Dodaj do ulubionych

.....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!!

04.02.08, 23:21
Witam ma proble z HP 1510 ! Nie potrafię wyłączyc drukowania strony testowej , za kazdym razem gdy włączam urządzenie drukuje mi strone testową ! Patrzyłem tak myślę że wszędzie w opcjach i nie ma tego kalibrowałem urządzenie zgodnie z instrukcją jest wszystko oki a jak wyłączę i włączę ponownie znowu drukuje tę stronę testową !! jaka jestemu przyczyna i jak to wyłaczyć !!! Pozdrawiam oskar
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! 04.02.08, 23:41
      Po wydrukowaniu połóż kartkę na szybie i zeskanuj.
      • Gość: oskar Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.toya.net.pl 05.02.08, 00:50
        Wiem to juz robiłem i dalej muszę drukowac stronę tesową !!
        • Gość: lena Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:44
          też miałam z tym problem ,jedyne co trzeba zrobić to przed
          drukowaniem naciśnij na drukarce przycisk ANULUJ,robię tak juz dwa
          lata i nie ma innej rady na to,pierwsza strona przeleci że tak
          powiem na czysto bez wydruku a następna dopiero to dopiero twoje
          zadanie,idzie przywyknąć.
          Bo inaczej zbankrutujesz na tuszach wiem coś o tym bo początek tez
          tak miałam.pozdrawiam.
    • Gość: xv Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.chello.pl 05.02.08, 10:27
      h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01336348&lc=en&cc=us&dlc=en&product=428801&lang=en
      czyli

tnij.org/aqtr
      • oskarosthc Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! 05.02.08, 10:53
        To nie ma na to sposobu !!! Nie mozna tego wyłaczyc ??
        • Gość: lena Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 14:24
          obawiam się że innego sposobu na to nie ma,tylko to anulowanie po
          włączeniu drukarki,próbowałeś?
          • oskarosthc Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! 05.02.08, 14:53
            Tak i nie mogę anulować! uszę wudrukowac stronę testową nadal ! beznadzieja
            • Gość: lena Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 17:30
              niemożliwe,jak włączysz drukarkę to po paru sekundach naciśnij
              przycisk anuluj a potem dopiero drukuj ,u mojej siostry działa w ten
              sam sposób.Z początku to trzeba ten moment wyczuć,ale gwarantuję
              innego sposobu nie ma
              • oskarosthc Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! 05.02.08, 21:57
                mozliwe bo tak jest dalej ten klawisz jest anuluj/wznów i drukarka ciagnie papier i wyskakuje ze skaczył się papier ie przestaje wołać do drukowania strony testowej !!
              • Gość: lena Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:42
                jeżeli dajesz tylko jedną kartkę to drukarka pociągnie ją ,ale na
                pusto,a następnie druga kartka idzie pod drukowanie,a brak papieru
                to jak za póżno włączysz ten przycisk anuluj,więc zawsze daj więcej
                kartek zanim dojdziesz do wprawy. Więcej już nie wiem jak
                wytłumaczyć ,u mnie w ten sposób to działa i naprawdę nie ma innego
                sposobu na to.
                • oskarosthc Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! 06.02.08, 13:06
                  Nie ciagnie zadnej kartki na pusto odrazu drukuje strone testowa !!! ale powiem ci ze po właczeniu urządzenia nawalam w anuluj wznów i nie woła naprawdę zadziałało dziekuweczka Lena pomogłaś mi !!! ale mam nadzieje ze ktos w końcu rozwiąrże ten problem w inny sposób i bedzie jakaś łatka do oprogramowania !! pozdrawiam i nawalacie w anuluj !!! hehehe
                  • Gość: Koza Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.chello.pl 12.03.08, 10:56
                    uzytkuję taką drukarkę już drugi rok i po raz pierwszy tez mam taki problem:
                    dlatego że tym razem kupiłam jakiś kiepski czarny tusz. Na wydruku są paski,
                    dlatego drukarka nie "uznaje" wyrównania tuszu.

Poprzednio robiłam tak: instalowałam nowy tusz,drukowała się strona testowa, w
                    programie HP otwierałam okienko "konserwacja drukarki", wkładałam stronę testową
                    do skanowania, naciskałam przycisk skanuj, migała zielona lampka, a jak
                    przestawała mrugać, to naciskałam w okienku "zakończ" i było O.K.
                    Mam nadzieję, ze po zmianie tuszu znów będzie ok.
                    • Gość: Koza Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.chello.pl 12.03.08, 11:04
                      aha, ścieżka w Nawigatorze HP jest następująca:
                      - ustawienia,
                      - ustawienia drukowania
                      - konserwacja drukarki
                      potem ikonka: wyrównanie drukarki - dalej jest napisane co robić
    • speedy13 Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! 12.03.08, 15:44
      Hej

Miałem ostatnio taki sam problem (Moja Ulubiona Koleżanka ma właśnie
      HP PSC 1510). Po założeniu nieoryginalnego tuszu wystąpił taki efekt
      jak opisywany tutaj powyżej - drukarka wciąż drukowała stronę
      testową. Na stronie HP jest taka pomoc techniczna i jest tam
      dostępny czat z pracownikiem technicznym, z czego pozwoliłem sobie
      skorzystać. Wkleję więc tu poniżej jego zapis czyli to co mi
      poradziła pani z HP Polska:

"Eliza: prosze wyjać tusze z urządzenia i odłaczyc kabel usb

Eliza: Teraz proszę wyłączyć urządzenie z przycisku i odłączyć kabel
      zasilający od urządzenia (najwygodniej będzie odłączyć bezpośrednio
      od urządzenia). Następnie proszę trzymając przycisk włączenia
      podłączyć kabel zasilający do urządzenia i po około 5 sekundach
      puścić przycisk. Jeżeli urządzenie się nie włączyło to proszę
      włączyć je przyciskiem.

[pani Eliza nie powiedziała nic o tym, kiedy włożyć tusze do
      drukarki, które wcześniej poleciła wyjąć; zrobiłem to właśnie w tym
      etapie]

Eliza: Po resecie prosze zaczekac na wydruk strony testowej, potem
      prosze połozyc ją na szybei skanera i na urzadzeniu nacisnąc
      przycisk Skanuj

Eliza: Po zeskanowaniu strony prosze uruchomic urzadzenie ponownie

Eliza: I podłaczyc kabel usb
      Eliza: Jeśli używa Pan zamienników nie gwarantuję rozwiązania
      problemu"

Opisana metoda zadziałała w moim przypadku, mimo stosowania właśnie
      zamienników - pozdrawiam więc tu przy okazji panią Elizę z HP i
      dziękuję gorąco za pomoc, czego nie mogłem zrobić w trakcie czatu bo
      mi sieć padła :)
      • Gość: martka Re: .....HP 1510 Ciągle drkuje strone testową !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:17
        wypróbowałam to działa dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka