Dodaj do ulubionych

ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe??

24.07.08, 21:17
powiedzice co myślicie, mój maluszek ma 9 tygodni, dziś zaczął
okropnie płakać-nigdy wcześniej tak nie płakał,w miejscu dzie mają
być dolne siekacze widać dwie białe kreseczki,ale dziąsła nie są
opuchnięte.od kilku dni strasznie się ślinie i próbuje wkładać
rączki do buzi- większość wskazuje na ząbkowanie, ale czy nie jest
za wczesnie. nie ma gorączki, je normalnie (karmię
piersią).powiedzice co myślicie, prosze.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • scarlet_s Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 24.07.08, 22:45
      Możliwe. Moja córcia zaczeła narzekać na ząbki w 2 mieiącu a zęby
      pojawiły się w 4 mieiącu.
    • osa551 Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 24.07.08, 22:50
      To jest bardzo rzadkie ale możliwe. Natomiast często ok 2-3 miesiąca dzieci
      zaczynają się ślinić, bo pracują już ślinianki ale jeszcze nie są przyzwyczajone
      do połykania, a ząbkują dopiero parę miesięcy później.
      • m_laczynska Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 24.07.08, 23:45
        Potwierdzam, rzadko się zęby zdarzają tak wcześnie, ale czasem...nasz kumpel
        dentysta mówi, że czasem są dzieci, które się rodzą z zębami wink.
        Mój też ma już 2 zęby ale w prawidłowym wieku, a nigdy nie gorączkował z tego
        powodu...Pomaga nam żel na zęby - dentinox, w zasadzie nic innego nie stosuję (a
        3 chyba w drodze, bo marudzenie i ślinienie odchodzi straszne)
        • aniakoles Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 24.07.08, 23:49
          "Mój też ma już 2 zęby ale w prawidłowym wieku"
          a jaki to jest prawidłowy wiek??? Mojej starszej wyrosły pierwsze zęby w wieku 8
          m a młodszej w wieku 4 m.
          • apolonina13 Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 25.07.08, 00:15
            może ale nie musismile
            moja starsza córka śliniła się,płakała i miała popuchnięte dziąsła od 2/3mca a
            pierwsze zeby wyszły jej koło 10mcasmile
            młodsza ma 5mcy i dobre 3mce ślini się już strasznie-a zębów nadalnie widaćsmile
            • m_laczynska Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 25.07.08, 01:27
              No znaczy się w "prawidłowym" - to miałam na myśli nie tak ekspresowym. U nas w
              5 miesiącu, ale z tego, co wiem to granica normy jest tutaj bardzo szeroka (jak
              to u niemowląt chyba) czyli jest ok jak jest ząb w 3 miesiącu i ok jak w 12.
              • eedzia4880 Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 25.07.08, 13:39
                dzięki dziewczyny! poobserwuje maluszka i zobaczymy, dziś jak na
                razie nie płacze, bynajmniej nie tak przeraźliwie jak wczoraj. I
                faktycznie wszystkie znaki mówią że maluszek może mieć już problem z
                ząbkowaniem. Właśiwie to może on się tak rozwija dość szybko, ma dwa
                miesące a waży 6,5 kg, jak się urodził ważył 3,1 kg...
                • kasiapro1 Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 25.07.08, 14:41
                  Synowi zaczely puchnac i pekac dziasla ok. 2 m-ca,nie musze chyba
                  dodawac ze do tego jeszcze byly koli wiec ryk caly dzien.A zeby
                  wyszly w 7 m-cu,dal nam niezle popalic.Byly wyrazne pekniecia,paru
                  lekarzy to ogladalo
            • stokrotka.a Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 25.07.08, 15:59
              Najprawdopodobniej tak,jeśli widzisz prześwity ząbków.Mojej córeczce pokazały
              się jak miała 3 miesiące a śliniła się wcześniej.Nie gorączkowała(często jest to
              stan podgorączkowy-nie gorączka czyli np. ok 38 stopni).Teraz ma 6 miesięcy i
              wychodzi jej prawa dwójka.Smaruję jej dziąsła przed karmieniem i spaniem i jak
              bardzo jest marudna maścią bobodent.Są też takie gryzaczki w kształcie smoczka
              dla najmłodszych,które wkłada się do lodówki z firmy TT,polecam mi się przydały
              szczgólnie kiedy mała nie potrafiła jeszcze wkładać gryzaczków do buzi.
              Pozdrawiam smile
        • malgra Re:,,czasem są dzieci, które się rodzą z zębami'' 25.07.08, 16:19
          no i kumpel dentysta ma rację, moja córka w drugim tyg życia miała już dwie
          dolne jedynki a u męża kuzynki bliźniaczki urodziły się już z tymi jedynkamismile
    • aitchigirl Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 25.07.08, 15:39
      moj maz urodzil sie juz z dwoma zabkami smile
      Synek ma prawie 3 miesiace i tez juz zabkuje
    • speedymika Re: ząbkowanie w 2 miesiącu, czy to możliwe?? 26.07.08, 08:01
      Olka ma 10 tygodni i wlasnie przed chwilka odkryłam cos ostrego i białego w
      miejscu dolnej lewej dwojki smile
      normalnie czubek juz wylazl na wierzch
      juz sie boje o moje biedne piersi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka