Dodaj do ulubionych

Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:25
Tak się dziś zatanawiałem widząc na drodze limuzyny z xenonowymi lampami czy
istnieją motocykle z takim oświetleniem?
Obserwuj wątek
    • lukasz983 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 16:02
      ja mam w komarze xenona nawet fajnie wyglada jak jade noca. A seryjnie czy sa
      jakies motory z xenonami to nie wiem
      • Gość: Potas Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? IP: 195.128.228.* 01.12.05, 16:44
        Jakiego xenona? a przetwornicę do niego wozisz z tyłu na taczkach?
        • lukasz983 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 17:37
          a nie wiem jakiego nie znam sie
          • pawel_89 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 17:42
            Ty Łukaszu masz na 100% żarówkę która tylko udaje xenona czyli swieci na mocny
            jasnoniebieski kolor
            • lukasz983 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 17:59
              hehe wiem
              • pawel_89 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 18:57
                no to co siejesz zamęt?? ;]
                • Gość: wojtekk1000 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.05, 19:27
                  BMW zrobiło jakiś motocykl z ksenonem - chyba nowe K 1200 LT go ma.
                  • supermacio Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 03.12.05, 18:39
                    Coś mi się wydaje, że było by to niezbyt wykonalne, ze względu na 2 rzeczy:
                    1. Ze względów technicznych reflektor xenonowy musi być wyposarzony w układ
                    czyszczący, a nie zabardzo sobie wyobrażam spryskiwacz reflektora w motocyklu.
                    2. Z tych samych względów oraz z samej jasności żarówki lampa taka musi być
                    wyposażona w układ samopoziomujący.
                    Jednakże wydaje mi się, że w b.dużych turystykach (Goldwing) można by spróbować.
                    • speedone Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 03.12.05, 21:12
                      supermacio napisał:

> Coś mi się wydaje, że było by to niezbyt wykonalne, ze względu na 2 rzeczy:
                      > 1. Ze względów technicznych reflektor xenonowy musi być wyposarzony w układ
                      > czyszczący, a nie zabardzo sobie wyobrażam spryskiwacz reflektora w motocyklu.
                      > 2. Z tych samych względów oraz z samej jasności żarówki lampa taka musi być
                      > wyposażona w układ samopoziomujący.
                      > Jednakże wydaje mi się, że w b.dużych turystykach (Goldwing) można by spróbować
                      > .

poszukaj na allegro gosciu robil w motorkach cos takiego i wcale nie tak ciezko
              • Gość: siekiera77 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? IP: *.aster.pl 03.12.05, 19:06
                lukaszu
                juz ci k_maruda pisala
                zebys najpierw czytal potem itd...
                a ty znow
                jbnoles jak chory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka