Dodaj do ulubionych

kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie?

11.07.05, 22:57
Dzisiaj bylam u gina i jestem w koncowce 5 tyg,jedna noga w 6. pecherzyk ma
6mm ale nie widac jeszcze zarodka... kiedy najwczesniej sie pojawia, a kiedy
najpozniej...kiedy Wam sie pojawil?ale sie martwie!napiszcie mi prosze. gin
mowi, ze jest ok, ale ja juz sama nie wiem...
Obserwuj wątek
    • kalka13 Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 11.07.05, 23:19
      ja mialam usg w 5 tyg i juz bylo widac ale to chyba jest roznie bedzie ok mysl
      pozytywnie to najwazniejsze

Klaudia mama Wiktorii

www.kalka13.bobasy.pl
      • plomyk Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 11.07.05, 23:39
        Ja bylam na usg w 5tc i 1 dniu. I nie bylo widac pecherzyka!!!
        Strasznie sie zdenerwowalam, bo przed badaniem sie pomylilma i powiedzialam,ze
        to 6tc (lekarze licza skonczone a nie zaczete) i lekarz szukal i szukal i nie
        mogl znalezc i wreszcie zapytal mnie kiedy byla ostatnia miesiaczka.
        2 tygodnie pozniej znalazl bez problemusmile A teraz Jas siedzi w brzuchu i wazy
        ponad 2 kilogramysmile
        Wszystko bedzie dobrzewink
        Ania
        • leni_wa Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 08:55
          podbijam ten watek, bo jest dla mnie bardzo wazny
    • mysia26 Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:03
      Ja mialam pierwsze USG w 5w2d - pęcherzyk miał wtedy 6mm (wymiar MSD). Zarodka
      nie było jeszcze widać.
      Tydzień później (6w2d) było już widać zarodek - wymiar CRL 7 mm.
      Także wszystko jest ok smile
      • diablica26 Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 10:24
        Ja już ci pisałam u mnie wykryto zarodek w 4tc i miał 8mm
    • leni_wa Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:12
      dzieki serdeczne! a czy moj pecherzyk (5tc i 1 d)nie jest za maly? 5mm?
    • plomyk Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:12
      Oczywiscie zarodka a nie pecherzykasmile Bylam potwornie zmeczona smile
      pozdrawiam,
      Ania
      • leni_wa Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:21
        hihi...dziekismile
    • pimpek_sadelko Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:23
      trudno, zeby kilka dni po zatrymaniu zardoek zobaczyc. dziewczyny, kiedy
      zmadrzejecie? nie szkoda wam waszych nerwow, stresu? na pierwsza wizyte do gina
      nie ma sensu isc wczesniej jak w 8 tc! chyba ze dzieje sie cos zlego:
      plamienie, krwawienie itd...
      dbajcie o wlasna psyche bo musicie byc dzielne przez cala ciaze.
      • leni_wa Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:30
        pimpek_sadelko! Jestes Boska! lubie Twoje posty! Jestes konkretna babka! fajnie,
        ze masz takie racjonalne podejscie. domyslam sie, ze jest ono w duzej mierze
        spowodowane doswiadczeniem. Dziekuje Ci serdecznie! i pozdrawiam!
        • pimpek_sadelko Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:34
          nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma. za dwa, trzy tygodnie zobaczysz malego
          czlowieczka, ktory bedzie jedym z bardziej ruchliwych stworzen!
          idz kup sobie owocki, korzystaj z tego, ze sa. potem na koncowke ciazy zostana
          Ci mrozonkismile))))
      • an_ni Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:30
        dokladnie!
        • kwiatek-21 Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:45
          u mnie było dopiero widać w 6 t2d wiec nie masz sie co martwić najważniejsze
          jest to zebyś teraz siś nie denerwowała bo ucierpi na tym twoja kruszynka
          pozdrawiam pimpka_ sadełko jak sie czujesz ty i twój kacperek
          • kwiatek-21 do pimpka_sadełko 12.07.05, 09:47
            przepraszam cie za kacperka chciałam napisać kaitka ale myślałam w tym momencie
            o moim siostrzeńcu i tak mi sie napisało mam nadzieje że nie jestes żła
            • pimpek_sadelko Re: do pimpka_sadełko 12.07.05, 09:49
              kwiatek-21 napisała:

> przepraszam cie za kacperka chciałam napisać kaitka ale myślałam w tym
              momencie
              >
              > o moim siostrzeńcu i tak mi sie napisało mam nadzieje że nie jestes żła
              no co Tysmile
              kacper to piekne imiesmile
              tyle, ze w moim miescie co drugi chlopiec to kubuc lub kacpersmile
          • pimpek_sadelko Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:48
            hej kwiatkusmile
            zyjemysmile upaly troche sa uciazliwe, ale znosimy je nad wyraz dzielnie. wczoraj
            zrobilam pierwsze pranie rzeczy kajtka. zaraz lece do deski do prasowania...
            poukladam ciuszki w komodzie itdsmile
            wicie gniazda na pelnych obrotachsmile
            jutro zamawiam woek, przywioza w pierwszej polowie sierpnia. musze miec
            wszystko gotowe i koniec. cos mnie gnasmile
        • nureczka1 Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 09:46
          Miałam podobną sytuację, z tym że lekarz od USG był taki mądry, że mnie
          nastraszył, że może to byc ciąża martwa. Na szczęście moja ciąża ma 28 tygodni
          i radośnie podskakuje. Najlepiej poczekać do 8tc, wtedy już powinno być
          dokładnie widać, czy zarodek w pęcherzyku jest, czy go nie ma. Na razie bierz
          kwas foliowy i się nie denerwuj. Będzie dobrze.
          Powodzenia.
    • annia4 Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 12:30
      Pod koniec 5 tyg byl widoczny tylko pecherzyk, tez sie zmartwilam. Na badaniu w
      8tc bylo juz sliczne serduszko. Nic sie nie martw, musisz widocznie troszke
      poczekac.
    • bluebebe Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 12:31
      w 6 tyg. zobaczyłam tylko pęcherzyk, a w 8 bijące serducho.
      • martyskaa Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 12:55
        Byłam na usg w 6tc i nic. Pani doktor powiedziała że wszystko jest ok, dała
        skierowanie na badania i kazała przyjść za dwa tygodnie. A teraz jestem już
        albo dopiero w 14tc. Pozdrawiamwink
        • leni_wa Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 14:39
          dziewczyny! naewt nie wiecie jak mnie uspokoilyscie. dzieki serdeczne!!! ja juz
          dzisiaj polecialam na beta i w pietek tez ide, bo moj gin stwierdzil, ze skoro
          to ma mnie uspokoic to mam iscsmile)

mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok!!!

Dzieki raz jeszcze!
          Pozdrawiam Was serdecznie!!!
          • diament79 Re: kiedy widac w pecherzyku zarodek?pocieszycie? 12.07.05, 15:16
            Ja na pierwszym usg byłam dokładnie w 37dc czyli 5tc i 1dzień a pęcherzyk była
            o tydzień większy... W zarodeczku było widac migoania, ale lekarz stwierdził,
            że za wczesnie za przyglądanie się, zrobimy dokładny przegląd koło 27 lipca smile
            wtedy już będzie skończony 8 tydzień smile Myślę, że organizm każdej kobiety jest
            inny i rzeczywiście nie ma powodów do niepokoju, wazne żeby później dzieciątko
            rozwijało się prawidłowo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka