mirac7 29.12.07, 12:10 Chce sie zapisac na zajecia raz w tygodniu i nie wiem co bedzie lepsze? Moze,ktoras z mam doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita75 Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 29.12.07, 12:15 co lepsze? zalezy od tego, o jaki efekt ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 29.12.07, 12:16 Pilates to ćwiczenia bardziej statyczne, wolne, wzmacniające mięśnie głębokie, rozciągające. Efektem ćwiczen jest wysmuklenie sylwetki. Aerobik to ćwiczenia intensywniejsze, w szybkim tempie, przyspieszają spalanie tłuszczu. Radzę iść na oba zajęcia, i wybrać, które Tobie bardziej odpowiadają. Aby jednak można mówić o jakimkolwiek efekcie, zalecane są zajęcia minimum 3x w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 29.12.07, 12:18 To zależy, na czym ci zależy Jesli chcesz się pozbyć tkanki tłuszczowej i nadwagi - aerobik, choć strasznie długo będzie to trwało. Jęs,li wyrzeźbić mięśnie, zwłaszcza brzucha - pilates. Ale jeśli tkanka tłuszczowa w nadmiarze występuje w okolicach brzucha, uzyskasz efekt mocnych mięśni pod tłuszczem. Najlepsze jest połączenie obu. Najpierw aerobik, żeby się rozgrzać i podwyższyć tętno, potem pilates. Jednocześnie chudniesz i rzeźbisz ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
mirac7 Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 29.12.07, 12:20 to moze raz w tyg aerobic i raz w tyg pilates? Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 29.12.07, 12:24 Pochodź na obydwa zajęcia, naucz się ćwiczeń, a potem po protu wykonuj je w domu. Pilates na nierozgrzanych mięśniach działa, ale dużo słabiej i efekt pojawia się później. Aerobik sala tłuszcz, ale kiepsko rzeźbi mięśnie. No i dwa razy w tygodniu to mało, chociaż lesze to niż zero ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabi35 Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 10.01.08, 14:01 pół godziny hula-hop albo biegania, potem pilates. Można się nauczyć z DVD Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 10.01.08, 13:25 Ja wolałam pilates bo ja leniwa jestem i skakać mi się nie chce Wolę bardziej statyczne ćwiczenia. Zalezy co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: co lepsze: pilates czy aerobic? 12.10.08, 09:45 Dorwałam płytę z pilates- potomstwo w pezedszkolu a ja 2-3 w tyg ćwiczę. Na razie próbuje podnieść wytrzymałość ale idzie coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: jedno i drugie 12.10.08, 10:33 raz w tygodniu to za malo. dwa razy jest ok. pilates pomoze ci pieknie wyrzezbic i wysmuklic sylwetke, dzieki tym cwiczeniom pozbedziesz sie takze wszelakich problemow z kregoslupem (jesli je masz). ja przez lata mialam bole kregoslupa, odkad chodze na pilates, nie wiem co to bol. nie polecam laikom cwiczenia pilates w domu. cwiczenia trzeba wykonywac prawidlowo, nalezy takze prawidlowo oddychac(nadczym czuwac bedzie instruktorka) inaczej narobisz sobie tylko szkody a i efektow nie bedzie. ja przez dlugi okres uczylam sie prawidlowego wykonywania cwiczen i prawidlowego oddychania, dopiero potem zaczelam cwiczyc takze i w domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
instruktorpilates Re: jedno i drugie 15.10.16, 23:41 Dokladnie. Jesli raz w tygodniu to minimum 1,5 h i pod okiem dobrego instruktora. Pilates to swiadomosc prawidlowej postawy wiec pozniej mozesz chodzic rowniez na inne zajecia fitness bo masz wieksza swiadomosc swojego ciala i nie zrobisz sobie krzywdy 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
martal123 Re: jedno i drugie 03.01.17, 15:24 ja też zaczynałam od pilates polecam Odpowiedz Link Zgłoś