Dodaj do ulubionych

fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ?

11.10.06, 10:26
dziewczyny , poradźcie proszę ! szukam fajnych ciuchów ciążowych, ale takich
na topie , nie jakis bubli dla starych bab.
W H&M i C&A na ten moment wszystko jest na mnie za duże, rozm XS jest OK, ale
jak za 2 tyg. przytyję w biodrach ,wolę kupić coś na dłużej.
Chodzi mi przede wszystim o spodnie, ewentualnie spódnicę .
Liczę na Wasze wskazówki i zgóry dizękuje
Obserwuj wątek
    • spa76 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 10:37
      na nowowiejskiej przy placu politechniki jest sklep, gdzie maja dosyc spory
      wybór rzeczy polskich firm - wiekszość nie wygląda specjalnie cudownie, ale coś
      się fajnego czasami trafi i jest to tańsze niż formes w arkadii czy pępek
      świata w galerii mokotów (tam za spodnie zapłacisz ze 3 jak nie 4 stówy a ich
      jakość moim zdaniem nie jest znowu aż taka bardzo lepsza).

a i nie zakładaj, że przytyjesz strasznie w biodrach, bo wcale niekoniecznie.
      ja w ten sposób kupiłam sobie jeansy, które wisiały na mnie w 4-5 m-cu i w 8
      nadal wiszą i średnio jestem z tego zakupu zadowolona.
    • spa76 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 10:39
      i uważaj z kupowaniem spodni przez internet, bo często rozmiarówka ma się słabo
      do rzeczywistości albo po prostu nie leżą - żeby kupic fajne spodnie trzeba
      naprawdę sporo pomierzyć.
    • kat_kos Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 10:42
      Nie wiem czy jesteś z Warszawy, więc podaję Ci kilka sklepów w Warszawie i
      kilka stron sklepów, które są także w innych miastach.

"DUDEK", Warszawa, ul. Dzielna 21, lok.6, tel. 022 636 36 29
      "CALINECZKA", Warszawa, ul. Grochowska 178 i 180, tel. 022 610 03 99,
      www.calineczka.pl
      "M jak Mama", Warszawa 01-211, ul. Kasprzaka 24, tel. 022 631 48 46,
      www.mjakmama.pl
      "M jak Mama", Warszawa, ul. Targowa 33 lok.23, tel. 022 619 39 74,
      www.mjakmama.pl
      "M jak Mama", Warszawa, ul. Myśliborska 104 A, osiedle TARCHOMIN,
      www.mjakmama.pl
      "AGNES" ODZIEŻ CIĄŻOWA, Warszawa, ul. Nowomiejska 7 (przy metrze Politechnika),
      tel. 022 825 17 94
      "AGNES" ODZIEŻ CIĄŻOWA, Warszawa, al.Jana Pawła II 43a, pawilon nr 24, tel. 022
      838 12 65
      "9 MIESIĘCY" Odzież Ciążowa, Warszawa, ul. Grochowska 230 (przy Rondzie
      Wiatraczna), Praga Południe, tel. 022 813 93 25, www.9miesiecy.pl
      "9 MIESIĘCY" Odzież Ciążowa , Warszawa, al.K.E.N 11 lokal G (przy stacji Metro
      Kabaty), Ursynów, tel. 022 446 76 51, www.9miesiecy.pl
      "9 MIESIĘCY" Odzież Ciążowa , Warszawa, ul. Pasaż Ursynowski 1 (przy stacji
      Metro Stokłosy), Ursynów, tel. 022 648 96 71, www.9miesiecy.pl
      "9 MIESIĘCY" Odzież Ciążowa , Warszawa ul. Wrocławska 7E (vis a vis ZUSu), tel.
      022 638 81 34, www.9miesiecy.pl

Oto kilka stron z adresami:
      www.9miesiecy.pl/
      www.miloha.pl/
      www.supermama.pl/
      www.ciazowe.pl/
      • alu2 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 10:58
        wielkie dzięki !
      • alessandra55 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 12:52
        UBIORY CIĄŻOWE
        "BRZUCHATEK"
        KUPIECKIE DOMY TOWAROWE (KDT)
        Aleja F59
        (róg Świętokrzyskiej i Marszałkowskiej)

STADION DZIESIĘCIOLECIA,
        Sektor 23

telefony: 602 350 509, 604 888 494 maja strone w necie
        brzuchatek.com/pliki/html/kontakt.html
        POZDRAWIAM
        • 1mmmm1 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 13.10.06, 20:07
          To ja się wypowiem na temat stoiska w KDT, o którym wspomniałaś.

Poszłam tam sobie kiedyś z koleżanką. Ledwo weszłyśmy, pani powiedziała, żebyśmy
          się szybko zastanawiały, bo ona zaraz będzie zamykać. Przypomniałam sobie
          prędko, że KDT jest zamykane o 19tej i podzieliłam się z nią tą refleksją. Na to
          pani, że ona chce o 18.30 zacząć się zbierać. Nadal coś mi nie pasowało, więc
          zapytałam uprzejmie, która w takim razie jest godzina. Otóż była 18.10 (a może
          18.05?). Westchnęłam i poszłyśmy sobie. Postanowiłam, że nie będę jej już więcej
          zabierać cennego czasu.
          Nie wiem - może miała zły dzień, może wzięła mnie za puszczalską małolatę, może
          to ja jestem przewrażliwiona, w każdym razie pozostał we mnie niesmak i nie mam
          ochoty tam wracać.
      • mala_nicki Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 18:58
        "AGNES" ODZIEŻ CIĄŻOWA, Warszawa, ul. Nowomiejska 7 (przy metrze Politechnika),
        >
        > tel. 022 825 17 94

Ta ulica to NOWOWIEJSKA, Nowomiejska jest na Nowym Mieście wink
        • kat_kos Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 20:48
          Racja z tą ulicą Nowowiejską. Te sklepy ściągnęłam z internetu tak jak były.
    • aleksandra220 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 20:14
      to wprawdzie nie w Warszawie, ale moze cos ci sie spodoba!
      pozdrawiam
    • aleksandra220 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 20:14
      no i jeszcze link naturalniebig_grin
      shop.bellybutton.de/
      • jola_szarek1 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 11.10.06, 22:48
        Bardzo fajny mały sklepik jest na Bródnie przy ul. Kondrtowicza 25
        Sklepik jest mały, ale zawsze można coś wybrać z katalogu i sprowadzają też
        ubrania na zamówienie. Mają też ubrania bebefilda i to taniej niż w sklepie
        internetowym bebefilda.Sprawdziłam
    • kornelkaa Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 12.10.06, 10:29

Jezdzilam po wielu sklepach ciazowych w Warszawie, gdy potrzebowalam cos
      eleganckiego do pracy i uwazam, ze najwiekszy wybor jest na Targowej w pasazu,
      tam gdzie jest Komfort. Moze sukienek nie ma zbyt duzo, ale tyle spodni i
      bluzek to jeszcze nigdzie nie widzialam. Ja mam bardzo duzy rozmiar (spodnie
      48, a gora 46) i nigdzie nic na siebie nie moglam fajnego znalezc, a tam mialam
      problem na co sie zdecydowac, bo wszystko mi sie podobalo. Mysle ze spokojnie
      cos znajdziesz dla siebie,bo maja rozmiary od 34 do 50.
      • gloria30 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 12.10.06, 14:05
        Drogie Warszawianki,
        Wy to macie dobrze. U mnie na prowincji jest jeden sklepik z ciuchami ciążowymi,
        a właściwie stoisko w sklepie dla dzieci i budka na bazarze. Okropne rzeczy tam
        sprzedają. Jestem w szóstym miesiącu ciązy, ale jeszcze chodzę w normalnych
        ciuchach, póki mogę!
        Na szczęscie można jeszcze coś dostać w ciucholandach smile
    • anna.kolodziejek a jakie sa ceny? 12.10.06, 17:06
      kobitki!
      a jakie sa ceny tak8ich ciuchow? nie chodzi mi o jakies markowe ale np. spodnie
      jeansy, czy sukienki. takie raczej ze sredniej polki. kompletnie nie wiem czego
      sie spodziewac!
      dzieki z gory!
    • madame_edith Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 13.10.06, 10:29
      Ja swoje najfajniejsze spodnie ciążowe kupiłam w Kappahl.
      były rewelacyjne, idealnie wykrojone na brzuch i dopasowywały się do jego
      wielkości tak, że nosiłam je pół ciąży.
      Spróbuj tam, choć wybór może nie być oszałamiający.
      A i jeszcze pod koniec ciąży przypadkiem znalazłam kilka stoisk ciążowych w
      KDT. Nie kupuję tam nic prócz tuszu do rzęs, ale rzeczy ciążowe były całkiem
      całkiem i niedrogie.
    • to-ja-007 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 13.10.06, 13:38
      W galerii mokotow jest jeszcze jeden sklep - mothercare - ja tam kupilam bardzo
      fajnie spodnie za 130 zl. Miewaja tam przeceny ...

Nie maja bardzo duzego wyboru ciuchow ale ciuchy sa duzo lepsze gatunkowo niz
      np. w H&M czy C&A.

• katapka Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 13.10.06, 14:44
      Z fajnych sklepów w Warszawie jest jeszcze

"MAYA CORMIER - MODA CIĄŻOWA" ul. Mokotowska 61
      rzeczy modne, ładne i dobrej jakości,a co do cen to są różne. Sporo jest rzeczy
      w normalnych cenach, ale też są droższe. Na ostatnie sztuki bywają bardzo
      niskie ceny.
      www.mayacormier.com.pl/index.php?lang=pl&id=3

• 1mmmm1 Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 13.10.06, 20:38
      Byłam w fajnym sklepie na Targowej, na przeciwko Teatru Powszechnego. Nie
      pamiętam, jak się nazywa. Co prawda nic nie kupiłam, ale gdybym mogła, to
      przyznałabym ekspedientce złoty medal za obsługę. Ceny chyba standardowe, mają
      ubrania różnych firm. Chętnie tam wrócę (w przeciwieństwie do stoiska w KDT, o
      którym napisałam wyżej).

A tak w ogóle to jestem chyba w podobnej sytuacji, co Ty. Też potrzebuję XS, a z
      tego co widzę na stoiskach ciążowych wszystko zaczyna się od M i to na ogół
      jakiegoś takiego dużego M... Mnie się marzą sukienki, a tych jest jak na
      lekarstwo, jeszcze nie znalazłam nic ciekawego. Jak już widzę jakąś ładną, to
      zwykle jest czarna, a ja w czerni źle wyglądam...

Na razie jeszcze noszę przedciążowe spódnice, które po prostu podchodzą trochę
      do góry, ale nie uciskają smile.
    • marikaszambor Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 28.12.16, 00:34
      Wątek ma już trochę czasu wink ale jest taki nowy sklep z odzieżą ciążową w okolicach metra Pole Mokotowskie - Mamabaja.
      Mają spoko ceny. Ja akurat szukałam bluzek do karmienia i tam znalazłam taką fajną bluzę, którą nosiłam w pół ciąży i teraz jak karmię też świetnie się sprawdza
      Na fejsbuku często wrzucają jakieś promocje itp. no i online można zamówić z odbiorem w sklepie www.mamabaja.pl
    • sklepgagatka Re: fajne sklepy z odzieza ciążową w Warszawie ? 02.02.17, 20:05
      Już niedługo otwarty będzie nowy sklep z odzieżą ciążową, niemowlęcą i do chrztu, w Warszawie na Bródnie.
      www.sklepgagatka.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka