Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty, torebki, bizuteria sztuczna...

IP: *.bredband.comhem.se 23.08.05, 20:07
    chcialam sie poradzic,
    obecnie mieszkam w sztokholmie, ale za niedlugo wracam na stale do mojego
    miasta krakowa i zastanawiam sie nad otworzeniem sklepu z butami, torebkami i
    biz. sztuczna,
    czy myslicie ze jest to dobry pomysl?
    w jakim przedziale cenowym kupujecie ww. towary?
    czego macie najwiecej - butow, torebek czy biz. sztucznej?
    jakich wzorow szukacie?
    gdzie najczesciej kupujecie buty?
    te trzy rzeczy to moja pasja, chce robic w zyciu to co najbardziej lubie,
    prosze napiszcie mi swoja opinie,
    pozdrawiam
    agnieszka
    Obserwuj wątek
      • tina84 Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 23.08.05, 20:17
        to trudne pytanie bo na tym forum jest naprawde duzo osob a wiec i duzo roznych
        odpowiedzi. jednoznacznej porady nikt ci tu chyba nie udzieli... na pewno nie
        dogodzisz kazdemu. wydaje mi sie, ze musisz się nastawic na konkretny asortyment
        ( a wiec i przedzial cenowy) oraz na konkretne klientki
      • hazel2 Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 23.08.05, 20:36
        Zważywszy na liczbę wątków w rodzaju "Co jeśli nie Ryłko" warto pomyśleć o
        butach w umiarkowanych cenach. Wyższa półka jest chyba zapełniona przez
        Venezie, Prima Mody i inne Kazzary. Przynajmniej ja chciałabym, żeby taki sklep
        pojawił się w Krakowie. Powodzenia! :)
      • Gość: jpar Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.05, 20:47
        Ja mam duzo butow i bizuterii. Pomysl jest fajny, a jeszcze jakby ci sie udalo
        to tanio sprzedawac, to sukces masz murowany.
        • Gość: agnieszka Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... IP: *.bredband.comhem.se 23.08.05, 20:51
          tanio sprzedac?
          jakie ceny butow wchodza w gre?
          • Gość: jpar Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.05, 21:25
            Z tego, co widze w sklepach to przede wszystkim nie ma wyboru. Za prawie jedna
            cene sa wszedzie te same buty, tzn. uniwersalne, na wiosne, jesien i zime, na
            swieta, do szkoly i do kosciola.
            Brak koloru, ciekawego fasonu, nawet rylko ma fajne buty w reklamach, ale nie do
            kupienia w slkepie, a ja chetnie mialambym ich ostozielone buty.
            Brakuje fajnej taniochy, tak aby mozna bylo kupic kilka roznych, na rozne
            okazje, nie bankrotowac przy tym, a miec fajna zabawe. W moim miesice srednio
            buty kosztuja 200-250PLN, za te same pieniadze w Paryzu znajduje perelki.
      • hazel2 Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 23.08.05, 21:48
        Trudno konkretnie określić ceny nie widząc butów :), ale na przykład za proste
        balerinki mogłabym zapłacić 100-150 zł. Bardzo chętnie kupiłabym też tansze ;).
        • Gość: agnieszka od 100 zl do ... IP: *.bredband.comhem.se 23.08.05, 21:57
          wlasnie o takich cenach myslalam, od 100 do ...
          dla kazdego cos dobrego,
          wzory butow sa przerozne, bardzo na topie, wiekszosc na plaskim obcasie-wg.
          mody, producenci z zagranicy,
          a torebki i bizuteria, czy kupujecie te akcesoria?
          agnieszka
          • Gość: jpar Re: od 100 zl do ... IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.05, 22:01
            to jest rozsadny pomysl i nawet dobry na siec sklepow...
            • Gość: pump_it_up Re: od 100 zl do ... IP: *.broker.com.pl 23.08.05, 22:54
              Powodzenia! Mam nadzieje, ze uda Cie sie zrealizowac marzenie, bo przydalby sie
              w Krakowie sklep z oryginalnymi dodatkami i butami. Fajnie byloby, gdybys
              nadazala za swiatowymi trendami:). Na buty moglabym przeznaczyc okolo 100-200
              zl, na torebke okolo 50-100 zl. :)
              • Gość: pump_it_up Re: od 100 zl do ... IP: *.broker.com.pl 23.08.05, 23:00
                Jesli chodzi o buty, to moim marzeniem sa zwykle, czarne, skorzane, balerinki,
                ktorych nigdzie w Krakowie nie moglam znalezc... Szukam tez butow przed kolano,
                na plaskiej podeszwie, wykonanych z zamszu i marszczonych na lydce. Cos a'la
                saszki, tudziez kowbojki... Ich tez nigdzie nie ma:(. Podobaja mi sie duze
                torby w stylu vintage oraz bizuteria hippie, etno. Kolczyki z piorkami badz
                wykonane z plasterkow pomaranczy czy duze kola zrobione z kokosa... Chcialabym,
                aby w Twoim sklepie cos takiego bylo:)
                • Gość: pump_it_up Re: od 100 zl do ... IP: *.broker.com.pl 23.08.05, 23:05
                  Cchialabym takie balerinki, ale nie ma ich w Krakowie:(
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=58904759
                  lub takie:
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=59771762
                  Te byly w galerii centrum, ale zostaly zostaly wyprzedane.
                  Nie musialaby byc koniecznie czarne, kupilabym tez czerwone lub w kolorze
                  ciemnego rozu.
      • Gość: madzia Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... IP: *.bredband.comhem.se 24.08.05, 16:22
        to bardzo dobry pomysl, szczegolnie w krakowie, bo buty sa strasznie drogie,
        i tak wiekszosc jest produkowana w chinach, wiec cena nmusi bys niezbyt wysoka

czy masz juz nazwe na sklep ???
        • myszka_333 Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 24.08.05, 16:34
          Bardzo dobry pomysł.Szczególnie jeśli towary będą inne niż to co można kupić w
          sklepach.Coraz więcej ludzi chce wyglądać inaczej, wyróznić się ciuchem czy
          dodatkami.
          Poza tym ciuchy ,buty i torebki, no i biżuteria to jest to co (prawie ) każda
          dziewczyna lubi.
      • no-alarms Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 24.08.05, 17:47
        tak tak, torebki!
        osttanio szukałam torby na zajęcia, takiej gdzie się dużo rzeczy zmieści, a nie
        chciałam wyglądać jak połowa miasta z Diversem na ramieniu. biżuterię -
        bransoletki zwłaszcza, nie elegancką, ale bardziej codzienną, buty też, bardzo
        chętnie, np. różnokolorowe trampki, pomysł z butami na płąskiej podeszwie też
        mi się podoba.
        a przedziały cenowe - torebki: mała do 50zł, duża do 80 zł, bransoletki 10-30
        zł, buty - dobrze by było, gdyby znalazły się takie jednosezonowe, szmaciane
        tak do 80 zł, za trwalsze do 150 zł.
        + dobrym pomysłem byłoby sprzedawanie tylko kilku sztuk jednego modelu
        no i czekam na dres, jeżeli już się taki sklep pojawi :)
      • Gość: asiaaak Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... IP: *.bredband.comhem.se 24.08.05, 17:55
        super pomysl,
        juz czekam na twoj sklep,
        mieszkasz w sztokholmie, wiec wiesz najlepiej co jest na topie,
        tam buty sa cudowne, a torebki w sam raz na duze i nietuzinkowe,
        kiedy wracasz ? :o>>>>
      • Gość: ola nie wiem czy wypali... IP: *.bredband.comhem.se 24.08.05, 19:22
      • Gość: aga to bardzo dobry pomysl - powodzenia!!! IP: *.bredband.comhem.se 25.08.05, 06:46
        w krakowie nie ma takich sklepow, a lubie rzeczy oryginalne, mam nadzieje, ze u
        ciebie kupie oryginalne buty i torebki
        powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: a. pomysl bomba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bredband.comhem.se 25.08.05, 19:48
      • Gość: agnieszka dziewczyny piszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bredband.comhem.se 25.08.05, 19:56
        dzieki za wszystkie odpowiedzi,
        to mnie pocieszylyscie, podane ceny tez sa w moim zakresie sprzedazy,
        super!!!!
        teraz tym bardziej jestem napalona na ten sklep

dziewczyny piszcie, odpowiadajcie wystarczy krotka odp.,

pozdrowienia ze Sztokholmu,
        przesyla
        agnieszka
      • Gość: sylwia podoba mi sie ten pomysl IP: *.bredband.comhem.se 27.08.05, 18:37
        • Gość: sesca no to czekam na butik ;) IP: 194.150.99.* 27.08.05, 19:03
          hmm... porzadnych sklepow w dodatkami nigdy za wiele ;) najwazniejszem aby byly
          modne modele, ktore zazdroscimy naszym kolezanka z innych krajow: bizuteria
          hippi, vintage, dobrze wykonane kiczowate wielkie branzolety, ktore goszcza
          teraz na pokazach ^^ oh i jeszcze paski.zdecydowanie masa paskow,paseczkow i
          wielkich skorzanych i tych mniejszych ^^' ...taki fetysz moj
      • Gość: Lenka Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... IP: *.chello.pl 27.08.05, 19:17
        Szkoda,że w Krakowie, a nie w Wawie bo bym chętnie zajrzała.
        Lubię sztuczną biżuterię(zwłaszcza fikuśne bransoletki i naszyjniki),coś w taki
        stylu:
        www.promod.com/odyssee/src/fp-ficheproduit.asp?lg=EUR&Saison=7&Modele=290021&Coloris=027&PrOp=37&PgRs=5&PrMo=8&UserId=200508271
        90324482665454
        www.promod.com/odyssee/src/fp-ficheproduit.asp?lg=EUR&Saison=7&Modele=290059&Coloris=027&PrOp=29&PgRs=4&PrMo=8&UserId=200508271
        90324482665454
        Tylko ceny, żeby były bardziej przystępne.To skandal żeby za głupią broszkę
        płacić 30zł.
        Fajnymi i niedrogimi torebkami (tak do 100zł) też bym nie pogardziła.Mogłabyś
        też rozszerzyć asortyment o różne szale(mam na ich punkcie pie..a).
        Za butami akurat nie przepadam,kupuje wtedy kiedy jestem zmuszona.Raczej
        stawiam wtedy na wygodę niż urodę.Ale dobrze by było gdyby były jednak dobrej
        jakości,no i raczej skórzane.
        • Gość: agnieszka czytasz w moich myslach Lenka ! IP: *.bredband.comhem.se 27.08.05, 19:44
          szale tez beda, ja tez uwielbiam szale,
          bizuteria sztuczna, szale i inne dodatki rozpieszczaja wyglag kobiety,

aaachhhhh, jezu tak sie ciesze ze beda miala klientki....
          caluski
          agnieszka
          • Gość: ola Re: czytasz w moich myslach Lenka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:04
            tylko że aby mieć klientki, sklep trzeba by umieścić gdzieś w centrum, w
            obrębie Plant, czy też na Kazimierzu :)
            • klymenystra Kazimierz, Kazimierz!!! taaaaaaak :)) nt 27.08.05, 22:48

• shirl Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 27.08.05, 21:11
        biżuterii sztucznej akurat nie trawię, ale gdyby się w naszym Krakowie pojawił
        sklep z ładnymi, niepowtarzalnymi butami na jesień w ciekawych kolorach,
        byłabym szczęśliwa, bo akurat nic nie mogę znaleźć:)a przedział cenowy 100-200
        zł, zapewniłby pewnie spore zainteresowanie
      • klymenystra Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 27.08.05, 22:47
        ja tez jestem jak najbardziej za- ceny, ktore tu dziewczyny podaja sa rozsadne-
        wiec popieram calym sercem :) ilez mozna kupowac bizuterie w klimeksie, torebki
        w klimeksie,a buty, gdzie popadnie i jeszcze nie byc do konca zadowolona ? :)
        proponowalabym tez moze jakies inne dodatki- rekawiczki (marza mi sie takie na
        jeden guziczek :)), szale, nakrycia glowy... daj znac, jak otworzysz, bede
        pierwsza :)))
        pozdrawiam
      • Gość: agnieszka kochane przyszle klientki IP: *.bredband.comhem.se 27.08.05, 22:51
        moj glod otwarcia tego sklepu jest ogromny...

czekam rowniez na negatywne odpowiedzi, ale najbardziej ciesze sie z pozytywnych

agnieszka
      • hazel2 Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 27.08.05, 22:53
        Rękawiczki jak najbardziej! Popieram wniosek! Marzą mi się takie do łokcia,
        mam już jedne, ale drugie byłyby mile widziane :). Nawet nie wiesz jak bardzo
        trzymam kciuki za twój sklep! Pozdrawiam.
      • Gość: monika Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... IP: *.bredband.comhem.se 28.08.05, 09:27
        agnieszko, wprowadz takze czapki, szaliki, rekawiczki itp.
        buty tez kocham i torebki,
        idea super, powodzenia!!!
      • natalicja Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 28.08.05, 12:23
        Buty, torebki, szale, dołóż do tego jeszce fajne kolorowe najlepiej czapki i kapelusze, ale właśnie nie takie poważne od modystki, tylko raczej szyte, wesołe... Nieprecyzyjnie się wyrażam niestety, ale wizję mam precyzyjną, buty - najlepiej płaskie, nie tylko czarne i brązowe, ale też ciemna zieleń byłaby nie od rzeczy, także inne niepastelowe kolory, czy ładna czerwień w niegłupim fasonie - kupię od razu... Kobiece fasony, żadnych szpiców:) Dobra, rozmarzyłam się.
        A poważnie mówiąc - nie wiem, czy Twoje planowane ceny będą realne...Jak juz ktoś tu pisał, taki sklep powinien być w centrum lub na Kazimierzu, a tam ceny mogą zarżnąć czynsze, przynajmniej mi się tak wydaje.
        • no-alarms Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 28.08.05, 14:36
          ja bym jeszcze zaproponowała współpracę z dziewczynami, które same coś robią -
          biżuterię, ubrania, torby. trochę osób z Krakowa by się znalazło, a to zawsze
          inaczej, jeżeli rzeczy można oglądnąć/ przymierzyć w rzeczywistości ;)

+ jeszcze: paski, okulary, z kapeluszami świetny pomysł, może fantazyjne
          rajstopy :)
          i jakie opinie negatywne? ja negatywnych stron takiego sklepu nie mogę dojrzeć,
          poza oczywistem ryzykiem związanym z tym, że sklep nie przyciągnie
          wyyystarczającej liczby klientów. ale od czego jest reklama ;)
      • Gość: wawa bardzo dobrfy pomysl IP: *.bredband.comhem.se 28.08.05, 23:46
      • agnes262 jestem na TAK, a nawet baaaardzo na TAK !!!!!!!!!! 30.08.05, 16:45
      • agnes262 Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 05.09.05, 15:08
        doloz do tego ladne czapki i kapelusze...
        • nadja11 Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 07.09.05, 10:41
          Pomysł fajny.Pytanie jakiego pochodzenia bedą te dodatki i buty gdzie
          zamierzasz sie zaopatrywac?Jesli masz pomysł na sklep inny niz wszystkie
          przydałoby sie dobre zrodło , zdradz prosze czy takie masz???
      • agnes262 w krakowie nie ma wyboru 10.09.05, 08:57
        niby wszystko jest, ale nie ma w czym wybrac
        ja potrzebuje taki sklep jaki ty chcesz otworzyc, abym miala wszystko w jednym
        miejscu i nie musialabym latac po miescie,
        • jpar Re: w krakowie nie ma wyboru 10.09.05, 09:01
          wiekszosc miast potrzebuje takie sklepy, bo jet dokladnia jak mowisz, niyn´by
          szystko jest a nie ma w czym wybierac..
          • pump_it_up Re: w krakowie nie ma wyboru 28.12.05, 17:12
            i co z tym sklepem?:)
      • eirenne Re: buty, torebki, bizuteria sztuczna... 28.12.05, 17:18
        Ze Sztokholmu do Krakowa? Odwrotnie powinnaś zrobić:))))
        • aniabos Bardzo zabawny ten stary watek 28.12.05, 18:29
          Najpierw zalozycielka agnieszka, a potem madzia, asiaaak, ola, aga, a., sylwia, monika i wawa pisaly z
          tego samego szwedzkiego IP :-).
          • pump_it_up Re: Bardzo zabawny ten stary watek 28.12.05, 18:31
            haha, nawewt nie zauwazylam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka