otaota 01.09.06, 21:14 mamy już roczek i zastanawiam się czy już czas skończyć karmienie czy nie. a w związku z tym(jeśli tak) jakie mleko kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anaesthes Re: jakie mleko po zakończeniu karmienia piersią? 01.09.06, 23:16 Mam podobną sytuację. Tylko, że mamy 11.miesiąc i odstawiam córeczkę od piersi stopniowo od kilku tygodni. Pierś dostaje jeszcze 2 razy- rano i wieczorem, a południową pierś zastąpiłam mlekiem modyfikowanym. Najpierw kupiłam Humanę 2 bananową z probiotykiem. Od drugiego spróbowania córeczce bardzo smakuje. Teraz kupiłam Bebilon, bo też jest z probiotykiem i ma dobre opinie, a nie wiem, czy to dobrze żeby córeczka piła tylko mleko bananowe. Ciekawe, czy będzie jej smakowało ( jak do tej pory wcina wszystko ak leci:) Teraz chcę zrezygnować z porannej piersi na rzecz mleka modyfikowanego. Za jakiś czas zrezygnuję z wieczornej (w okolicach 12 miesiąca). Dodam, że moja córka nie zna butelki ze smoczkiem. Pije ze zwykłego kubeczka, albo kubeczka z ustnikiem (zaczynałam "szkolenie" w 7 miesiącu- piła wodę z niekapka). Jak na razie, odpukać, odstawianie idzie nam spokojnie i bezstresowo. Wydaje mi się, że córeczka ma w nosie głeboko, co pije, a tylko mnie jest smutno, że to już finisz karmienia. Może dlatego, że jest cały czas przytulana, całowana i mamy z nią w ogóle bardzo bliski kontakt. Ale się rozpisałam, życzę powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś