Dodaj do ulubionych

Prom Wenecja - Grecja - kto płynął lub ma info?

12.04.05, 16:42
Cześć! Jestem w wielkim kłopocie. W lipcu jedziemy na wakacje do Grecji,
bilety na samolot juz zarezerwowane, ale pojawił się pomysł jazdy samochodem
do Wenecji, a stamtąd przepływ promem do Grecji. Nie wiem, czy sie na to
zdecydować, bo dziecko ma cztery lata, a my z pewnościa wykupilibyśmy
najtańsze bilety, czyli na pokładzie. Proszę o info w sprawie ewentualnych
zalet i wad promu. Sprawa jest pilna, bo w piatek musimy wykupić bilety na
samolot. Pozdrawiam. Kasia
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Prom Wenecja - Grecja - kto płynął lub ma inf 12.04.05, 18:36
      Tutaj sa ceny:
      hellasferries.gr/
      www.gtp.gr/RoutesFormInt.asp
    • bachula_gr Re: Prom Wenecja - Grecja - kto płynął lub ma inf 13.04.05, 14:01
      My plynelismy, w zeszlym roku na trasie Igoumenitsa-Wenecja-Igoumenitsa z
      Minoan Lines. Troche juz na ten temat (promu i trasy samochodowej) pisalam
      tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=21627933&a=21767895
      i ponizej w tym samym watku.
      Jak masz jakies dodatkowe pytania, pytaj wink
      Bacha
      • magdagi1 Re: Prom Wenecja - Grecja - kto płynął lub ma inf 14.04.05, 18:25
        Witaj! Mnie też interesują praktyczne informacje dotyczące rejsu promem Minoan
        Lines. Czytałam wcześniej Twoje poprzednie posty na ten temat. Będziemy płynąć
        w maju z Wenecji na Korfu z 6 letnim synem. Rozważamy pomiędzy fotelami
        lotniczymi a kabiną. Jak wygląda sprawa przechowania bagażu podczas rejsu?
        Czytałam w czyimś poscie że jest miejsce na złożenie bagażu, ale nie zamykane -
        czy to znaczy, że mam cały czas go pilnować?? A co z bagażem podręcznym - czy
        przy fotelach jest jakieś miejsce na niego? bo na zdjęciach wygląda, że raczej
        nie... Z tych względów wydaje się, że niezbędna jest kabina, bo inaczej
        musielibyśmy cały czas siedzieć w fotelach przy bagażach - dobrze mi się
        wydaje??
        • bachula_gr Re: Prom Wenecja - Grecja - kto płynął lub ma inf 16.04.05, 12:58
          >Jak wygląda sprawa przechowania bagażu podczas rejsu?
          Czytałam w czyimś poscie że jest miejsce na złożenie bagażu, ale nie zamykane -
          czy to znaczy, że mam cały czas go pilnować?? A co z bagażem podręcznym - czy
          przy fotelach jest jakieś miejsce na niego?

My plynelismy z kabina wiec nie mam pojecia. Bagaz podreczny zabralismy ze soba
          a reszta klamotow zostala w samochodzie- podczas rejsu nie ma mozliwosci
          dostania sie na parking!
          Sale z fotelami widzialam, pod fotelami nie ma zadnych skrytek, moze sa jakies
          zbiorcze szafki gdzies w kacie? Nie wiem. Wydaje mi sie, ze cos powinno jednak
          byc bo nie widzialam nikogo kto by sie przemieszczal z calym dobytkiem po
          pokladzie ani taszczyl go do kawiarni np wink)) A ludzie wedruja tam i z
          powrotem...
          Bscha

• bachula_gr Re: Prom Wenecja - Grecja - kto płynął lub ma inf 16.04.05, 13:33
          Jeszcze cos.... na stronie przewoznika jest adres mailowy, pod ktorym mozesz
          zadac pytania: customer@minoan.gr wiec zapytaj o zamykane skrytki.
          Bacha
          • magdagi1 Re: Prom Wenecja - Grecja - kto płynął lub ma inf 16.04.05, 16:31
            Myślałam, że może akurat wiesz, ale i tak dzięki! Do Wenecji jedziemy autokarem
            nie samochodem, i ten autokar chyba z nami nie będzie płynął. Czytałam, że
            bagaże skałada się "w kącie" w miejscu wydzielonym, ale nie zamykanym, co
            wydaje mi się dziwne, dlatego pytałam o doświadczenia w tym względzie. Dzięki!
            Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka