Gość: radek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:25 Tak się dziś zatanawiałem widząc na drodze limuzyny z xenonowymi lampami czy istnieją motocykle z takim oświetleniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukasz983 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 16:02 ja mam w komarze xenona nawet fajnie wyglada jak jade noca. A seryjnie czy sa jakies motory z xenonami to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? IP: 195.128.228.* 01.12.05, 16:44 Jakiego xenona? a przetwornicę do niego wozisz z tyłu na taczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz983 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 17:37 a nie wiem jakiego nie znam sie Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_89 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 17:42 Ty Łukaszu masz na 100% żarówkę która tylko udaje xenona czyli swieci na mocny jasnoniebieski kolor Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz983 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 17:59 hehe wiem Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_89 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 01.12.05, 18:57 no to co siejesz zamęt?? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekk1000 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.05, 19:27 BMW zrobiło jakiś motocykl z ksenonem - chyba nowe K 1200 LT go ma. Odpowiedz Link Zgłoś
supermacio Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 03.12.05, 18:39 Coś mi się wydaje, że było by to niezbyt wykonalne, ze względu na 2 rzeczy: 1. Ze względów technicznych reflektor xenonowy musi być wyposarzony w układ czyszczący, a nie zabardzo sobie wyobrażam spryskiwacz reflektora w motocyklu. 2. Z tych samych względów oraz z samej jasności żarówki lampa taka musi być wyposażona w układ samopoziomujący. Jednakże wydaje mi się, że w b.dużych turystykach (Goldwing) można by spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? 03.12.05, 21:12 supermacio napisał: > Coś mi się wydaje, że było by to niezbyt wykonalne, ze względu na 2 rzeczy: > 1. Ze względów technicznych reflektor xenonowy musi być wyposarzony w układ > czyszczący, a nie zabardzo sobie wyobrażam spryskiwacz reflektora w motocyklu. > 2. Z tych samych względów oraz z samej jasności żarówki lampa taka musi być > wyposażona w układ samopoziomujący. > Jednakże wydaje mi się, że w b.dużych turystykach (Goldwing) można by spróbować > . poszukaj na allegro gosciu robil w motorkach cos takiego i wcale nie tak ciezko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Istnieją motocykle z oświetleniem xenonowym? IP: *.aster.pl 03.12.05, 19:06 lukaszu juz ci k_maruda pisala zebys najpierw czytal potem itd... a ty znow jbnoles jak chory Odpowiedz Link Zgłoś