Dodaj do ulubionych

salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie

28.01.09, 19:39
Zamierzam kupić sukienkę w salonie annais bridal na ulicy Jagiełły we
Wrocławiu, czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym salonem?Pozytywne lub
negatywne:)
Obserwuj wątek
    • karola_rb Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 28.01.09, 20:11
      hej, ja też tam wypożyczam suknie na wrzesień. z obsługi jestem bardzo
      zadowolona, jak poszłam pierwszy raz, to zostałam bardzo miło potraktowana. i w
      pełni obsłużona. Pani tam pracująca bardzo dokładnie wysłuchała wizji mojej
      sukni, i pokazała mi takie, plus te co jeszcze ja byłam ciekawa zobaczyć. juz w
      grudniu 2008 podpisalam umowe na wypozyczenie sukni na wrzesien. nie było
      zadnych problemów, i odpukać:), mam nadzieje że nie bedzie.:) a jaką suknie
      zamawiasz jesli można wiedziec? pozdrawiam
    • zuza2828 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 28.01.09, 21:17
      dziękuje za podpowiedz,teraz pozostaje mi jedynie podjąc decyzję co do modelu a
      zastanawiam się między astrid a mirabelle.
      Pozdrawiam!
      • magdatad-80 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 05.02.09, 19:20
        hej
        ja też zastanawiałam się nad tymi 2 sukienkami i w końcu wybrałam
        astrid :) teraz już się szyje a ja nie mogę doczekać się
        przymiarki, pozdrawiam
        • zuza2828 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 05.02.09, 23:51
          A jeśli mogę zapytać, pani w sklepie doradzała któryś model?
          Bo ja też skłaniałam się do modelu astrid (przyjacółka też tak mi doradzała), a
          bardzo namawiano mnie do mirabelle, zresztą podobnie jak w salonie bellissima
          (te same sukienki)i zaczęłam się zastanawiac czy rzeczywiście w modelu mirabelle
          wygladam znacznie lepiej czy ze sprzedaży modelu mirabelle panie mają jakieś
          korzyści.
          • magdatad-80 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 06.02.09, 08:10
            akurat były 2 kobiety i...miały podzielone zdania :) pierwsze
            wrażenie pozytywniej wywarła na mnie astrid choć stałam przez
            godzinę przed lustrem i się zastanawiałam bo obie są świetne :)
    • inkageo Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 06.02.09, 09:53
      Ja mam niestety niezbyt dobre wrażenia po kilku wizytach w tym salonie.. Moja
      przyjaciółka kupiła tam suknię i byłam z nią zarówno przy wyborze jak i na
      wszystkich przymiarkach.
      Radzę zabierać ze sobą rzeczowe i konkretne osoby do pomocy, bo obsługa (miła
      rudowłosa pani) na przymiarkach niewiele pomaga :(
      Pierwsza przymiarka - i szok, sprowadzona suknia jest za mała na pannę młodą. Na
      pewno nic miłego, no ale co poradzić, obiecano, że za tydzień będzie
      odpowiednia, jednak dzień wolny i dojazd do Wrocławia na marne. Druga przymiarka
      - sukienka jest większa, ale podjeżdża pod brodę i pachy, cała jakaś taka
      duuuża, a przy sznurowaniu na plecach w biuście nadal jakby brakuje kilku
      centymetrów. Bolerko dużo za duże. Pani obsługująca nie zauważa żadnego z tych
      problemów. Trzeba prosić, pokazywać, tłumaczyć.. Na sugestie, że suknia jest za
      wysoko i wbija się pod pachą, zasłania cały dekolt, odpowiedź, że jak koraliki
      będę raniły to wyciąć je w trakcie przyjęcia nożyczkami! Cała przymiarka odbywa
      się w przymierzalni, nikt nawet nie sugeruje przejścia się czy siadania w sukni.
      Bolerko mierzone, przy zaciągniętej kotarce, pewnie żebyśmy nie zobaczyli, że
      jest za duże, ale ja jestem dociekliwa ;)
      Odbiór sukni - dekolt wygląda lepiej, mniejsze bolerko się znalazło, ale na
      brzuchu coś odstaje. Mamy wrócić za pół godziny. Suknia jest już spakowana i nie
      ma możliwości przymierzenia czy wszystko jest ok.. Nie chcemy się kolejny raz
      naprzykrzać ;)
      W domu wyciągamy suknię i mierzymy, fałda na brzuchu trochę złapana, ale nadal
      mocno odstaje, tasiemka od gorsetu jest rozpruta, wiszą z niej nitki, nie da się
      przełożyć przez pętelki... Idzie w ruch nitka i igła...
      Mimo wszystko trzeba przyznać, że suknie mają ładne w tym salonie i we wrześniu
      jak odbieraliśmy naszą, to były duże przeceny modeli salonowych.
      Swoją suknię kupowałam we Flossmannie i czułam się tam dużo bardziej
      dopieszczona ;) Panie dwoiły się i troiły żeby suknia była idealnie dopasowana,
      im po prostu zależało.. Poświęciły mi dużo więcej czasu i na pewno nie
      wypuściłyby bez finalnej przymiarki..
      • karola_rb Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 06.02.09, 10:35
        ile osób tyle opinii. ja natomiast jak byłam we Flossmanie, to byłam bardzo
        niemiło obsłużona (jeśli można w ogóle nazwać to obsługą). Pani w ogóle nie
        wysłuchała mnie jaką szukam suknie, po czym przynosiła mi suknie zupełnie
        odbiegające od tego co jej powiedziałam, a w dodatku ecru (przy czym pow. jej na
        początku ze chce białą). Ogólnie nie były chętne w ogóle mnie obsługiwać i
        ciągle znikały na zaplecze, gdzie miały chyba ważniejsze sprawy. taka moja jest
        opinia o tym salonie. podejrzewam, że jakbym kupowała tam suknie za 5-6 tyś. zł
        to skakałyby wokół mnie.
        • inkageo Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 06.02.09, 10:41
          Moja kosztowała "tylko" 3650 zł ;) I sprowadzały ją specjalnie mimo, że nie
          mieli jej w ofercie ;)
        • magdatad-80 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 06.02.09, 17:42
          we Flosmanie tez mierzyłam ale zdecydowanie obsługa nie przypadła
          mi do gustu... Zależy co się komu podoba. Mam nadzieję, że przy
          przymiarce nie będę miała żadnych niemiłych niespodzianek :)
          • zuza2828 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 06.02.09, 23:07
            ja też mierzyłam sukienki we Flossmanie, nawet dwa razy. Za pierwszym razem
            trafiłam na bardzo miłą i pomocną panią, co zachęciło mnie do powrotu do tego
            salonu. Wybierałam już pomiędzy trzema modelami, jednym z flossmana i dwoma z
            annais bridal. Ale niestety moja kolejna wizyta w salonie flossman mnie
            zniechęciła, ponieważ trafiłam na niezbyt miłą obsługę więc ostatecznie
            zamówiłam sukienkę w annais (model mirabell ze względu na bolerko które w astrid
            nie do końca mi pasowało, ale ciągle się zastanawiam czy dobrze wybrałam. Szkoda
            że trzeba wybrać tylko jedną:)) I też mam nadzieję że nie czekają mnie niemiłe
            niespodzianki, zwłaszcza, że pierwsza przymiarka dopiero miesiąc przed ślubem.
            • magdatad-80 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 07.02.09, 15:06
              no też się zastanawiałam nad boleriem w astrid, ale ponieważ było na
              mnie sporo za duże to mam nadzieję, że to zamówione będzie super-a
              jak nie, to trochę się rękawy skróci i zrobi takie jak w mirabel ;)
      • zuza2828 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 11.03.09, 23:15
        Witam!Mam pytanie; czy rzeczywiście jest tak źle jeśli chodzi o przeróbki
        krawieckie w annais?Bo zamówiłam już suknie ale jestem w stanie stracić zaliczkę
        i zamówić tą samą sukienkę w bellisimie (podobno jest tam dobra krawcowa). Bo
        historia którą opisałaś jest przerażająca
    • sarenka212 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 09.02.09, 12:33
      Ja wybieram sie do tego salonu za pare dni, to napisze jak bylo. A
      wiecie moze czy mozna zrobic sobie tam fotke w sukni?
      • inkageo Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 09.02.09, 12:42
        Ja nie pytałam i robiłam telefonem, po podpisaniu umowy powiedziano, że teraz
        można oficjalnie obfotografować i wtedy wyciągnęłam aparat ;)
      • magdatad-80 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 09.02.09, 16:29
        kiedy miałam dylemat, którą sukienkę wybrać i chciałam zrobić foto
        niestety panie nie wyraziły zgody...
        • costerco Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 10.02.09, 10:58
          Hej dziewczyny, ja byłam na przymiarkach w salonie z koleżanka, która też
          szukała sukni. Przymierzyłam 3 kreacje, ale obsługująca nas młoda Pani raczej
          nic nie doradzała. Koleżanka miała już praktycznie wybraną suknię, ale
          rozmyślała o kolorze, też nie usłyszałyśmy profesjonalnej opinii. Ale fakt, ze
          panie są b. miłe, nie robią problemów z przymiarkami. Co do fotek nam Pani
          powiedziała, ze nie można robić bo to jest salon firmowy ... Co do sukienek
          Annais są też dostępne w salonie Elle na sokolniczej, średnio o 100 zł tańsze
          niż na jagiełły.
          • aszymanska007 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 13.02.09, 15:58
            nie jestem szczegolnie zachwycona, troche sie rozczarowalam bo tyle
            pozytywow sie nasluchalam... sukienki ladne ale takie standardowe,
            duzo koronek, ja szukam czegos prostszego
    • sarenka212 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 17.02.09, 23:15
      bylam w salonie w pt i zlego slowa nie moge powiedziec, zmierzylam
      co chcialam nawet po dwa razy i nie bylo problemu, na 90%jestem
      pewna ze znalazlam tam swoja suknie...musze przymierzyc jeszcze raz:)
      bylam tez we flossmanie i zostalam olana z gory na dol delikatnie
      mowiac, no ale moze mialam pecha..odwiedzilam tez adeline i tez bylo
      w porzadku
      • bolgoi Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 21.02.09, 18:45
        Hej,
        też nie mogę powiedzieć zlego slowa na annais. suknie przecudne.
        upatrzony model to funy. obsługa taka...profesjonana-nie narzuca,
        nie popedza, daje luz psychiczny. Jestem zadowolona, oprócz tego
        fajny jest ten nowy salon obok annais - celebrity, suknie bardziej
        proste. Ja osobiscie wole te z annais, ale i tam widzialam
        zadowolone babki.
        • bolgoi Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 21.02.09, 18:54
          zapomnialam dodac, ze robie juz druga runde po salonach, jakis czas
          temu dla siebie, teraz laze z siostrą, sama kupowalam w innym
          salonie i suknie w innym typie, w tej rundzie bylo latwiej, bo od
          razu wyeliminowalam pewne salony i poszlo szybciej
          • sarenka212 Re: salon annais bridal na Jagiełły-wasze opinie 21.02.09, 21:00
            To widze,ze mamy upatrzony ten sam model:))) choc jeszcze sie waham
            miedzy funny a kate, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka