marcus_crassus 04.05.05, 21:50 czy terroryzowanie terrorystow jest czyms zlym?? wg mnie absolutnie nie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pq5 [...] 04.05.05, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta A skad wiesz ze byli terrorystami? 04.05.05, 23:10 Skad to glupkowate zalozenie? Nazwac terrorysta jest dosc latwo co administracja Busha doskonale dokonala wbrew ogolnej definicji terroryzu (bardzo czesto w szerokim kontekscie uzywa pojecia). Naprawde wierzysz ze Irakijczycy to terrorysci... nawet ci co walczyli dla Saddama? No to gratuluje... Pozdrawiam z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Czy winni trafią przed sąd? Tak - Sąd Ostateczny. 05.05.05, 01:58 marcus_crassus napisał: > czy terroryzowanie terrorystow jest czyms zlym?? Marcus_crassus prezentuje ideologie terrorystow. Dlatego nie da sie zlikwidowac na swiecie terroryzmu, bo zawsze beda uwazali, ze w pewnych sytuacjach maja oni prawo terroryzowac i zabijac innych. Podobnie zlodzieje uwazaja, ze maja prawo krasc. Policja lapie zlodziei i lapie terrorystow. Bush jr przy uzyciu wojska nie ma szans na zmniejszenie terroyzmu - ilosc zamachow terrorystycznych na swiecie wzrosla w ostatnich dwu latach. W Abu Gharib oprocz przestepcow siedzialo mnostwo ludzi przypadkowo zlapanych na ulicy czy aresztowanych w swoim domu. Torturowanie ich wszystkich zwiekszylo jedynie opor Irakijczykow przeciwko okupantom. Decyzja sadu uniewazniajaca ugode pomiedzy prokuratura i obrona daje pewna nadzieje na uczciwy proces i wyrok. Dotychczas wydaje sie, ze wojsko wyszukalo kozly ofiarne wsrod personelu, ktorych zdjecia zostaly opublikowane. Natomiast ci, ktorzy wprowadzili tortury najpierw w Guantanamo, a pozniej przeniesli Generala Geoffrey Millera z Guantanamo do Iraku aby wprowadzil tam te same metody przesluchan czyli tortury. General Taguba, ktory prowadzil sledztwo bezposrednio po ujawnieniu tortur, zalecil ukaranie dwu pulkownikow wywiadu - Thomasa Pappasa i Stevena Jordana, obu bezposrednio nadzorujacych przesluchania. Gdy inny pulkownik Steven Jordan zostal przez podwladnego poinformowany o torturach odpowiedzial - "Don’t worry about it." - "to nie twoje zmartwienie". Ci pulkownicy wykonywali rozkazy swoich przelozonych z Pentagonu i Bialego Domu. Podsumowujac: Stany wygraly wojne z Irakiem. O ile ja wiem - nigdy w historii czlonkowie rzadu panstwa wygrywajacego wojne nie odpowiadali za przestepstwa popelnione w zwiazku z ta wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Abu Ghraib: Sąd odrzucił przyznanie się Engla 05.05.05, 08:07 Pentagon uznał jednak, że najbardziej winni są sami żołnierze, *************************************** i krasnoludki. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Abu Ghraib: Sąd odrzucił przyznanie się Engla 06.05.05, 00:42 abstrachując od tego czy Pentagon jest wiarygodny do wydawania sądów, to nie zdziwiłbym się gdyby to rzeczywiście była wina zezwierzęcenia żołnierzy. gdy człowiek ma nad kimś taką władzę jak w więzieniu, nie ma odpowiedniego przygotowania i nikt go nie kontroluje coś się w nim zmienia. jak w tym słynnym eksperymencie Zimbardo na Uniwersytecie w Stanford. podobno zachowania tamtych studentów i strażników z Iraku były identyczne i szły takim samym torem w stopniowaniu upokorzenia i torturowania więźniów... Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Abu Ghraib: Sąd odrzucił przyznanie się Engla 05.05.05, 13:42 marcus_crassus napisał: > czy terroryzowanie terrorystow jest czyms zlym?? wg mnie absolutnie nie :) i jeszcze się przy tym uśmiechasz? Można zaobserwować na tym forum różne formy objawów nienawiści, ksenofobii i głupoty, ale udało ci się połączyć to wszystko w jednym krótkim zdaniu. Nie jestem w stanie tłumaczyć dorosłemu (wiekowo, a może się mylę?) człowiekowi rzeczy oczywistych, ale prostą konsekwencją twoich poglądów jest choćby przyznanie racji Rosjanom czy Niemcom katującym i wieszającym członków polskich organizacji wolnościowych - przecież ludzie walczący we własnym kraju przeciw okupantowi to terroryści, a z takimi wolno wszystko. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
kakapete Re: Abu Ghraib: Sąd odrzucił przyznanie się Engla 05.05.05, 16:55 Uważam, że porównywanie AK z "bojownikami" detonującymi bomby wśród cywili i rekrutów do nowej irackiej armii jest co najmniej zbrodnią. Tym bardziej że "folksdojcze" stanowią min 80% społeczeństwa. Obrażasz Polaków uważając iż 80% kolaborowało z okupantami. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Abu Ghraib: Sąd odrzucił przyznanie się Engla 06.05.05, 12:50 Jeden mail, a potrzebne byłyby dwie odpowiedzi. 1. kakapete napisał: "... Porównywanie ... jest zbrodnią ..." To bardzo interesujące, jak rozciągliwe są definicje. Przy tym ja nigdzie nie wymieniłem AK. 2. Gdzie w ogóle była mowa o tym, co robił konkretny Polak czy Irakijczyk? Sytuacji niejednoznacznych w każdym konflikcie jest bardzo wiele, Amerykanom udało się nawet zastrzelić oficera wywiadu włoskiego, a co dopiero mówić o tych Irakijczykach, których zatrzymywali i wtrącali do tego więzienia. Ale można przyjąć tezę, że każdy Irakijczyk stawiający Amerykanom jakikolwiek opór w Iraku jest terrorystą i że Amerykanie są (poza oczywiście panienką od tortur) nieomylni i święci - tylko ja właśnie zwracam uwagę na głupotę takiej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Abu Ghraib: Sąd odrzucił przyznanie się Engla 06.05.05, 12:56 no chyba mi nie wmówicie, że ta dziewczynka 140 cm 36 kg wagi tak pognębiła terrorystów? gdyby się z nimi wysadziła w powietrze to byłby jakis temat: zaraz by się okazało że to syjonistka, kochanka Busha, nieslubne dziecko Szarona itd a tak? jedynie zgorszenie (nie za wielkie) dla słuchaczy RM i koniec tematu Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka Ilu facetów płaci aby być tak 'torturowanym' 06.05.05, 22:12 wyglupy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lamignatt Re: Abu Ghraib: Sąd odrzucił przyznanie się Engla 07.05.05, 18:05 marcus_crassus napisał: > czy terroryzowanie terrorystow jest czyms zlym?? wg mnie absolutnie nie :) Jakich terrorystow, koSSherny debilu? Odpowiedz Link Zgłoś