Dodaj do ulubionych

Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w domu

24.07.07, 09:08
Przymierzamy się do łóżeczka dla dziecka i rozważamy też zakup turystycznego,
ale...
Moje wątpliwości to miękkie dno, materac nie będzie układał się tak jak na
twardym. Jak to jest w praktyce??
Patrzę na dwupoziomowe łóżeczka i ten drugi poziom dla niemowlaków to taki w
zawieszeniu chyba, to już wogóle musi być nie wygodne i nie zdrowe, na
wyjazdy owszem, ale na stałe to chyba zły pomysł...
Obserwuj wątek
    • anik801 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:14
      Mam na stałe od roku.Jestem bardzo zadowolona.To zależy jakiej kupisz firmy.
      Moja kuzynka ma bubel,który gnie się we wszystkie strony.Moje jest solidne-może
      w nim skakać dwoje dzieci jednocześnie-nie przesunie się i nic się nie
      wygina.Jest spore,ma otwierany bok,materac był w komplecie(dodatkowo włożyłam
      jeszcze taki z łóżeczka).Wcześniej miałam tradycyjne.Moja córka ponieważ się
      bardzo kręciła,miała ciągle poobijaną głowę od szczebli.Czasem weszła jej
      między szczebelki noga i płakała.Poza tym,gdy w nim skakała zarwało się.Ja mam
      łóżeczko Hauck Playn Relax.Jeśli będę miała drugie dziecko również będę używała
      tego łóżeczka.
    • topcia27 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:15
      Czy nie zdrowe??? raczej nie, bynajmniej nie spotkałam sie z opiniami expertów
      na ten temat. Ja miałam łóżeczko Graco z podwieszanym poziomem i super się
      sprawdziło w każdym aspekcie użytkowania. Zreszta jak masz wątpliwości to można
      dokupić materac kokosowy czy jakiś inny i lepiej usztywnić. Ja w każdym razie
      polecam!!
      • topcia27 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:16
        CONTOUR ELECTRA DELUXE - tak się nazywałosmile))))
    • mada06 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:21
      Ja od początku używałam łóżeczka turystycznego firmy ARTI. jest ono większe od
      większoście tego typu łóżeczek. dokupiliśmy materac, taki jak do wszystkich
      łóżeczek. M nie obijał głowy o szczebelki. ja byłam bardzo zadowolona.
      ps. gdzieś był już poruszany ten team. chyba na forum zakupy. tam byłow więcej
      wypowiedzi.
    • rita75 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:30
      Znam osoby, ktore takie lozeczka maja w domu- trudno powiedziec, czy to zdrowe-
      jakis lekarz musialby sie wypowiedziec, na pewno dosc wygodne, bo jezeli masz
      duzy dom, to mozesz to lozeczko swobodnie przemieszczac w miare potrzeby. Moje
      dziecko ma dwa lozeczka- jedno drewniane drewexu, drugie turystyczne marki
      hauck. Gdy synek byl mniejszy, czesto turystyczne pelnilo fukcje kojca, tzn.
      rostawialismy je w salonie albo ogrodzie- spal w nim na wyjazdach. Na pewno
      model, ktory mam, ma dosc cienki materacyk o niejednolitej plaszczyznie. W domu
      zastepowalismy go innym, bardziej zdrowym. I raczej trudno dziecku w takim
      lozeczku cwiczyc siadanie- w zwyklym drewnianym ze szczebelkami moze sie
      podciagnac, a w turystycznym to nie wiem...
    • mustardseed Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:40
      Ja mam ARTI Rock &Play - z dodatkowymi płozami do kołysania. Jest stabilne,
      szersze niz standardowe (to jest super, dziecko ma wiecej miejsca, zobaczysz
      jak podrosnie ze to wazne). Kupilismy dodatkowy materac i jest twardo i prosto
      i tak jak w normalnych łóżeczkach.
      Do podciagania są takie kółeczka do chwytania i młody bardzo ładnie się
      podciągał. Dodatkowe plusy: dziecko w nocy nie obija się o szczebelki, nóżki i
      rączki nie zahaczaja się o szczebelki - od 4 m-ca wzwyz, kiedy dziecko jest
      bardzo mobilne, to sa duże plusy.
      Jedyny minus jaki zauwazyłam - na najniższym poziomie nie można dziecka trzymać
      za rączkę przez szczebelek, tylko trzenba nad nim zwisac, co jest męczące.
      Ogólnie - bardzo polecam.
      • blekitnykoralik Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:47
        mam coś takiego jak powyżej, choć kupowałam dalej niż 1,5 roku temu, więc
        pewnie coś lepszego jeszcze wymyślili. Mam z płozami (korzystałam z nich przez
        rok)i mój synek jest bardzo zadowolony, jest bardzo ruchliwym dzieckiem i w
        drewnianym chyba cały by się poobijał, w tym fika koziołki i jest
        bezpieczny wink!
        Jeździmy z tym łóżeczkiem wszędzie, dzięki czemu maluch zawsze czuje się jak w
        domu i nie ma kłopotów z zasypianiem.
        Derwnianego łózeczka sobie nie wyobrażam!
      • gizmaaa Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 09:53
        Od początku używamy łóżeczka turystycznego w domku, nie wyobrażam sobie żebym
        miała szczebelkowe. Jest wygodne, bo faktycznie jak gdzieś jedziesz to tylko je
        spakujesz i masz. Ale znając zapędy mojego starszego synka, to prawdopodobnie
        szczebelkowe łożeczko przy jego zdolnościach by nie wytrzymało wink
    • malwisienia Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 10:20
      dla mnie minusem turystycznego łóżeczka jest to, że strasznie szeleści
      • beniusia79 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 10:24
        my mamy firmy heuk. szybko sie go rozklada i sklada, po zlozeniu zajmuje bardzo
        malo miejsca. choc jest w nim materac to i tak zawsze kladziemy jakis koc.
        czesto podrozujemy wiec mala duzo w nim spi. gdy mamy gosci to mloda spi w
        lozeczku turystycznym z nami w sypialni. polecam
    • bea116 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 11:44
      Ja mam takie od roku - kupiłam dla najmłodszej jeszcze przed urodzeniem, bo dosyć miałam ciężkiego sosnowego kloca, w którym wychowały się starsze, no i ten odwieczny problem w czym dziecko ma spać na wyjeździe... Tak więc malutka ma je od pierwszych dni i jestem zadowolona. Kupiłam MIKO za dwieście parę zł - ma podwieszane drugie dno dla noworodka, nakładany przewijak, rozsuwany jeden bok dla starszego dziecka, jedną dużą wszytą kieszeń na boku i ekstra jakieś kieszenie doczepiane, no i chyba nawet moskitierę ale już dobrze nie pamiętam bo w zasadzie korzystaliśmy tylko z drugiego dna a reszta bajerów leży w szafie... BARDZO WAŻNE - żeby korzystać na co dzień z takiego łóżeczka należy dokupić zwykły materac - taki jak do normalnych łóżeczek i włożyć na ten usztywniony spód, który dają producenci. Nie trzeba się wtedy martywić o problemy zdrowotne i można używać na zdrowie smile)
      • bea116 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 11:45
        oczywiście ten zwykły materac wkładamy także w dno podwieszane - dla mniejszego dziecka
    • marta76 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 11:51
      na forum zakupy ktos poruszył sprawę nadwyrężania wzroku przez te siatkę no i
      znowu zaczełam sie zastanawiac nad sensem kupowania.Zresztą jak dla mnie te
      turystyczne średnio wyglądaja w mieszkaniu tzn ja nie moge sobie wyobrazić,żeby
      to fajnie wyglądało jeżeli łóżko stoi w sypialni u rodziców.Tak więc chyba po
      pierwszych zachwytach zostaniemy przy drewnianym.NIe wyjeżdzamy tak
      często,żebym potrzebowała turystycznego.Z drugiej strony do września mam
      jeszcze trochę czasu ,a kobieta zmienną jestwink
      • net79 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 11:59
        No właśnie też coś wyczytałam na temat tej siatki i to mnie mocno zniechęca...
      • bea116 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 15:51
        nadwyręża wzrok? a niby w jaki sposób? pytam z ciekawości, bo nie znam takiego mechanizmu mimo medycznego wykształceniawink
        • marta76 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 16:02
          bea jak napisałam ja się nie znam na wzorku,ale rzeczywiście takie patrzenie
          przez drobniuteńka siatke chyba może być męczące.
          • superslaw Re:Ja i jestem super zadowolona 24.07.07, 21:34
            Wojtek ma 18 m i tyko w nim chętnie zasypia..mamy go od urodzenia..gdy w nocy
            kreci sie wierci o nic się nie uderzy....jestem z niego baardzo
            zadowolona....można go wszedzie zabrac ze sobą...
            Jak któras napisała, patrzenie przez kraty tez bywa meczace.....ja mam akurat
            złe doswiadczenia ze szczebelkowymi łózeczkami..Dominika mi okropnie tłukła
            głową po szczebelkach przez sen..ze swojej strony polecam turystyczne....
    • mama-paula Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 24.07.07, 12:19
      Czesc Net,
      Moj mały jak sie urodzil to spal w wiklinowej kolysce, pozniej jak skonczyl pol
      roku, to kupilismy mu łózeczko Artil L-5, jest super, ma plozy z funkcja
      kolyski, nasz maly od razu korzystal ze srodkowego poziomu, materacyk jest ok,
      my dokupilismy taki dodatkowy jakby cienka poduszka z motywem myszki miki.
      Malemu dobrze sie spi, nie jest poobijany.Sa fajne uchwyty do nauki wstawania.
      Ta siatka jest super, bo bok odpinany i maly zawsze moze wyjsc kiedy chce.
      Czasem jak nie moze zasnac, to nie musze wisiec nad nim, tylko bok otwrzorze
      usiade na podlodze i go glaskam.
      Z ta siatką, ze niby uposledza wzrok, wydaje sie to bzdura, my juz 2 razy
      bylismy na kontroli wczesniaczej u okulisty i wszystko ok.
      Czasem jak trafisz na promocje to mozna kupic to łózeczko z baldachimem ,
      karuzelka i przewijakiem i funkcja z wibracja.
      www.bobasy.pl/michaszek"
      • monadame My byliśmy bardzo zadowoleni:-))) 26.07.07, 00:28
        Nasza córcia jest bardzo ruchliwa. Na początku mieliśmy tradycyjne łóżeczko ze
        szczebelkami i pomimo ochraniacza wiecznie tłukła głowa o szczebelki lub
        zaplątywała się nogami. Więc szybko kupiliśmy łóżeczko turystyczne. Myślę, że
        wszystkie sa bardzo podobne my mieliśmy jednak super różowe haucka(wymysł mój
        aby pasowało do pokoju córci) A oprócz zalety "miękkości" zabieraliśmy je
        wszędzie na wakacjesmile)) Dlatego goraco polecam a dno wcale nie jest miękkie.
        Dodatkowo włożyliśmy tradycyjny materac i O.K!!!
    • wisienka1979 Re: Używała któraś z was łóżeczka turystycznego w 01.08.07, 21:04
      Zosia ma juz 18 m-cy i od samego urodzenia śpi w turystycznym (Arti L-5).. w
      domu mamy zwykły materac do niego, na wyjazdach zabieramy tylko koc, ale mała
      zawsze śpi u siebie.O wzrok bym się tak bardzo nie martwiła- myśle że maluszek
      zdecydowanie woli patrzeć na zabawki niż na siatkę jak jest mały a potem to już
      właściwie tylko noce spędza w łóżeczku. Łóżeczko sprawdza się do dzisiaj
      znakomicie i pewnie jeszcze i drugiemu posłuży, o drewnianym nawet nie myślę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka