Dodaj do ulubionych

Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobić????

13.06.05, 14:17
Bardzo prosze o radę,
moja 2 tygodniowa córeczka ma od kilku dni kilka krostek czerwonych na
pośladkach tuż obok cipuszki. Bardzo dbam o jej higienę, czesto zmieniam
pieluszki jednorazowe, myję chusteczkami i wodą, uzywałam do tej pory kremu na
odpażenia Nivea baby, ale jak pojawiły się te krostki zaczełam stosować
Alantan plus maść.
Chciałabym wiedzieć, co powinnam jeszcze zrobić by pozbyć się tych krostek???
Agata.
Obserwuj wątek
    • kaja2071 Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 13.06.05, 16:21
      troszke cieplo jest na dworze,moze ma za gorąco w pieluszce i o sa potowki? Spróbuj moze sudocremu albo linomagu, albo wykap mala w nadmanganianie potasu,albo krochmalu,rumianku lub siemieniu lnianym.I nie wpadaj w panike-moj synek mial pelno krostek dopoki nie skonczyl miesiaca-i byly to zmiany hormonalne-tak bynajmniej powiedzial nam lekarz
    • izia30 Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 14.06.05, 09:15
      1. zrezygnuj z chusteczek, one tak naprawde sa swietne do zmywania makijazu z
      twarzy, lub w sytuacjach awaryjnych na przyklad na spacerze, w domu zdecydowanie
      lepiej uzyc tylko wody do mycia pupy!
      2. wietrzyc po kazdorazowym myciu, pozwol troche dziecku polezec bez pieluszki,
      niech pomacha nogami i powietrzy przy okazji pupe,
      3. nie stosuj za kazdym razem tlustych kremow bo one pod pieluszka dusza skore,
      lepiej zasypac maka ziemniaczana (nie zasypka bo ona zawiera talk ktory wywoluje
      podraznienie i uczulenia)
      • lula11 Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 14.06.05, 15:45
        Dziekuję dziewczyny za radysmile.
        Agata.
    • malgorzata.jazdzyk Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 14.06.05, 21:59
      Proszę przemywać te krostki solą fizjologiczną a następnie smarować je maścią
      TORMENTIOL dostępną w aptekach bez recepty. Pozdrawiam.
      • lula11 Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 16.06.05, 10:03
        Dziękuję Pani doktor.

Agata, mama trzech dziewczynek.
        • magdalena_dem Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 17.06.05, 15:58
          lula11 przeczytaj koniecznie
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=17281529&v=2&s=0
          • lula11 Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 18.06.05, 12:51
            Dziekuje za linkasmile). Byłam z tymi krostkami u pediatry: powiedziała mi ,że to
            przegrzane potówki, dała maśc na receptę i zalecia kąpiel w nadmanganianie potasu.
            Po dwóch dniach jest duuuża poprawasmile).
            Agata.
    • norunio Re: Krostki pod pieluszki u 2 tyg.malca, co zrobi 19.06.05, 10:24
      mojej córeczke występują takie krostki po przemywaniu pupci chusteczkami
      Pampers. Teraz raczej stosuję je sporadycznie (na spacerze, poza domem), i
      zawsze potem osuszam pupkę chusteczką higieniczną. Często ją wietrzę. Teraz
      praktycznie krostki pojawiają się baaardzo rzadko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka