Dodaj do ulubionych

Problem..pomóżcie prosze..

IP: *.eturbo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:10
mianowicie mam taki problem..ostatnio strasznie sie wszystko sypie w komputerze..miałem zawirusowany plik w systemie '4bbsaiiq.exe' plik ten wysyłała raport z błędami w Internet Explorer.Wydawało mi się że zrobiłem kopie i usunęłem ale kopie zrobiłem przez przypadek czego innego:(. Wydaje mi się że właśnie przez to nie działa mi teraz dużo rzeczy. Np. Działa mi skype,winamp i opera. Ale gdy próbuje otworzyć IE, gadu-gadu wyskakuje błąd windowsa 'program wykonał nieprawidłową operacje..' jak macie jakieś pomysły czemu i jak to naprawić to prosze..
nie chce reinstalować Windowsa..najchętniej dograłbym to ale nie mam pojęcia jak:(
Obserwuj wątek
    • gray Re: Problem..pomóżcie prosze.. 19.12.05, 16:55

jaka wersja windows?

jeżeli XP to uruchom komputer z płyty instalacyjnej i wybierz tryb 'napraw'.
      ważna uwaga - wybierz opcję 'napraw' kiedy ta jest dostępna drugi raz - wybranie
      jej wcześniej spowoduje jedynie przejście do tzw. trybu odzyskiwania, w którym
      nic nie można odzyskać za to można stracić zdrowie.

być może w 2000 też jest taka możliwość - nie pamiętam.
      • Gość: Ablazer Re: Problem..pomóżcie prosze.. IP: *.eturbo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 17:04
        niestety to 98...opcji napraw nie ma..
        • blueboy Re: Problem..pomóżcie prosze.. 19.12.05, 18:42
          ja bym proponował spróbować usunąć IExplorera. O ile dobrze pamiętam jest taka
          możliwość by powrócić do poprzedniej wersji i zainstalować go na nowo albo
          przeinstalować/zreperować. Można też odinstalować uaktulnienia i zainstalować
          je ponownie. Dobrze by bylo mieć przy tym działącą zaporę sieciową np.
          zonealarm.Ale najpierw odwiedzić forum "wirusy trojany.."by upenić się, że
          system jest "czysty".
          • Gość: Ablazer Re: Problem..pomóżcie prosze.. IP: *.eturbo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:27
            reinstalacja i naprawianie IE nie przynoszą skutków..
            na forum wirusy i trojany w sumie nie wiem o co zapytać bo komputer był przeszukiwany i wirusów już raczej nie ma..
            wydaje mi się że to brak pliku 4bbsaiiq.exe powoduje złe działanie..jakby ktoś miał win98 to mógłby sprawdzić czy ma taki plik?
            • neder Re: Problem..pomóżcie prosze.. 19.12.05, 19:30
              > wydaje mi się że to brak pliku 4bbsaiiq.exe powoduje złe działanie..

ten plik to jakis syf
              www.google.pl/search?sourceid=firefox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=4bbsaiiq.exe
              pzdr
            • maestro_xp Re: Problem..pomóżcie prosze.. 19.12.05, 20:22
              fiuuuuuu....
              chyba czas na radykalne działania? zanim dojrzejesz do opcji "format c:"

cóż mogę podpowiedzieć?
              1. musisz się upewnić, że system masz już wolny od wirów
              2. na wszelki wypadek zrzuć ważne dane na płytki
              3. wyinstaluj GG i usuń pozostałe po nim katalogi oraz pliki
              4. jeśli nie możesz wyinstalować IE - usuń go! fizycznym Delete
              5. usuń także wszystkie skojarzone z nim foldery i podfoldery ZWŁASZCZA pocztę
              6. kiedy już to zrobisz i będziesz miał pewność (o ile taką można mieć) włóż
              instalkę Win98 i wystartuj kompa z tej płyty
              7. przeprowadź reinstalację systemu - tym soposobem uszkodzone pliki zastąpisz
              nowymi, a usuniete - zainstalujesz ponownie
              8. potem Winupdate i...... powinno działać!

alternatywą jest:
              1. radykalny FORMAT C:
              lub
              2. usunięcie z dysku (delete) wszystkich katalogów i plików systemowych
              (barbarzyńska opcja zbliżona do Formatu, ale pozwala zachować dokumenty,
              których nie daje się zrzucić na inny napęd)
              • Gość: Ablazer Re: Problem..pomóżcie prosze.. IP: *.eturbo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:41
                dzieki za odpowiedz i zaangazowanie..
                nie jestem pewny ale wydaje mi sie ze byl to problem pokrzyzowanych plikow w windows i utraconych klastrow..
                na razie wszystko dziala..ale psychicznie i tak pod reinstalke sie szykuje..
                • blueboy Re: Problem..pomóżcie prosze.. 19.12.05, 23:23
                  a i być może stąd ta dziwna nazwa pliku. Dobrze wiedzieć.
                  pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka