dzydza 23.09.04, 12:55 Mam zamaiar urodzić w Szpitalu Miejskim w szczecinie.Czy któraś z was tam rodziła?Możecie napisać o swoich odczuciach?Jakj wygląda opieka nad noworodkiem i matką?Proszęo opienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elaja76 Re: porodówka w Miejskim? 23.09.04, 19:42 Rodziłam w miejskim w pażdzierniku 2003 i jestem bardzo zadowolona. podejrzewam, że i tak wszystko zależy od tego jaki jest poród ( u mnie był szybki i nieskomplikowany) ale polecam ten szpital. dobrze zajmują się dzieckiem, nie trzeba przynosić nic swojego dla maluszka, no i poza tym możesz sobie spokojnie odpocząć po cięzkiej "robocie" bo zrobią wszystko za ciebie- ubiorą, umyją, itp. życzę wszystkiego naj. Odpowiedz Link Zgłoś
semali Re: porodówka w Miejskim? 23.09.04, 23:03 Witaj! Rodziłam w Miejskim ponad 2 lata temu, ale z tego co napisała elaja76 to widzę, że nic się nie zmnieniło. Porodówka jest bardzo ładna, kameralna, tylko dwie sale, w tym jedna rodzinna. Leżałam tam też na patologii i potwierdzam, że personel na ogół bardzo miły i kompetentny. Minus dla tego szpitala dałabym za przestarzały sprzęt np. USG, Ktg - tutaj wygrywają większe szpitale np. na Pomorzanach. Ale ja rodziłam też na Pomorzanach i gdybym miała wybierać ponownie to wybrałabym miejski, właśnie za bardzo miłą i kompetentną obsługę. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
beci Re: porodówka w Miejskim? 23.09.04, 22:03 leżałam na oddziale patologii - super opieka. po porodzie też była dobra opieka. bardzo miłe położne. z porodówki mam złe wspomnienia. lekarze przetrzymali mnie, zamiast robić cięcie po spadku tętna u dziecka. podłączyli mnie do tlenu i czekali. było dwóch lekarzy na dżurze i w końcu jeden z nich kategorycznie powiedział, ze ma być cięcie. przestaszyli się chyba. niestety dziecko przez to miało wylew. teraz jest wszystko w porządku, ale lekarze przez pół roku mnie straszyli wodogłowiem:(( niestety czekanie z cc jest chyba praktykowane niemal wszędzie. teraz wybierająć szpital patrzyłabym pod tym kierunkiem - czy zwlekają z cc.... podobno w wojskowym nie zwlekają. Odpowiedz Link Zgłoś
aga305 Re: porodówka w Miejskim? 06.10.04, 14:06 faktycznie jeśli chodzi o cc to w wojskowym nie zwlekaja. Ja tam rodzilam w styczniu i lezalam prawie miesiac na patologi aby dotrwac do 37 tygodnia (gestoza). Jednak w pierwszym dniu 37 tygodnia jak okazalo sie ze zaczęło się coś zlego dziac to w ciągu chyba 15 minut mimo że był piątek i lekarze kończyli dyżur sciągneli całą ekipę i zrobili cc. I dzieki temu nie męczyłam się i wszystko ze mną i córcią było i jest ok. Jak chcesz to pisz na priv anoga@interia.pl podam wiecej informacji Aga Odpowiedz Link Zgłoś
dzydza Re: porodówka w Miejskim? 24.09.04, 22:00 Z tego co napisałyście widzę że chyba dobrze wybrałam, dziękuję i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
miniakoz Re: porodówka w Miejskim? 26.09.04, 16:12 Hej! ja rodziłam w styczniu. Najlepiej idz i pozwiedzaj oddział i weź pieczatke na zgode na poród rodzinny tak na w razie co. Oddział jest wyremontowany, łózko porodowe nowe, jest nawet wieza do słuchania i super worek sako.Trafiliśmy na dobra połozna p. Anię i kompetetną lekarkę.Możesz sie wczesniej ogolic bo to akurat niemiło wspominam.Reszta jak wyzej, nawet mi jedzenie smakowało i cieszyłam sie, że trafiłam na sale gdzie było dużo pań - było z kim pogadac.Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
igimama Re: porodówka w Miejskim? 28.09.04, 08:40 hej jarodziłam tezz p. ania. naprawde swietna kobieta.dopoki nie przyszla zwijałam siez bólu lezac na łózku i nie mogacsieruszyc.dopiero onazaproponowalaze moge usiasc na worku sako i okazalo sie ze nierobi problemu to ze jestem podlaczona do ktg.poprzednie panie uwazaly ze inna pozycja niz lezenie na lozku jest niemozliwa!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
igimama Re: porodówka w Miejskim? 28.09.04, 08:44 przepraszam zate literowki.piszez mala na reku Odpowiedz Link Zgłoś
ka12 Re: porodówka w Miejskim? 05.10.04, 21:42 Zdecydowanie odradzam.W sytuacjach groźnych zwlekają z cc, w wyniku czego moja koleżanka miała we wrześniu poród kleszczowy, a dziecko innej znajomej przez niedotlenienie ma teraz porażenie mozgowe. Sama chciałam tam rodzić następnym razem, ale teraz za żadne skarby. Znowu ruszę na Police. Odpowiedz Link Zgłoś
suzzi.e Re: porodówka w Miejskim? 06.10.04, 11:47 hej ja rodziłam w miejskim w sierpniu tego roku. sam poród niezbyt miło wspominam mimo tego ze pracuje tam mój lek. gin.... porodówka ładna, czysta; jedyne do czego mozna sie przyczepic to faktycznie wysłuzony sprzet. miałam wywoływany poród i dopiero za trzecim razem ruszyło. "opiekowały" sie mna chyba wszystkie połozne tam pracujace. jak chcesz wiedziec wiecej :gg 4869449 rodziłam 10 godz. i gdyby nie wspomniana p. Ania pewnie lezałabym nastepne 10 godz... naprawde zalezy na kogo trafisz! opieka nad noworodkiem naprawde b. dobra. jak nie masz sily wszystko zrobia za ciebie. polecalabym jednak wziac swoje rzeczy dla dzidziusia - pieluszki, chusteczki do pupy i kremik pozdrawia cieplutko Brzuszek, Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczka1 Re: porodówka w Miejskim? 09.11.04, 11:14 Zdecydowanie polecam Miejski.Rodziłam w czerwcu i wcale nie zwlekali z cc,skoczyło mi ciśnienie i nawet się nie zorientowałam kiedy znalazłam się na stole do cc.4 razy wcześniej leżałam tam na patologii i poznałam chyba wszystkich lekarzy i każdy mi się podobał!Świetny klimat,a to dle mnie b.ważne. Odpowiedz Link Zgłoś