Dodaj do ulubionych

jakie mleko po zakończeniu karmienia piersią?

01.09.06, 21:14
mamy już roczek i zastanawiam się czy już czas skończyć karmienie czy nie.
a w związku z tym(jeśli tak) jakie mleko kupić?
Obserwuj wątek
    • anaesthes Re: jakie mleko po zakończeniu karmienia piersią? 01.09.06, 23:16
      Mam podobną sytuację. Tylko, że mamy 11.miesiąc i odstawiam córeczkę od piersi
      stopniowo od kilku tygodni.
      Pierś dostaje jeszcze 2 razy- rano i wieczorem, a południową pierś zastąpiłam
      mlekiem modyfikowanym. Najpierw kupiłam Humanę 2 bananową z probiotykiem. Od
      drugiego spróbowania córeczce bardzo smakuje. Teraz kupiłam Bebilon, bo też jest
      z probiotykiem i ma dobre opinie, a nie wiem, czy to dobrze żeby córeczka piła
      tylko mleko bananowe. Ciekawe, czy będzie jej smakowało ( jak do tej pory wcina
      wszystko ak leci:)
      Teraz chcę zrezygnować z porannej piersi na rzecz mleka modyfikowanego. Za jakiś
      czas zrezygnuję z wieczornej (w okolicach 12 miesiąca).
      Dodam, że moja córka nie zna butelki ze smoczkiem. Pije ze zwykłego kubeczka,
      albo kubeczka z ustnikiem (zaczynałam "szkolenie" w 7 miesiącu- piła wodę z
      niekapka).
      Jak na razie, odpukać, odstawianie idzie nam spokojnie i bezstresowo. Wydaje mi
      się, że córeczka ma w nosie głeboko, co pije, a tylko mnie jest smutno, że to
      już finisz karmienia. Może dlatego, że jest cały czas przytulana, całowana i
      mamy z nią w ogóle bardzo bliski kontakt.

Ale się rozpisałam, życzę powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka