malina222 02.09.06, 08:59 Można podawać Borax 6 tygodniowemu dziecku? Gdzieś czytałam że jest skuteczny na pleśniawkę. Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owianka Re: BORAX - na pleśniawkę??? 02.09.06, 10:03 Chodzi Ci o ten lek homeopatyczny? Tu zapytaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=503 Pani Ewa Kamińska odpowiada również na pytania o bezpieczeństwo stosowania leków u dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
metaphysics Re: BORAX - na pleśniawkę??? 02.09.06, 14:55 mozna podac i jest skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
ato8 Re: BORAX - na pleśniawkę??? 02.09.06, 23:29 Najlepszy jest mocz dziecka,uwierz.Trzeba tylko włożyć kawałek pieluchy tetrowej do pampersa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam81 Re: BORAX - na pleśniawkę??? 03.09.06, 11:16 najlepszy jest ten lek, na który dany grzyb jest wrażliwy w tym celu robi się mykogram, jak jest wrazliwy na nystatynę to jest najlepsza, jak na coś innego to to będzie najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
wings6 Re: BORAX - na pleśniawkę??? 03.09.06, 11:17 hm... tego nie próbowałam ale.... najpierw był Aphtin (nie polecam bo nie pomógła a na dodatek okazało się, ze szkodliwy) potem Nystatyna - dwie buteleczki !!!! też do d.... i nie pomógł, więc świetny nie jest i tyle... potem... w geście rozpaczy: MOCZ dziecka ... ciężko mi było (dziecku akurat nie) ale to był początek poprawy... ponieważ w międzyczasie rzuciło się na gardełko używałam HASCOSEPTU w aerozolu i to był klucz do szczęścia !! walka trwała miesiąc ale się udało... jednak przełom nastąpił po posmarowniu moczem (zebranym do kupionego w aptece, specjalnego woreczka na mocz za 78 groszy) Pozdrawiam... gdybym teraz miała znów ten problem myślę, że zaczęłabym od Hascoseptu !! Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: BORAX - na pleśniawkę??? 03.09.06, 19:44 Spokojnie możesz użyć Borax 5Ch dla takiego maleństwa. Stosuj dwa razy dziennie po 3 kuleczki przez dwa dni. Rozpuść w małej ilości wody przegotowanej i najłatwiej będzie podawać kroplomierzem. Odpowiedz Link Zgłoś