Dodaj do ulubionych

Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - help

11.05.06, 07:45
WItajcie Dziewczyny! Słuchajcie, szukam i szukam i nie mogę znaleźć ani
numeru telefonu ani adresu na Krakwskie Przedmieście. Słyszałam że dziewczyny
robią tam USG 3D i generalnie polecają to miejsce, jak znacie - podajcie mi
proszę jakikolwiek namiar na to miejsce... link, telefon albo adres.. z góry
dzięki, pozdrowionka smile
Obserwuj wątek
    • milko2411 Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 08:03
      Czesć,robiłam tam 2 razy,polecam ponieważ lekarz,który je wykonuje jest bardzo
      dokładny i nie wypędza po 10 minutach.Przychodnia nazywa się "ZDROWA"
      ul.Krakowskie Przedmieście 67/2,dokładnie naprzeciwko kościoła św.Anny tel.826
      08 25 lub kom.607 776 777,życzę miłych wpomnień z badania,pozdrawiam
      • hekate_mw Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 08:06
        Dzięki, dzięki, dzięki WIELKIE smile))
      • anmod Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 08:11
        Doktor nazywa sie Kulik, faktycznie sympatyczny i dość dokładny, robiliśmy u
        niego połówkowe. Jeszcze kilkanaście dni temu mieli działającą stronkę
        www.ginekolog.com, ale cos ostatnio nie dziala.
        Adres gabinetu taki jak podała milko2411, tylko wejście jest od tyłu od podwórka
        od ulicy Koziej, od Krakowskiego nie ma domofonu.
        Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń
      • milko2411 Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 12.05.06, 00:05
        kurczę,to mnie zmartwiłyście teraz...,mam nadzieję,że jest wszystko ok.pozdrawiam
    • milko2411 Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 09:06
      Jest wejście od Krakowskiego Przedmieścia,mała niepozorna brama(malutka),trudno
      ją troszkę zauważyć.A usg kosztuje 200zł,bo zapomniałam napisać, ale teraz o
      wielu rzeczach zapominam(38 tydzień-wiecie,wszystko się kręci wokół wyprawki i
      mojej 7-letniej córci,która już mi opowiada,jak to będzie zajmowała się
      siostrzyczką-pożyjemy,zobaczymy),pa
    • amwaw Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 09:21
      Generalnie to dziewczyny nie polecają tego miejsca, chyba, że chcesz za 200zł
      zrobić "śliczną fotkę".
      Lekarz owszwem dokładny ale kiepski i nastawiony na pieniądze.
      Wybitnie przeszkadzają mu np kości i tłuszcz w przeprowadzaniu badania(sic!), ma
      też tendencję do wyszukiwania wad tam gdzie ich nie ma- do wyboru wodogłowia,
      przepukliny i in, natomiast nie zauważa prawdziwych wad. Dodajmy- wg PTG usg 3D
      nie powinno się wykonywać w np 9tc, co dr Kulikowi wcale nie przeszkadza
      wykonywać takiego badania bez pytania i uprzedzenia o tym pacjentki.
      Generalnie to polecam poszukać porządnego lekarza na forum( a tych masz sporo do
      wyboru)który zbada porządnie malucha zamiast wyrzucać pieniądze na ładną fotkę.
    • milko2411 Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 10:10
      Właśnie z forum wzięłam namiary na tego lekarza,wiedząc o tym,że się doszukuje
      wad,ale to chyba dobrze prawda???Przynajmniej jest dokładny i nie ma pózniej
      niespodzianek.A ilu jest lekarzy,którzy nie widzą wad płodu? Bardzo polecam
      KULIKA,hekate_mw-pójdż do niego,bo przynajmniej będziesz miala pewność,że
      dzidzia jest zdrowa,trzymaj się
      • amwaw Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 10:15
        Powtarzam raz jeszcze bo widzę, że nie przeczytałaś uważnie.
        Doszukuje się tych których nie ma-np u mojego dziecka wykrył przepuklinę
        pępowinową( jelita w pępowinie, ewentualnie wątrobę i in często powiązaną w
        trisomiami- zespołem downa, edwardsa)- dziecie jak widać na fotce już się
        urodziło i jest w 100% zdrowe.
        Nie zauważa faktycznych wad.
        Do autorki postu- jeżeli chcesz, żeby Cię tak dokładnie zbadał to polecam!!!
        • hekate_mw Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 16:37
          Kurcze... zmartwiły mnie te ostatnie posty... jestem w 28tc i chciałam zobaczyć
          dzidzię jak wygląda w trójwymiarze.. nie wiem czy w 28tc wykonuje się jakieś
          specjalistyczne badania pod katem wad rozwojowych - myślałam tylko że sprawdza
          sie już czy z maluszkiem wszystko ok, jego "wiek" rozwoju, może wagę,
          położenie.. A gdzie w takim razie mogę zrobić sobie USG 3D w sprawdzonym
          miejscu i gdzieś niekoniecznie na drugim końcu Wawy od Kabat (poruszam się
          komunikacją miejską)?
          Ale dzięki za wszystkie posty smile)
          • edyta.23 Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 16:39

poszukaj w wyszukiwarce ile negatywnych opinii ma to miejsce i ten lekarz!
            i u ilu zdrowych dzieciaczków stwierdził wodogłowie, to chyba jego ulubiona
            diagnozauncertain
            • sylwiamaj Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 18:46
              Przestrzegam przed tym lekarzem.Rodziłam razem z dziewczyną , która miała chyba
              z 10 badań u tego pana, i nie wykrył u dziecka poważnych wad.
          • an_ni Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 19:20
            na kazdym etapie mozna wykryc nieprawidlowosci
            wiec robienie USG byle gdzie pod katem zobaczenia dziecka w trojwymiarze jest
            bez sensu
            nie polecam Kulika
            u mnie wykryl nieprawidlowosc (pepowina dwunaczyniowa - dziecko zdrowe) ale
            przeszkadzaly mu moje kosci i powloki brzuszne, naciskal okropnie mocno sonda
            na brzuch i w ogole gadal dziwne rzeczy
            np zapytany o plec powiedzial dziewczynka (zgadza sie) ale zapytany na ile to
            jest pewne zaczal gadac o wadach rozwojowych - ze zawsze moze byc obojnak -
            oszolom!
            • hekate_mw Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 11.05.06, 20:56
              A czy tam przyjmuje tylko ten doktor Kulik? Nie ma jakiegoś innego lekarza
              który też by wykonywał USG 3D?
              • nemeth Re: Namiary na USG na Krakowskim Przedmieściu - h 12.05.06, 11:10
                ja robiłam u niego usg w 13 tc. Wprawdzie już w 13 tc krzyczał że to na 100%
                chłopiec(urodziła się dziewczynka)ale usg wykonał dokładnie. Nie widział
                zadnych przeszkód, nie stwierdził żadnych wad powiedział że wszystko jest ok i
                było ok. Także ja byłam zadowolona a na marginesie fotki robi naprawdę fajne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka