Dodaj do ulubionych

karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle mi

28.06.06, 22:12
no właśnie, dlaczego? nie spodziewałam sie tego! córeczka ma roczek, cały
czas ją karmię piersią ( jakieś 4, 5 razy na dobe) a tu taka niespodzianka.
Myślałam że okres dostaje sie po odstawieniu karmienia, przynajmniej wiele
mam tak to opisywało. mleka mam sporo jeszcze.
Nie jest to jakiś mega okres, taki sobie. czy któraś z mam też tak miała? czy
utrzymam jeszcze laktacje? czy to początek końca mojego mleka? Nie chce
przestać karmić jeszcze. Obie z córeczką jeszcze tego potrzebujemy....ja
nawet bardziej, bo lubie karmić.
czy na dostanie okresu mogł wpłynąć fakt ciągłego zdenerwowania? Notoryczne
kłótnie z mężem, nerwówka w domu,,,, koszmar jakiś. Myślałam ze wyszłam za
innego człowieka ( przed ślubem byliśmy razem 7 lat, trzy po ślubie już). I
mam dosyć tej sytuacji i jego. Obwiniam go o ten okres, o to że trace mleko
powoli, o całą beznadziejną sytuacje w domu. On jest strasznym egoistą. źle
sie czuje, chciałabym pójść pod prysznic a on sobie poszedł do kolegów. I co
w tym złego? a no to że dziecko spi w naszym łóżku, kręci sie , wierci,
trzeba patrzeć czy nie leci z kanapy ( lóżeczka nie mamy, bo dziecko nie
chciało w nim spać i z braku miejsca wynieśliśmy, bo kolejnego mebla nie
potrzebowaliśmy), wiec abym mogła pójść sie umyć musi ktoś na córeczkę
popatrzeć. Ale co go to obchodzi!!! kumple zadzwonili więc poszedł.
Powiedział ze co go obchodzi mój okres, nie musze sie myć, a chora nie jestem
aby musiał mnie niańczyć. Zadnego uczucia, żadnej miłości w nas nie ma, chyba
wszystko umarło, przykre to jest. A mamy taką cudowną córeczke.uff wygadałam
sie.
ale wracając do okresu, karmiła któraś z was i dostała okres? utrzymała sie
laktacja? napiszcie coś bo siedze i gapie sie w ten ekran, a łzy mi z oczu
ciekną ze wściekłości i smutku i żalu...
Obserwuj wątek
    • agawamala Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 28.06.06, 22:18
      Karmiłam dwoje dzieci ( jedno rok, drugie ponad 2 lata) i miesiączka pojawiła
      się po ok. 6 miesiącach. Tak więc wystąpienie krwawienia nie wpływa na
      zakończenie laktacji.
      Inna sprawa to Twój mąż, ale to chyba osobny problem.
      • marghe_72 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 28.06.06, 22:19
        miesiaczka nie miała u mnie żadnego wpływu na karmienie
    • be.em Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 28.06.06, 22:21
      okres po 6 miesiącach od porodu, karmiłam 18 m-cy i jeszcze walczyłam z nawałem
      po zakończeniu;) spoko!!! co innego nerwy i mąż. znacie się tyle lat -
      potrząsnąć się chłopem nie da, co by mu rozum wrócił?
    • koralik12 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 28.06.06, 22:31
      Połóż na podłodze poduszki żeby mała sie nie potłukła jeśli spadnie z łóżka i
      idź się umyj. Albo przystaw krzesła do łóżka. Może mąż poszedł bo się na Ciebie
      wkurzył że go obwiniasz o to że dostałaś okres -bez przesady to już nie jego wina :)
      U mnie okres nie miał wpływu na laktację i pojawił się bardzo szybko -już po
      kilku miesiącach.
    • kotbehemot6 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 28.06.06, 22:58
      karmiłam 2,5 roku, okres dostałam po 8 miesiącach i nie miało to absolutnie żadnego wpływu na laktację. Z mężem ustal warunki np. bierzesz prysznic i niech idzie do kolegów, albo niech wraca o takiej porze żebyś mogła się wykąpać Porozmawiaj z nim, miałam taki sam problem i ustaliliśmy jasne warunki .Piwko do 12 i do domu, a jak chciał dłużej tp prosze bardzo ale przed wyjściem robił rzeczy które do niego należaly.
      • agysa Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 28.06.06, 23:49
        Okresem się nie przejmuj a jeśli chodzi o męża to na pocieszenie dodam, że
        wiele moich znajomuch w tym i ja po 3 latach małżeństwa przechodziło kryzys
        małżeński. Ale jak to kryzys przeszedł i znów jest super.
        Może Twój mąż czuje się przez Ciebie odrzucony, bo całą uwage poświęcasz
        dziecku. Cała Twoja wypowiedz była przepełniona obawą o dziecko (że spadnie z
        łóżka, że skończy Ci się mleko) może przyszedł czas popatrzeć na męża i siebie
        a dzieko z szczęsliwej rodziny będzie również szczęsliwe i wesołe.
        Pozdrawiam
        • virtual_moth Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 00:16
          >może przyszedł czas popatrzeć na męża i siebie

Proponuję popatrzeć głównie na siebie i broń boże nie przystawiać żadnego
          krzesła. Jak sądzę mąż ma pełnię władz rodzicielskich - i jako taki ma
          obowiązek patrzeć czy dziecko nie spada z łóżka podczas gdy matka odpoczywa w
          siłowni/kawiarni/pubie/spa.

• rita75 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 07:31
      odnosnie karmienia piersią Ci nie pomogę...po prostu nie karmilam.
      Skupię się na "wrednym" mężu...Nie mozesz zapominac, ze oprocz Ciebie i
      dziecka, w waszej rodzinie jest jeszcze mąż. Dla mnie sytuacja, w ktorej roczne
      dziecko spi z rodzicami jest odrobinkę niezdrowa- dziecko powinno miec wlasne
      lozeczko oraz spac z nim. Mam dwojkę dzieci i kazde od narodzin spalo same i
      nie jest to raczej kwestia tego, ze mam tak dobre dzieci, ale swiadomego
      sterowania wychowaniem i ksztaltowaniem dbych nawykow u dziecka.

>wiec abym mogła pójść sie umyć musi ktoś na córeczkę
      > popatrzeć. Ale co go to obchodzi!!!

mam rozumiec, ze wy, gdy dziecko zasnie (roczne dziecko) nie macie prywatnego
      czasu dla siebie- tylko ktoreś z was zawsze musi spogladac na spiace dziecko by
      nie spadlo???
      To strasznie wieziotwórcze dla twojego i meza zwiazku.
      A ze maz ucieka do kolegow- to efekt.
      • prawydolewego Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 09:34
        Notoryczne zdenerwowanie u faceta i niewrażliwość na potrzeby partnerki jest z
        reguły w takich przypadkach ściśle powiązana z brakiem seksu w małżeństwie i
        niewrażliwością na jego męskie potrzeby. Laktacja zaś najczęsciej robi z baby
        lodówkę na te sprawy.

wieziotwórcze? którą matkę przy dziecku obchodzi jeszcze związek?
        • rita75 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 09:46
          > wieziotwórcze? którą matkę przy dziecku obchodzi jeszcze związek?

Nastepny watek: "Znalazlam u meza wizytówkę agencji " Gorące kotki"- czy on
          chodzi na dzi....ki?
        • agnieszkas72 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 09:56
          Laktacja nie ma żadnego wpływu na seks i na pewno nie robi lodówki z kobiety
          która kocha i czuje się kochana ale kłótnie i przepychanki jak najbardziej.Do
          autorki wątku:miesiączka nie ma znaczenia,mozesz karmic dalej i na pewno pokarm
          nie zaniknie(u mnie okres wracał po ok. 10 mies. od porodu,karmiłam zawsze
          ok.1,5 roku) ale czy nie robisz czasem z karmienia piersią broni przeciw
          mężowi?Wygodnie jest spać w łóżku z dzieckiem karmionym piersią ale dziecko
          roczne zazwyczaj przesypia już noce,powinno dostawac solidną kolację i naprawdę
          spałoby może spokojniej i lepiej we własnym łóżeczku.A wy mielibyscie czas wolny
          i nikt nie musiałby czuwac nad dzieckiem.Obwinianie męża o okres jest absurdalne
          ale mam wrażenie że oboje zatraciliscie zupełnie zdrowy rozsądek i ustawiliscie
          sie na biegumach :ty i córeczka kontra mąż zamiast dziecko i jego rodzice.Długo
          w ten sposób nie pociągniecie.Porozmawiaj z mężem,powiedz,co cię rani ale
          przyznaj sie także do swoich błędów...
          • prawydolewego Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 10:27
            agnieszkas72 napisała:
            > Laktacja nie ma żadnego wpływu na seks i na pewno nie robi lodówki z kobiety
            > która kocha i czuje się kochana ale kłótnie i przepychanki jak najbardziej.

Czy coś sie zmieniłow medycynie? Czy do laktacji i karmienia nie jest niebedny
            hormon prolaktyna który zabija libido seksualne i ma wpływ na suchość pochwy?
            Czy ten sam hormon sztucznie podawany w tabletkach atykoncepcyjnych nie powoduje
            oziebłości także w dużej częsci łykających je kobiet???
            • mama_micha Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 10:34
              należy paiętać, że pokarm rodzi się w mózgu! Tak tłumaczyła mi pani doradca
              laktacyjny i w ten sposób notoryczny stres i nerwy moga wpłynąć na laktację. Na
              pewno nie ma na to wpływu okres. pamietaj, ze karmiac dziecko trzymasz je
              blisko serca i jeśli jesteś zdenerwowana to Twoje serce szybciej bije, krew
              pulsuje i dziecku udziela sie Twoje zdenerwowanie, niestety. Zawsze daj sobie
              trochę czasu na ochłonięcie, szkoda dzieciaczka:) pozdrawiam.
            • agnieszkas72 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 10:49
              Jesteś kobietą?Bo ja tak i nigdy w czasie karmienia nie miałam problemów z
              nawilżaniem.Po okresie połogu bez problemu wracałam do bardzo udanego
              współżycia.Z karmienia piersią nie wynika nic,co przeszkodziłoby kochającym się
              ludziom.Teoretycznie występująca suchośc pochwy dla mnie była kompletnie
              niezauważalna.Na temat działania tabletek sie nie wypowiadam bo nigdy nie
              zabezpieczałam się w ten sposób.
              • agnieszkas72 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 10:55
                To powinno byc pod postem prawydolewego.
    • lunarei Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 10:28
      A co mają zrobić matki, które samotnie wychowują dziecko? Nie myć się?
      Masz fioła na punkcie dziecka, śpi z wami, bo nie mogło spać w łóżeczku, a co
      mąż na to? Nie sądzę, żeby był zachwycony. Obwiniasz męża o nerwy i okres.
      Ciesz się lepiej, że dostała, to znaczy, że twoja gospodarka hormonalna wróciła
      do normy. Pokarm możesz stracić od nerwów i wyluzuj. A jak stracisz co dzieciak
      pójdzie na butelke i gwarantuję ci, że z głodu nie umrze.
      Nie psuj swojego związku, szkoda.
      • kasia_woo Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 10:36
        trzeźwie spojrzenie na sprawę, w pełni popieram.
      • agnieszkas72 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 10:40
        Roczny dzieciak butelki nie potrzebuje.
    • a.lenard Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 11:38
      ja dostałam okres mniej więcej po pół roku karmienia, pokarm jescze mi starczył
      na 3 miesiące. Ginekolog mi powiedział, ze to jak najbardziej w normie.
      Co do twojej kąpieli, ja przypinałam małą do fotelika samochodowego i stawiałam
      w łazience. Ale jak zaczęła raczkować, to niechętnie w nim siedziała. Możesz
      się także kąpać razem z nią, oczywiście nie w trakcie jak masz okres :/ Ja
      teraz tak czasami robię i mała jest zachwycona. Oczywiście najpierw myje ją, a
      potem spuszczam wodę i szybko biorę prysznic , jak ona jeszcze stoi w wannie
      i ....bawi sie korkiem. Wszystko da się zorganizowac. Córeczka moja ma teraz 15
      miesięcy. Wiem wiem usłyszę ze to niehigieniczne, ale mam to gdzieś :)
      -
      Kingulek 24.03.2005.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=39768454
      • prawydolewego wredny mąż!!! źle 29.06.06, 11:51
        > miesięcy. Wiem wiem usłyszę ze to niehigieniczne, ale mam to gdzieś :)

Ciągłe kłócenie się z mężem zest za to higieniczne

> ... Wszystko da się zorganizowac.

Jasne ludzie mają po 2 dzieci i wiecej, jakby nie spuszczali wzroku z
        najmłodszego, co by było z pozostałymi?
        Tak samo małżeństwo też wymaga czasu tylko dla siebie, innaczej padnie, dobite
        ciagłymi nieporozumieniami, jak to zaczyna sie u ciebie.
    • izabela_741 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 11:51
      No odpadlam! Wydre sie na meza jak dostane ores - przeciez to jego wina, ze
      jestem kobietą!!!!!!
      Dziecko usypiaj w Waszym lozku a potem przenos do wlasnego lozeczka albo jak
      sie boisz to na materac. Malzonkowie powinni spac razem, Twoj maz slubu z corka
      nie bral!!!
      Co do opieki nad dzieckiem na czas prysznica - albo przestaniesz strzelac fochy
      i sie dogadasz z mezem albo matrac czy poduszki na podloge w lazience i mala
      Cie oglada podczas kapieli.
      Zastanow sie czego chcesz w swoim malzenstwie, bo skupisz sie wylacznie na
      dziecku a dla meza jestes klotliwa i nie zainteresowana jego sprawami.
      Acha: miesiaczka do laktacji ma sie nijak. Dostalam po roku od porodu, karmilam
      jeszcze przez kolejne pol roku. Zapomnialam tylko zrobic awanture - moze
      chociaz teraz jak sie popiekle to maz dla swietego spokoju kupi mi loda albo
      bransoletke...
      • procesor Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 13:29
        jak dla mnie to watek podpuchowy..
        bo jesli nie.. to straszne..
        • triss_merigold6 Re: karmienie piersią a okres i wredny mąż!!! źle 29.06.06, 14:53
          Pewnie nie podpucha, sama znam taką pannę.;)
          Miejsce do spania dla dziecka jest w łóżeczku, roczniak to na tyle duża istota,
          że nie trzeba czuwać nad nią przez każdą minutę, zwłaszcza jak śpi. Karmienia
          naturalnego też specjalnie nie potrzebuje, to bardziej fanaberia mamusi niż
          cokolwiek innego.
          Mąż ma rację, trzeba czasami wyjść i spotkać się z ludźmi, a Ty kobieto nie
          histeryzuj tylko zmień podejście do dziecka na bardziej przytomne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka