Dodaj do ulubionych

Szukam kogos w okolicach Derby!!!

17.10.05, 08:51
No, nareszcie sie do Was "dokopalam"! Strasznie sie ciesze! Moze ktos z Was
mieszka w tych okolicach co ja? Szukamy z mezem kogos, z kim mozna by pogadac
w naszym ojczystym jezyku:-)Dajcie znac, a tymczasem pozdrawiam wszystkich
Forumowiczow! Do pracy ide dopiero na noc, wiec troche sobie tu poczytam...
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 17.10.05, 13:15
      pozdrawiam z Ripley, to 15 km z Derby, ale w Derby jestem prawie codziennie
      gdyz chodze na uniwerek , na zakupy i na silownie. Z Derby jest tez 'aitee'
      oraz bardzo duzo Polakow - szukaj kolo polskiego kosciola, centrum i stoiska
      przy Market Hall.
    • pieguskaa Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 17.10.05, 13:50
      Hej, mieszkam z mezem w Burton on Trent, niedaleko Derby. Jezeli masz ochote to
      pisz na gazetowego maila.

pozdrawiam serdecznie:)
      pieguska
      • kabushka Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 17.10.05, 14:26
        Ale super! A juz sie balam, ze nikt sie nie odezwie! My dokladnie mieszkamy w
        Etwall, takze do Was obu nie mamy daleko! Pieguskoo, czy Twoj mail jest
        Pieguskaa@gazeta.pl? Jesli nie, to mnie popraw:-) Z przyjemnoscia sie odezwe! A
        w Derby bede w ciagu najblizszych dwoch dni. Widze, ze to polskie stoisko w
        Market Hallu cieszy sie duza popularnoscia! Wlasnie upieklam pizze na swiezych
        drozdzach kupionych wlasnie tam... Bo gdzie indziej nie moge znalezc! Dobrze,
        ze Oni tam sa! Pozdrawiam!
        • pieguskaa Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 17.10.05, 20:46
          Tak, moj mail to pieguskaa@gazeta.pl:)
          Pisz smialo, napewno dojdzie:)))

pozdrawiam!
          aga
        • jagienkaa Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 17.10.05, 20:51
          w Etwall jeszcze niedawno mieszkała Magda, opiekowała się końmi ale już
          wyjechała.
          Ja dzisiaj byłam w Derby:) wyjątkowo nie zaglądałam na stoisko bo potem za dużo
          kasy wydaję;) a ilość wydanych pieniędzy jest proporcjonalna do przybierania w
          pasie:)
        • notti Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 18.10.05, 19:09
          ja tylko w sprawie drozdzy, dostaniesz w kazdym sklepie ASDA, Tesco itp. sa nie
          w lodowce jak w Polsce, ale na polkach gdzie masz dodatki do ciast.
          Pozdrowienia z Nottingham
          • jagienkaa Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 18.10.05, 19:49
            tak, dzięki, ale suszone, a ja kupiłam normalne, piekarskie. Wiem że też czasem
            można poprosić o nie u piekarza ale fajnie kupić na gramy (a właściwie uncje).
    • aitee Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 18.10.05, 16:09
      Czesc, ja jestem z Derby (od 4 lat). Niezmotoryzowana, wiec znam miasto bardzo dobrze ;) W ktorej dzielnicy mieszkacie?
      • kabushka Re: Szukam kogos w okolicach Derby!!! 18.10.05, 16:57
        Czesc! Nie mieszkamy dokladnie w Derby, ale w Etwall - to jest jakies 15 min.
        autobusem. Wstyd sie przyznac, ale Derby znam slabiutko, mimo ze jestem tu
        rok... Wpadam tam glownie na zakupy, na kilka godzin, zazwyczaj sama lub z
        mezem, ktory zna miasto tak samo jak ja :-) Jak mialabys ktoregos dnia czas i
        ochote, to nie mam nic przeciwko poznaniu go lepiej! No i nie ma to jak sie
        spotkac z kims z Polski! Niedlugo bedziemy sie przeprowadzac (prawdopodobnie
        Ashbourne lub Derby) i milo by bylo miec jakies towarzystwo! Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka