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradycjonalistą
                  • Gość: miki Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.04, 23:50
                    W ktorym miejscu jestes Chrzescijaninem-Katolikiem?Jak mozesz powolywac sie na
                    nauki Kosciola Katolickiego,i jednoczesnie nawolywac do segregacji
                    rasowej.Mowicie o ochronie rynku pracy i jednoczesnie o niecheci Romow do
                    pracy.Gdzie tu widzisz logike?Czy slyszales cos o milosci do blizniego?Romowie
                    sa takimi samymi Katolikami jak Ty,jednak biorac pod uwage ich ubostwo,chyba
                    milszymi Bogu od Ciebie.
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:54
                      oni by chcieli grać albo wróżyć..takich mamy u siebie również a poza tym
                      chciałbyś pracować za płacę niższą od zasiłku?
                  • Gość: plebs Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.net / *.pl 26.02.04, 23:59
                    > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradycjonalistą
                    tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać segregację
                    rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie, że do
                    swojego patriotyzmu przyznaję.
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 27.02.04, 09:53
                      Gość portalu: plebs napisał(a):

> > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradycjonal
                      > istą
                      > tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać
                      segregacj
                      > ę
                      > rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie, że do
                      > swojego patriotyzmu przyznaję.

- wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych
                      górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce
                      chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum
                      biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i PO
                      • freemason Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 27.02.04, 20:50

> Gość portalu: plebs napisał(a):
                        >
                        > > > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradyc
                        > jonal
                        > > istą
                        > > tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać
                        > segregacj
                        > > ę
                        > > rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie, że
                        > do
                        > > swojego patriotyzmu przyznaję.
                        >
                        > - wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych
                        > górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce
                        > chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum
                        > biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i PO

A dlaczego a priori zakładasz, że kolega jest zwolennikiem SLD lub PO? Czy
                        każdy kto się nie zgadza z mrzonkami chorego na wielkość atsronoma z Torunia
                        musi być od razu podciągany do ww. partii? To jakaś chora logika, czas przerwać
                        ten sposób myślenia!

PS. Co z aferą Banku Wielkopolskiego, osiołku? Co z kłamstwem lustracyjnym pana
                        Luśni z LPR? Co ze sprawą pani Konopczyny wreszcie, co pewnej galerii szkód
                        przysporzyła?
                        • oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 27.02.04, 22:03
                          freemason napisał:

>
                          > > Gość portalu: plebs napisał(a):
                          > >
                          > > > > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem t
                          > radyc
                          > > jonal
                          > > > istą
                          > > > tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać
                          >
                          > > segregacj
                          > > > ę
                          > > > rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie
                          > , że
                          > > do
                          > > > swojego patriotyzmu przyznaję.
                          > >
                          > > - wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych
                          >
                          > > górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce
                          > > chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum
                          > > biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i
                          > PO
                          >
                          > A dlaczego a priori zakładasz, że kolega jest zwolennikiem SLD lub PO? Czy
                          > każdy kto się nie zgadza z mrzonkami chorego na wielkość atsronoma z Torunia
                          > musi być od razu podciągany do ww. partii? To jakaś chora logika, czas
                          przerwać
                          >
                          > ten sposób myślenia!
                          >
                          > PS. Co z aferą Banku Wielkopolskiego, osiołku? Co z kłamstwem lustracyjnym
                          pana
                          >
                          > Luśni z LPR? Co ze sprawą pani Konopczyny wreszcie, co pewnej galerii szkód
                          > przysporzyła?

1. www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/Posel_Hatka_w-Sejmie_18-02-2004.htm
                          2. Luśnia już dawno nie jest w LPR
                      • Gość: plebs Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.net / *.pl 27.02.04, 23:40
                        > - wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych
                        > górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce
                        > chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum
                        > biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i PO

pamiętaj, że ty też do tego je zmusiłeś, spowodowałeś, sprawiłeś. to nie jest
                        tak że to zrobił ten a nie inny polityk a ty umywasz ręce. rząd pochodzi z
                        NASZEGO wyboru. to MY go wybraliśmy więc MY jesteśmy sprawcami ich decyzji.
                        • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 12:25
                          ja na tych złodzieji z SLD i PO nie głosowałem!
                          • Gość: plebs Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.net / *.pl 29.02.04, 01:37
                            czyli umywasz ręce.

"jak piłat!"
                            • oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 29.02.04, 12:32
                              Gość portalu: plebs napisał(a):

> czyli umywasz ręce.
                              >
                              > "jak piłat!"

-a od czego mam to niby umywać ręce?
    • oszolom.z.radia.maryja to na razie.. do jutra..dobranoc! 26.02.04, 23:57
      z panem Bogiem! idę spać..mam nadzieję ze jutro watek ten będzie na topie
    • Gość: Sentencius parweniusz? IP: *.introweb.nl 27.02.04, 10:55
      Nie rozumiem co jest w tym złego że chce chronić krajowy rynek pracy?
      Dlaczego GW unika rozmów na ten temat?

Na zaszczytne miano oszoloma,co w jezyku lewkow jest komplementem, musisz
      jeszcze sporo popracowac.Zacznij wiec od nomenklatury (w sensie nazewnictwa of
      course!)Wprawdzie wszystkie drogi prowadza do Romy,ale nie mozna z tego powodu
      przylepiac- skadinad poczciwym wloczykijom -etykietki z nazwa Wiecznego
      Miasta,pozostanmy wiec przy sprawdzonych Cyganach.
      Na pozor mogloby sie wydawac,ze w/w spolecznosc nie umie 2 do 2 dodac,ale w
      kwestii wybouy opcji miejsca osiedlenia pozostaja oni niedoscignieni i tak
      omijaja konsekwentnie bliska Polske osiedlajac sie na dalekiej wyspie u
      brzegow Europy.Widocznie angielski klimat nadzwyczaj dobrze im sluzy, co nasi
      rodacy zamieszkali w ojczyznie adm.Nelsona na pewno lepiej ten problem
      naswietla.
      • Gość: oszolom.z.r.mrayja Re: parweniusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 12:05
        Usilnie staram się by to miano nie przeszło na kogo innego
    • Gość: $tefan Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.client.comcast.net 27.02.04, 21:57
      oszolom.z.radia.maryja 26.02.2004 22:26

Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie
      było ich na nie stać

Dokladnie to juz zrobili Amerykanie. Polacy sie oburzaja i wysylaja w tej
      sprawie sejmowe apele i Olka do USA.
      Chcecie zrobic to innym na co sami sie oburzacie gdy Was tak samo potraktuja?
      W ewangelii powiedziane jest - Nadstaw drugi policzek!
      $tefan
      • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 27.02.04, 22:04
        Gość portalu: $tefan napisał(a):

> oszolom.z.radia.maryja 26.02.2004 22:26
        >
        > było ich na nie stać
        >
        > Dokladnie to juz zrobili Amerykanie. Polacy sie oburzaja i wysylaja w tej
        > sprawie sejmowe apele i Olka do USA.
        > Chcecie zrobic to innym na co sami sie oburzacie gdy Was tak samo potraktuja?
        > W ewangelii powiedziane jest - Nadstaw drugi policzek!
        > $tefan
        - a dlaczego tylko my Polacy mamy nadstawiać policzek?
        • Gość: $tefan Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.client.comcast.net 27.02.04, 22:56
          > > oszolom.z.radia.maryja 26.02.2004 22:26
          > > > > Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono!
          by nie było ich na nie stać

> > Dokladnie to juz zrobili Amerykanie. Polacy sie oburzaja i wysylaja w tej
          > > sprawie sejmowe apele i Olka do USA.
          > > Chcecie zrobic to innym na co sami sie oburzacie gdy Was tak samo potraktu
          > ja?
          > > W ewangelii powiedziane jest - Nadstaw drugi policzek!
          > > $tefan
          > - a dlaczego tylko my Polacy mamy nadstawiać policzek?

Bosmy chrescijanie! Wg nauk chrystusowych!
          Nie sadz bo bedziesz sadzony.
          A mowa ich prosta - tak - tak, nie-nie oznacza!
          Taka jest nauka Chrystusa osle z radia z twarza!
          $tefan
          • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 27.02.04, 23:04
            dokładnie tak czynię tak tak ne nie żadnych kompromisów w sprawach aborcji
            eutanazji seksedukacji itd
            • Gość: $tefan Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.client.comcast.net 28.02.04, 06:16
              > dokładnie tak czynię tak tak ne nie żadnych kompromisów w sprawach aborcji
              > eutanazji seksedukacji itd

To nie jest prawda. Onanizowales sie a teraz zaprzeczasz.
              $tefan

PS zmieniasz watek na seksowny.
              Sperma uderza tobie do glowki czy co?
              Ostatni cos posuwasz o tym seksie i posuwasz.
              Nawet w sprawach Romow seks udaje ci sie wcisnac.
              Przestan o sexie albo przenies sie na strone erotyczna. Dajze spokoj z tym
              posuwaniem na stronie krajowej.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 29.02.04, 18:33
                Gość portalu: $tefan napisał(a):

> > dokładnie tak czynię tak tak ne nie żadnych kompromisów w sprawach aborcji
                >
                > > eutanazji seksedukacji itd
                >
                > To nie jest prawda. Onanizowales sie a teraz zaprzeczasz.
                > $tefan
                > -a świstak siedzi i zwija sreberka...
                >
                PS zmieniasz watek na seksowny.
                > Sperma uderza tobie do glowki czy co?
                > Ostatni cos posuwasz o tym seksie i posuwasz.
                > Nawet w sprawach Romow seks udaje ci sie wcisnac.
                > Przestan o sexie albo przenies sie na strone erotyczna. Dajze spokoj z tym
                > posuwaniem na stronie krajowej.
    • Gość: GMR Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 00:14
      nasi rodzimi Romowie w Mielcu zapowiedzieli rozruchy takie jak na
      Słowacji..gościnność gościnnościa lae jakieś reguly dobrego wspólżycia chyba
      obowiązują no nie?
    • Gość: Travel Czy wy nie rozumiecie, ze w UE IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 12:41
      nie ma wiz i w ogole nie ma takiej mozliwosci, aby ograniczyc swobode
      przemieszczania sie po UE okreslonej grupie etnicznej?
      Po 1 maja kazdy obywatel Unii, w tym Polak i Slowak bedzie mogl jezdzic, gdzie
      mu sie zywnie podoba.

Natomiast mozna i nalezy wprowadzic jasny system dostepu do swiadczen
      spolecznych.
      W mysl zasady, najpierw praca i skladki, a potem po jakims czasie prawo do
      swiadczen z tego tytulu.

Jesli jacys Romowie ze Slowacji mieliby ochote w Polsce wykonywac dajmy na to
      takie prace, ktorych nie chcieliby sie podjąć nasi, nie mam nic przeciwko.
      Ale prace, nie kradzieze i zebractwo.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE 28.02.04, 12:47
        Gość portalu: Travel napisał(a):

> nie ma wiz i w ogole nie ma takiej mozliwosci, aby ograniczyc swobode
        > przemieszczania sie po UE okreslonej grupie etnicznej?

-ale jakoś to nie przeszkadza państwom UE stawiać przeszkody w podejmowaniu
        pracy przez Polaków na terenie innych państw UE

> Po 1 maja kazdy obywatel Unii, w tym Polak i Slowak bedzie mogl jezdzic,
        gdzie
        > mu sie zywnie podoba.
        >
        - pod warunkiem ze będzie miał za co i czym podróżować a z tym dla 2/3 Polaków
        bedzie to nie lada problem

> Natomiast mozna i nalezy wprowadzic jasny system dostepu do swiadczen
        > spolecznych.
        > W mysl zasady, najpierw praca i skladki, a potem po jakims czasie prawo do
        > swiadczen z tego tytulu.
        >

- rząd W. Brytaniu już zastrzegł że Polakom i innym obywatelom krajów
        wstępujacych do UE nie będą przysługiwać bryttyjskie swiadczenia socjalne

> Jesli jacys Romowie ze Slowacji mieliby ochote w Polsce wykonywac dajmy na to
        > takie prace, ktorych nie chcieliby sie podjąć nasi, nie mam nic przeciwko.
        > Ale prace, nie kradzieze i zebractwo.

- powtarzam, rząd W. Brytaniu już zastrzegł że Polakom i innym obywatelom
        krajów wstępujacych do UE nie będą przysługiwać bryttyjskie swiadczenia socjalne
        poza tym dla obywateli krajów przyjmowanych do UE większosć członków starej
        unii postanowiłą postawić szlaban na pracę od 2 do 7 lat
        • Gość: Travel Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 15:36
          >ale jakoś to nie przeszkadza państwom UE stawiać przeszkody w podejmowaniu
          > pracy przez Polaków na terenie innych państw UE.

Nie tyle w podejmowaniu pracy, co korzystaniu z "socjalu" bez zapracowania
          uprzednio na to. O ograniczaniu swobody podróżowania nikt nie wspomina.

>rząd W. Brytaniu już zastrzegł że Polakom i innym obywatelom krajów
          > wstępujacych do UE nie będą przysługiwać bryttyjskie swiadczenia socjalne.

I bardzo słusznie. najpierw się zapracowuje na prawo do korzystania ze
          swiadczen, potem sie z nich korzysta. A miejsc pracy w Wielkiej Brytanii jest
          bardzo duzo, np w medycynie. Kilka tysiecy lekarzy i jeszcze wiecej
          pielegniarek opusci Polske po 1 maja.

• oszolom.z.radia.maryja Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE 28.02.04, 20:23

>> Nie tyle w podejmowaniu pracy, co korzystaniu z "socjalu" bez zapracowania
            > uprzednio na to. O ograniczaniu swobody podróżowania nikt nie wspomina.
            >
            - w celach turystycznych mogłeś to robić i przed integracją! a kilkuletnii
            zakaz zatrudniania Polakow w wiekszości starych krajów UE to fakt
            >
            > I bardzo słusznie. najpierw się zapracowuje na prawo do korzystania ze
            > swiadczen, potem sie z nich korzysta.
            - przecież nikt nie pojedzie tam najpierw po zasiłek! tylko chodzi o to że jak
            Polak sie w Angli osiedli, znajdzie pracę ale po jakimś czasie ją straci to nie
            uzyska zasiłku...

A miejsc pracy w Wielkiej Brytanii jest
            > bardzo duzo, np w medycynie. Kilka tysiecy lekarzy i jeszcze wiecej
            > pielegniarek opusci Polske po 1 maja.
            >
            -najlepsi uciekną to fakt pytanie kto zaostanie w kraju..czyżbyśmy mieli się
            spodziewać reaktywacji zawodu znachora? a moze holenderskie wróżki będą leczyć
            polskich pacjentów? ..a mówią że to średniowiecze było ciemne...
            • Gość: Travel Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 22:08
              > -najlepsi uciekną to fakt pytanie kto zaostanie w kraju..czyżbyśmy mieli się
              > spodziewać reaktywacji zawodu znachora? a moze holenderskie wróżki będą
              leczyć
              > polskich pacjentów? ..a mówią że to średniowiecze było ciemne...

A czego się spodziewasz po środowisku, na które coraz to organizuje się kolejne
              nagonki?
              Lekarzom w Polsce odmawia się prawa do uczciwego honorarium.
              Jeśli to społeczeństwo nadal będzie uważało, że lekarzowi należy się mniej niż
              hyraulikowi czy mechanikowi samochodowemu, to będzie miało taka opieke
              medyczną, na jaką sobie zasłuży.

Nic się nie dzieje bez przyczyny.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE 28.02.04, 22:35

> A czego się spodziewasz po środowisku, na które coraz to organizuje się
                kolejne nagonki?

-to że jest nagonka na lekarzy to fakt nie ma wydania by TVN w programie uwaga
                nie pokazywał material o nadużyciach i niekopmetecji lekarzy..przy takim
                klimacie nie dziwota ze chcą wiać z kraju

> Lekarzom w Polsce odmawia się prawa do uczciwego honorarium.
                > Jeśli to społeczeństwo nadal będzie uważało, że lekarzowi należy się mniej
                niż
                > hyraulikowi czy mechanikowi samochodowemu, to będzie miało taka opieke
                > medyczną, na jaką sobie zasłuży.
                >
                > Nic się nie dzieje bez przyczyny.
                -to fakt...
        • Gość: chala lpr proponuje zasilki dla imigrantow w Polsce? IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 02:13
          czemu te smieci katolowate nie pokazuja ze sa tacy chojni dla innych jak
          chcieliby zeby Zachod byl chojny dla nich. Naprawde oni chca dogryzc zachodowi,
          bo sami, oprocz nienawisci do cywilizowanego swiata, nie maja nic do
          zaoferowania.
          • oszolom.z.radia.maryja w nienawiści nikt cię nie przebije chala 29.02.04, 12:25
            Gość portalu: chala napisał(a):

> czemu te smieci katolowate nie pokazuja ze sa tacy chojni dla innych jak
            > chcieliby zeby Zachod byl chojny dla nich. Naprawde oni chca dogryzc
            zachodowi,
            >
            > bo sami, oprocz nienawisci do cywilizowanego swiata, nie maja nic do
            > zaoferowania.

- twoja nienawiść do wszystkiego co polskie i katolcikie bije wszelkie rekordy
            przyzwoitości..włąściwie u ciebie przybrało to postać patologi...
    • Gość: GMR Jaka jest różnica między Romem a Cyganem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 14:08
      chcialbym to bardzo wiedzieć, tym bardziej że jedno z tych określeń jues
      uważane za niestosowne..dlaczego?
      • oszolom.z.radia.maryja Taka sama jak między Żydem a Izraelczykiem! 29.02.04, 16:12
        • Gość: GMR Re: Taka sama jak między Żydem a Izraelczykiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 17:51
          czyli praktycznie żadna
    • Gość: Tomek Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:47
      Dlaczego tak źle wyrażasz się o Romach (Cyganach)?W którymś z postów
      porównujesz ich nawet do zwierząt. A przecież ich sposób życia jest bardziej
      zgodny z z nauką katolicką/chrześcijańską niż wielu (większości?) Polaków.
      Bardzo religijni, prorodzinni (wielodzietnośc to u nich zasada), przywiązani do
      tradycyjnych wartości, które u Polaków niemal zanikły (jak np. honor). Po raz
      kolejny wykazujesz że interes Polaków stawiasz bezwzględnie przed wartościami i
      interesem religii. Może to i chwalebne, ale na pewno nie katolickie...
      Nie są też wcale rasy żółtej czy czarnej. Jest to bowiem lud pochodzący z
      Indii, mówiący językiem indoeuropejskim i substrat etniczny jest w zasadzie
      biały. Oczywiście mają swoje charakterystyczne cechy wyglądu (ale nie zawsze!)
      jak np. lekko śniada skóra czy czarne włosy. Ale dotyczy to też np. Francuzów,
      Włochów czyli narodów gzie istnieje duża domieszka innych ras. Nie da się więc
      w sposób pewny odróżnić Roma (Cygana) od reszty.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 29.02.04, 19:40
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Dlaczego tak źle wyrażasz się o Romach (Cyganach)?W którymś z postów
        > porównujesz ich nawet do zwierząt. A przecież ich sposób życia jest bardziej
        > zgodny z z nauką katolicką/chrześcijańską niż wielu (większości?) Polaków.
        > Bardzo religijni, prorodzinni (wielodzietnośc to u nich zasada), przywiązani
        do
        >
        > tradycyjnych wartości, które u Polaków niemal zanikły (jak np. honor).
        - ale niech któryś z tych Cyganów postapil tak jak ty czyli atakował tradycję
        wyśmiewał ją itd gdybyś był Cyganem nie miałbyś z nimi latwego zycia. Poza tym
        oni nie są aż tak Bogobojni...przecież oni słyną z tego że m.in kradną i
        oszukują!
        Po raz
        > kolejny wykazujesz że interes Polaków stawiasz bezwzględnie przed wartościami
        i
        >
        > interesem religii.
        -a jakie to ma znaczenie?

Może to i chwalebne, ale na pewno nie katolickie...
        > Nie są też wcale rasy żółtej czy czarnej. Jest to bowiem lud pochodzący z
        > Indii, mówiący językiem indoeuropejskim i substrat etniczny jest w zasadzie
        > biały. Oczywiście mają swoje charakterystyczne cechy wyglądu (ale nie
        zawsze!)
        > jak np. lekko śniada skóra czy czarne włosy. Ale dotyczy to też np.
        Francuzów,
        > Włochów czyli narodów gzie istnieje duża domieszka innych ras. Nie da się
        więc
        > w sposób pewny odróżnić Roma (Cygana) od reszty.

-od Polaka idzie odróżnić!
        • Gość: Tomek Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:03
          > oni nie są aż tak Bogobojni...przecież oni słyną z tego że m.in kradną i
          > oszukują!

Większość Romów/Cyganów majatków nie zrobiła (nie mówię tu o
          jednostkowych "królach" czy innych bonzach), wręcz jest biedna, więc te ich
          dobre kradzieże/oszustwa spokojnie mogą być usprawiedliwione podstawowymi
          potrzebami (zaspokojenie głodu itd.) - więc to nie taki znowu grzech (porównaj
          polsko/semickich mega-złodziei i aferzystów i ich szkodliwość).

> Po raz
          > > kolejny wykazujesz że interes Polaków stawiasz bezwzględnie przed wartości
          > ami
          > i
          > >
          > > interesem religii.
          > -a jakie to ma znaczenie?

Dla mnie w sumie już nie tak wielkie, ale powinno mieć jakieś dla gorliwego
          (podobno) słuchacza Radia Maryja...

> Nie da się
          > więc
          > > w sposób pewny odróżnić Roma (Cygana) od reszty.
          >
          > -od Polaka idzie odróżnić

Tu bym się sprzeczał. Polska to co prawda najczystszy rezerwat białego
          człowieka na swiecie, ale nawet tu mozna spotkać typy mongoidalne, hinduskie,
          semickie(tych jest wręcz zatrzęsienie) a nawet kilku mulatów. I oni wszyscy są
          Polakami. Ja np. mieszkałem 2 lata w akademiku z gościem o mongolskich rysach
          twarzy (pewnie jego przodkowie byli polskimi tatarami, ale on uważał się za
          Polaka). Deportował byś takiego do Mongolii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka