Dodaj do ulubionych

rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u Was?

18.05.07, 12:00
Właśnie dostaliśmy rozliczenie ciepłej wody, co, i mam do dopłaty 800 zł -
normalnie szok. Spółdzielnia pobierała do tej pory 8 zł za m3 podgrzanej wody
a w rozliczeniu podała ponad 15 zl za m3. Skąd ta różnica? W spółpdzielni
mówią że wynika to z faktur dla mojego budynku, ale dlaczego każdy budynek ma
inną cenę m3 wody podgrzanej skoro wszyscy korzystamy z wody z sieci?
Ile u Was wynosi cena m3 podgrzanej wody?
chyba nic nie wskóram, ale się zdenerwowałam. A
Obserwuj wątek
    • Gość: bemowianka Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.chello.pl 18.05.07, 12:09
      Ja też dostałam ponad 1000 zł. Jestem w szoku. Pierwszy raz. Jak wrócę do domu
      to też przejrzę te papierki z SM. Jak piszesz, że takie zmiany w opłatach bez
      powiadomienia to skandal. Wspieram Cię. Może ktoś się odezwie jeszcze na ten
      temat. Płacimy tak duże czynsze w SM Górczewska, że trzeba pilnować swoich
      spraw. Pozdrawiam
      • Gość: Łania Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.agora.pl 21.05.07, 13:46
        W porównaniu z innymi czynszami to w SM Górczewska czynsze wcale nie są
        wysokie. Może i szkoda, bo wtedy dopłaty byłyby mniejsze. My z mężem, żeby
        uniknąć wysokiej dopłaty za wodę w okresie rozliczeniowym płacimy wyższy
        czynsz. Wtedy nie ma takiego szoku.
        Ale rozumiem, że nie każdy może...
    • altu Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 18.05.07, 15:23
      a jaka to spółdzielnia??

u nas mam nadpłatę. jeden czynsz za darmo. no, prawie za darmo :)

nawet z ogrzewania jest kupe nadpłaty.
      o dziwo;)
      • agamamaoli Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 18.05.07, 21:20
        ATENA:-((
    • sarna73 Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 20.05.07, 10:00
      a ja mam zwrot 60 zł
    • Gość: viator Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.crowley.pl 21.05.07, 08:54
      8 PLN/m3 to może kosztować ZIMNA woda

• sylwiabn Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 22.05.07, 06:23
      To związane jest z wysokością czynszu, my też mamy spory czynsz ale za wodę
      przyszło ponad 300 PLN nadpłaty. Mamy 2 pok. a płacimy czynsz taki jak teściowa
      za 4, oni muszą dopłacić 800. SM górczewska z tego co wiem na wniosek
      mieszkańca może rozpisać nowy czynsz opracowany według zużycia wody.
    • kasia_mm Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 22.05.07, 19:59
      ja w SM Gorczewska przy dwojgu malych dzieci (pranie min raz dziennie) mam 300
      nadplaty.... moze sprawdzcie czy liczniki sa ok?
    • sylwiabn Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 23.05.07, 06:14
      Wczoraj słuchałam jakiegoś urzędnika ze SM Górczewska i mówił, że liczniki nowe
      są o wiele bardziej czułe a stare to wiadomo, ale jakoś im to nie przeszkadza.
      Mi również, bo chyba mam stary, też mam 300 nadpłaty i też mama małe dziecko,
      piorę codziennie.
      • agamamaoli Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 23.05.07, 09:42
        No to już wiem:

- im mniejszy budynek tym podgrzana woda droższa - u mnie tylko 6 mieszkań -
        jednym słowem nic nie da się zrobić.

A
        • Gość: Joka Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 07:49
          u nie podobnie, strasznie droga ta woda - hydrozagadka
    • alusia74 Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 27.05.07, 14:46
      • Gość: Spółdzielca Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:32
        Nie kto inny jak wiceminister budownictwa, Piotr Styczeń, powiedział kiedyś ,
        że w tej części Polski, gdzie znajduje się Warszawa (podzial w pionie),
        nagminnym zjawiskiem w spółdzielniach są machlojki z rozliczaniem mediów. Nie
        sądzę, choćby z racji zajmowanego stanowiska i odpowiedzialnosci za słowa, aby
        jego słowa nie odpowiadaly prawdzie.
        Dlatego radzę dokładnie przestudiować Wasze opłaty za media, podac je na forum
        i zapoczatkować tym samym dyskusje, która pozwoli po prostu nam się wyedukować
        i nie dać łatwo oszukiwać. Mam tu np. na myśli np. odpowiedź udzielona
        mamieoli, ktora tylko w małym, stopniu odpowiada prawdzie.
        • Gość: trooper Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.acn.waw.pl 08.06.07, 06:31
          Wypowiedzi jakiegoś ministra, nie można brać poważnie. Jakiś Styczeń czy inny
          Lipiec dobrze pokazują że jedyne co im wychodzi to gadanie bzdur!
    • Gość: tercel Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.chello.pl 08.06.07, 13:47
      Opłaty za zimną i ciepłą wodę bez względu na spółdzielnie powinny być podobne.
      Ja za 1 m sześć. zimnej wody płacę 5 zł a za jej podgrzanie 12 zł i żadnych
      dopłat. Tylko to co z licznika wykazuje. Może to dużo, bo za ciepłą razem daje
      17 zł.
      • Gość: CIEKAWA Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.chello.pl 18.06.07, 15:34
        czy jak na dole jest fryzjer, który duzo zużywa wody czy to nie ma wpływu na
        rozliczenie wody w niskim budynku?
        • Gość: bemo Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u IP: *.chello.pl 18.06.07, 16:02
          Jak nie ma licznika to na pewno tak.
      • wj_2000 Re: rozliczenie wody - koszmarna dopłata- a jak u 27.06.07, 22:25
        To Was strasznie skubią! Ja płacę 5.24 za zimną wodę i 5.42 za podgrzanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka