Dodaj do ulubionych

którego gina z Madalińskiego polecacie?

24.09.06, 00:08
Witam,
Do ciąży dopiero się przymierzam, znaczy planujemy zacząć prace twórcze wink
Ponieważ wychodzę z założenia, że jeśli się nie wpada, dobrze jest się do
tego przygotować, więc chciałabym znaleźć lekarza, który poprowadzi moją
ciążę od momentu jej planowania do rozwiązania, stąd pytanie.
Wstępnie wytypowałam szpital - padło właśnie na Madalińskiego (na podstawie
licznych badań rozmaitych forów oczywiście).
Rozważam panią dr Kozierowską, została mi polecona, ale niestety nie przez
osobę, której ciążę prowadziła, a tylko się u niej leczy/bada. Niestety nie
mogę znaleźć o niej żadnych opinii w internecie. No ale może polecacie kogoś
innego (najchętniej z uzasadnieniem dlaczego).
Z góry dziękuję za rady i sugestie.
Pozdrawiam gorąco wszystkie aktualne i przyszłe mamy, nawet te bardzo
przyszłe wink
Obserwuj wątek
    • ksarra Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 24.09.06, 12:46
      ja polecam dr Adelson,prowadzi moja ciaze od poczatku, jest bardzo ludzka i
      mila, ma dla mnie czas, jest serdeczna- ma to najwazniejsze!!!!
      acha- i ma poczucie humoru!
      zdecydowanie nie polecam dr Szufladowicz
      • oladidi Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 24.09.06, 21:46
        ja również zdecydowanie NIE POLECAM dr Szufladowicz!!! Polecam dr Zwolińskiego
        i położną Anne Hendigery lub Anie Soszyńską. Pozdrawiam
        • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 24.09.06, 22:48
          Dzięki za rekomendacje, czekam na kolejne.
          O Zwolińskim sporo czytałam. Z opisów wynika jednak, że jest dość zajęty, ma
          bardzo dużo pacjentek i trochę boję się takiej anonimowości. Fajnie by było
          gdyby lekarz poznawał mnie bez szczegółowej analizy zapisów w karcie, bo jak
          raz czegoś nie zapisze, to potem o tym nie będzie pamiętał, a jak to się może
          skończyć to chyba się domyślacie.
          Mam jeszcze jedno pytanie, czy chodzicie do nich prywatnie, czy państwowo i
          które rozwiązanie Waszym zdaniem (oczywiście ze względów pozakasowych) jest
          lepsze (np łatwiejszy wjazd do szpitala i lepsza tam "obsługa").
          A jeśli prywatnie, to bardzo poproszę o namiary smile)
    • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 24.09.06, 22:55
      A wiecie coś może na temat dr Kozierowskiej-Jedrzejewskiej?
      Jak ją oceniacie? Chętnie poczytam opinie jej pacjentek.
      • lenkaa7 Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 25.09.06, 21:26
        Zapewniam cię ak, że bez względu na ogromną liczbę pacjentek, u dr.
        Zwolińskiego anonimowość ci nie grozi. Jak już wejdziesz do gabinetu będziesz
        śię czuła jak jego jedyna, najważniejsza pacjentka. Natomiast inna sprawa to
        jego dostępność. W tej chwili i jeszcze pewnie z miesiąc, z tego co wiem, w
        ogóle nie przyjmuje. No i kolejki do niego zawsze są milowe. Ale mimo tych
        niedogodności, ja nie zdecydowałabym się na nikogo innego z Madalińskiego (nie
        znam dr Adelson, która była tu polecana, ale ci których miałam okazje poznać
        fatalni). Zwoliński prowadził moją ciążę, był przy porodzie i naprawdę mogę go
        polecić. A, jest też super specjalistą od USG. No i chyba jedynym lekarzem tu
        na forum, o którym nigdy nie przeczytałam negatywnej opinii.L.
        • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 25.09.06, 22:51
          Co racja, to racja, ja też negatywnej opinii o nim nie znalazłam. Musi facet
          faktycznie zasługiwać na wszystkie ciepłe słowa kierowane pod jego adresem, bo
          inaczej by się nie wywinął wink Bardzo dziękuję Ci za opinię, mam nadzieję, że
          uda mi się do niego umówić.
          Pozdrawiam ciepło smile
          Aga
      • an_ni Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 29.09.06, 14:35
        ja chodzilam do dr Kozierowskiej cala ciaze ale glownie prywatnie, jednak pod
        koniec ciazy przyjmowala mnie rowniez w szpitalu, zalatwiala badania i USG bo
        ciaza byla tzw szczegolnego nadzoru itp ale ja dlugo przed ciaza bylam jej
        pacjentka
        babka jest OK, bardzo pomocna, mila, serdeczna choc stanowcza i rzeczowa, np
        nie da sie namawiac na naciagane zwolnienia czy recepty , bardzo dba o badania
        w ciazy i przed
        sa rozne opinie o niej, ze jst obcesowa, niemila, chlodna, ale wg mnie to nie
        prawda, moze jest zapracowana - w przychodni przyszpitalnej jest mlyn
        troche stara szkola bo np upierala sie przy wyliczeniu terminu porodu z OM a u
        mnie to sie nie sprawdzilo, bo cykle byly bardzo dlugie a za to termin z USG
        sie zgadzal
        nie trafilam na nia podczas porodu, bo akurat byla na urlopie, ale polecila
        mnie dr Szufladowicz, ktora tez uwazam za dobrego lekarza - to z-pca
        ordynatora - bardzo zajeta osoba
        • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 30.09.06, 22:36
          Dzieki za odpowiedz. Mnie dr Kozierowska wydaje sie byc nieco nieprzyjemna i
          oschla, ale to nie problem. Problemem jest to, ze bylam swiadkiem jak przy
          rejestracji zagadnela ja jej pacjentka, ktora aktualnie prowadzi i ta jest u
          niej dosc czesto. Pani dr jej wcale nie skojarzyla i nawet jak ta sie
          przedstawila i zadala dosc konkretne pytanie. Reasumujac przeraza mnie taka
          calkowita anonimowosc, to, ze lekarz jak czegos zapomni wpisac do karty, to
          nigdy sobie o tym nie przypomni, bo o pacjencie wie tyle ile przeczyta na
          nastepnej wizycie. Taka sytuacja przy ciazy wydaje mi sie cokolwiek ryzykowna.
          Oczywiscie moze byc tak, ze dr Kozierowska wcale taka nie jest, a ja
          niesprawiedliwie ja oceniam, dlatego wlasnie o nia zapytalam.
          Ufff, dodam jeszcze, ze opisana sytuacja miala miejsce w prywatnej klinice a
          nie przychodni przyszpitalnej, ale moze to nie ma znaczenia.... nie powinno
          miec.
    • magdalenka303 Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 29.09.06, 20:43
      Droga ak!Polecam drLeszek Gmyrek!Solidny,rzeczowy,opiekuńczy,mądry,zna się na
      rzeczy, pasjonat swojego zawodu!!!!!Dr Zwoliński bardzo miły, przyjmował mnie
      na izbie przyjęć.Miałam położną Anna Soszyńska-POLECAM!!A do pomocy po porodzie
      Ilona Zagozda.Miło było być w ciąży, teraz mam pięknego 2 miesięcznego
      synusia.Pozdrawiam
      • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 30.09.06, 22:43
        Magdalenko,
        Na wstepie gratuluje bobasa smile
        A teraz o dr Gmyrku (tak to sie chyba odmienia), gdzie do niego chodzilas, do
        przychodni, czy prywatnie? Czy to ma jakies znaczenie, poza kasa i wygoda
        oczywiscie?
        I jeszcze pytanie o pomoc po porodzie. Czy ja nalezy wynajac tak jak polozna?
        Pytam, bo o ten temat sie do tej pory nie otarlam i nie bardzo wiem jak to
        dziala.
        To cale dochodzenie jest dlatego, bo moja dotychczasowa ginka mnie wystawila i
        sama machnela sobie brzuszek. Idac za jej rada szukam godnego jej nastepcy wink
        Pozdrawiam mamusie i synusia.
        • velveciq Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 30.10.06, 19:43
          Podtrzymuję pytanie. Wiem że było już sporo na ten temat, ale wciąż nie wiem na
          kogo się zdecydować. Dr Zwoliński już wkrótce nie będzie tam pracował, więc ta
          opcja odpada. Nie biorę też pod uwagę dr Kozierowskiej i Szufladowicz. Możecie
          mi kogoś polecić? Będę wdzięczna naprawdę za wszelkie opiniesmile
          • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 03.11.06, 23:07
            dr Zwolinski nie przyjmuje juz na Madalinskiego, bylam na dzisiaj do niego
            umowiona i niestety zamiast niego przyjela mnie pani dr Baryła;

mila i sympatyczna, ale dla mnie troche za lakoniczna, jak pytalam to
            odpowiadala, ale liczylam na jej "wklad wlasny" i troche inwencji;

wizyte zaczelam od informacji, ze planuje zajsc w ciaze i chcialabym zeby w tym
            zakresie mna pokierowala (zalecenia, badania, dobre rady...)
            uslyszalam tylko, ze wszystko jest ok i moge zachodzic;

nie da sie ukryc, ze nawet w dobie internetu czuje pewien niedosyt, bo to od
            lekarza, a nie z internetu chce sie dowiadywac co i jak sad

szukam zatem dalej, rozwazam dr. Gawlaka i dr. Gmyrka, bede wdzieczna za
            sugestie i wsparcie w tym zakresie;

pozdrawiam goraco
            • velveciq Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 04.11.06, 19:31
              smile Ja również rozważam Gmyrka, Gawlaka i jeszcze Jaroszewską. Kto wie, może
              trafimy do tego samego ginia? smile
              • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 05.11.06, 19:07
                Skoro ich rozwazasz, to pewnie cosik o nich juz wiesz? Jesli tak to podziel sie
                prosze wiedza/opinia. Zwlaszcza o Jaroszewskiej, bo o niej akurat nie wiem nic.
                Poki co jestem zapisana do Gawlaka na 1 grudnia, zobacze jak bedzie, jak fajnie
                to przy nim juz pozostane wink
                • velveciq Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 05.11.06, 22:01
                  Tyle co z forum, wrzuć w wyszukiwarkę smile O Jaroszewskiej słyszałam kiedyś
                  pozytywne opinie, ale nie mam żadnych aktualnych informacji. Jutro będę się
                  umawiała na kolejną wizytę, zobaczymy jak będzie z terminami i okaże się do
                  kogo uda mi się zapisać.
                  • mr100 Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 05.11.06, 23:29
                    O co chodzi z ta dr Jaroszewską? Mnie też przez tel. w przychodni ją polecili
                    jak powiedziałam ze planuje ciążę. Kobieta mnie wysmiała i powiedziała że ona
                    nie jest od prowadzenia ciąży tylko chorób szyjki macicy, zrobiła mi cytologie i
                    kazała sie wybrać do innego lekarza ale mimo ze minął miesiąc też nie wiem do
                    kogo!!!
                    • velveciq Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 06.11.06, 08:52
                      Ja właśnie przed chwilą dzwoniłam, powiedzieli mi że kiedys były 2 dr
                      Jaroszewskie - jedna prowadziła ciąże, druga jest głównie od cytologii. W tej
                      chwili jest tylko jedna, ta od cytologii. Dr Gmyrek nie przyjmuje na
                      Madalińskiego, jestem więc umówiona do dr Gawlaka. Też na 1 grudnia smile AK, na
                      którą masz wizytę? Ja idę na 13.30, może się spotkamy? smile
                      Pozdrawiam!
                      • magdalenka303 Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 08.11.06, 21:46
                        Witaj!
                        Dr Gmyrek przyjmuje prywatnie na Madalińskiego 67B tel.8494755
                        Przyjmuje wtorki, czwartki i czasami soboty.
                        Gorąco Dr Gmyrka polecam!!!!
                        Rodziłam 3 m-ce temu na Madalińskiego
                        Pozdrawiam Magdalenai jestem bardzo zadowolona. Co prawda 15 godzin
                        naaturalnego i potem cesarka.Gdybyś potrzebowała więcej info napisz lub zadzwoń
                        tel. 695223026 POZDRAWIAM-Magdalena
                        • velveciq Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 09.11.06, 21:17
                          Magdalenko, napisz coś więcej o porodzie? Kto odbierał? Z jaką położną
                          rodziłaś, płaciłaś dodatkowo? A chodziłaś może wczesniej do szkoły rodzenia
                          przy Madalińskiego?
                          A jesli chodzi o dr Gmyrka, ile kosztuje wizyta u niego? I jak wykonywałaś
                          wszystkie badania - też prywatnie, czy można państwowo na podstawie
                          skierowania?
                          Ale Cię zarzuciłam pytaniami, sorki, mam nadzieje że uda Ci się znaleźć chwilę
                          żeby odpowiedziećwink
                      • ak Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 09.11.06, 20:46
                        Spotkamy sie, spotkamy.... ja jestem umowiona na 13.00, do niego zawsze jest
                        kolejka wiec bedzie czas pogadac wink
                        Bardzo powaznie rozwazam tez Gmyrka (glownie dzieki informacjom Magdalenki -
                        wielkie dzieki), ale nie zaszkodzi przetestowac obu.
                        • aniaaa29 Re: którego gina z Madalińskiego polecacie? 10.11.06, 11:24
                          Cześć!
                          Polecam Gawlaka, prowadzi moją ciążę i już jesteśmy przy końcówce. Robi bardzo
                          dolkładnie USG. Można z Nim porozmawiać i nie daje odczuć, że jestem jedna z
                          wielu. Wykazuje ogólne zainteresowanie. Nie żałuję, że do niego chodzę. Z dala
                          omijajcie Łysiak - to potwór a nie lekarz, wogóle wygląda jakby tam sprzatała a
                          nie leczyła. A szkoła rodzenia - POLECAM. Nic nie kosztuje a zajęcia sa ciekawe
                          zarówno wykłady jak i ćwiczenia.
                          Pozdrawiam smile
                          • ak do aniaaa29 02.01.07, 16:06
                            Aniu,
                            Mam pytanie, czy chodzisz do Gawlaka panstwowo, czy prywatnie. Interesuje mnie
                            gdzie on przyjmuje poza szpitalem, jesli masz jakies namiary to bede bardzo
                            wdzieczna.
                            W swieta okazalo sie, ze bedziemy mieli dzidziusia, a najszybszy wolny termin
                            panstwowy jest na 26.01, czyli za ponad 3 tygodnie, a z moich wyliczen
                            wychodzi, ze to juz 7/8 tydzien, wiec nie bardzo chce tak dlugo czekac.
                            Probowalam tez namierzyc prywatnie Zwolinskiego, ale w Gromadzie w styczniu nie
                            przyjmuje wcale i tym sposobem zostalam na lodzie sad
                            Licze na pomoc i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka