Dodaj do ulubionych

Gdzie zgrać na płytę zdjęcia?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 14:28
Czytałem, że w Hughadzie są kafejki internetowe. Jak wygląda to w praktyce.
Czy jest możliwość zgrania na płytę zdjęć z karty aparatu, czy też muszę
przed wyjazdem kupić kilka nowych kart pamięci? Płyty ewentualnie trzeba
zabrać czy można gdzieś kupić? Ktoś robił takie rzeczy?
Nie wiem w którym będę hotelu. Wiem tylko,że 4*
Obserwuj wątek
    • Gość: pch Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: 195.205.24.* 27.05.04, 14:41
      W Hurghadzie nie ma problemów ze zgraniem zdjęć na płytę. Ja korzystałem z
      kafejki naprzeciwko Hotelu Waves w przecznicy glównej ulicy przechodzącej przez
      Hurghadę. Koszt to ok. 10 funtów jeśli posiadasz wlasną płytkę. Weż ze sobą
      sterowniki do aparatu to na pewno nie będzie problemów. w kafejce w ktorej
      byłem wszystko fachowo zrobił obsługujący ją chłopak. Jeśli masz pytania
      odnośnie Hurghady, rejsu po Nilu, wycieczek fakultatywnych z lokalnymi biurami -
      służę pomocą.

pch
    • Gość: pch Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: 195.205.24.* 27.05.04, 14:48
      Zapomniałem dodać:
      Nie kupuj kart pamięci! Możesz zgrać zdjęcia bezpośrednio z aparatu. Nie
      zapomnij kabla. Po zgraniu zdjęć sprawdź czy na pewno wszystko się udało i
      zdjęcia są na płytce
      Zgrywałem bez problemów zdjecia z aparatu Canon A20.
      Jeżeli będzieszw Assuanie to mam namiary na kafejkę z nagrywarką

pch
      • Gość: corrina_f1 Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: *.maqs.Com 27.05.04, 15:54
        My tym razem wzielismy notebooka jako miejsce skladowania fotek oraz maszyne do
        pisania. W zeszlym roku w Hurghadzie zgrali nam bez problemu (40LE za plytke)
        ale karty wrocily do nas zawirusowane...

pzdr
        Kasia
        • Gość: Daro Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 16:02
          Oglądałem już plon Twojej wyprawy. Czytałem również. Może kiedyś również i
          posłucham:-)
          Dziękuję za info. Te wirusy to taka elektroniczna odmiana zemsty faraona?
      • Gość: Daro Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:55
        Serdeczne dzięki za rady.
        Mam Canona G2 więc wystarczy czytnik kart. Jadę na 7+7 z rejsem, więc jest
        mocno prawdopodobne, że będę a Assuanie. Namiary przydadzą się więc z
        pewnością. Tym bardziej, że nie wiem na ile uda mi się poskoromić pasję do
        pstrykania. Niby można wszystko sprawdzić i zbędne zdjęcia wykasować, ale ....
        nieraz trochę szkoda. Na wszelki wypadek wezmę więc chyba kilka płyt.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: 213.212.203.* 27.05.04, 23:27
          Mozesz w Hurgadzie zgrac u nas w biurze Said Travel. Kontakt do nich przez
          stronke www.saidtravel.com
          Ania
        • Gość: pch Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: 195.205.24.* 28.05.04, 07:58
          Jeżeli jedziesz na rejs to na pewno będziesz w Assuanie. Kafejka znajduje się w
          Hotelu Keylany (nie jestem pewien czy nie przekręciłem nazwy). Jeśli masz
          przewodnik po Egipcie Pascala to hotel ten jest tam wymieniony i nawet
          zaznaczony na planie miasta, ale niestety niedokładnie - szukaliśmy go długo aż
          w końcu trafiliśmy przez przypadek. Dokładniejsze namiary podam ci w
          poniedziałek bo muszę sprawdzić. Cena 20 funtów. Najlepszym sposobem na
          dostanie sie tam jest moim zdaniem taksówka, gdyż od miejsca gdzie cumują
          statki jest to ok. 3-4km. Po prostu wsiądziesz do taksówki, powiesz: hotel
          Keylany i taksówkarz cię zawiezie a jeśli będzies chciał to nawet poczeka.
          Pamiętaj o wcześniejszym ustaleniu ceny i targowaniu się!!!! Myślę że dobra
          cena to ok 5 - 10 funtów od osoby w dwie strony ale to zalezy.
          Jeśli masz jakieś pytania odnośnie rejsu, Hurghady, wycieczek fakultatywnych
          itp. chętnie odpowiem. Z tego co piszesz domyślam się że jedziesz na taką samą
          wycieczkę na jakiej ja byłem (7+7 z rejsem, Triada, hotel Magawish).
          Pozdrowienia
          pch
          • Gość: Daro Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 15:27
            Dzięki za cenne rady. Niewątpliwie skorzystam.
            Ja jadę z biurem Alfa Star, a oni nie podają niestety w jakim hotelu będziemy.
            Nie wiem nawet czy na 100% w Hurghadzie. Czytając informacje z forum widzę, że
            nie mam czego żałować tej loterii bo i tak nie ma gwarancji pobytu w wybranyn
            hotelu.
            Poza tym wyszło mi z porównań, że Alfa jest tańsza. Wycieczka z nimi jest
            uboższa o w sumie jedną dobę hotelową na statku (tułamy się gdzieś z bagażami
            po wykwaterowaniu), ale mają w cenę wliczone opłaty, które w Triadzie są jako
            dodatkowe (wstępy do obiektów itp.). Jak jest naprawdę przekonam się za kilka
            tygodni.
            Za wszelkie rady i uwagi na temat tego typu imprezy będę bardzo wdzięczny.
            Trasa jest praktycznie taka sama.
            Pozdrawiam
    • Gość: ms Re: Gdzie zgrać na płytę zdjęcia? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 27.05.04, 16:11
      Ja zgrywałam gdzieś w okolicy McDonalda. Ale skasowali za to 30 LE, mimo że
      mieliśmy własną płytę. Sterowniki do aparatu nie były potrzebne bo mieli
      czytnik kart.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka