Dodaj do ulubionych

po co opuszczany bok w lozeczku?

13.08.06, 08:39
kupilismy lozeczko z opuszczanym bokiem, a teraz zastanawiam sie do czego w
praktyce sluzy to opuszczanie
oswieccie mnie!!
Obserwuj wątek
    • ewa.zaspiewa Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 13.08.06, 08:44
      jeśli łóżeczko będzie przystawione do łóżka rodziców, to dużo łatwiej przy
      opuszczanym boku dziecko przełożyć z jednego do drugiego (bez wstawania),
      pogłaskać, żeby spokojnie dalej spało, jeśli przebudza się w nocy albo podać
      butelkę, jesli karmi sie butelką. Po prostu niżej sięgasz.
      • roksanaa22 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 13.08.06, 08:57
        jak dno luzeczka bedzie juz opuszczone to latwiej wyjmiesz DZIDZIE wazaca np 14
        kg
        • paka14 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 13:05
          W takim razie czy przy ten bok moze byc caly czas opuszczony czy tez opuszcza
          sie przy wyjmowaniu dziecka a potem znow podnosi? Bo jesli trzeba za kazdym
          razem opuszczac i podnosic to chyba nie jest zbyt praktyczne?
          • escribir Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 14:00
            paka14 napisała:

> W takim razie czy przy ten bok moze byc caly czas opuszczony czy tez opuszcza
            > sie przy wyjmowaniu dziecka a potem znow podnosi? Bo jesli trzeba za kazdym
            > razem opuszczac i podnosic to chyba nie jest zbyt praktyczne?

Jasne że może byc cały czas opuszczony, jesli chcesz żeby dziecko spadło z
            łóżeczka. Dzieci sa takie dziwne że nawet w wieku noworodkowym się ruszają,
            przesuwają itp.
            Boszzzzzzzzzzzzzzzzz!
            • shishi77 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 14:11
              Nie śmiejcie się! Też mialam z tym problem. Na dłuższą metę takie łóżko jest o
              wiele praktyczniejsze.
              • olensia Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 19:03
                Ja opuszczam bok lozeczka np. kiedy wymieniam przescieradlo z materaca....
                • reniuta67 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 19:11
                  Czeszc .Ja mam takie lozko ale ono jest bardzo stare( jak ja ) ma prawie 40
                  lat .oczywiscie dla malej odremontowalismy je i na razie bok jest caly czas
                  opuszczonu bo mala jeszcze nie wychodzi(ma 3,5 m-ca) ale potem zamkniemy bo
                  mala moze wypasc , a potem kiedy nauczy sie dobrze chodzic bedzie mogla sama
                  wejsc i wyjsc z lozeczka .POzdr
            • skaluz Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 23:11
              W modelu ktory kupilam bok opuszcza sie o jakies 10 cm (nie wiem czy tak samo
              jest w innych modelach). Te 10 cm wydaje mi sie bardzo malo, dlatego pytam.
              Watpie zeby 10 cm spowodowalo wypadniecie dziecka z lozeczka.
    • olensia Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 19:08
      A i jecze jedno u mmnie opuszcza sie bok z tego w zgledu ze pozniej z tego
      lozeczka robi sie lozko dla duzej dziewczynki:
      www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=4241518
    • kubiaczka007 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 17.08.06, 21:23
      Opuszczam bok do przewijania. Przewijam małą w łóżeczku bo tak mi wygodnie. Na
      razie jest malutka (3 tygoddnie) więc jest to jeszcze mozłiwe. Siedze na wózku
      więc gdyby nie opuszczany bok kiepsko bym sobie radziła. Tak samo z wyciąganiem
      z łóżeczka, więc dla mnie łózeczko z opuszczanym bokiem to wybawienie i
      rrewelacja,. ale nie radziłabym zostawiać boku opuszczonego ze względów
      bezpieczeństwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka