Dodaj do ulubionych

pierwsze objawy porodu??? odpiszcie

08.12.06, 20:18
prosze napiszcie jakie sa pierwsze objawy wskazujace ze porod juz blisko? od
dwoch dni mam bole brzucha takie jak przed okresem i z kazdym dniem czestsze i
mocniejsze, termin mam za 10 dni czyli 18 grudnia. prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • inia33 Re: pierwsze objawy porodu??? odpiszcie 08.12.06, 20:21
      może być...smile
      • km1411op.pl Re: pierwsze objawy porodu??? odpiszcie 08.12.06, 21:05
        Mnie kilka dni przed popuszczały wody zawsze z rana.
    • grudz_iz Re: pierwsze objawy porodu??? odpiszcie 09.12.06, 13:48
      ja miałam jednostajnie silne bóle, ale do wytrzymania i co 10 minut,
      pojechalismy do szpitala bo poczułam dziwny, nowy ucisk w kroczu w czasie
      skurczu, po przyjezdzie do szpitala kazało się, że rozwarcie mam na 9 cmsmile,
      więc zupełnie nieksiążowo, gdzie piszą "jedź do szpitala jak bóle będą co 5
      min" (dopiero bym się urządzila!), ja do końca mialam skurcze z tą
      czestotliwością, więc trzeba było je wzmóc pod koniec porodu oksytocyną
      • jovi78 Re: pierwsze objawy porodu??? odpiszcie 09.12.06, 20:22
        Mnie z rana odszedł czop - taki śluz jak przy owulacji, po południu odeszły mi
        wody. Co do skurczy - przepowiadających miałam je juz ok. 4 tyg przed porodem, w
        ostatnich dniach były jednak mocniejsze i częściej występowały. Ostatecznie
        skończyło się cc, bo poza ww. nic się nie zmieniło (brak rozwarcia i
        nieregularne skurcze nawet po kroplówce .Powodzenia smile
    • kasiak37 link-prosze poczytac-ciekawe 09.12.06, 21:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=53524462
      • pasikonik10 Re: link-prosze poczytac-ciekawe 10.12.06, 09:11
        dobre! smile)))))
        To w koncu gudzien czy czerwiec- mamy wybrac?!
        • szyraf1 Re: link-prosze poczytac-ciekawe 10.12.06, 23:22
          mi na 2 dni przed porodem odszedl czop sluzowy, skurcze przepowiadajace mialam
          juz na miesiac przed terminem, po czopie przyszly skurcze regularne, ale mniej
          bolace i zgodziny na godzine sie nasilaly, jak juz byly co 7 minut pojechalam
          do szpitala, tam juz mnie zostawili, urodzilam w 41tc, pozdrawiam
        • ziabunia84 Re: link-prosze poczytac-ciekawe 11.12.06, 15:16
          hehe no fakt big_grin ale to pisała moja bratowa, która już w ten sam dzień w nocy
          urodził śliczn córeczkę Paulinkę wink z tym że była zalogowana na moim koncie wink
          • doral2 Re: link-prosze poczytac-ciekawe 11.12.06, 15:20
            hehehe, Ziabunia zdecyduj się w końcu w którym tygodniu ciąży jesteś...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=53756922
            uprasza się nie karmić trolla...
            • ziabunia84 Re: link-prosze poczytac-ciekawe 11.12.06, 15:21
              chyba napisałam wyraźnie dlaczego pojawił się termin 18 grudnia???!!!Masz
              najwyraźniej problemy czytaniem....
              • doral2 Re: link-prosze poczytac-ciekawe 11.12.06, 15:22
                nie słonko, to ty masz problemy ze swoim kontem...
                pół miasta się na nim loguje...
                • ziabunia84 Re: link-prosze poczytac-ciekawe 11.12.06, 15:24
                  hahahahaha taaaa pół miasta hahahahaha wink oj biedactwo
                  • eyes69 Ale smieszne 11.12.06, 15:26
                    Ile Ty masz lat dziewczynko?
                    • kasiak37 Re: Ale smieszne 11.12.06, 15:28
                      Eyes,w kazdym razie niewystarczajacosmile)Przeciez to znow jakas malolata a ze
                      stylu wnioskuje ze istota znana nam juz dosc dobrzesmile))
                      • eyes69 Powinnam korzystac z doswiadczenia... ;) 11.12.06, 15:36
                        I szybciej wylapywac te trolle...
                        • kasiak37 Re: Powinnam korzystac z doswiadczenia... ;) 11.12.06, 15:38
                          nauczysz sie Eyessmile))Trening czyni mistrzasmile))
                        • ziabunia84 Re: Powinnam korzystac z doswiadczenia... ;) 11.12.06, 15:40
                          trolle nie no przeginasz kobieto... są inne ciekwsze zajęcia niż żarty na forum
                          o ciąży prestań się czepiać i wyłapuj sobie prawdziwe "trole" widać nie masz
                          doświadczenia... jest tu kilka osób które znają mnie osobiście wiedzą że jestem
                          w 16 tc i że moja bratowa urodziła i jeden jedyny raz skorzystała z mojego konta
                          nawe jest wątek na którym ja pisałam w jej imieniu!!! Widzę że dokuczanie innym
                          sprawia Ci przyjemność?! skończmy ten temat i nie odpowiadaj na moje posty smile
                          dziękuję
                          • eyes69 Nie prowadze rozmowy z Toba n/t 11.12.06, 15:43

• kasiak37 Re: Powinnam korzystac z doswiadczenia... ;) 11.12.06, 15:44
                            ciekawi mnie ile nickow chodzi na jednym IP.Bo mysle ze 3 to na banksmile)) w
                            porywach do 8 nawet.Zreszta sprawdze to wieczoremsmile)
                    • ziabunia84 Re: Ale smieszne 11.12.06, 15:30
                      skąd w was tyle złośliwości?! tak was zabolało to że ktoś skorzystał z mojego
                      konta by zapytać czy nie ma zgłosić się do szpitala bo ma bóle? moja bratowa nie
                      ma swojego konta dlatego była zapytała z mojego... nie rozumiem waszego
                      problemu... ja jestem w 16 tc i jakbyście czytały więcej postów doszłybyście do
                      tego... w każdym bądź razie szkoda że nie potraficie zrozumieć prostych rzeczy
                      • kasiak37 Re: Ale smieszne 11.12.06, 15:37
                        my nie potrafimy zrozumiec prostych rzeczy a Ty sie naucz pisac z ladem i
                        skladem.Jak dla mnie-sprawa jest prosta jak konstrukcja gwozdzia-znow urzadzasz
                        sobie zabawy.Powiedz czy nikt Ciebie nie lubi ani Twojego towarzystwa,ze szukasz
                        posluchu i akceptacji tutaj na forum?Moze psycholog bylby pomocny w budowaniu
                        wlasnego JA?
    • ankaa13 [...] 11.12.06, 10:49
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka