Dodaj do ulubionych

WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Torunia!

06.07.05, 09:19
WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Torunia!
Tygodnik Wprost (nr.46, 10.07) wydał dodatek Kulturalny WIK, opisujacy
wszystkie główne imprezy z całej Polski na okres całych wakacji. Podzielono
je na kategorie: Hity, Kino, Teatr, Sztuka, Muzyka, Sport i Plener.

Daje sie dostrzec zdecydowana przewagę imprez Warszawy. Za nią jest Krakow, a
niewiele dalej Torun (!), z 22 plecanymi imprezami wybranymi przez Wprost
jako najwazniejsze w kraju. Torun pod wzgledem ilosci imprez kulturalnych
plasuje sie w okolicy 3-4 miejsca w kraju, podobnie jak Poznan czy Wroclaw!!!

Wśród krajowych hitów (str.3) wymieniono 12 imprez, w tym torunskie Lato
Filmów.
Wśród krajowych imprez kina wymieniono torunski festiwal (str.6) jako jeden z
4 najwazniejszych w kraju!
Wśród imprez teatralnych wymieniono toruński Bulwar (str.17) jako jedną z 5
najwazniejszych imprez w kraju!
Wśród Wystaw Sztuki wymieniono toruńska wystawe Sztuka Ludowa Tybetu jako
jedyna z regionu (str.31).
Wśród imprez muzycznych Torun wymieniono 18 razy (str.32, 34, 36, 39-40, 42,
43, 45-46), głownie za sprawa Festiwali (Muzyka i Architektura, Probaltica...)

Jedynym miastem regionu poza Toruniem (22 imprezy) jest Golub-Dobrzyń (1 raz)
i Gniew (1 raz). Opisanych jest ok. 100 polskich miast, w tym nawet Jelenia
Góra, Puńsk, Gliwice, Lubiąż, Ełk, Braniewo...

ANI RAZU W ZESTAWIENIU NIE WYMIENIONO ŻADNEJ IMPREZY Z BYDGOSZCZY - W ŻADNEJ
Z KATEGORII. Warszawscy dziennikarze nie zakwalifikowali żadnej imprezy
jako "wartej polecenia", nawet w kategorii Sport (przypomina mi się
hasło "Bydgoszcz stolicą polskiego sportu" :-) ani w kategorii Muzyka
(przypomina mi się "Bydgoszcz stolicą polskiej muzyki" :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: daria Gdyby TVB stosowało takie obiektywne proporcje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:29
      Miło, ze Warszawa tak widzi nasze miasto!
      Gdyby TVB stosowało takie obiektywne proporcje to TV3 bylaby wypelniona
      imprezami w Toruniu, które sa atrakcyjne dla Wprost,
      dla Jedynki
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=25980059
      dla TVP2:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=25932507
      tylko TVB jakos nie znajduje uznania...
      • Gość: KRIS Re: Gdyby TVB stosowało takie obiektywne proporcj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:56
        To kolejny dowod, ze Warszaa widzi nasze miasto znacznie lepiej niz TVB, w
        ktorej Guźlecka 25.06 ogłosiła koniec sezonu kulturalnego w regionie !!!

MOZE W B-CZY TAK (JAK WIDAC PO WPROST), ALE NIE W REGIONIE
        • Gość: TVB NAS OLEWA Re: Gdyby TVB stosowało takie obiektywne proporcj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:04
          Po czyms takim TVB powinna zrobic główna siedzibe redakcji kulturalnej calego
          oddzialu w Toruniu!
    • Gość: co? Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:39
      Zauważyłaś albołeś że chodzi o imprezy letnie? No wiesz takie plenerki na
      chodniku dziurawym zwanym u Was Bulwarem Filadelfijskim. W Wakacje wielka
      Sztuka raczej śpi . Teatry, opery i inne zespoły albo turne albo urlopy. No
      chyba nie porównasz tej plenerówki z Bydgoskim Festiwalem Premier no ale
      oczywiście to jest w sezonie a nie latem dla gawiedzi niskich lotów. A poza tym
      żeby nie było wątpliwości NIE PODWAŻAM TEGO ŻE WPROST TO WYDRUKOWAŁO! Każdy ma
      prawo sobie drukować co mu się podoba :).
      A co do sportu to przecież od dawna wiadomo , że dla Warszawki liczy się tylko
      to co w Wawie albo związane z piłką kopaną. Popatrz sobie na dowolny portal
      informacyjny albo gazetę centralno Warszawską albo wiadomości sportowe w TVP
      lub w TVN. Tylko piłka i to czasami egzotyczna - a To Figo pierdnął a to Dudek
      coś powiedział i temu podfobne pierdoły. Takie jest warszawskie widzenie sportu
      w kraju i tyle.
      • mavellis Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor 06.07.05, 09:52
        Nie masz racji - Warszawa dostrzega setki imprez w calym kraju: Wegorzewo,
        Chchów, Ełk, Sopot, Ustka, Lesko, Ladek Zdroj, a np. Poznan i Krakow - wiele
        razy!
        I wcale nie sa to dziurawe plenerki - Zacheta Warszawa, Muzeum narodowe Poznan,
        Sopot Festiwal, Cracovia Danca, Akademia Muzyki w Wilanowie, Koncerty
        Chopinowskie w Łazienkach, Mazurska Noc Kabaretowa - to nie sa male imprezki -
        dzieje sie duzo w kraju.

Kup sobie i zobacz.
        • nautile Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor 06.07.05, 10:19
          Decyzje o umiejscowieniu TV w B-czy podjeto 20 lat temu, gdy Torun byl slabym
          zaniedbanym miastem. Dzis gdzie warto lokowac jedyne studio TV - pokazują
          decyzje TV Podróze, TVN, TV Trwam.
          Warszawa powinna sie zastanowic nad przeniesieniem siedziby TV3 do kulturalnej,
          naukowej i turystycznej stolicy regonu.
          • Gość: damian Niech najpierw powstanie obiecane studio TV! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:39
            Niech najpierw powstanie obiecane studio TV!
          • icek102 Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor 15.07.05, 11:47
            nooo, tak tu wszystko kulturo jedzie...
            nawet pole golfowe jest...
            i pomodlic sie moszna...
            a ile firm w tym miescie powstaje. Jeezzuuu!!!!
            np. piekny "Polchem" mamy!!!
            Kultura moze trzymac sie mocno tylko przy silnym osrodku gospodarczym
            • brathless Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor 15.07.05, 20:38
              Gratuluje Toruniowi jego kultury i imprez - sa naprawde niezle.
      • Gość: pat Re: sezon IP: *.uci.uni.torun.pl 06.07.05, 10:42
        Dla mnie "sezon" oznacza właśnie lato, wakacje. Wtedy mam czas na kulturę. Poza
        sezonem mam ważniejsze sprawy na głowie: praca, utrzymanie rodziny.
        • Gość: damian TVB 25.06 ogłosiło koniec sezonu kulturalnego :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:47
          Gość portalu: pat napisał(a):
          > Dla mnie "sezon" oznacza właśnie lato, wakacje. Wtedy mam czas na kulturę.
          > Poza sezonem mam ważniejsze sprawy na głowie: praca, utrzymanie rodziny.

Wszyscy uwazaja, ze w wakacje sie odpoczywa.
          Ale TVB pod koniec czerwca ustami pani Guźleckiej ogłosiło "koniec sezonu
          kulturalnego w regionie" :-)
          • Gość: torunczyk Re: TVB 25.06 ogłosiło koniec sezonu kulturalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:21
            Gość portalu: damian napisał(a):
            > Ale TVB pod koniec czerwca ustami pani Guźleckiej ogłosiło "koniec sezonu
            > kulturalnego w regionie" :-)
            >
            > I jak tu wierzyc TVB?

Moze tak to wyglada z pespektywy B-czy, ale na pewno nie Torunia i nie Warszawy
            (jak widać). Ten tekst Guźleckiej z TVB ewidentnie pokazuje niezrozumienie
            spraw i niedostrzeganie potencjału Torunia z perspektywy 40 km (B-cz), co
            potrafia dostrzec dziennikarze z 220 km (Wa-wa).
        • Gość: darekk Re: sezon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:00
          W takim sezonie warto bywac w Toruniu - o ile nie jest tak goraco, bo wtedy sie
          nic nie chce, nawet chodzic na festiwale.....
    • torunianin1 Po prostu cieszmy sie z pozycji naszego miasta. 06.07.05, 14:23
      Po prostu cieszmy sie z pozycji naszego miasta.
    • ka_zet Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor 06.07.05, 14:35
      *ziew* Ja rozumiem, że cieszycie się że jest dużo imprez kulturalnych bo i to bardzo miłe, ale
      prezentowane w wątku zapatrzenie na Warszawę jest doprawdy śmieszne 8)
      • Gość: mv W-wa wiecej widzi z 220 km niz TVB z 40 km! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:23
        Warszawa wiecej dostrzega z perspektywy 220 km, niż potrafia dostrzec
        dziennikarze TVB z 40 km -czy to nie zastanawiające?
        W-wa wiecej widzi z 220 km niz TVB z 40 km!
        • ka_zet Re: W-wa wiecej widzi z 220 km niz TVB z 40 km! 06.07.05, 16:27
          Gość portalu: mv napisał(a):

He, he, co ja mówiłem o zapatrzeniu w mityczną Warszawę? :)

> Warszawa wiecej dostrzega z perspektywy 220 km, niż potrafia dostrzec
          > dziennikarze TVB z 40 km -czy to nie zastanawiające?
          > W-wa wiecej widzi z 220 km niz TVB z 40 km!

O poziomie TVB to się parę razy wypowiadałem, więc nie mam najmniejszego zamiaru jej bronić.
    • Gość: ja Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.07.05, 20:03
      I co z tego ze przewaga?
      • Gość: bartosz wiecej osob sie dowiaduje o Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:31
        To ze wiecej osob sie dowiaduje o Toruniu i jego zyciu kulturalnym
        • Gość: ja Re: wiecej osob sie dowiaduje o Toruniu IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.07.05, 13:15
          Ale ten tekst jest jednoznaczny - mial wykazac wyzszosc Torunia nad Bydgoszcza
          a chodzi chyba zeby bylo jak najlepiej i nie wazne czy Bydgoszcz jest przed
          nami, tuz po nas czy zdecydowanie z tylu
          Kazda informacja, kazda krytyka czy samokrytyka musi byc tworcza, a w tym watku
          przedstawione zostalo jałowe porownanie
    • Gość: arek TVB powinno byc wstyd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:55
      Po prostu chcemy odreagowac pomniejszanie roli i rangi miasta np. w TVB - jak
      sie sprezynę za bardzo sciska, moze wyskoczyc potem wysoko do gory.

I tak wlasnie jest z kultura Torunia - pomijano tak dlugo w TVB, ze kiedy inne
      miasta, redakcje i TV z Warszawy to widza - torunianie sie ciesza.
      A TVB powinno byc wstyd.
      • Gość: ja Re: TVB powinno byc wstyd. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.07.05, 13:22
        I dlatego trzeba wymoc to na TV.
        Kazdy z nas torunian twierdzi ze ci dziennikarze sa nieobiektywni i raczej slabi
        I to jest jakis sygnal, malo tego normalni bydgoszczanie tez to widza.
        I ci dziennikarze doskonale o tym wiedza, oni narzucili na siebie taka misje.
        "Wypromujmy Bydgoszcz jako niekwestionowana i jedyna stolice i centrum regionu
        z racji tego ze jestesmy najwieksi"
        Aby to osiagnac wyolbrzymiaja to co dzieje sie dobrego w Bydgoszczy i
        pomniejszaja to co torunskie. I dlatego w jednym z watkow napisalem ze
        dyrektorem tej TV musi byc warszawiak
        • Gość: bartosz Re: TVB powinno byc wstyd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:01
          Gość portalu: ja napisał(a):
          > I dlatego trzeba wymoc to na TV.

Ale jak, powiedz?
          Byly petycje itp, teraz wzystko ucichlo (wakacje?)
          A Zaleski jakos zmiękl...

> Kazdy z nas torunian twierdzi ze ci dziennikarze sa nieobiektywni i raczej
          > slabi. I to jest jakis sygnal, malo tego normalni bydgoszczanie tez to widza.
          > I ci dziennikarze doskonale o tym wiedza, oni narzucili na siebie taka misje.

Oby normalni Bydgoszczanie praowali w TV Bydgoszcz!
          Ja takich nie spotykam.

> "Wypromujmy Bydgoszcz jako niekwestionowana i jedyna stolice i centrum
          > regionu z racji tego ze jestesmy najwieksi"
          > Aby to osiagnac wyolbrzymiaja to co dzieje sie dobrego w Bydgoszczy i
          > pomniejszaja to co torunskie.

To sie nazywa manipulacja. Dziennikarzom tego robic nie wolno - moze zglosic na
          Hiene Roku ktoregos z TVB? Jedn juz byl moze kolejny tytul czegos nauczy?
    • bajobongo2 Telewizja zakochała się w Toruniu ... 07.07.05, 14:18
      Telewizja zakochała się w Toruniu ... napisała dziś jedna z torunskich gazet.
      I miala racje - realizatorzy byli zaszokowani, gdy dla kilkugodzinnego programu
      dostali od wladz Torunia ponad 30 propozycji tematycznych, wśród których
      wybierali co chcieli.

Prowadzący program TVP1:
      "Jestem pod wrażeniem zabytkow i rozmówców, w ogóle klasy Torunia!"

Marcin Zimoch:
      "Zaskoczyło mnie to, że latem w Toruniu jest tyle imprez. To niesamowite
      bogactwo."

Iwona Schymalla:
      "Znaczaca liczba imprez odbywających się w Toruniu. Trudno znaleźć w Polsce
      drugie takie miasto, gdzie się tyle dzieje, może poza Krakowem."

Guźlecka, TVB, 26 czerwca:
      "Kończy się sezon kulturalny w regionie. Na najbliższe ciekawe imprezy
      zapraszamy we wrześniu"

Jeżeli Telewizja Polska pokazuje Torun przez kilka godzin (czego nigdy nie
      robiła TVB) a spece od telewizyjnych atrakcji nie zdają sobie sprawy z
      atrakcyjności naszego miasta - znaczy, że TV Regionalna szwankuje i bardzo źle
      wykonuje swoją pracę.
      • Gość: pat Re: Regionalna szwankuje IP: *.uci.uni.torun.pl 08.07.05, 07:28
        To prawda.
      • Gość: heniek Re: Telewizja zakochała się w Toruniu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:44
        pie..sz
        • staszekk1 Re: Telewizja zakochała się w Toruniu ... 22.08.05, 19:11
          A cos konkretniej? Mnie cieszy bardzo taki skok kulturalny miasta.
    • Gość: ja Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.07.05, 12:38
      Jak wymoc na tej prowincjionalnej TV obiektywizm.
      Moze demonstracja naszego niezadowolenia, ale kto naglosni?
      Na pewno nie ta smieszna redakcja
      To co sie w tej redakcji dzieje to dziecinada. Ale widac ze ci dziennikarze to
      prosci bydgoszczanie, jakich tu na forum pelno
      Tu kolega wyzej przedstawil swietny przyklad. Sztandarowy dziennikarz bydgoski
      mowi ze zakonczyl sie sezon kulturalny a poznanscy dziennikarze zaszokowani
      bogactwem imprez kulturalnych w miescie
      Kto wiec jest glupi i slepy. Bydgoscy czy poznanscy?
    • qq1110 Ogólnopolska Wyborcza pisze o Festiwalu Filmowym! 08.07.05, 13:01
      Ogólnopolska Wyborcza pisze o Festiwalu Filmowym!
      Pisza ze to jedna z nawazniejszych imprez filmowych w kraju.
      Podobnie opisało ja Wprost.
      • Gość: ja Re: Ogólnopolska Wyborcza pisze o Festiwalu Filmo IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.07.05, 13:05
        Wyborcza i Wprost kłamia w żywe oczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Sezon kulturalny u nas sie już dawno skończył
        • Gość: pat Re: Ogólnopolska Wyborcza pisze o Festiwalu Filmo IP: *.uci.uni.torun.pl 08.07.05, 13:22
          No właśnie! Tak przecież podała TVBydgoszcz. Oni nie mogliby nas robić w
          konia...
          • Gość: bartosz Re: Ogólnopolska Wyborcza pisze o Festiwalu Filmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:54
            Gość portalu: pat napisał(a):

> No właśnie! Tak przecież podała TV Bydgoszcz. Oni nie mogliby nas robić w
            > konia...

Gdybysmy budowali obraz swiata na bazie TVB mielibysmy sieczke w glowach. na
            szczescie torunczycy nie sa w ciemię bici.

Ale dla mieszkancow Jabłonowa, Wabrzezna, Żnina czy Radziejowa niestety ta
            sieczka jest skutecznym zniekształcaczem. I dlatego nalezy z tym walczyc!
            Kazdy błąd prostowac.
    • nautile Pomorska dzis dala 4 strony o festiwalu. 10.07.05, 17:36
      Pomorska dzis dala 4 strony o festiwalu.
      Mowia o nim w radiowej Trojce,
      mowia w TVP2,
      pisza we Wprost i Wyborczej ogolnopolskiej

- to naprawde bardzo dobra impreza!
      • Gość: cba Re: Pomorska dzis dala 4 strony o festiwalu. IP: *.eu.org 14.07.05, 20:58
        Posłuchaj co w PiK-u powiedziała o festiwalu torunianka Szapołowska. Musiałbyś
        zmienic zdanie o tym "świetnym" (?!) festiwalu i 15 osobach na pokazach
        filmowych.
        Podniecacie się waszymi imprezami jak małe dzieci. CNN od kilku lat nawet nie
        wspomniało o Toruniu !
        pozdrawiam ciepło zza Wisły
    • Gość: wojtek Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.07.05, 13:29
      Przestańcie się licytować.Czego nie ma w jednym mieście ,jest w drugim łatwe do
      dotknięcia (odległość).
    • Gość: Mariusz Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor IP: *.zoliborz.org.pl / 213.17.180.* 11.07.05, 15:22
      Gratuluję Toruniowi i ciesze się że tak blisko mojego miasta (Bydgoszcz) tyle
      sie dzieje w sferze kultury. Mam także nadzieję że mimo braku dostrzezenia
      przez WPROST mieszkancy Torunia docenia propozycje kulturalne Bydgoszczy.
      (Filharmonia, opera NOVA). Pozdro.
      • staszekk1 oby TVB otrafila tak patrzec jak ty 12.07.05, 08:30
        Dzieki za docenienie - oby TVB otrafila tak patrzec jak ty
    • Gość: zadowolek jestesmy miastem pelnym imprez kulturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:37
      Po prostu jestesmy miastem pelnym imprez kulturalnych
      • jakub_lauder Re: jestesmy miastem pelnym imprez kulturalnych 14.07.05, 21:09
        Napisz Zadowolonku na ilu ostatnio imprezach byles i co sie w nich Tobie
        podobalo...
        • Gość: zadowolek Re: jestesmy miastem pelnym imprez kulturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 08:17
          Bylem z dzieckiem wiele razy w Baju, w tym na festiwlau, z żona bylem na
          Bulwarze i pare razy na filmach. Fajnie, tylko starsznie goraco!
          A imprezy ciesza oko.
          • mavellis Mile, ze nas sie dostrzega 19.07.05, 18:30
            Mile, ze nas sie dostrzega
            • Gość: tor Re: Mile, ze nas sie dostrzega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:51
              Imć. jeneralski tez taki bedzie?
    • Gość: damian A TVB opoznia studio.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:02
      A TVB opoznia studio....

• Gość: tor nasze miasto ma tak duzo atrakcji, ze i bez promoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:28
      nasze miasto ma tak duzo atrakcji, ze i bez promocji by sie utrzymalo
    • Gość: cyt ZESTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:09
      Lubicie się chwalić, gdzie pisza o Toruniu, to i ja sie pochwalę.

ZESTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORUN
      W dzisiejszej Wyborczej warszawski dziennikarz Marcin Babko wymienia
      najważniejsze imprezy w kraju przez cały tydzień.
      Z naszego regionu sa 4 imprezy - jedna z Ciechocinka (Festiwal Romow) oraz 3
      z Torunia - Jacek Fedorowicz wernisaż, Koncerty Sofy, Toronto i Uniatowskiego
      w Fosie Zamkowej oraz Festiwal Muzyka I Architektura Hevelius Braas.
      Dla porównaia w Krakowie wskazano jako najciekawsze 3 impzezy (jak Torun!), w
      Gdansku dwie, w Łodzi jedną, tylko Warszawa się wyróznia - 8 imprez.

Inych miast z naszego regionu poza Toruniem i Ciechocinkiem NIET (żeby
      złośliwie nie podać jakiejś nazwy :-).

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=26804566&v=2&s=0
      • Gość: waldek Re: ZESTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:25
        Dzis w piatkowym ogolnopolskim dodatku kulturalnym 4 imprezy z regionu: 3 z
        Torunia i 1 z Bydgoszczy. Warszawa tak widzi stolice kulturalna regionu!
    • Gość: PUCHU Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor IP: *.arcor-ip.net 23.07.05, 12:53

Puchar Europy w atletyce, Grand Prix w zuzlu , mecze reprezentacji w
      koszykowce,reprezentacji siatkarskiej i reprezentacji w pilce noznej odbywaly
      sie w Toruniu?Pozdrawiam zakompleksiony Torun
      • Gość: tykk raczej Wprost powinienes nazwac zakompleksionym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:58
        Nie, odbywaly sie w B-czy, ale to raczej Wprost powinienes nazwac
        zakompleksionym :-) ze zadnej z nich nie dostrzega.
    • staszekk1 To nas powinno mobilizowac do dalszego rozwoju! 28.07.05, 07:31
      To nas powinno mobilizowac do dalszego rozwoju!
    • Gość: bartosz To widac w miescie -dzieje sie naprawde sporo impr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:13
      To widac w miescie -dzieje sie naprawde sporo imprez.
    • Gość: tykk moda na Torun w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:33
      Bylem na wakacjach z Warszawiakami - oni sami przyznawali znaczacy wzrost
      zainteresowania Toruniem! Robi sie swoista moda na Torun w Polsce!
    • mavellis Wyjdzcie na starowke, to widac!!! 16.08.05, 15:39
      Wyjdzcie na starowke, to widac!!!
    • Gość: kati1978 Pozdrawiam z Wroclawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:25
      do tego wątku ja bym jeszcze dodal ponizszego linka zobaczcie gdzie jest
      Wloclawek i Torun :) Pozdrawiam z Wroclawia
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2815623.html
      z tego linka - TOP 15 w Polsce:
      Warszawa, Wrocław, Kraków, Włocławek, Kielce, Rybnik, Gdańsk, Białystok, Toruń,
      Gdynia, Łódź, Katowice, Zabrze, Tychy, Poznań. Torun wyprzedzany tylko przez 8
      miast, Bydgoszczy nie ma w ogole....
    • staszekk1 Jak sie wytłumaczy TVB z czerwcowego "zamknięcia" 24.08.05, 20:57
      Jak sie teraz wytłumaczy TVB z czerwcowego "zamknięcia" sezonu w regionie?
    • qq1110 Re: WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Tor 26.08.05, 12:46
      Dzis znow ogolnopolskie zestawienie najciekawszych imprez wg Wyboczej: w
      regionie polecaja 8 imprez, w tym 6 z Torunia i 2 z Bydgoszczy.
      • Gość: CENTRUM REGIONU MODA NA TORUN W POLSCE "GAZETA WPROST " IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 01.09.05, 18:56
        TORUN CENTRUM GOSPODARCZE W REGIONIE !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka