Dodaj do ulubionych

Oficjalny Plan Przemarszu Studentów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:26
31. maj 2007r.
Przemarsz studentów rozpoczyna się o godz 15 spod Politechnika

Każdy student proszony jest o założenie czarnej koszulki (w ramach protestu)
Mile widziane transparenty Anty-Juwenaliowe i anty polityce władz Częstochowy i
Politechniki Częstochowskiej.

Na Przemarszu nie będzie wesołej muzyki. Same smutne kawałki.

Dochodzimy na Plac Biegańskiego.

Na Placu następuje BLOKADA PRZEJAZDU SAMOCHODóW PRZEZ PLAC BIEGAńSKIEGO.

Oficjalnie odmawiamy przyjęcia w imieniu żaków częstochowskich kluczy do miasta
od Prezydenta Tadeusza Wrony.

Po blokadzie jezdni i rozmowach z Prezdyentem następuje rozejście studentów.
Każdy w swoją stronę.
Obserwuj wątek
    • Gość: była studentka Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.cn.com.pl 25.05.07, 13:42
      Popieram pomysł.
      • Gość: rogacz Re: juwe juwe juwenalia kto nie pije ten ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:58
        Takich juwenaliów których u nas nie będzie jeszcze nigdzie nie było. hehe
    • pilot37 Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów 25.05.07, 13:44
      popieram !!!

Moze studenci z innych miast przyjadą nam pomóc ?

Można rozełać mejle w celu rozpropagowania akcji
      • Gość: byly student Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 62.29.160.* 25.05.07, 13:48
        popieram!!!
      • Gość: asixxxx Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:06
        no jasne ja nie jestem z Częstochowy i tam nie studiuje ale na Wasze juwenalia
        przyjade:PPPPPPP
      • Gość: mizantrop Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.pcz.pl 25.05.07, 22:37
        Dla mnie to dziecinada. Z niezłej dziadowni, która była w planie chcecie zrobić
        jeszcze większą? I komu na złość? Bo na pewno nie władzom miasta...warto sie
        zastanowić skąd wynikła taka sytuacja z juwenaliami zamiast standardowo obwiniać
        włodarzy.
    • Gość: byly student "Moj jest ten kawalek podlogi" jako podklad muz. IP: 62.29.160.* 25.05.07, 13:51
      ten kawalek zna wiekszosc studentow
    • Gość: kokodzambo Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.as.kn.pl 25.05.07, 13:58
      jestem za!
    • Gość: student Propozycje Postulatow IP: *.icis.pcz.pl 25.05.07, 14:08

1. Traktowanie studentow jak ludzi !!!

2. powrot grilli przed akademiki ! - musimy gdzies odpoczywac/odstresowywac!

3. zniesienie prohibicji na dekabrystow - checmy miec gdzie sie spotykac!

• Gość: Rodowity Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:13
      Nierobom się w głowach popierdykało ..... za naukę i do roboty ..... a ajk nie
      do zmywaki w England już na was czekają ...... pić trzeba umić ..... a wy już
      klasę pokazaliście nie raz.

A jak mi która kanalia wejdzie przed auto to przegonie i skopię dupę .... mam
      nadzieję że to co nielegalne to prezydent rozgoni pałką i gazem.
      • Gość: Michol Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.trustnet.pl 25.05.07, 14:22
        > Nierobom się w głowach popierdykało ..... za naukę i do roboty ..... a ajk nie
        > do zmywaki w England już na was czekają ...... pić trzeba umić ..... a wy już
        > klasę pokazaliście nie raz.
        >
        > A jak mi która kanalia wejdzie przed auto to przegonie i skopię dupę .... mam
        > nadzieję że to co nielegalne to prezydent rozgoni pałką i gazem

ale to już było ... w 1968r. ;-))) "Studenci do nauki" - Gomółka wiecznie żywy
        ;-)))
      • Gość: bart_ Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:07
        Życzliwie radzę - odstaw narkotyki bo Ci szkodzą...:]
      • Gość: xxc Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.152.bloklan.org 25.05.07, 17:29
        Święta racja. Nasi studenci to tylko chlać piwsko umieją, za które notabene
        płacą ich rodzice i my wszyscy - bo nawet, jeśli któryś ma stypendium to jest
        ono fundowane z naszych podatków. Studenci do nauki, bo sesja za pasem a nie do
        grillów i chlania piwska przed akademikami. A jak się, któremu nie podoba to
        wypad z Cz-wy szukać szczęścia. A władze uczelni i miasta to mam nadzieje, iż
        po takich deklaracjach postarają się, aby grupa, monciceli znalazła sie tam
        gdzie ich miejsce, czyli przed sądem. A jak dodatkowo któryś dostanie pała po
        plerach to tym lepiej może to go czegoś nauczy. A na przyszłość to sugeruje
        ograniczyć Juwenalia do absolutnego minimum, (choć moim zdaniem są one
        CAŁKOWICIE ZBĘDNE), bo studenci powinni się uczyć a nie imprezować.
        • Gość: ja Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:33
          Odejdz juz od kompa bo msza zaraz w kosciele sie zacznie. Spóźnisz sie i ksiądz
          Cie skarci i rozgrzeszenia nie da.
        • Gość: stud end i w kajdany smykow, nierobow pierunskich... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:22
          ta pale to ci chyba za głęboko wpychali sb'ku tarmoszony za mosznę ! im dłużej
          oglądam i słucham tego co sie w tym kraju dzieje to tym bardziej przypomina mi
          sie stary ustrój. a co do PCZ to nie którym sie w czerepach za bardzo
          pomiąchało, pomijając nawet rektora zauważam tu jakąś dziwną tendencję
          wzrostowo-pogardliwą, niektórzy z "nauczycieli" nie wiedzą już z której strony
          bardziej da się poniżyć grono słuchaczy (studentów), na PCZ takich nie brakuje
          pseudo inteligentów z dr. mgr.
          APEL ! do w/w - DROGI NAUCZYCIELU MAS, NAUCZAJ Z POSZANOWANIEM A NIE POGARDĄ I Z
          BRAKIEM SZACUNKU DLA STUDENTA, WYKłADOWCA TO PRZEDE WSZYSTKIM PEDAGOG A NIE KAT
          KTóRY MYśLI SOBIE żE MOżE MIESZAć STUDENTA Z Gó... BO MA TAKI KAPRYS.

Masa tu(pcz) takich do odstrzału, pozerów pieruńskich, których można zgasić
          jednym słowem i poniżyć przed grupą, tylko co później taki odważny pocznie jak
          zaleczki nie będzie...
        • Gość: Pablo79 Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:24
          A Ty to k....a chybga nigdy nawet nie przechodziłes obok uczelni

debil.......

Pewnie z PISu
      • Gość: studentka Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.pcz.pl 25.05.07, 18:54
        przynajmniej mamy co pokazywać-w odróżnieniu od takich wałów i ćwierćmózgów jak
        ty kozi bobku.i uważaj żeby to tobie ktoś dupy nie skopał.bo sie intensywnie o
        to prosisz. i studiuj tu człowieku-w mieście (póki co) należącym do dewotek i
        chamów ,którzy najchętniej zrównaliby z glebą cały teren akademicki włącznie ze
        studentami .walcie sie na ryj -kiedys pożałujecie.bo większość z
        nas-studentów-oleje was i pojedzie w cholerę .i nawet na wasze emeryturki w
        końcu sami będziecie zapieprzać
        • Gość: kurzy Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:39
          racja :D
      • Gość: złość Re: Nierobom się w głowach popierdykało ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:20
        powiedz czym będziesz to ja ci podejdę, zobaczymy jakiś chaldy jesteś, a nierób
        to ty jesteś, skoro masz czas siedzieć na klawiszach
    • Gość: ja Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:19
      dobra zgadzam sie tylko po jakiego czorta blokowac ruch samochodowy ;/ co ci
      ludzie niby zawinili co akurat beda przejezdzac.... ok jestescie wsciekli ale
      bez przesadyzmow .... dopiero rozwscieczycie takich kierowców
      • Gość: frogman Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:29
        Nie blokujcie dróg, tylko niepotrzebnie zrazicie do siebie ludzi.
        Przyblokujcie Urząd Miasta i wystrczy
        W pełni popieram czarny protest
        Co to za miasto bez życia studenckiego
        • Gość: KubaK Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.fwfin.fwc.com 25.05.07, 14:38
          Popieram w pełni
          • Gość: studeeent Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 14:41
            popieram! czy juz ktos zwiadomil prase i telewizje ? chyba sie zainteresujea !!!
        • ancymonka Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów 25.05.07, 14:39
          W całości podpisuję się pod słowami frogmana!!!
          • Gość: Kiedyś student PCz Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 195.37.121.* 25.05.07, 15:24
            taa, z blokowaniem dróg to raczej nie bardzo. W końcu studenci są ludźmi,
            zdolnymi do rzeczowych rozmów, na nieco wyższym poziomie niż jakieś głąby z
            samoobrony,których jedynym argumentem jest siła i szambiarka.

Powodzenia drodzy studenci, nie dajcie sobie Wronizmu narzucić.

• Gość: Pablo79 Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:27
              Studenci tak ale moherowy Tadeusz nie bardzo

pozdro
    • Gość: gość Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 80.48.49.* 25.05.07, 15:21
      "Oficjalnie odmawiamy przyjęcia w imieniu żaków częstochowskich kluczy do miasta
      od Prezydenta Tadeusza Wrony."

czy to pisał ktoś z samorządu ? a jeśli nie , to co jeśli samorząd weźmie klucz ?
      pomidory ? jajka ? taczki ? za mało w tym wszystkim precyzji jeśli ma się udać .
      • Gość: Kiedyś student PCz Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 195.37.121.* 25.05.07, 15:25
        PS. I żadnego alkoholu na demostracji
        • Gość: tez student Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 85.195.123.* 25.05.07, 16:34
          Precz z Rektorem !
          Precz z Rektorem !!
          Precz z Rektorem !!!

Niech to będzie hasło przewodnie Juwenalii.
          I niech to będzie w telewizji i prasie.
          Częstochowa nie zapomni tych Juwenalii.
    • Gość: xxc Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.152.bloklan.org 25.05.07, 16:35
      Jeśli się komuś nie podoba w Cz-wie to nikt tu nikogo na silę nie trzyma. Mam
      nadzieje, iż miasto zmobilizuje na tę wasza okazje odpowiednią ilość, plicji
      która wytłumaczy wam gdzie wasze miejsce i oduczy głupich pomysłów. A władze
      uczelni wyciągną odpowiednie wnioski i ukarzą uczestników marszu oczywiście
      niezależnie od sądu. Sadze, iż jak parę osób wyleci z uczelni z wilczym
      biletem a dodatkowo dostanie z 10 tyś grzywny za zakłócanie spokoju lub 6 m-cy
      aresztu to się nauczą. Tylko informuje ewentualnych chętnych do demonstrowania,
      iż w wielu miejscach wymagają niekaralności tak, więc gratuluje. A władze
      uczelni i miasta mam, nadzieje iż dojdą po waszym marszu i demonstracji do
      słusznego wniosku, iż juwenalia są przeżytkiem i będą to ostatnie Juwenalia w
      Cz-wie.
      • Gość: mortimer Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:39
        No brawo :) Piękna wypowiedź!!! Czyli najlepiej niech nam na łeb wejdą i
        nawalą, tak? Bo jest dobrze i cudownie i nic nie powinno być zmienione. A Ty
        czasem nie jesteś z UM? Bo podejrzewam, że się boisz tego co się zaczyna
        dziać:) Nie zatrzymacie. za dużo sobie pozwoliliście.
        • Gość: prom Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:48
          plan mi się podoba może tego ruchu nie powinniśmy blokować. Mam nadzieje że
          studenci nie oleją tego egzaminu i stawią sie licznie.
          • Gość: ja Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:32
            Plan OK, studentów popieram, tylko mam pytanie: czy macie zgodę z UM na
            organizację zgromadzenia (zgodnie z ustawą prawo o zgromadzeniach)? Bo jak nie
            to możecie mieć problemy, czego wam nie życzę.
            Przemarsz był planowany, zgodę pewnie macie, ale blokada ruchu może już nie
            przejść. Z prawem lepiej nie mieć kłopotów, nawet jeśli ma się słuszność to
            można to załatywić legalnie.
      • Gość: siegrze Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 83.2.141.* 25.05.07, 16:41
        po co policja ma lapac studentow??.przeciez mozna odrazu rozstrzelac..zakazac
        sprzedazy alkoholu w calym miescie, zakaz rozmow, spotkan, poza tymi w kosciele,
        cenzura, godzina policyjna..Zrobmy "taka" Czestochowe!!.za 10 lat srednia wieku
        mieszkancow bedzie wynosic 70 lat..ciekawe kto wtedy bedzie na was zapie..l??
      • Gość: Michol Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.trustnet.pl 25.05.07, 16:46
        Ty już się chyba wcześniej wypowiedziałeś pod nikiem "Rodowity" ??? Człowieku...
        nie siedź tak długo na słońcu, bo Ci najwyraźniej szkodzi.. albo przynajmniej
        załóż berecik ;-)))
      • Gość: frogman Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:15
        xxc ty się chłopie lecz ze zgryzoty która targa twoim przeżartym przez głupotę
        ciałem.
        Taki pacan jak ty penwnie nigdy nie zauważył i nie zrozumie czym dla miasta
        (lokalnie patrząc) są studenci.
        Nie wiem gdzieś się chłopie chował bo nawet średnio rozgarniety młotkowy ma
        więcej oleju niż ty.
        mam nadzieje że po takim popisie jak w tym roku władze uczeli dojdą do wniosku
        że są przeżytkiem.
        Trzymajcie się w tym roku na czarno !!!!
        W tym mieście jest parę osób którzy są z wami !! :-)
        Zbierzcie się i pośpiewajcie trochę rektorowi przed gabinetem a najlepiej przed
        jego chałpą - a wasz dupiaty samorząd to juz powinien byc rozwiązany i spalony
        ze wstydu !!!!!!!
        • Gość: ja Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:35
          On nigdy nie studiował (co widać po jego wypowiedziach) i teraz zazdrości, że
          inni sie kiedys bawili a on siedział w domu albo zapieprzał za 600 zł. Jakby
          studiował to wiedziałby o co chodzi. Dyskusja z nim to jak dyskusja z księdzem o
          seksie:)
      • Gość: bart_ xxc - oszołom i nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 00:47
        HAHAHA!!! W której ustawie przeczytales, ze za zaklocanie spokoju mozna dostac
        10 tys grzywny i nawet 6 miesiecy aresztu?? Bo napewno nie w żadnym polskim
        akcie prawnym (wg polskiego KW --> grzywna do 5 tys, areszt od 5 do 30 dni )
        chyba raczej w twoich ulubionych bialoruskich lub polnocnokoreanskich. Zanim
        cos napiszesz to odstaw na chwile łopate i siegnij po fachową literature.
        Robisz z siebie okaz nieskazitelności i prawości a tak naprawde jestes zwykłym
        oszołomem i do tego analfabetą. Dobra a teraz mozesz wrocic do swojej łopaty -
        buahaha :]
      • Gość: złość Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:27
        do sejmu i senatu nie wymagają świstka o niekaralnośći,
    • Gość: tez student Re: Hasło przewodnie Juwenalii IP: 85.195.123.* 25.05.07, 16:48
      Precz z rektorem !
      Precz z rektorem !!

Idziemy i skandujemy cały czas.
      Mile widziane są transparenty o tej samej treści.
      Będą juwenalia sławne na cały kraj.

Popierajcie tą formę protestu
      • Gość: gosc Re: Hasło przewodnie Juwenalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:55
        Nie robi laski studentom, on jest tu dzieki nim!
        jednak lepiej nie blokowac ulic i pokazac ze studenci nie sa zapijaczonymi debilami.
        • Gość: aaa Re: Hasło przewodnie Juwenalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:01
          ludzie opiszcie cala sytuacje i wyslijcie do uwagi bo to co robia wladze
          polibudy przechodzi wszystko..
          • Gość: edi Re: Hasło przewodnie Juwenalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:37
            popieram protest tylko mam obawy czy to aby wyjdzie, jak znam życie będzie tak
            że wiekszość do protestu sie nie przyłączy. Również jestem przeciw
            jakiemukolwiek blokowaniu ulic nie tędy droga, pokażmy że student potrafi
            sprytnie zaprostestować, legalnie, ale tak żeby IM w pięty weszło, bez wyzwisk
            bo tylko utwierdzicie ICH w przekonaniu, że student to zero, pijak, cham,
            awanturnik. To moje ostatnie Juwenalia i zanoszą się na najgorsze, ale i tak
            najwazniejsze jest dla mnie z kim się przebywa i z kim się bawi, więc nie
            pozwole żeby pseudopolitycy i pseudo rektor z klapkami na oczach zniszczyli to
            na co każdy student zasługuje. Aha i jeszcze słowo to tego jednego osobnika co
            to żali się że niby za jego pieniądze studenci piją, otóż jesteś w błędzie bo
            wielu studentów w tym i ja pracuje by mieć za co się UCZYĆ i bawic, nie zdajesz
            sobie człowieku sprawy ile my studenci znaczymy dla miasta jesli hcodzi o jego
            budżet, ile polibuda dostaje kasy za każdego z nas
      • Gość: gość Re: Hasło przewodnie Juwenalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:37
        nie juwenalii tylko juwenaliów ... eh,
    • Gość: gość Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:35
      Fakt, do TVNu z PCz, a nie tutaj partyzantke uprawiac. Cos zrobic trzeba, tylko
      raz i skutecznie.
      • Gość: Zen Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 80.48.49.* 25.05.07, 21:01
        Właśnie napisałem list do "Uwagi" w TVN. Piszcie gdzie możecie i nagłaśniajcie
        sprawę, wrzucajcie ten watek na fora innych miast, bo trzeba zacząć działać.
    • Gość: też były student Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 83.2.141.* 25.05.07, 19:44
      witam,jak znam życie to teraz wszyscy krzyczą ,a jak przyjdzie co do czego to
      wezmą puszkę browarka i pójdą spokojnie do domu lub akademika ,to już nie te
      czasy kiedy gaśnice latały po akademikach ,życzę jak najlepiej,zawsze lubiłem te
      imprezy zapach grilli też mi nie przeszkadza ,pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:50
      Protestować, nie blokować
    • Gość: anonymous_PCZ Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.pcz.pl 25.05.07, 20:29
      Całkowicie popieram cala akcje jednak uważam ze blokada to za dużo. Nie bawmy
      sie w Leppera, 3ba sie zachować jak na porządnych ludzi przystało. Może zróbmy
      ankietę ile osób pójdzie :P
    • Gość: jamjam Z czym kojarzą mi się juwenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:19
      Z czym mi się kojarzą - z bandą debili blokujących ulicę aby wyrwać od
      kierowców parę złociszy na browar - odmów takiemu to zaraz potraktował cię
      wiązanką.

Częstochowscy studenci od dzisiaj kojarzyć się będą z chlaniem piwska a nie z
      nauką i studiowaniem.

Tak sobie śledzę temat powrotu alko na Dekabrystów, jakoś studenciaki dają
      dupska w próbach dogadania się z magistratem. Może zamiast debilnych "żądań"
      należało zaproponować okresy przejściowe typu: piwo w wekkendy do 23.00, przez
      jakiś czas pokazać że się potrafi pilnować porządku i rozmawaiać o dalszych
      ustępstwach. Sami sobie zgotowaliście ten los ... więc trochę myślenia a nie
      tępego żądactwa.
      • Gość: gość Re: Z czym kojarzą mi się juwenalia IP: 80.48.49.* 26.05.07, 12:04
        jamajm czy ty w lesie bez cywilizacji żyjesz ? poczytaj gazety , chyba że nie umiesz .
    • Gość: ender Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:27
      Aż jestem ciekawy czy studenci będą potrafili zawalczyć o swoje, czy na gadaniu
      i pohukiwaniu na forum się skończy ;)
      Blokowanie dróg - idiotyczny pomysł, typowy lepperyzm. I nie dajcie się
      sprowokować tym, którzy będą chiceli przedstawić całą akcję jako zadymę
      rozwydrzonych gó..arzy bo przegracie na starcie. Kulturka przede wszystkim. :)
      • Gość: Kiedyś student PCz Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 195.37.121.* 25.05.07, 22:03
        Echh. Noz sie w kieszeni otwiera jak sie czyta wypociny mend typu XXC. Tacy
        właśnie dranie w 1968 palowali studentów i studentki na UW, w ramach "wyrazu
        oburzenia oddziałów ORMO zachowaniem studentów wobec naszej kochanej władzy"....
        Dziś mendzie zostalo tylko forum.
        Precz stąd
    • barone Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów 25.05.07, 21:59
      Pomysł jak najbardziej popieram, ale w nieco zmodyfikowanej wersji,
      zgodnie z opiniami z poprzednich postów, czyli tak,
      jak napisał założyciel wątku, z drobnymi zmianami:

- w czasie przemarszu nie powinna grać żadna muzyka,
      najlepiej przejść w ciszy

- nie blokować placu, chyba że będzie tyle ludzi
      i nie będzie innej możliwości

- żadnego alkoholu, zamieszek, niepotrzebnego utrudniania
      ludziom postronnym życia

Mamy pokazać "władzy", że jesteśmy ludźmi na poziomie.
      • Gość: dada Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:14
        Juz mi sie podoba !!!moje miasto odzyje i nawet może jakiś ćwiercminutowy news
        w TV katowice -województwa ślaskiego.
        Może bedzie nawalanka i będa ciagac studentów za włosy po asfalcie Och och cos
        się bedzie działo ---->wtedy BBC.

A teraz na powaznie.
        1.Odciąc dewotkom droge od koscioła św.jakuba-mogłyby zarządzic/owe dewotki/
        kontrmanife
        2/Zakazać alkoholu i wystawic czujki czy czasem V kolumna się nie podłącza chcąc
        robic burdy-póxniej nazwane studenckimi.

A na bardzo powaznie=watpię czy to będzie -manifestowanie miało takich
        oraganizatorów by staneli na wyspkości zadania.
        a wtedy szkoda i żal ,ze nadal jesteście studenci jako owe piate koło
        podjasnogórskiego miasteczka.
        • Gość: tez student Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 67.159.44.* 25.05.07, 22:24
          Na szczęście Juwenalia to taka impreza, że nie potrzebny jest już organizator.
          Wszystko gotowe.
          Potrzebny jest spontan.
          1. Każdy robi sobie koszulkę ( można za pomocą szablonu z papieru i białej farby )
          2. Chętni przygotowują transparenty: ( 2 kije od szczotki, białe prześcieradło
          napisy )
          3. Wszyscy idą w korowodzie, na placu Biegańskiego rozwijają transparenty, Tak
          żeby widziała to prasa i telewizja.
          4. Można zacząć okrzyki: precz z ...... !.
        • Gość: Damian Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.pcz.pl 25.05.07, 22:51
          witam
          jestem jak najbardziej za tym aby traktowano nasze prawa w przyzwoity sposób
          ponieważ gdyby nie ta uczelnia i jej studenci to miasto było by znane jedynie z
          produkcji tandetnych medalików opychanych za piątaka podczas pielgrzymek na
          Jasną Górę.
          W tym mieście nie dzieje się nic i władze miasta oraz uczelni nie robią
          nic by to zmienić.
          Osobiście uważam że mieszkańcy Czestochowy z chęcią przyszli by na fajne
          koncerty podczas. Ale władze wolą zrobić głupi i nudny festyn przed wyborami, na
          to zawsze znajdą się pieniądze!!!

Na protest oczywiście pójdę ale nie będę blokował dróg ponieważ to nie
          do kierowców mamy pszysłowiowe „ALE”. Hasło też moglibyśmy wymyśłeć inne. Mniej
          wulgarne a bardziej dosadne.
          Apeluje także do braci studenckiej oraz organizatorów że jeśli ten protest
          przekroczy zasady możemy sobie o wiele bardziej zaszkodzić niż pomóc. Jeśli
          pokażemy że tak naprawde jesteśmy chamami którzy chcą się bez konsekwencji
          narąbać i coś zniszczyć to juwenali może nie być w Częstochowie nawet na
          plakatach!!!
          • Gość: bbb Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 10:30
            Popytajcie rodziców, już tak kiedys było, chyba rok 1978-79, studenci zamiast
            korowodu nieśli trumnę z napisem Wiosna Studentów żyła lat 17-ście... Co Wy na
            to?

Słowu "dewotka" dajcie spokoj. Jest to obraźliwe. Każdy z nas będzie kiedyś
            staruszkiem(ką) i spotka sie, tak jak Wy dzis, z brakiem oferty ze strony
            władz. Nie ma klubów dla starszych to chodzą tam gdzie ich chca.
            Słowo to używac proponuje w wersji "dewoci" jesli ma miec odniesienie do wladz.
            Trzymam kciuki. Uwielbiam studentów.

• Gość: hugo Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 217.153.84.* 25.05.07, 22:33
      popieram :) a co do pana co pisze, ze policja wkroczy etc. Chyba jakis kolejny czlowiek z ostatnich dni, kotry zapomnial iz PRL juz sie konczyl ...
    • Gość: gosc Czy nie zabraknie Wam odwagi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 08:48
      gadac kazdy umie
      • Gość: Konrad Re: Czy nie zabraknie Wam odwagi? IP: *.pcz.pl 26.05.07, 10:08
        Witam
        Odnośnie dzisiejszego dnia proponuję na juwenalia hasło:
        "Samorządowcy piją a studentom nie dadzą"
        Na dniach samorządu w ten weekend alkohol jest sprzedawany a studenci to już nie
        mogą się napić...
        Paranoja
    • Gość: Zbawiciel Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 217.153.246.* 27.05.07, 14:38
      Skoro Pan Prezydent dostał takie instrukcje od Boga w niebie za pomocą łączy
      satelitarnych na Jasnej Górze, to do tych boskich przekazów należy się stosować
      wszystkim, nawet grzesznym studentom. Protest tu nic nie pomoże, albowiem taka
      jest wola niebieska. Ci studenci, którzy pójdą tym marszem nie zasłużyli na
      odwiedziny Jasnej Góry, czeka ich Ciemny Dół - zapraszamy. Tam rozgrzane do
      czerwoności łańcuchy będą smagać rozkładające się ciała grzeszników i
      alkoholików. Biorąc udział w czarnym marszu decydujesz się na kąpiele w gorącej
      siarce i pieszczoty ogniem piekielnym - amen.
    • Gość: x puknijcie się w łeb :) IP: *.33.inds.pl 27.05.07, 15:26
      no nieźle nieźle... muszę powiedzieć że nie spotakałam się z takim tłumieniem
      młodzieży ...wiem co się dzieje na UWM w Olsztynie i tam władze miasta a także
      władze UWM popierają juwenalia studenckie - nazywane Kortowiadą i nie ma
      bulwersacji ze strony osób starszych można powiedzieć że oni sami na studentów
      patrzą z przymróżeniem oka bo jak wiadomo człowiek młody musi sie wyszumieć
      odreagować... wiadomo zbliża się sesja .. trzeba sie rozładować przed miesiącem
      stresu i cieżkiej nauki, jeśli u Was studenci są tak traktowani to po co Wam
      uczelnie wyższe - zamknąć je będzie po problemie - tylko niech ktoś weźmie pod
      uwagę że studenci jakby nie było wpływają na koniunkturę ... no ale może
      zrównać to z ziemią i pobudować więcej kościołów ... wszyscy młodzi stąd
      wreszcie wyjadą i wtedy będzie spokój i cisza - radzę przemyśleć w razie czego
      wiele pomysłów mogę jeszcze podrzucić, a że niby studenci psują wizję świętego
      miasta?? hehe dobre od momentu jak tu przyjechałam to rzadko zdarzyło mi się
      widzieć pijanych młodych ... popatrzcie lepiej na siebie
      • Gość: Aniela Re: puknijcie się w łeb :) IP: 217.153.246.* 27.05.07, 17:32
        Ja tesz mam wiele pomysłuf dla częstochowskich stódentów. Zamiast upijać siem
        mogliby popielgżymować na Jasną Gurę. Jeśli chodzi o sesjem, to mogliby siem
        pomodlić na kolanach do Matki Boskiej Częstochowskiej
        • Gość: x Re: puknijcie się w łeb :) IP: *.33.inds.pl 27.05.07, 17:35
          a Ty do szkoły gramatyki się uczyć wujek Roman się dowie i Cię wychłosta, że
          amneastia to rozumiem ale nie dla wszystkich matura !!!!!!!!
          • Gość: gosc Re: puknijcie się w łeb :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:35
            aniela ty to chyba berecik juz od dziecinstwa nosisz!! ojciec dyrektor cie
            przelecial i myslisz ze jest taki boski!! a pozatym nie wszyscy studenci pija!!
            propomuje haslo przewodnie przemarszu "lepiej upic sie tuszem niz byc wrona
            tadeuszem" buahahahahahaha!!za rok jade do krakowa na juwenalia!!
        • Gość: zlość Re: puknijcie się w łeb :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:38
          ANIELKA u ciebie myśl niewielka
    • Gość: pracownik Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.is.pcz.czest.pl 29.05.07, 08:28
      jestem pracownikiem administracji "szanownej" uczelni i byla studentka coprawda
      WSP ale przynajmniej mam mile wspomnieia zwiazane z Juwenaliami, z ktorymi
      nigdy nie bylo problemow organizacyjnych, a i wybor imprez byl dosc
      imponujacy...ja jednak "tu" w sprawie pelnego poparcia dla inicjatywy studentow
      (pomijajac blokade ulic - to bron, jaka walacza z Wami wladze uczelni. My
      pracownicy uczelni od sprzataczki po rektora jestesmy (powinnismy) byc dla Was
      nie odwrotnie - to moja zasada, ktorej sie trzymam. Wasz pomysl jest wart
      poparcia tylko oby nie skonczylo sie na deklaracjach, a 31 wiekszosc studentow
      wycofala sie. Zycze powodzenia i walcie o SWOJE nie wymagacie wiele!
    • Gość: Studencik Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:25
      Niech każdy weźmie ze sobą podręczny zestaw pielgrzyma (czyli folie po papierosach) i będziemy śpiewać na biegana "Witamy was alleluja" bo to miasto stawia nie na przyszłość i rozwój, tylko na pielgrzymów, którzy nie zostawiaja w miescie złąmanego grosza jak pokazały badania !!!
    • Gość: trumienka Re: Oficjalny Plan Przemarszu Studentów IP: 212.87.240.* 29.05.07, 09:50
      Słuchajcie, pomysł z trumną jest genialny. Proponuje na szybko zbudować
      skrzyneczkę choćby z kartonów i prysnąć ją lakierem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka