oszolom.z.radia.maryja 26.02.04, 19:53 Nie rozumiem co jest w tym złego że chce chronić krajowy rynek pracy? Dlaczego GW unika rozmów na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GMR Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:59 gdybyś w pierwszym założonym wątku zamiast słowa Cygan użył słowo Rom giwi nie skasowałaby ci tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 22:23 A jak technicznie chcesz to zrobić ? Pomijam inne aspekty sprawy, ale podaj sposób realizacji swojego (partyjnego?) pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 22:26 Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie było ich na nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:05 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie > było ich na nie stać Konsultowałeś ten pomysł z posłem Wrzodakiem? Jak można wprowadzić wizy dla Romów? Można wprowadzić wizy dla obywateli Słowacji, Czech itp. Ja pomijam ewentualne konsekwencje międzynarodowe takich posunięć. Interesuje mnie szkolna głupota, którą prezentujesz. Rom (Cygan) może być obywatelem dowolnego kraju. Ruch wizowy (bezwizowy) obejmuje wszystkich obywateli umawiających się krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:12 oleg3 napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by n > ie > > było ich na nie stać > > Konsultowałeś ten pomysł z posłem Wrzodakiem? Jak można wprowadzić wizy dla > Romów? Można wprowadzić wizy dla obywateli Słowacji, Czech itp. > - nie potrafisz odróznić Cyg..Roma od Słowaka? rozumiem że miałbyś problem w rozróżnieniu Roma od Araba ale od Słowaka Czecha? przeciez Cygany są ciemniejsze! Murzyna od Chińczyka też byś nie odróżnił? > Ja pomijam ewentualne konsekwencje międzynarodowe takich posunięć. -a co ta międzynarodowa hołota by nam zrobiła? Interesuje > mnie szkolna głupota, którą prezentujesz. Rom (Cygan) może być obywatelem > dowolnego kraju. Ruch wizowy (bezwizowy) obejmuje wszystkich obywateli > umawiających się krajów. > - Murzyni tez mogą mieć różne obywatelstwa ale jakoś nikt nie ma problemu odróżnienia ich od białych czy żółtych..i kto tu się popisuje głupotą? przecież nawet dziecko w przedszkolu jest w stanie odróżnić bialego od murzyna czy Chińczyka Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:27 oszolom.z.radia.maryja napisał: > - nie potrafisz odróznić Cyg..Roma od Słowaka? rozumiem że miałbyś problem w > rozróżnieniu Roma od Araba ale od Słowaka Czecha? przeciez Cygany są > ciemniejsze! Murzyna od Chińczyka też byś nie odróżnił? Ważne jest OBYWATELSTWO nie wygląd. Jeżeli to dla Ciebie za trudne zrobię ci mały wykład z prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:43 oleg3 napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > - nie potrafisz odróznić Cyg..Roma od Słowaka? rozumiem że miałbyś problem > w > > rozróżnieniu Roma od Araba ale od Słowaka Czecha? przeciez Cygany są > > ciemniejsze! Murzyna od Chińczyka też byś nie odróżnił? > > Ważne jest OBYWATELSTWO nie wygląd. Jeżeli to dla Ciebie za trudne zrobię ci > mały wykład z prawa. > -obawiam sie że te no..Cy.. Romy ,Romowie nie mają w ogóle żadnych papierów..oni żyją na wpól dziko prawie jak zwierzęta... wiem że prawo jest prawem niemniej zawsze znajdzie się sposób by je ominąć..Polak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:49 oszolom.z.radia.maryja napisał: > -obawiam sie że te no..Cy.. Romy ,Romowie nie mają w ogóle żadnych > papierów..oni żyją na wpól dziko prawie jak zwierzęta... Słowa niegodne chrześcijanina. Świadczą one bardzo źle o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:55 oleg3 napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > -obawiam sie że te no..Cy.. Romy ,Romowie nie mają w ogóle żadnych > > papierów..oni żyją na wpól dziko prawie jak zwierzęta... > > Słowa niegodne chrześcijanina. Świadczą one bardzo źle o Tobie. > -prawda nawet jeśli jest gorzka jest niechcreścijańska?? a cóż to za dziwaczna dialektyka? precz z marksizmem! Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:03 posiada "jakieś papiery". Ciekawe czy to osobista czy partyjna definicja człowieczeństwa? A w temacie: Skoro Cyganie " nie mają w ogóle żadnych papierów" to o co ten krzyk. I tak nie wjadą do Polski. Logika, pojęcie człowieczeństwa, chrześcijańskie pojęcie osoby - to wszystko obce jest oszołomowi podającemu się za katolika. -- oleg Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:06 a zielona granica? a przemyt? a lewe papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:37 "Wszyscyśmy Dziećmi Bożymi" A w kwestii zasadniczej: pisałeś o wizach. Jak będziesz miał inne konkretne propozycje to wyślij je listem poleconym na Berdyczów. Dziwię sie, że taki brak elementarnej wręcz logiki może prezentować ktoś podający się za absolwenta wyższej uczelni. Moja 7 letnia córka nigdy by sobie na to nie pozwoliła. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:45 oleg3 napisał: > "Wszyscyśmy Dziećmi Bożymi" > > A w kwestii zasadniczej: pisałeś o wizach. Jak będziesz miał inne konkretne > propozycje to wyślij je listem poleconym na Berdyczów. > > Dziwię sie, że taki brak elementarnej wręcz logiki może prezentować ktoś > podający się za absolwenta wyższej uczelni. Moja 7 letnia córka nigdy by sobie > na to nie pozwoliła. - jesli twoja siedmioletnia córka zawiaduje wyższą uczelnią to nie dziwota ze absolwenci wyższych uczelni mają coraz częsciej wielkie problemy by dostać jakąkolwiek pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 16:50 Zdaje mi się, że jesteś już (?) analfabetą funkcjonalnym. Szczęść Boże Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Człowiekiem według oszołoma jest ktoś kto 27.02.04, 20:37 oleg3 napisał: > Zdaje mi się, że jesteś już (?) analfabetą funkcjonalnym. > > Szczęść Boże - mów za siebie! z Bogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 26.02.04, 23:07 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie > było ich na nie stać Nie można - zgodnie z prawem międzynarodowym - wprowadzić wiz dla członków określonej nacji, ewentualnie możnaby żądać takowych dokumentów od Słowaków, jako obywateli tego państwa. Zresztą po 1 maja będzie to niemożliwe również i w tym drugim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 27.02.04, 21:18 do diabła z tym prawem międzynarodowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Kali i krowa! IP: *.CHCGILGM.covad.net 26.02.04, 23:33 Tak właśnie ciulu zrobili Amerykanie w stosunku do Polaków. Grzech gdy Kalemu ukraść krowę a gdy Kali to jest dobrze. Opanuj się ośle i zacznij używać głowy, którą tobie dał dobry Bóg. $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kali i krowa! 26.02.04, 23:39 a ty zacznij należycie korzystać z języka polskiego bo jak na razie bluzgasz na lewo i prawo podejmując przy tym rozpaczliwe wysiłki by mnie obrazić..daruj to sobie..głupsi ode mnie nie są w stanie mnie obrazić ani też wyprowadzić z równowagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: Kali i krowa! IP: *.client.comcast.net 27.02.04, 21:52 Ty osle - w sprawie Kalego i krowy zwroc sie raczej do niejakiego H. Sienkiewicza. Nie tlumacz sie, ze w czasie przerabiania tej lektury byles w kosciele. To sa elementarne braki. To jest jednak zwyczajna sprawa u dewotek i dewotow - elementarne braki wyksztalcenia i niski poziom IQ bedacy przyczyna i skutkiem tych brakow. Stad mozliwe dzialanie sekty niejakiego rydzyka z radia z twarza. $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kali i krowa! 29.02.04, 21:27 mów za siebie..a tak poza tym to co masz do powiedzenia sensownego poza tymi bluzgami i nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser nalezy pietnowac rasistowskich oszolomoe z LPR 26.02.04, 22:26 Rasizm to nier ochrona rynku pracy. Moze powiesz jakie prawo macie wystepowac przeciw UE zamykajacym Polakom droge, gdy wy, katonazisci, proponujecie to samo? oszolom.z.radia.maryja napisał: > Nie rozumiem co jest w tym złego że chce chronić krajowy rynek pracy? > Dlaczego GW unika rozmów na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nalezy pietnowac rasistowskich oszolomoe z LP 26.02.04, 22:29 neceser napisał: > Rasizm to nier ochrona rynku pracy. Moze powiesz jakie prawo macie wystepowac > przeciw UE zamykajacym Polakom droge, gdy wy, katonazisci, proponujecie to > samo? > - a jak to jest że UE moze wprowadzać ograniczenia dla Polaków a my dla Cyganów takich samych ograniczeń stawiać nie mozemy?????? Czyżby obowiązywała w UE zasada co wolno wojewodzie to nie tobie...? a moze to jest ta praktyczna realizacja Europy dwóch prędkosci co? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser katonazi ma katomoralnosc 26.02.04, 22:33 ty nadstaw policzek na moj raz, a ja ci dam w gebe jeszzce raz. co katonazi pisza o dawaniu moralnego przykladu katonazistowskiego? Wasza moralnosc to moralnosc wszy! Precz z nazistami i polskimi LE PENAMI! oszolom.z.radia.maryja napisał: > neceser napisał: > > > Rasizm to nier ochrona rynku pracy. Moze powiesz jakie prawo macie wystepo > wac > > przeciw UE zamykajacym Polakom droge, gdy wy, katonazisci, proponujecie t > o > > samo? > > > - a jak to jest że UE moze wprowadzać ograniczenia dla Polaków a my dla Cyganów > > takich samych ograniczeń stawiać nie mozemy?????? Czyżby obowiązywała w UE > zasada co wolno wojewodzie to nie tobie...? a moze to jest ta praktyczna > realizacja Europy dwóch prędkosci co? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa... 26.02.04, 22:55 Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:12 jaka jest moralnosc Alfonsa? ja obywatel USA i zwolennik naszej liberalnej polityki w swiecie. masz problem? nie mozan udawac swietoszka , katola, i pisac jak Hitler, co ty robisz. Dla mnie taki jest KATONAZISTA! otworz glowe, zamknij lpraka. tylko ty mozesz zmienic percepcje jaka swiat ma o katonazistach. Poczytaj liberalna prase , jak FT, NYT, co pisza o was. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:15 neceser napisał: > jaka jest moralnosc Alfonsa? ja obywatel USA i zwolennik naszej liberalnej > polityki w swiecie. masz problem? nie mozan udawac swietoszka , katola, i pisac > > jak Hitler, co ty robisz. Dla mnie taki jest KATONAZISTA! otworz glowe, zamknij > > lpraka. tylko ty mozesz zmienic percepcje jaka swiat ma o katonazistach. > Poczytaj liberalna prase , jak FT, NYT, co pisza o was. -papier jest cierpliwy i zniesie każdą bzdurę nawet tą która wypisują w libertyńskich piśmidłach żeby nie umieć odróżnić katolicyzmu od nazimzmu to tzreba być kompletnym politycznym i historycznym analfabetą! jedno z drugim ma tyle wspólnego co siodło z krową! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:18 oszolom.z.radia.maryja napisał: > -papier jest cierpliwy i zniesie każdą bzdurę nawet tą która wypisują w > libertyńskich piśmidłach żeby nie umieć odróżnić katolicyzmu od nazimzmu to > tzreba być kompletnym politycznym i historycznym analfabetą! jedno z drugim ma tyle wspólnego co siodło z krową! Masz rację, oszołom. Jednak niestety równie niewiele wspólnego z katolicyzmem mają Twoje wypowiedzi (np. te o Cyganach). Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 26.02.04, 23:25 freemason napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > -papier jest cierpliwy i zniesie każdą bzdurę nawet tą która wypisują w > > libertyńskich piśmidłach żeby nie umieć odróżnić katolicyzmu od nazimzmu t > o > > tzreba być kompletnym politycznym i historycznym analfabetą! jedno z drug > im > ma tyle wspólnego co siodło z krową! > > Masz rację, oszołom. Jednak niestety równie niewiele wspólnego z katolicyzmem > mają Twoje wypowiedzi (np. te o Cyganach). - Jezus był jeszcze bardziej radykalny..uplótł z piasku bicz i przepędził handlarzy ze świątyni. Jezus kochał swój naród Żydowski to do Zydów przyszedł wpierw ze swym posłąnnictwem ale ci go odrzucili więc później jego apostołowie zresztą za rozkazem Jezusa poszli w świat nauczać inne narody. Ja nie mówie Romom nie dlategoże są tymi Romami czy Cganami ale dlatego ze mogą być poważnym zagrozęniem społecznym że mogą doprowadzić do tego do czego doprowadzili na Słowacji do zamieszek tak więc mój sprzeciw wobec tych ludzi nie ma podłoża etnicznego narodowego a jedynie gospodarczy ekonomiczno spoleczny Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:28 neceser napisał: > jaka jest moralnosc Alfonsa? ja obywatel USA i zwolennik naszej liberalnej > polityki w swiecie. Na czym polega "liberalna polityka w świecie" Polski? <<masz problem? nie mozan udawac swietoszka , katola, >> To trochę obraźliwe chyba... <Dla mnie taki jest KATONAZISTA! >> Jakie są wspólne cechy katolicyzmu i nazizmu? Może mi otworzysz oczy, bo ja takowego związku nie widzę, a III Rzesza jako obiekt badawczy pociąga mnie bardzo. Muszę jednak przyznać, że to często powtarzane przez różnej maści urbanowców kłamstwo (a jak wiemy, Goebbels powiedział...) otworz glowe, zamknij > > lpraka. tylko ty mozesz zmienic percepcje jaka swiat ma o katonazistach. Nie istnieje coś takiego jak katonaziści. Nie ma takiej ideologii. To co pisze oszołom jest bardziej zbliżone do pogaństwa (nawet się dziwię, że jako narodowiec z krwi i kości nie przeszedł na wiarę w Swarożyca i Perkuna:) niż do katolicyzmu, tak przed- jak i posoborowego. > Poczytaj liberalna prase, jak FT, NYT, co pisza o was. Liberalny znaczy po amerykańsku: lewicowy. Poza tym nie rozumiem, dlaczego prasa z USA miałaby być jakimś rozwiewającym wszelkie wątpliwości autorytetem. Znam lepsze periodyki niż te, które wymieniłeś. Nb. amerykańskie media znane są ze stosowania uproszczeń lub głupawych przeinaczeń w stylu "katoliccy naziści" (USA, jak wiadomo, to kraj protestancki:), "polskie obozy zagłady". "faszysta Franco" itp. itd. Współczuję więc, jeśli historii uczysz się ze źródeł spoza naszego kontynentu. W manipulacjach historycznych prasie amerykańskiej mógłby jedynie dorównać Jerzy Robert Nowak, gdyby obywatele USA wiedzieli o jego istnieniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:37 nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradycjonalistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.04, 23:50 W ktorym miejscu jestes Chrzescijaninem-Katolikiem?Jak mozesz powolywac sie na nauki Kosciola Katolickiego,i jednoczesnie nawolywac do segregacji rasowej.Mowicie o ochronie rynku pracy i jednoczesnie o niecheci Romow do pracy.Gdzie tu widzisz logike?Czy slyszales cos o milosci do blizniego?Romowie sa takimi samymi Katolikami jak Ty,jednak biorac pod uwage ich ubostwo,chyba milszymi Bogu od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 26.02.04, 23:54 oni by chcieli grać albo wróżyć..takich mamy u siebie również a poza tym chciałbyś pracować za płacę niższą od zasiłku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebs Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.net / *.pl 26.02.04, 23:59 > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradycjonalistą tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać segregację rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie, że do swojego patriotyzmu przyznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 27.02.04, 09:53 Gość portalu: plebs napisał(a): > > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradycjonal > istą > tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać segregacj > ę > rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie, że do > swojego patriotyzmu przyznaję. - wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i PO Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 27.02.04, 20:50 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: plebs napisał(a): > > > > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem tradyc > jonal > > istą > > tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać > segregacj > > ę > > rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie, że > do > > swojego patriotyzmu przyznaję. > > - wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych > górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce > chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum > biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i PO A dlaczego a priori zakładasz, że kolega jest zwolennikiem SLD lub PO? Czy każdy kto się nie zgadza z mrzonkami chorego na wielkość atsronoma z Torunia musi być od razu podciągany do ww. partii? To jakaś chora logika, czas przerwać ten sposób myślenia! PS. Co z aferą Banku Wielkopolskiego, osiołku? Co z kłamstwem lustracyjnym pana Luśni z LPR? Co ze sprawą pani Konopczyny wreszcie, co pewnej galerii szkód przysporzyła? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 27.02.04, 22:03 freemason napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > Gość portalu: plebs napisał(a): > > > > > > nie jestem poganinem tylko chrześcijaninem Polakiem-katolikiem t > radyc > > jonal > > > istą > > > tak jak i ja, ale gdy czytam o tym jak to byś sobie chciał wprowadzać > > > segregacj > > > ę > > > rasową do prawodawstwa to zaczynam się wstydzić - za ciebie i za mnie > , że > > do > > > swojego patriotyzmu przyznaję. > > > > - wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych > > > górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce > > chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum > > biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i > PO > > A dlaczego a priori zakładasz, że kolega jest zwolennikiem SLD lub PO? Czy > każdy kto się nie zgadza z mrzonkami chorego na wielkość atsronoma z Torunia > musi być od razu podciągany do ww. partii? To jakaś chora logika, czas przerwać > > ten sposób myślenia! > > PS. Co z aferą Banku Wielkopolskiego, osiołku? Co z kłamstwem lustracyjnym pana > > Luśni z LPR? Co ze sprawą pani Konopczyny wreszcie, co pewnej galerii szkód > przysporzyła? 1. www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/Posel_Hatka_w-Sejmie_18-02-2004.htm 2. Luśnia już dawno nie jest w LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebs Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.net / *.pl 27.02.04, 23:40 > - wstydź sie za siebie, wstydź sie za tych którzy zmusili żony bezrobotych > górników do prostytucji którzy spowodowali ze co trzecie dziecko w Polsce > chodzi niedożywione że 13% spoleczeństwa polskiego zyje poniżej minimum > biologicznego no i prxzede wszystkim wstydzę się za afery działaczy SLD i PO pamiętaj, że ty też do tego je zmusiłeś, spowodowałeś, sprawiłeś. to nie jest tak że to zrobił ten a nie inny polityk a ty umywasz ręce. rząd pochodzi z NASZEGO wyboru. to MY go wybraliśmy więc MY jesteśmy sprawcami ich decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom.z.r.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 12:25 ja na tych złodzieji z SLD i PO nie głosowałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebs Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? IP: *.net / *.pl 29.02.04, 01:37 czyli umywasz ręce. "jak piłat!" Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: odezwał sie bolszewik o moralności Alfonsa.? 29.02.04, 12:32 Gość portalu: plebs napisał(a): > czyli umywasz ręce. > > "jak piłat!" -a od czego mam to niby umywać ręce? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja to na razie.. do jutra..dobranoc! 26.02.04, 23:57 z panem Bogiem! idę spać..mam nadzieję ze jutro watek ten będzie na topie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius parweniusz? IP: *.introweb.nl 27.02.04, 10:55 oszolom.z.radia.maryja napisał: Nie rozumiem co jest w tym złego że chce chronić krajowy rynek pracy? Dlaczego GW unika rozmów na ten temat? Na zaszczytne miano oszoloma,co w jezyku lewkow jest komplementem, musisz jeszcze sporo popracowac.Zacznij wiec od nomenklatury (w sensie nazewnictwa of course!)Wprawdzie wszystkie drogi prowadza do Romy,ale nie mozna z tego powodu przylepiac- skadinad poczciwym wloczykijom -etykietki z nazwa Wiecznego Miasta,pozostanmy wiec przy sprawdzonych Cyganach. Na pozor mogloby sie wydawac,ze w/w spolecznosc nie umie 2 do 2 dodac,ale w kwestii wybouy opcji miejsca osiedlenia pozostaja oni niedoscignieni i tak omijaja konsekwentnie bliska Polske osiedlajac sie na dalekiej wyspie u brzegow Europy.Widocznie angielski klimat nadzwyczaj dobrze im sluzy, co nasi rodacy zamieszkali w ojczyznie adm.Nelsona na pewno lepiej ten problem naswietla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom.z.r.mrayja Re: parweniusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 12:05 Usilnie staram się by to miano nie przeszło na kogo innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.client.comcast.net 27.02.04, 21:57 oszolom.z.radia.maryja 26.02.2004 22:26 Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie było ich na nie stać Dokladnie to juz zrobili Amerykanie. Polacy sie oburzaja i wysylaja w tej sprawie sejmowe apele i Olka do USA. Chcecie zrobic to innym na co sami sie oburzacie gdy Was tak samo potraktuja? W ewangelii powiedziane jest - Nadstaw drugi policzek! $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 27.02.04, 22:04 Gość portalu: $tefan napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja 26.02.2004 22:26 > > Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie > było ich na nie stać > > Dokladnie to juz zrobili Amerykanie. Polacy sie oburzaja i wysylaja w tej > sprawie sejmowe apele i Olka do USA. > Chcecie zrobic to innym na co sami sie oburzacie gdy Was tak samo potraktuja? > W ewangelii powiedziane jest - Nadstaw drugi policzek! > $tefan - a dlaczego tylko my Polacy mamy nadstawiać policzek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.client.comcast.net 27.02.04, 22:56 > > oszolom.z.radia.maryja 26.02.2004 22:26 > > > > Jak to zrobić? wprowadzić wizy dla Romów (Cyganów) i to płatne słono! by nie było ich na nie stać > > Dokladnie to juz zrobili Amerykanie. Polacy sie oburzaja i wysylaja w tej > > sprawie sejmowe apele i Olka do USA. > > Chcecie zrobic to innym na co sami sie oburzacie gdy Was tak samo potraktu > ja? > > W ewangelii powiedziane jest - Nadstaw drugi policzek! > > $tefan > - a dlaczego tylko my Polacy mamy nadstawiać policzek? Bosmy chrescijanie! Wg nauk chrystusowych! Nie sadz bo bedziesz sadzony. A mowa ich prosta - tak - tak, nie-nie oznacza! Taka jest nauka Chrystusa osle z radia z twarza! $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 27.02.04, 23:04 dokładnie tak czynię tak tak ne nie żadnych kompromisów w sprawach aborcji eutanazji seksedukacji itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.client.comcast.net 28.02.04, 06:16 > dokładnie tak czynię tak tak ne nie żadnych kompromisów w sprawach aborcji > eutanazji seksedukacji itd To nie jest prawda. Onanizowales sie a teraz zaprzeczasz. $tefan PS zmieniasz watek na seksowny. Sperma uderza tobie do glowki czy co? Ostatni cos posuwasz o tym seksie i posuwasz. Nawet w sprawach Romow seks udaje ci sie wcisnac. Przestan o sexie albo przenies sie na strone erotyczna. Dajze spokoj z tym posuwaniem na stronie krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 29.02.04, 18:33 Gość portalu: $tefan napisał(a): > > dokładnie tak czynię tak tak ne nie żadnych kompromisów w sprawach aborcji > > > eutanazji seksedukacji itd > > To nie jest prawda. Onanizowales sie a teraz zaprzeczasz. > $tefan > -a świstak siedzi i zwija sreberka... > PS zmieniasz watek na seksowny. > Sperma uderza tobie do glowki czy co? > Ostatni cos posuwasz o tym seksie i posuwasz. > Nawet w sprawach Romow seks udaje ci sie wcisnac. > Przestan o sexie albo przenies sie na strone erotyczna. Dajze spokoj z tym > posuwaniem na stronie krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 00:14 nasi rodzimi Romowie w Mielcu zapowiedzieli rozruchy takie jak na Słowacji..gościnność gościnnościa lae jakieś reguly dobrego wspólżycia chyba obowiązują no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Czy wy nie rozumiecie, ze w UE IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 12:41 nie ma wiz i w ogole nie ma takiej mozliwosci, aby ograniczyc swobode przemieszczania sie po UE okreslonej grupie etnicznej? Po 1 maja kazdy obywatel Unii, w tym Polak i Slowak bedzie mogl jezdzic, gdzie mu sie zywnie podoba. Natomiast mozna i nalezy wprowadzic jasny system dostepu do swiadczen spolecznych. W mysl zasady, najpierw praca i skladki, a potem po jakims czasie prawo do swiadczen z tego tytulu. Jesli jacys Romowie ze Slowacji mieliby ochote w Polsce wykonywac dajmy na to takie prace, ktorych nie chcieliby sie podjąć nasi, nie mam nic przeciwko. Ale prace, nie kradzieze i zebractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE 28.02.04, 12:47 Gość portalu: Travel napisał(a): > nie ma wiz i w ogole nie ma takiej mozliwosci, aby ograniczyc swobode > przemieszczania sie po UE okreslonej grupie etnicznej? -ale jakoś to nie przeszkadza państwom UE stawiać przeszkody w podejmowaniu pracy przez Polaków na terenie innych państw UE > Po 1 maja kazdy obywatel Unii, w tym Polak i Slowak bedzie mogl jezdzic, gdzie > mu sie zywnie podoba. > - pod warunkiem ze będzie miał za co i czym podróżować a z tym dla 2/3 Polaków bedzie to nie lada problem > Natomiast mozna i nalezy wprowadzic jasny system dostepu do swiadczen > spolecznych. > W mysl zasady, najpierw praca i skladki, a potem po jakims czasie prawo do > swiadczen z tego tytulu. > - rząd W. Brytaniu już zastrzegł że Polakom i innym obywatelom krajów wstępujacych do UE nie będą przysługiwać bryttyjskie swiadczenia socjalne > Jesli jacys Romowie ze Slowacji mieliby ochote w Polsce wykonywac dajmy na to > takie prace, ktorych nie chcieliby sie podjąć nasi, nie mam nic przeciwko. > Ale prace, nie kradzieze i zebractwo. - powtarzam, rząd W. Brytaniu już zastrzegł że Polakom i innym obywatelom krajów wstępujacych do UE nie będą przysługiwać bryttyjskie swiadczenia socjalne poza tym dla obywateli krajów przyjmowanych do UE większosć członków starej unii postanowiłą postawić szlaban na pracę od 2 do 7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 15:36 >ale jakoś to nie przeszkadza państwom UE stawiać przeszkody w podejmowaniu > pracy przez Polaków na terenie innych państw UE. Nie tyle w podejmowaniu pracy, co korzystaniu z "socjalu" bez zapracowania uprzednio na to. O ograniczaniu swobody podróżowania nikt nie wspomina. >rząd W. Brytaniu już zastrzegł że Polakom i innym obywatelom krajów > wstępujacych do UE nie będą przysługiwać bryttyjskie swiadczenia socjalne. I bardzo słusznie. najpierw się zapracowuje na prawo do korzystania ze swiadczen, potem sie z nich korzysta. A miejsc pracy w Wielkiej Brytanii jest bardzo duzo, np w medycynie. Kilka tysiecy lekarzy i jeszcze wiecej pielegniarek opusci Polske po 1 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE 28.02.04, 20:23 Gość portalu: Travel napisał(a): >> Nie tyle w podejmowaniu pracy, co korzystaniu z "socjalu" bez zapracowania > uprzednio na to. O ograniczaniu swobody podróżowania nikt nie wspomina. > - w celach turystycznych mogłeś to robić i przed integracją! a kilkuletnii zakaz zatrudniania Polakow w wiekszości starych krajów UE to fakt > > I bardzo słusznie. najpierw się zapracowuje na prawo do korzystania ze > swiadczen, potem sie z nich korzysta. - przecież nikt nie pojedzie tam najpierw po zasiłek! tylko chodzi o to że jak Polak sie w Angli osiedli, znajdzie pracę ale po jakimś czasie ją straci to nie uzyska zasiłku... A miejsc pracy w Wielkiej Brytanii jest > bardzo duzo, np w medycynie. Kilka tysiecy lekarzy i jeszcze wiecej > pielegniarek opusci Polske po 1 maja. > -najlepsi uciekną to fakt pytanie kto zaostanie w kraju..czyżbyśmy mieli się spodziewać reaktywacji zawodu znachora? a moze holenderskie wróżki będą leczyć polskich pacjentów? ..a mówią że to średniowiecze było ciemne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 22:08 > -najlepsi uciekną to fakt pytanie kto zaostanie w kraju..czyżbyśmy mieli się > spodziewać reaktywacji zawodu znachora? a moze holenderskie wróżki będą leczyć > polskich pacjentów? ..a mówią że to średniowiecze było ciemne... A czego się spodziewasz po środowisku, na które coraz to organizuje się kolejne nagonki? Lekarzom w Polsce odmawia się prawa do uczciwego honorarium. Jeśli to społeczeństwo nadal będzie uważało, że lekarzowi należy się mniej niż hyraulikowi czy mechanikowi samochodowemu, to będzie miało taka opieke medyczną, na jaką sobie zasłuży. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Czy wy nie rozumiecie, ze w UE 28.02.04, 22:35 Gość portalu: Travel napisał(a): > A czego się spodziewasz po środowisku, na które coraz to organizuje się kolejne nagonki? -to że jest nagonka na lekarzy to fakt nie ma wydania by TVN w programie uwaga nie pokazywał material o nadużyciach i niekopmetecji lekarzy..przy takim klimacie nie dziwota ze chcą wiać z kraju > Lekarzom w Polsce odmawia się prawa do uczciwego honorarium. > Jeśli to społeczeństwo nadal będzie uważało, że lekarzowi należy się mniej niż > hyraulikowi czy mechanikowi samochodowemu, to będzie miało taka opieke > medyczną, na jaką sobie zasłuży. > > Nic się nie dzieje bez przyczyny. -to fakt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala lpr proponuje zasilki dla imigrantow w Polsce? IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 02:13 czemu te smieci katolowate nie pokazuja ze sa tacy chojni dla innych jak chcieliby zeby Zachod byl chojny dla nich. Naprawde oni chca dogryzc zachodowi, bo sami, oprocz nienawisci do cywilizowanego swiata, nie maja nic do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja w nienawiści nikt cię nie przebije chala 29.02.04, 12:25 Gość portalu: chala napisał(a): > czemu te smieci katolowate nie pokazuja ze sa tacy chojni dla innych jak > chcieliby zeby Zachod byl chojny dla nich. Naprawde oni chca dogryzc zachodowi, > > bo sami, oprocz nienawisci do cywilizowanego swiata, nie maja nic do > zaoferowania. - twoja nienawiść do wszystkiego co polskie i katolcikie bije wszelkie rekordy przyzwoitości..włąściwie u ciebie przybrało to postać patologi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Jaka jest różnica między Romem a Cyganem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 14:08 chcialbym to bardzo wiedzieć, tym bardziej że jedno z tych określeń jues uważane za niestosowne..dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Taka sama jak między Żydem a Izraelczykiem! 29.02.04, 16:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Taka sama jak między Żydem a Izraelczykiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 17:51 czyli praktycznie żadna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:47 Dlaczego tak źle wyrażasz się o Romach (Cyganach)?W którymś z postów porównujesz ich nawet do zwierząt. A przecież ich sposób życia jest bardziej zgodny z z nauką katolicką/chrześcijańską niż wielu (większości?) Polaków. Bardzo religijni, prorodzinni (wielodzietnośc to u nich zasada), przywiązani do tradycyjnych wartości, które u Polaków niemal zanikły (jak np. honor). Po raz kolejny wykazujesz że interes Polaków stawiasz bezwzględnie przed wartościami i interesem religii. Może to i chwalebne, ale na pewno nie katolickie... Nie są też wcale rasy żółtej czy czarnej. Jest to bowiem lud pochodzący z Indii, mówiący językiem indoeuropejskim i substrat etniczny jest w zasadzie biały. Oczywiście mają swoje charakterystyczne cechy wyglądu (ale nie zawsze!) jak np. lekko śniada skóra czy czarne włosy. Ale dotyczy to też np. Francuzów, Włochów czyli narodów gzie istnieje duża domieszka innych ras. Nie da się więc w sposób pewny odróżnić Roma (Cygana) od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols 29.02.04, 19:40 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Dlaczego tak źle wyrażasz się o Romach (Cyganach)?W którymś z postów > porównujesz ich nawet do zwierząt. A przecież ich sposób życia jest bardziej > zgodny z z nauką katolicką/chrześcijańską niż wielu (większości?) Polaków. > Bardzo religijni, prorodzinni (wielodzietnośc to u nich zasada), przywiązani do > > tradycyjnych wartości, które u Polaków niemal zanikły (jak np. honor). - ale niech któryś z tych Cyganów postapil tak jak ty czyli atakował tradycję wyśmiewał ją itd gdybyś był Cyganem nie miałbyś z nimi latwego zycia. Poza tym oni nie są aż tak Bogobojni...przecież oni słyną z tego że m.in kradną i oszukują! Po raz > kolejny wykazujesz że interes Polaków stawiasz bezwzględnie przed wartościami i > > interesem religii. -a jakie to ma znaczenie? Może to i chwalebne, ale na pewno nie katolickie... > Nie są też wcale rasy żółtej czy czarnej. Jest to bowiem lud pochodzący z > Indii, mówiący językiem indoeuropejskim i substrat etniczny jest w zasadzie > biały. Oczywiście mają swoje charakterystyczne cechy wyglądu (ale nie zawsze!) > jak np. lekko śniada skóra czy czarne włosy. Ale dotyczy to też np. Francuzów, > Włochów czyli narodów gzie istnieje duża domieszka innych ras. Nie da się więc > w sposób pewny odróżnić Roma (Cygana) od reszty. -od Polaka idzie odróżnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: nie nalezy wpuszczać słowackich Romów do Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:03 > oni nie są aż tak Bogobojni...przecież oni słyną z tego że m.in kradną i > oszukują! Większość Romów/Cyganów majatków nie zrobiła (nie mówię tu o jednostkowych "królach" czy innych bonzach), wręcz jest biedna, więc te ich dobre kradzieże/oszustwa spokojnie mogą być usprawiedliwione podstawowymi potrzebami (zaspokojenie głodu itd.) - więc to nie taki znowu grzech (porównaj polsko/semickich mega-złodziei i aferzystów i ich szkodliwość). > Po raz > > kolejny wykazujesz że interes Polaków stawiasz bezwzględnie przed wartości > ami > i > > > > interesem religii. > -a jakie to ma znaczenie? Dla mnie w sumie już nie tak wielkie, ale powinno mieć jakieś dla gorliwego (podobno) słuchacza Radia Maryja... > Nie da się > więc > > w sposób pewny odróżnić Roma (Cygana) od reszty. > > -od Polaka idzie odróżnić Tu bym się sprzeczał. Polska to co prawda najczystszy rezerwat białego człowieka na swiecie, ale nawet tu mozna spotkać typy mongoidalne, hinduskie, semickie(tych jest wręcz zatrzęsienie) a nawet kilku mulatów. I oni wszyscy są Polakami. Ja np. mieszkałem 2 lata w akademiku z gościem o mongolskich rysach twarzy (pewnie jego przodkowie byli polskimi tatarami, ale on uważał się za Polaka). Deportował byś takiego do Mongolii? Odpowiedz Link Zgłoś