Dodaj do ulubionych

Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy...

29.05.06, 15:50
www.bezgiertycha.rp4.pl
Obserwuj wątek
    • hanka_79 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 15:50
      www.bezgiertycha.rp4.pl/
    • triss_merigold6 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 15:59
      Oddałam zaraz na poczatku akcji.wink
      • marghe_72 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 22:27
        triss_merigold6 napisała:

> Oddałam zaraz na poczatku akcji.wink

j.w
    • pretty01 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 16:02
      To ja dorzucę linka, którego mam w sygnaturce smile
      • asiaasia1 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 16:05
        czy ta lista będzie przez kogoś potem honorowana?
        ja się podpisałam ...
      • pretty01 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 16:11
        Wg informacji ze strony organizatorów: w zeszłym tygodniu serwis zebrał i
        przekazał do Kancelarii Premiera 60 000 podpisów pod apelem o odwołanie Romana
        Giertycha ze stanowiska Ministra Edukacji. Zbieranie podpisów nadal trwa.
        Więcej informacji- www.bezgiertycha.rp4.pl/komunikaty/2006-05-14.html
    • melka_x demokracja demokracją a sprawiedliwość musi być po 29.05.06, 16:59
      No akurat tworzenie klas dla wyjątkowo uzdolnionych dzieci w wielu krajach się
      świetnie sprawdza.

Nie znoszę Giertycha, ale tego typu protesty wydają mi się śmieszne. Demokracja
      demokracją, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie, tak?
      Ludzie ktoś na tego Giertycha głosował, to nie jest desant czy namaszczenie z
      Moskwy jak w czasach PRL-u. Wyniki wyborów i ich konsekwencje należy szanować
      bez względu na to czy wygrywają mili nam kandydaci czy trochę mniej mili, czy
      nawet Giertych.

No i na koniec - Odzieżwink Wszechpolską bym najchętniej wysłała na księżyc, ale
      ktoś kto pisał ten apel ma potężne braki. Między endecją - nawet w jej
      najbardziej paskudnej, późnodmowskiej, nie da się ukryć haniebnej, bo m.in.
      antysemickiej formie - a faszyzmem jest kilka zasadniczych różnic.
      • liwilla1 Re: demokracja demokracją a sprawiedliwość musi b 29.05.06, 17:06
        melka, z calym szacunkiem, ale na Giertycha nie glosowala zadna wiekszosc. ile
        mial LPR w zeszlorocznych wyborach? 12%? co wiecej-przytlaczajaca wiekszosc
        wyborcow glownego koalicjanta (PiS) oddajac swoj glos na owa partie nawet w
        najgorszych snach nie wiedziala, ze oddaje glos na Romana Giertycha jako
        Ministra Edukacji... dla mnie to co sie stalo, trudno nazwac demokracja.
        • hanka_79 Re: demokracja demokracją a sprawiedliwość musi b 29.05.06, 17:39
          No sorki! Jest mi zupełnie obojętne czy ministrem będzie ksiądz, czy ktoś z SLD-
          obojętne! Ale jeśli oglądam wywiad z Giertychem-Ministrem Edukacji i słyszę co
          mówi, między innymi, że Sienkiewicza w tej chwili wcale nie ma w szkole- trzeba
          koniecznie przywrócić... No to ręce opadają!
          Ludzie jak może być ministrem edukacji ktoś, kto nie ma pojęcia co kto napisał
          i robi głupawą minę słysząc: kanon lektur (od dziś trudne słowo)
      • triss_merigold6 Re: demokracja demokracją a sprawiedliwość musi b 29.05.06, 17:44
        Hm.. jakich różnic? Endecja polska w II połowie lat trzydziestych była
        zafascynowana sukcesami włoskiego faszyzmu i niemieckiego nazizmu.
        • melka_x Re: demokracja demokracją a sprawiedliwość musi b 30.05.06, 09:40
          Mylisz endencję z ONR. Owszem ONR powstał z najbardziej radykalnej, mówiąc
          wprost najpaskudniejszej cześci OBP, ale stawianie znaku równości między ONR a
          endecją jest nieuczciwością intelektualną.

Co do tych 12% podniesionych przez kogoś wyżej. Nie ma znaczenia czy LPR
          zebrała 12% czy 5.1%. Ważne, że weszła do sejmu i że partia, która zebrała
          najwięcej głosów utworzyła z nią koalicję. Takie są reguły demokracji
          parlamentarnej.
    • anek.anek Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 22:26
      ciąg dalszy historii tej strony:

www.edu.info.pl/strona.php?2389
      • reyhana Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 29.05.06, 22:37
        ataki na serwer to akt desperacji zrozpaczonej katolicko-narodowo-
        konserwatywnej młodzieży rozkochanej w ministrze G.?
        urzekająca historia
        • liwilla1 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 30.05.06, 09:57
          wg mnie nie mniej urzekajaca byla historia z "piec piw poprosze". niestety znam
          pare czubkow z MW, do normalnych to oni nie naleza...

a do tego co wyzej-demokracja doslownie oznacza wladze ludu, co w praktyce
          stanowi o tym, iz rzeczony lud (badz jego czesc) w momencie gdy nie odpowiada mu
          kurs polityczny obrany przez jego reprezentantow ma prawo powiedziec NIE. tym
          bardziej jesli zostal ow lud (nie)umyslnie wprowadzony w blad (innymi slowy,
          oszukany). a z pogladami, ze trzeba szanowac wladze wybrana przez "wiekszosc"
          zapraszam na Bialorus. a tak na marginesie uwazam, ze wszelkie obywatelskie
          inicjatywy w tym niedorozwinietym spolecznie panstwie, o ile nie godza w godnosc
          drugiego czlowieka, sa jak najbardziej wskazane. dlatego tez, nie tylko z
          powodow politycznych preferencji, popieram ww akcje.
          Pozdrawiam
          • mamand Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 30.05.06, 10:49
            no wiesz demokracja w dosłownym tego słowa znaczeniu to była w starożytnej
            Grecji, kiedy to "społeczeństwo" w głosowaniu decydowało o wszystkim

oczywiście do "społeczeństwa" nie zaliczały się kobiety, dzieci i niewolnicy,
            czyli jakieś 70% mieszkańców

nowożytna demokracja polega już tylko na wybraniu przedstawicieli i maniu (???)
            nadziei, że będą dbać o nasze interesy
          • melka_x Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 30.05.06, 11:22
            > a z pogladami, ze trzeba szanowac wladze wybrana przez "wiekszosc"
            > zapraszam na Bialorus.

No nieźle Cię poniósł zapał polemistybig_grinD.

Przejedź się do Korei Płn, tam się na pewno z Tobą zgodzą, że władza nie może
            być wybierana przez większość.

I naprawdę wydaje Ci się, że na Białorusi wybory w wyniku których ten satrapa
            Łukaszenko został przy władzy były wolne?
            • liwilla1 Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 30.05.06, 16:52
              melka, dziewczyno, rece mi opadaja. czy Ty w kazdej mojej wypowiedzi naprawde
              musisz doszukiwac sie sladow rzekomej ignorancji? oczywiscie, ze na Bialorusi
              nie bylo i nie ma wolnych wyborow, dlatego tez slowo WIEKSZOSC okrasilam w
              CUDZYSLOW, co mialo zasygnalizowac moja IRONIE.
              wiem, ze historia naszej znajomosci na forum jest dosyc burzliwa, nie zawsze sie
              z soba zgadzalysmy, ale ja naprawde nie mam zadnych wrogich intencji wzgledem
              jednej melki_x, tak sie po prostu-przyznaje niefortunnie-zlozylo, ze akurat z
              Twoim pogladem dotyczacym sprzeciwu wobec rzadzacych (znowu...) nie zgadzam.
              Zas co do Korei PN, zupelnie ocinajac sie od powyzszych tematow, nie wiem czy
              widzialas glosny polski dokument Andrzeja Fidyka z 1988 roku, "Defilada".
              Naprawde goraco polecam wszystkim, ktorych (tak jak mnie) wciaz szokuje
              odkrywanie rozleglych granic ludzkiego absurdu...
              Pozdrawiam
              • melka_x Re: Możecie oddać głos, hahaha, może coś zmienimy 31.05.06, 08:45
                Mylisz się. Nie dopatruje się wrogich intencji i nie traktuję tego typu
                dyskusji osobiście. Cudzysłów przy słowie większość niczego nie wniósł ponieważ
                koalicja (jakby nie była paskudna, co racja, to racjawink PiS-LPR-Samoobrona ma
                tę większość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka