zuzkaa1 19.07.05, 17:58 Dziewczyny co trzeba wziac dla siebie oraz dzidziusia do szpitala praskiego, przed porodem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heksa82 Re: Co zabrac do Praskiego :) 20.07.05, 10:09 body dla malucha z długim i krótkim rekawem po 2 pajacyk rozpinany na całej dłogości 2 sztuki skarpetki linomag pieluchy flanelowe pampersy chusteczki nawilżone kocyk lub jakiś cienki rożek 2 koszule do karmienia stanik do karmienia wkładki laktacyjne herbatke dla matek karmiących (uwaga nie przesadź) podkłady belli co najmniej 2 paczki majtki jednorazowe majtki zwykłe klapki pod prysznic kapcie gąbkę szampon tantum rossa mydło ręczniki dla siebie dużo wody niegazowanej (bo trzeba wypić 4 litry dziennie) butelka mała wody niegazowanej z dzióbkiem ja sobie przelewałam wodę w tą butelką i podczas karmienia piłam bo strasznie sie chce pić. sztućce kubek Nie brać: pieluch tetrowych bo się pomlą ze szpitalnymi ręcznika dla dziecka bo wycierają dziecinę w tetrowe oliwki bo zmarują malcha parafiną gazików bo są dostępne nawilżone spirytusem czapeczki dl malucha bo i tak jest w tej chwili za gorąco a w razie czego zakłada sie pieluche na głowe. Powodzenia PS.Opieka w tym szpitalu naprawdę pierwsz klasa, byłam bardzo zaskoczona klimatem panującym na oddziale ginekologiczno połozniczym. Czułam sie jak w domu każdy się interosował. Siostry na dzwięk dzwonka pojawiają się w błyskawicznym czasie pomagaja pokazują wystarczy poporsić. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.uchna Re: Co zabrac do Praskiego :) 22.07.05, 19:43 Kasia, dzięki wielkie za taki szczegółowy opis. Ja planuję poród w tym szpitalu za jakieś 10 tygodni. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś