Dodaj do ulubionych

Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem La...

26.03.04, 05:51
Jestem zbudowany postawą faceta. Wielkie brawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: wizytka Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.teleton.pl 26.03.04, 08:10
      Panie Zenku,
      pozdrawiam serdecznie z całego serca i mocno ściskam. Jak tylko zajadę do
      Poznania w OBORZE napewno będę.Dla mnie osobiście nie ma nic dziwnego w
      decyzji, którą Pan podjął w latach 90-tych. A zawód piękny. Piękny dlatego,że
      kontakt z ludźmi miał Pan codziennie i spacerek także i rozmowy... A u mnie na
      ulicy nadal wszyscy serdecznie witają Panią Danusię, która obsługuje nasz rejon
      od ponad 20 lat i juz ledwo chodzi na swoich opuchniętych nogach. A jej
      okrzyk "To ja POCZTA pani kochana" pozostanie już na zawsze w mojej pamięci.
      • Gość: Ves Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl / 195.150.224.* 26.03.04, 08:44
        Trzymaj się Laskowik, będzie dobrze! Nie jesteś sam :D
      • Gość: Henry Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.lan / *.limes.com.pl 27.03.04, 00:55
        Panie Zenku,
        jestem pełen uznania!!!!
        Po raz pierwszy od wielu lat stwierdziłem, że czytam słowa człowieka do którego
        mam zaufanie i szacunek.
        Wierzę, że nie jest pan osamotniny w swoich poglądach.
        To pozala zachować nadzieję....
        Serdecznie pozdrawiam i życzę wytrwałości.
    • Gość: Rychoo Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 09:23
      Pan Laskowik ma przynajmniej 99% racji i właśnie dlatego powinien robić, to co
      deklaruje w tej rozmowie. Ma rację jeden z moich przedmówców, pisząc, że
      Bohater rozmowy nie jest sam. Gratuluję mąrdości i życzę powodzenia . . .
      • rlena Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem 26.03.04, 16:45
        Serdecznie Pana pozdrawiam i dziekuje za madre slowa.

Marlena
    • Gość: Waldemar Kuczyński Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.chello.pl 26.03.04, 09:55
      Panie Zenonie, proszę wybaczyć śmiałość zwrócenia sie do Pana po imieniu. Dał
      Pan znakomity przykład, wręcz wzór, trafnego i mądrego myślenia o kraju,
      państwie i Trzeciej Rzeczpospolitej, ktora jest wielką wartością, szczęściem i
      szansą. Nie wolno jej mylić z brudną pianą,która pojawia się zawsze w okresach
      wielkich zwrotów i wzburzeń. Nie odcedzi się tej piany od Niepodległej
      Rzeczpospolitej, jeżeli w naszym myśleniu publicznym zlepimy je z sobą, jeżeli
      naszą złość na różne łajdactwa i łajdaków przeniesiemy automatycznie na wolne i
      demokratyczne państwo, a tak sie niestety zwykle dzieje. Życzę Panu sukcesów. A
      opowieść babuni o słoniu i Unii jest super. Myślę, że nie będziemy gorsi od
      słonia.
      Pozdrawiam
      Waldemar Kuczyński
    • Gość: Radek Wiśniewski Pełen szacun Panie Zenek IP: 156.17.253.* 26.03.04, 10:50
      Panie Zenonie
      Ja tam jestem gówniarz, ale sie Pana słuchało w domu. Potem ploty od znajomych
      chodziły, że pan dostał żółte papiery. Teraz , po tej rozmowie to ja juz
      rozumiem dlaczego mówiono, że żołte papiery. Ja Pana nominuję do orderu księcia
      Myszkina. Pan jesteś wielki. A że świat naokoło ocipiał, to pewnie dlatego
      ludzie mówią, że żołte papiery.
      Stańczyk tez był błazen niby, a jednak?
      Zatkało mnie jak jechalem rano do roboty w pociagu, więc troche tak
      nieskładnie, ale dzieki Panu to ja jeszcze wierzę, że warto byc Idiotą. Szacun,
      szacun potrzykroc szacun.

• igf2r brawo 26.03.04, 11:01
      No pięknie, pięknie ale ja jednak nie mam tyle cierpliwości choć jestem jeszcze
      oseskiem (a może to właśnie dlatego). Chciałem wyemigrować na antypody. Już nie
      chcę.

dziękuję
      • Gość: Magdalena Re: brawo IP: *.gal.pl / 195.205.114.* 26.03.04, 11:39
        Zenku ! Jesteś Wielki !! Uwielbiałam Cię wtedy a teraz..... tym bardziej.
    • Gość: edit Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: 62.233.204.* 26.03.04, 12:20
      ja też wychowałam się będąc małym brzdącem przysłuchując się jak rodzice słuchali Laskowika zawsze potem sznowałam talent i polot i teraz mogę szanować mądrość, ale rozumiem ludzi, którzy zrzymają się na premiera. Moim zdaniem Polacy największy brak szacunku dla funkcji premiera i prezydenta okazali wybierając na te stanowiska ludzi, którzy nigdy nie szanowali siebie i tego gdzie leży prawda. Zawsze byłam dumna z historii Polski ale kolejne wybory w których wygrywało kłamstwo i populizm powodowały, że zaczęłam schylać głowę. Byłam ostatnio na Wawelu gdzie spoczywają wielcy królowie i pomyślałam sobie Wałęsa to tu by pasował, oczywiście życzę mu sto lat, ale obecny prezyden ech szkoda gadać.
    • miesan Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem 26.03.04, 13:04
      Jestem pełen uznania i podziwu dla Pana Zenona Laskowika.Nie znam ani wokoło
      siebie, ani z mediów drugiej takiej Osoby, która będąc na szczycie sławy
      pomyślałaby i zajrzała w swoją duszę.A jeszcze wprowadzić swoje przemyślenia w
      życie to zupełne arcymistrzostwo.Godność to wielkie słowo, ale Pan Panie
      Zenonie stosuje je na codzień nie tylko wobec siebie ale i wobec innych.Pragnę
      w kilku prostych zdaniach wyrazić to co czuję do Pana.Myślę, że sympatia jaką
      Pana dażę nie wygaśnie.Zyczę dużo, dużo zdrowia i spełniania marzeń.
      • Gość: my i oni Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 19:19
        Zenek!!!Jak kiedyś pokazywali powtórki z tamtych lat,to ludzie autentycznie
        płakali,za tobą,za sobą za minionym czasem.Ech Zenek pokaż się jeszcze kiedyś...
    • pstrys Brawo! 26.03.04, 13:15
      Nic dodać nic ująć. Po prostu pierwsza klasa - skromność i godność uosobiona.
      Czapki z głów!
      Piotr
      • Gość: Kacper Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 17:06
        Co tu dużo gadać. Laskowik, to Laskowik. I już.
    • Gość: Rayus Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.arcor-ip.net 26.03.04, 14:14
      rozstepuja sie straszliwe ciemnosci
      nagromadzone w swiecie przez zlych ludzi
      kiedy w sercu tego czlowieka
      tli sie jeszcze iskierka milosci (nadziei?)
      (tak podobnie napisal kiedys T. Rozewicz)
    • Gość: Ola Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.ppnt.poznan.pl 26.03.04, 14:21
      Mam 26 lat i sympatię do Pana Laskowika wyssałam z mlekiem matki. A w OBORZE
      już byłam i wierze że jeszcze uda nam się kiedyś oczyścić ten kraj z szumowin,
      bo porządnych i mądrych ludzi u nas jeszcze się znajdzie!!!
      Ja wierzę, a Pan Zenek dodaje otuchy i mogę tylko podpisać się pod wszystkim co
      moi Szanowni Przedmówcy napisali!!!!
      Panie Zenku gratuluję i cieszę się, że mamy Pana znowu na scenie, a gdyby Pan
      chciał znowu wrócić na pocztę to proszę dać mi znać jaki ma Pan rejon -
      natychmiast się tam przeprowadzę!!! Obawiam się, że mogę mieć wielu
      naśladowców :)
      Ola
    • Gość: jurek Powodzenia,Panie Zenku! IP: *.dialup.mtu-net.ru 26.03.04, 14:23
    • Gość: ZdzisławGrochowina Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.satfilm.net.pl 26.03.04, 14:47
      Brawo panie Zenku!Bardzo bym pragnął żeby tak myslała większość
      Polakow.Niestety nasi politycy robią ludziom tylko wode z mózgu,klamią i
      oszukują wszyscy od lewa do prawa.Gdyby nasze media zamiast rozmów z
      tzw.'elita' drukowaly teksty podobne do powyższego to może coś uleglo by
      zmianie.Jeszcze raz panu dziękuję i tom drogą serdecznie pozdrawiam!!
    • Gość: ZdzisławGrochowina Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.satfilm.net.pl 26.03.04, 14:48
      Brawo panie Zenku!Bardzo bym pragnął żeby tak myslała większość
      Polakow.Niestety nasi politycy robią ludziom tylko wode z mózgu,klamią i
      oszukują wszyscy od lewa do prawa.Gdyby nasze media zamiast rozmów z
      tzw.'elita' drukowaly teksty podobne do powyższego to może coś uleglo by
      zmianie.Jeszcze raz panu dziękuję i tą drogą serdecznie pozdrawiam!!
      • windyga Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem 26.03.04, 15:37
        Cholerka! Łzy mi z oczu lecą.
        Chociaz od rana, kiedy ten tekst ukazał sie na portalu mineło juz sporo godzin,
        zechciało w ten watek wejść i podzielić sie swoimi refleksjami kilkanascie
        osób. Mało, ale bedzie więcej. Jestem tego pewna. Tylko żeby "Gazeta" nie
        zdjeła za szybko z I strony!!!
        Nie jest Pan sam, Panie Zenonie. Jestesmy z panem. I jest nas z pewnościa
        sporo.
        Bo to nieprawda, że wszystko dookoła zmurszało, zgniło, skwasniało. Nie wszyscy
        chcą uciec, zaraz po 1 maja. Zresztą, tak jak Pan...
        Pisze z Gdyni, która z pewnością nie jest Arkadia, ale jednak w porównaniu ze
        stołecznymi standardami - jest miastem normalnym, zarządzanym bez afer i
        awantur, przez ludzi z harcerskim rodowodem, którym gdynianie od kilkunastu lat
        dają kredyt zaufania i dotychczas sie nie sparzyli. I daja dowód na to, że
        mozna po ludzku,uczciwie i moralnie, skromnie bez dygnitarskich zapędów
        sprawować władzę.
        Mam nadzieje, że to krzepiące dla Pana? Życzę Panu wszystkiego najlepszego!
        • Gość: BIKERZ Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: 82.145.90.* 26.03.04, 17:40
          Mam 25 lat. Pierwszy raz usłyszałem Pana, Panie Zenku w wieku 5-6 lat na
          kasecie w samochodzie ojca...do tej pory słucham tych wspaniałych kawałków na
          prl-owską rzeczywistość...Pan listonoszem - tą decyzją został przy tych
          wszystkich maluczkich, którzy chcieli zachować chociaż cień prawdy o prl-u, o
          Polsce...dziękuję Panu za to wszystko co Pan zrobił, osiągnał. Jak ktos napisał
          wcześniej: "Laskowik to Laskowik i już" - nic dodać nic ująć. Wielkie brawa dla
          Pana. Tak trzymać.

Życzę powodzenia w tym co Pan robi - na pewno sie zjawie w OBOR-ze:)
          Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: an_idiot Panie Zenku pan sie nie boi:-) IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 17:32
      Ludzie ten kraj budują, jak im politszmaciarze nie będę za bardzo przeszkadzać,
      to w końcu go odbudują. tacy ludzie jak Pan. Jest takich wielu, ale dobrze, że
      trafił się Pana, którego brano za wariata, i że Pan miał mozliwość powiedzieć
      to co Pan powiedział, nie tylko w swoim imieniu. Porządność jest taka mało
      medialna, prawda?
      Ale to własnie ona kreuje, a nie takie patafiany jak Fuhrer Andrzej Kartoffel i
      spólka, że pozostaniemy przy jednym przykładzie.

Trzymam za Pana
    • Gość: chris ZEN Zenona Laskowika IP: *.com 26.03.04, 17:55
      Chyle kapelusza. Do dzisiaj rzucam panskimi kabaretowymi tekstami :-).
    • Gość: znachor Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.04, 20:12
      Bardzo budujący wywiad. Jestem zachwycony.

Czytałem go akurat po aktualnych wiadomociach. Politycy też chcą przestać się
      wygłupiać, ale im to nie wychodzi.

• Gość: Lucjan Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.client.insightBB.com 26.03.04, 20:13
      Spod serca wyjal Pan mi slowa.
      • Gość: emi Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.urbanet.ch 26.03.04, 20:52
        Serce roscie.a jednak sa jeszcze u nas szlachetni ludzie
        • Gość: zwykly "pachnacy mundur" IP: *.no.powertech.net 26.03.04, 21:18
          co to znaczy dla nas "czysty" mundur listonosza w miejsce "cuchnacych"
          jedwabnych garniturow baronow i "cesarza".
          Nie ma pan pojecia panie Zenku jak Pana zawsze i czesto wspominalismy!
          Az wierzyc sie nie chce, ze jeszcze tyle sily u nas.
          Az wierzyc sie nie chce, ze nie slyczac ani czytac tu na forum, dyzurnych
          madrali.
    • Gość: christo Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 26.03.04, 23:47
      Panie Zenonie,
      Jesli czyta Pan te komentarze, to pewnie latwo Pan zauwazy
      jak wielkie jest zapotrzebowanie na madre slowa podane w przystepny sposob.
      Wlasnie przeczytalem wywiad, w ktorym Ktos publicznie mowil m.in.
      o patriotyzmie, szacunku do panstwa, do pracy... I co najwazniejsze: NIE NUDZIL!
      Ani sie nie wywyzszal. No i jeszcze ta praca listonosza, ktora dodaje
      autentycznosci wypowiedzianym slowom! Rzadko sie to spotyka wsrod tylu
      gadul... :-(
      Kiedys dzieki Panu mialem sie z czego smiac.
      Teraz mam nad czym myslec, choc nadal z usmiechem.

Dziekuje i serdecznie pozdrawiam!

A moze pomysli Pan o napisaniu jakiejs ksiazki ?
      • Gość: maixent@wp.pl Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.net.autocom.pl 27.03.04, 00:11
        Niezwykłem tego robić, ale podpisuję się pod tym co napisał christo. Patriotyzm,
        szacunek do państwa, do pracy... dawno już o tym nie słyszałem, a brakuje mi
        tego strasznie. Ten wywiad jest odskocznią od tego co mamy na codzień -
        zakłamanych i zdemoralizowanych polityków i ludzi z pierwszych stron gazet,
        również nibyartystów. Niestety... tylko odskocznią... nikłe nadzieje.
        Pozdrawiam.
        • Gość: maxx Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.ipt.aol.com 27.03.04, 02:32
          Panie Zenonie po przeczytaniu rozmowy z Panem poczulem sie tak samo jak po
          obejrzeniu Pasji M. Gobsona
          Stokrotne dzieki .
          • Gość: jurek Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.sympatico.ca 27.03.04, 03:34
            Laskowik i basta
    • Gość: wlodzio Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.prem.tmns.net.au 27.03.04, 06:17
      ...33 opinie i wszystkie pozytywne.Jestem zachwycony panska postawa i
      wzruszony,wierze iz miliony,podobnie jak pan,zdrowo myslacych Polakow oczysci
      nasz kraj z szumowin.Serdeczne pozdrowienia z antypodow.Zycze nieustajacej weny
      tworczej.
      Ps.Tu na dole globusa jest potezna rzesza panskich fanow,ktorzy tez panu zycza
      najlepiej.
      • Gość: nikt Listonosz Zenon Laskowik przyniósł dobrą wiadomość IP: *.pl / *.utp.pl 27.03.04, 07:11
        Okazuje się, że mimo tych 15 lat "transformacji" uchował się i artysta, i
        przyzwoity człowiek zarazem. Może, dzięki takim ludziom jak Pan Laskowik,
        doczekamy kiedyś czasów, że nawet politykiem będzie mógł zostać w Polsce
        przyzwoity człowiek? Ja wiem , że to brzmi nierealnie, ale Związek Radziecki
        też przcież miał trwać wiecznie;-)
        PS. Czy ktoś wie, gdzie można jeszcze kupic kasety ze "starym" Laskowikiem?
        Chciałem puścić dzieciom.
    • Gość: tomi Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 09:58
      I właśnie czegoś takiego brakowało. Gratuluję p.Zenonie. Dobrze że pan się nie
      sprzedał. Życie to nie tylko śmiech. Czasem trzeba się zatrzymać, zastonowić,
      pomyśleć, zadumać. Niech Pan robi swoje i nie zwraca uwagi na prowokacje. Dobry
      kabaret to nie tylko "dowalanie" i rozśmieszanie. Dobry kabaret powinien też
      prowokować ludzi do myślenia. Chyba tego nam teraz brakuje
      najbardziej. "Mądrego" kabaretu...
    • Gość: zwr Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.euro.mmm.com / 212.160.140.* 27.03.04, 10:27
      Panie Zenonie!
      Jak to dobrze, że Pan jest! I że Pan był!!! Łza się w oku kręci ze wzruszenia.
      Mój syn, dziś mający prawie 27 lat, też słuchał w dzieciństwie wraz z nami,
      rodzicami, Pana tekstów z kaset audio. Do dziś zdarza się nam mówić nie
      tylko "bareją" ale i "laskowikiem". Moja mama uwielbiała Pana za "Babcia??? Tu
      wnuczek!!!.." (też miałą taką samą lodówkę...)
      Niech Pan nadal występuje, pisze teksty, by kolejne młode pokolenie miało czego
      słuchać. No i proszę przyjechać na występy do Warszawy. Powodzenie murowane.
    • Gość: makary Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:11
      Szanowny Panie! To co przeczytałem w rozmowie z Panem budzi mój głęboki
      szacunek. Wyznawanie dziś takich poglądów wymaga dużej odwagi. Cenię Pańską
      bezkompromisowość, bo dodaje mi ona otuchy, i utrzymuje w wierze, że nie
      wszystko jeszcze stracone. Proszę przyjąć ode mnie ukłony i pozwolić sobie
      uścisnąć dłoń.
      • Gość: nan Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 13:23
        To Pan się wygłupiał? Jak Dorota Masłowska? W "Wojnie polsko ruskiej...."?
        Kurczę, bo mnie się zdawało...! Że Pan małpuje (Ty, na antypodach! Nie móów. Że
        on się wygłupiał?!). Ale nie, że przedrzeźnia (Słuchaj, wiem, że "antypody" to
        prześliczne słowo i tak wspanialesię je wymawia
    • Gość: czytacz Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:51
      Zdarzył się cud, na stronie nie pojawili sie wariaci!
    • Gość: Ewa S. Re: Ja już się nie wygłupiam - rozmowa z Zenonem IP: *.swipnet.se 27.03.04, 13:14
      Panie Zenonie!
      Tak dlugo na Pana czekalam!Mimo wszystko nie tracilam nadziei,ze Pan wroci,no i
      witam Pana powrot!Pan MUSI wystepowac-to obowiazek wobec nas wszystkich!Nie
      mozna zmarnowac takiego talentu!Wielka prosba-prosze wydac video czy tez CD z
      nagraniami Pana kabaretu z lat 80-ych i i tych obecnych rowniez!Mam nadzieje,ze
      TVP pokaze Pana na ekranie,a rodzina nagra dla mnie-mieszkam za Baltykiem.Panie
      Zenku -do roboty!Jestem szczesliwa, ze Pan wrocil!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka