Dodaj do ulubionych

Rodi xp czy concord evo?

23.03.06, 11:25
Wiem że było już o tym tysiące postów..ale poradzcie jeszcze raz co
wybrać?Cenowo są zbliżone..potrzebuje fotel dla mojego 5-latka nie jeżdzimy
dużo ale chce żeby był bezpieczny i żeby było mu wygodnie.Czy ktoś montował je
w małym samochodzie? Mamy Saxo i zastanawiam się czy concord nie jest zbyt wysoki.
Niestety muszę kupic fotelik przez internet więc opcja przymierzenia nie
wchodzi w grę.Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mira31 Re: Rodi xp czy concord evo? 23.03.06, 11:52
      witaj, używam rodi xp od roku. fotelik jest rewelacyjny, mam kolr orange flash-
      czarny z pomarańczowymi lamówkami. kupiłam do tego jasny pokrowiec frotte na
      lato. fotelik montuje się na bazie w samochodzie. co do samochodu to niewiele
      Ci pomogę, chociaż też mam francuza -renault lagunę grandtour, ale to duzy
      kombiak. fotelik polecam córka ma prawie 5 lat i 116 cm wzrostu-20 kg.
      pozdrawiam
      myślałam też o concordzie , bo takie same ma wyniki w testach, ale na żywo nie
      podobało mi sie jego wykończenie, jednak to rzecz gustu. I nie kupiłabym
      fotelika nie przymierzywszy go do samochodu.
      • aniaop Re: Rodi xp czy concord evo? 23.03.06, 15:06
        Ja mam rodi xp od 3 tyg i jestem bardzo zadowolona.
    • marta_s_b Re: Rodi xp czy concord evo? 23.03.06, 17:00
      Ja tez bardzo polecam, Rodi XP!!!
    • finezze Re: Rodi xp czy concord evo? 23.03.06, 18:24
      Moj syn (w czerwcu dwa latka) od 3 tygodni jezdzi w lift evo, jest duzy jak na
      swoj wiek wiec w foteliku 9-18 bylo mu juz ciasno. Oboje i ja i on jestesmy
      bardzo zadowoleni z fotelika. Jest wygodny i wcale nie za duzy do malego auta
      (mam Punto 3). Zdjelam tylko tylni zaglowek, bo fotelik lepiej sie ulozyl na
      siedzeniu. Dodatkowo mozna pochylic oparcie do spania. Nie zauwazylam zadnych
      niedociagniec jesli chodzi o wykonczeniowke a malo tego fotelik ma wyglad iscie
      kosmiczny. Baaaardzo goraco polecam bo nie moge zlego slowa powiedziec.
    • 1kaha1 Re: Rodi xp czy concord evo? 24.03.06, 23:09
      A jakie tapicerki macie w swoich fotelikach? dzięki za odpowiedzi smile
    • 1kaha1 Re: Rodi xp czy concord evo? 30.03.06, 14:35
      Dzięki za wszystkie podpowiedzi i czekam na jeszcze...smileTak jak radziłyście
      przymierzyłam foteliki do samochodu ( wyprawa na drugi koniec miasta!) no i
      dalej nie wiem....Oba leżą dobrze na siedzeniu i pasują synkowi ale Concord evo
      sięga prawie pod sam dach ..no może 7 cm niżej( zasłania tylną szybę) pod tym
      względem rodi xp jest fajniejszy- po prostu rośnie z dzieckiem, zagłówek podnosi
      się w miarę potrzeby.Opcja odchylania do spania w concordzie jest dość dziwna(?)
      odgina się tylko plastikową klapkę która powoduje odsunięcie fotelika od
      siedzenia -chyba raczej trudno ją wykorzystać jak dziecko zaśnie w czasie
      jazdy.W Rodi ta regulacja jest stopniowana bo fotelik jest osadzony na
      plastikowej "szynie".Tapicerki obu były fatalne !! więc nie kupiłam żadnego!!! I
      co? - dalej jestem w punkcie wyjścia...Piszcie co was przekonało do zakupu i
      jaką wybrałyście tapicerkę ( bo w sklepie marny wybór a w necie trudno ze
      zdjęcia wywnioskować jaki to materiał).A może Romer Vip cena ok 300 zł a skoro
      nie ma różnicy to po co przepłacać?!
      • magia Re: Rodi xp czy concord evo? 30.03.06, 15:36
        Ja mam inny fotelik ale z tapicerka Lucy. www.swiatdziecka.pl/shop.html?
        cat=154 Dla mnie swietna.
        Roemery serii Classic Line mozna prac w pralce (tapicerke oczywiscie)
        A co do samego wygladu to pojedz do ktoregos Świata Dziecka (jesli z Wawy
        jestes) i sie poprzymierzaj.
        • mira31 Re: Rodi xp czy concord evo? 30.03.06, 15:50
          jak pisałam mam kolor orange flash z wersji topline, jakość tapicerki bardzo
          dobra, poza tym kupiłam letni pokrowiec frotte na fotelik. bardzo się sprawdza
          i nie dla tego,że fotelik stojąc na słońcu w samochodzie mniej się nagrzewa, a
          ze względów higienicznych. moja córka latem wraca z przedszkola zakurzona i ten
          pokrowiec piorę co tydzień, dwa. z tą prawdziwą tapicerką byłoby to trudne, a
          tak frotkę wypiorę i za dwie, trzy godziny jest sucha. pozdrawiam
          • edytek1 Re: Rodi xp czy concord evo? 30.03.06, 23:01
            pd kilku miesiecy mamy concord i jesteśmy bardzo zadowoleni. Maxi cosi też
            rozważliśmy, ale concord bardziej nam się podobał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka