Dodaj do ulubionych

Co tak naprawdę było w teczce Kaczyńskiego ?

06.06.06, 15:55
Kołomyja z ujawnianiem tej teczki trwa już ponad 9 miesięcy. Kaczyński sugeruje, że zwłoka wynika z powodu sfałszowanej rzekomo lojalki. Okazało się jednak, że trzecią część teczki IPN skopiował dopiero 25 maja 2006. (za artykułem w "Rz" rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060605/kraj/kraj_a_11.html

Powstają więc pytania

- co aż tak kompromitującego było w 2 pierwszych częściach teczki że Kaczyński nie mógł ich ujawnić już 9 miesięcy temu

- dlaczego Kaczyński ujawnił dziennikarzom około 200 stron a wcześniej mówił o około 500 stronach

- czy trzecia część teczki została spreparowana przez oficerów w 2006r. czy w 1992r. i dlaczego tak nagle się odnalazła (a może nie została spreparowana) ?
Obserwuj wątek
    • karlin Twoje weksle? 06.06.06, 16:01
      • idiotyzmy-kacze Moje weksle tak bardzo kompromitują kaczkę ? 06.06.06, 16:04
        Niby czemu?
        • karlin Podpisane "idiotyzmy"? 06.06.06, 16:54
          To by się skompromitował, jakby wyszło na jaw komu pieniądze pożyczał.
          • idiotyzmy-kacze Myślisz, ze mozna się bardziej skompromitować, 06.06.06, 19:26
            niż tymi matactwami z teczką ?
    • idiotyzmy-kacze Zastanowiło mnie jeszcze jedno zdanie 06.06.06, 16:09
      z artykułu nomen omen Kaczyńskiego - "Trzecia teczka jest ewidentnie spreparowana."
      Zawsze myślałem, że dokumenty fałszuje się tak żeby nie było widać, że są ewidentnie spreparowane.
    • czyste.dobro ta trzecia to nie z IPNu -(chyba) 06.06.06, 16:48
      tylko przygotowana przez Kaczyńskiego, żeby pokazać papiery, które rzekomo
      uzasadniają tezę, że notatki umieszczone w jego IPNowskiej teczce zostały
      sfałszowane

któryś z zaprzyjaźnionych z prezesem dziennikarzy (Karnowski, Zaremba, Semka,
      Skwieciński, Sakiewicz ...)mógłby zadać mu pytania, wyjaśniające wątpliwości
      dot. jego teczki.

-
    • idiotyzmy-kacze A co jest w szafie Lesiaka ? 07.06.06, 13:35
      Łże-minister zero Ziobro już zapowiedział, że szafa będzie jeszcze bardziej ocenzurowana niż teczka Kaczyńskiego. Jak sobie przypomnimy burzliwą przeszłość "geniusza Tatr" to stanie się jasne dlaczego.
    • mariner4 Erotyczne wyczyny Jarosława K. 07.06.06, 13:52
      Tylko jest pytanie. Z kim?
      M.
    • pies_na_czarnych Re: Co tak naprawdę było w teczce Kaczyńskiego ? 07.06.06, 16:26
      Czwarta teczka prawde nam powie!
      • idiotyzmy-kacze Opracowanie Macierewicza na temat KORu 08.06.06, 13:59
        też może sporo powiedzieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka