Dodaj do ulubionych

Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szpitala

20.02.06, 19:12
Mam nadziję, że te pieniądze nie pójdą w błoto.
Branie kredytów na spłatę Zus-u i długów nie rozwiąże sprawy :(
Reorganizacja i zarządzanie to jest jedyne wyjście dla szpitala.

A tak nawiasem mówiąc - szpital mógłby za odpłatnością wykonywać niektóre
badania. Ale oni nie chcą zarabiać. Jak byłam w szpitalu dwa razy badali mi
krew oznaczając grupę krwi. Chciałam,żeby mi wpisali do książeczki - nie
wolno, bo nie ma takiego zlecenia. Chciałam zapłacić - po co badać grupę krwi
wielokrotnie? Nie było takiej możliwości. Po 3 miesiącach znów trafiłam do
szpitala - i znów dwukrotnie badali mi grupe krwi, bo nie miałam wpisanej w
książeczce :/ I znów nie chcieli wpisać, mimo, że chciałam zapłacić.
Chciałam kiedyś w niedzielę zrobić usg - no way. Lekarz przysypiał, gabinet
wolny - dlaczego nie skasować na rzecz szpitala 50 zł i zrobić to usg?
Obserwuj wątek
    • Gość: zg Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:45
      A dyrektor szpitala ma się dobrze i za zaistniałą sytuację nie ponosi żadnej
      odpowiedzialności!!! Za wszystko znowu zapłacimy my... i znowu ucierpi całe
      województwo. To jest Polska właśnie.
    • Gość: croolick Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.06, 19:49
      Bardzo dobrze, niech biora wiecej kredytow! W koncu wojewodztwo oglosi
      niewyplacalnosc i wladzy centeralnej latwiej bedzie podjac decyzje o likwidacji
      cherlaka lubuskiego :-)))
    • Gość: piotr Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:29
      no niestety, pieniądze poszły już w błoto, szkoda że gorzowskie......
    • Gość: olo Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.06, 20:35
      który to już raz oddłużają państwowe szpitale za nasze pieniądze?!zlikwidować
      państwową służbę zdrowia i przymusową składkę zdrowotną!!!
    • Gość: Wojciech Nieświęty Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.06, 20:53
      Pamiętacie taki film: "O jeden most za daleko", o operacji komandosów w
      Holandii podczas II wojny światowej. Popełniono błąd polegający na zrzuceniu
      ich o jeden most dalej niż zakładano. W sytuacji szpitala Gorzowskiego tytuł
      powinien brzmieć: "O jeden szpital za dużo". Nikt nie potrafi przyjąć do
      wiadomości, że ten szmal jest wyrzucony w błoto Gorzowskie a poręczxenie
      zablokuje kredytowanie województwa na drogi i modernizacje transportu oraz
      także innych szpitali (np. wyposażania ich w nowoczesny sprzęt). I to dla
      jakiego celu. Dla uratowania trupa, który i tak musi zostać pochowany bo ile
      może leżeć i gnić aż smród nas zabije?. W kategorii "niegospodarność" należy
      się samorządowi województwa złoty medal. Szkoda mi tylko marszałka bo to
      rozsądny chłop i mądrze myślał aby nie poręczać kredytu. Ciekawe jaki głupi
      bank się znajdzie chętny na udzielenie kredytu. Chyba, że wykona do niego
      telefon nasz gorzowski złotousty "prime minister". A jemu raczej nikt nie
      ośmieli sie odmówić. Sayonara dla nieodpowiedzialnych polityków w wyborach
      samorządowych w październiku.
      • budrys77 Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 20.02.06, 21:39
        > W kategorii "niegospodarność" należy
        > się samorządowi województwa złoty medal.

Tu się zgodzę w 100000% ale pod kątem powołania pana Frasa na dyrektora w/w
        szpitala. Ciekawe, kiedy zacznie się śledztwo prokuratorskie po publikacji
        raportu NIK. Czekamy cierpliwie. Poręczenie należy traktować jako rekompensatę
        za "utopienie" szpitala przez marszałka i zarząd. Nic więcej.

> Szkoda mi tylko marszałka bo to
        > rozsądny chłop i mądrze myślał aby nie poręczać kredytu.

No cóż, sam doprowadził do takiej sytuacji i jest mi przykro, że już wkrótce
        będzie odpowiadał na pytania prokuratury. Naprawdę przykre. Jego rozsądek był
        szczególnie widoczny, gdy pod rządami narzuconego przez Bocheńskiego dyrektora
        dług powiękzy się o ponad 100 mln w 2 lata. Gospodarz z marszałka jak się
        patrzy!
        • Gość: gerhard z Żagania no to mamy 2 pijawy IP: *.backiel.com.pl / *.backiel.com.pl 20.02.06, 22:14
          do tradycyjnej zielonogóry dołącza gorzów, tylko Dolny Śląsk nas ocali
          • andrzejusa Re: no to mamy 2 pijawy 20.02.06, 22:19
            tu masz racje gerhard z Zagania!
            przedtem byla jedna pijawa , teraz sa dwie!
            • Gość: Piterek Re: no to mamy 2 pijawy IP: *.ztpnet.pl 20.02.06, 22:25
              I znów za nieudolność gorzowiaczków poniesie konsekwencje całe województwo. Ale
              i tak już się przyzwyczailismy, że musimy na nich płacić dziesięcinę. Tylko jak
              długo i kto to wytrzyma. Najpierw obwodnice, później WSA i TV co następne dla
              Gorzowa?
              • andrzejusa Re: no to mamy 2 pijawy 20.02.06, 22:40
                co sie da , Piterek , co sie da!
                a moze i wiecej!!
                a z ta dziesiecina to racja ,
                9 -c czesci dla zielonej gory , reszta dla wojewodztwa!!!
              • Gość: J.K. Re: no to mamy 2 pijawy IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.06, 10:39
                Piterek ,albo jesteś głupi , albo chory. To pierwsze jest gorsze. Szpital
                wojewódzki w Gorzowie jest instytucją wojewódzką i to Zarząd Województwa jest
                odpowiedzialny za wybór strategii jego restrukturyzacji , który już w momencie
                jego wyboru był mocno krytykowany. To Marszałek jest odpowiedzialny, że
                pierwszym dyrektorem połączonych szpitali gorzowskich został Pan Fras, szef
                zespołu który przygotowywał wybrany projekt restrukturyzacji. Pan Fras który ,
                jak wieść gminna niesie, jest spokrewniony z Marszałkiem. Poważne problemy
                szpitala zaczęły się na poważnie od czasów rządów tych dwóch panów. Gorzów nie
                miał w sprawie wyboru strategii i obsady dyrektorskiej nic do powiedzenia.Można
                wręcz zaryzykować opinię , że to organ samorządu wojewódzkiego zdominowany
                przez zielonogórzan doprowadził do takiej sytuacji. Zapłacimy za to wszyscy .
                Ignorancja Marszałka w tej kwestii podlega chyba pod jakiś z paragrafów Kodeksu
                Karnego.Dlatego wypraszam sobie ,żeby mnie jako jednego z mieszkańców Gorzowa
                obciążać za cała sytuację ze szpitalem.Zawsze mnie zdumiewało , gdy zadłużenie
                lawinowo rosło, to Zarząd Województwa milczał i nadal nic nie robił . Nie wiem
                na co czekali.Może myśleli,że problem sam się rozwiąże . Po prostu zabrakło im
                wyobraźni lub rozumu.
                Odnośnie budowy obwodnicy to Ci wyjaśniam. To jest zadanie finansowane z
                budżetu państwa i nic tu nie jesteśmy nikomu nic winni w tym województwie. A
                jeżeli Ciebie to boli to zadaj sobie odrobinę trudu i zobacz ile obwodnic
                buduje się w subregionie zielonogórskim. Tam buduje się obwodnice już niemal w
                każdej wiosce , która ma drogę. Bąź obiektywny i zobacz, że subregion gorzowski
                jest bardzo źle traktowany przez Dyrekcję Dróg w Zielonej Górze.
                Odnośnie budowy WSA to chcę Ci uświadomić, że to również z powodu polityków
                zielonogórskich , którzy różnymi sposobami /w tym i bardzo chaniebnymi/
                próbowali blokować lokalizacę tego sądu w Gorzowie. Z tego to właśnie powodu
                Miasto musiało wyłożyć ok. 16 mln. zł. na zadanie , które było zadaniem własnym
                Naczelnego Sądu Administracyjnego. Do tych pieniędzy należy jeszcze doliczyć
                wartość budynku szkolnego i działki na której sąd powstał. Za to wszystko
                zapłaciliśmy my mieszkańcy Gorzowa a nie województwo. Lubuski Oddział
                telewizji też jest budowany ze środków telewizji publicznej a nie ze środków
                wojewódzkich. Więć nie wyjeżdzaj, że Gorzów znowu coś buduje za pieniądze
                wojewódzkie bo to jest poprostu nie prawda. Na przyszłośc zanim coś napiszesz
                pomyśl dwa razy. Pozdrawiam.
    • Gość: Obserwator Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:54
      No i mamy kolejny dowód na to jak Gorzów niszczy województwo!! Kompletnie
      nieodpowiedziane kierownictwa szpitala bez żenady pakują się w horendalne długi.
      Nawet niepiśmienny sprzedawca pietruszki ptrzed targowiskiem nie pozwolił by
      sobie na taką gospodarkę! Teraz wszyscy mieszkańcy województwa mają płacić na
      tych gorzowskich beznadziejnych żebrusów?
      Z jakiej paki?
      Niech ci wiecznie "bo nam się należy", "Bo my z goszófka" zrobią ściepę na swój
      zwariowany szpitalik, a nie wykradają ostatni grosz z i tak ograbionego przez
      nich połunia naszego zbrukanego przez GOOszufek województwa!!
      Pamiętajcie ludzie, teraz przez dwadzieścia lat nic już w województwie (oprócz
      Gorzowa oczywiście) nie zostanie zbudowane!! Wszystko zagrabia ci z Goszófka!!!
      • karolekk_lat_9ipol Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 20.02.06, 23:03
        czytales raport NIK chlopie?
        jak nie ,to wez najpierw poczytaj a potem bierz sie za pisanie .

przestan mamic ludnosc gebbelsowska propaganda, tylko miej odwage powiedziec
        prawde.
        zielonogorska,szowinistyczna sitwa jako wlasciciel i decydent w sprawie
        szpitali gorzowskich doprowadzila do czego doprowadzila, czyli do ruiny i
        zmarnotrawienia publicznych pieniedzy.

gdybysmy zyli w normalnym demokratycznym kraju a nie w bananowej
        republice,takie waly nie mialy by miejsca.

pzdro
        • Gość: eka Re: zielonogórska sitwa wyszkolona w Gorzowie - IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.06, 07:55
          koń by się uśmiał - jeżeli tak poważne decyzje pozostawia się nieukom
          wykształconym w gorzowskiej ponoć wyższej szkole. Demencja chyba chwyciła
          niektórych - nasz marszałkunio szkolił się w Wuższej Szkole w Gorzowie, bawi
          m,nie że gorzowiacy tego nie pamiętają. Macie co chcieliście i to jest Wasz
          poziom . Myśleli że podrzuca nam śmierdzące jajo aby on tylko u nas wszystko
          rozkładał. Nawiasem mówiąc w Gorzowie nie chcą zatrudniać po tej ich lokalnej
          szkółce wyższej.
          • budrys77 Re: zielonogórska sitwa wyszkolona w Gorzowie - 21.02.06, 13:04
            Gość portalu: eka napisał(a):

> koń by się uśmiał - jeżeli tak poważne decyzje pozostawia się nieukom
            > wykształconym w gorzowskiej ponoć wyższej szkole. Demencja chyba chwyciła
            > niektórych - nasz marszałkunio szkolił się w Wuższej Szkole w Gorzowie, bawi
            > m,nie że gorzowiacy tego nie pamiętają. Macie co chcieliście i to jest Wasz
            > poziom . Myśleli że podrzuca nam śmierdzące jajo aby on tylko u nas wszystko
            > rozkładał. Nawiasem mówiąc w Gorzowie nie chcą zatrudniać po tej ich lokalnej
            > szkółce wyższej.

Problem droga koleżanko polega na tym, że zielonogórzanin Bocheński, był
            niekompetentny, jest niekompetentny i będzie niekompetentny. Na studiach
            licencjackich zaocznych PWSZ, w trybie wolnym, nauczył się co najwyżej kilku
            regułek i kodeksów. Jest to standardowy sposób nauczania na wszystkich polskich
            uczelniach. Gorzej natomiast wychodzi mu wykorzystanie tej wiedzy w praktyce...
            No cóż, tak to jest jak facet po czterdziestce zaczyna studia... Na dodatek
            musiał dać kumplowi stanowisko, a że akurat było wolne w Gorzowie, no to teraz
            płacimy!
            Ja osobiście uważam, że dzisiejszy licencjat, to poziom matury sprzed 30 lat.
            Dopiero magisterium świadczy o wyższym wyksztalceniu i umiejętności korzystania
            ze zdobytej wiedzy. I to też nie zawsze.
            A co do niezatrudniania absolwntów PWSZ, powiedz mi kochana, czy jakikolwiek
            dyplom poza dyplomem Akademii Medycznej i Politechniki, gwarantuje dzisiaj
            pracę??????? Guzik. Ciekawe jakim dyplomem Ty dysponujesz, a jeśli jakiś
            zdobędziesz, to czy tak łatwo znajdziesz pracę.
            Pozdrawiam

• ekado Re: zielonogórska sitwa wyszkolona w Gorzowie - 28.02.06, 09:39
              Tak się składa , że szkoliłam się na AE w Poznaniu i ukończyłam tą uczelnię z
              oceną bdb . Pracę mam i nie mam problemu nawet z dodatkowym zatrudnieniem. A co
              do absolwentów AM i Politechnik to niestety jesteś w będzie - ci którzy nie
              maja wejść - również nie mają pracy. Problem z absolwentami gorzowskimi jest
              taki - że w samym Gorzowie nie chcą zatrudniać ich po tej szkole. Czyżby
              lokalnej uczelni - swojej bądź co bądź - nie uznawali. Fakt ten myślę że może
              być probierzem poziomu tej uczelni. Mnie to dziwi - bo jeszcze gdyby to miało
              miejsce w Zielonce - to nie byłabym tak zdziwiona. Taki są nagie fakty i nie ma
              co się obrażać
        • Gość: dociekliwy Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: 62.6.139.* 22.02.06, 10:38
          Man nadzieje ze raport NIK odpowie na pytanie- dlaczego nie restrukturyzowano
          szpitala wczesniej? Odpowiedz jest prosta cale gorzowskie SLD po odwolaniou
          Krzyckiego (z f. dyrektora szpitala) przez 1,5 roku dazylo nie do naprawy
          szpitala tylko pod przewodnictwem tegoz Krzyckiego przy wsparciu gorzowskiego w-
          marszalka (odpowiedzialnego za szpitale)do przejecia wladzy nad szpitalem, a
          zadluzenie ... Chyba chlopcy przesadzili i teraz szukaja winnego.
    • Gość: kris Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.02.06, 07:12
      Po pierwsze: Kasa zostanie poraz kolejny przejedzona przez szpital. Sytuacja
      wcale sie nie poprawi, bedzie to tylko chwilowy oddech. Za Millera szpitale
      były po czesci odddłuzane i teraz znow są długi, to nic nie da.

Po drugie: Podziekujemy szpitalowi jak w miastach lub wsiach w tym roku i
      nasteonym nie skonczą drogi, nie wybudują oczyszczalni scieków albo jeszcze
      inne projekty które zostaną wstrzymane z funduszy UE.

Ide o zakład ze za 1-2 lata solidaruchy znów pojada do ZG i beda strajkowac z
      powodu braku kasy.
      • budrys77 Dla Obserwatora i innych 21.02.06, 07:31
        oto fragment wywiadu z obecnym dyrektorem szpitala w Gorzowie:

- Co pan zrobił, żeby nie zwięk­szał się dług szpitala?
        - Kiedy przyszedłem tu w 2003 r., szpital zadłużał cię każdego miesiąca o 3,5
        mln zł. Teraz to jest 700 tys., a jeszcze w tym półroczu wydatki będą równe
        przychodom. Było to możliwe dzięki obniżeniu kosztów funkcjonowania. Prawie
        kończymy łączenie oddziałów, nie będą się więc dublowały. Z jednym wyjątkiem:
        zostaną dwa oddziały internistyczne, ale dwa różne, bo jeden zaczął się
        specjalizować w ostrych udarach. Wkrótce opustoszeje budynek szpitalny przy
        Warszaw­skiej, nie będziemy zatem płacić za jego utrzymanie. Każdy oddział ma
        swoją pulę pieniędzy, której nie może przekroczyć. Zmniejszyliśmy też liczbę
        porad, za które nie płaci NFZ.

Całość na www.gorzow24.pl

Jak widać, pan Wakulicz potrafił w znacznie gorszych warunkach wykonać to,
        czego desant marszakowski nie potrafił za Chiny Ludowe. Dziękujemy panie
        marszałku za "wybitną" politykę kadrową!

Ps. co niektórzy zapomnieli chyba, że w obecną sytuację gorzowski szpital
        wojewódzki został wpędzony przez zielonogórski desant z panem Frasem na
        czele... Gorzowianie mieli g.... do powiedzenia i widzimy co wyszło. Dopiero
        gorzowianin stawia szpital na nogi, bo mu zależy.

• Gość: MAXX Re: Dla Obserwatora i innych IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.06, 09:34
          Pieniadze wyrzucone w bloto......ale coż podobnie topimy kase w
          PKP,kopalnie,huty - jeden zaklad wiecej jeden mniej ,w koncu zyjemy w
          SOLIDARNEJ Polsce ......
          • budrys77 Re: Dla Obserwatora i innych 21.02.06, 13:09
            No jasne Maxx. Zgodnie z Twoją teorią, zlikwidujmy szpital wojewódzki w
            Gorzowie, szpitale powiatowe w Drezdenku i Kostrzynie. Efekt? Wielkie
            oszczędności i 250 tysięcy ludzi bez opieki medycznej w milionowym
            województwie. Najbliższe szpitale publiczne w Sulęcinie i Barlinku
            (Zachodniopomorskie). Do specjalisty na wizytę do ... Zielonej Góry 100 km i
            wszystko będzie cacy. Jeden szpital we Wschowie już w likwidacji, to czemu nie
            3 kolejne, co nie?
            • Gość: MAXX Re: Dla Obserwatora i innych IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.06, 14:45
              A może zamiast topic kolejna kase zrobic prawdziwą reforme sluzby zdrowia z
              opcją zerową .......potem dopuscic platne prywatne kasy chorych ,przy okazji
              wprowadzic kasy fiskalne w gabinetach lekarskich ,i pare innych
              rozwiązan.....ale u nas najlatwiej dac -kolejną dotacje,poreczyc kolejny
              kredyt,dac uprawnienia emerytalne .....nie tedy droga ,nie tedy...
            • Gość: Obserwator Re: Dla Obserwatora i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:53
              Bądźmy rozsądni, oczywiście w Gorzowie musi być szpital, ale zarządzany i to
              nie przez kolesiów, a przez specjalistów, ktorzy ponoszą odpowiedzialność.
              Wystarczy zajrzeć do kodeksu spółek handlowych, aby zobaczyć za co odpowiada i
              co grozi prezesowi byle spółki - natomiast dyrektor szpitala nie odpowiada za
              nic!!! Może zadłużać szpital jak chce i tylko zależy od jego gestu i braku
              jakichkolwiek hamulców ile długów narobi. Natomiast jeżeli weźmiemy dyra
              szpitala z Gorzowa (kolesia z sitwy gorzowskiej) to on już nie ma żadnych
              hamulców, ani przyzwoitości - III RP, IV RP, a może inna i tak zapłaci. Teraz w
              Gorzowie (Wlkp)może być brak kolesiów bo przerzucili się na górnictwo i inne
              spółki skarbu i to bardziej intratne. No nie sami, pierwszy ich tam deleguje;
              kryterium: razem oglądali siatkówkę!!
              • budrys77 Re: Dla Obserwatora i innych 22.02.06, 07:26
                Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Bądźmy rozsądni, oczywiście w Gorzowie musi być szpital, ale zarządzany i to
                > nie przez kolesiów, a przez specjalistów, ktorzy ponoszą odpowiedzialność.
                > Wystarczy zajrzeć do kodeksu spółek handlowych, aby zobaczyć za co odpowiada
                i
                > co grozi prezesowi byle spółki - natomiast dyrektor szpitala nie odpowiada za
                > nic!!! Może zadłużać szpital jak chce i tylko zależy od jego gestu i braku
                > jakichkolwiek hamulców ile długów narobi. Natomiast jeżeli weźmiemy dyra
                > szpitala z Gorzowa (kolesia z sitwy gorzowskiej) to on już nie ma żadnych
                > hamulców, ani przyzwoitości - III RP, IV RP, a może inna i tak zapłaci. Teraz
                w
                >
                > Gorzowie (Wlkp)może być brak kolesiów bo przerzucili się na górnictwo i inne
                > spółki skarbu i to bardziej intratne. No nie sami, pierwszy ich tam deleguje;
                > kryterium: razem oglądali siatkówkę!!

Zarząd i spółka? Bardzo dobry pomysł i to naklepiej we wszystkich szpitalach w
                Polsce:)
                Zarzuty wobec becnego dyrektora szpitala sprecyzuj i wymień. Dyrektor Wakulicz
                od dwóch lat wdraża program i oszczędności, z którym nie podtrafił sobie
                poradzić "wybitny" dyrektor Fras - koleś Bocheńskiego.
                A co do górnictwa - każda władza otacza się znajomymi i każda będzie tak robić.
                Dzisiaj Gorzów ma swoje 5 minut, jutro Kraków, pojutrze Białystok... Sam
                zapewne wolałbyś zatrudnić kogoś, kogo znasz. Pozdrawiam

• Gość: eka Re: proszę zauważyć IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 08:52
              w Gorzowie są 3 szpitale - tak więc bez emocji , czy Gorzów i okolice
              potrzebują tyle szpitali. Jak ktoś się zaweźmie to powie że tak - to nie
              dziwmy się potem że będziemy przodować w zadłużeniu ( gorzowski szpital ma
              największy dług w Polsce) - chyba nam nie o przodowanie w takich statystykach
              chodzi. A nawiasem mówiąc pogrzebaliśmy tym samym możliwości skorzystania z
              dotacji unijnych - ze wzgedu na to , że nie mam na wkład własny.
              • budrys77 Re: proszę zauważyć 22.02.06, 22:56
                Oj koleżanko, koleżanko:) W Gorzowie BYŁY trzy szpitale, a nawet cztery swego
                czasu (wojewódzki, psychiatryczny, miejski, dziecięcy).
                Łaczny dług wszystkich razem przed nadejściem Frasa wynosił 80 mln w tym
                wojewódzkiego około 50. Pozostałe 2 miniejsze jakoś sobie radziły. Obecnie
                wszystkie byłe szpitale są połączone w jeden organizm, a jeden ze szpitali
                (przy Warszawskiej), został fizycznie zamknięty na cztery spusty. Zwolniono
                ponad 1000 osób... Obecnie w Gorzowie istnieje JEDEN szpital wojewódzki, w
                dwóch kompleksach (Dekerta i Walczaka) bez krzyżujących się oddziałów. Dokonał
                tego nowy dyrektor Wakulicz, bo poprzedni Fras jakoś nie mógł:) Pan Fras przez
                2 lata zdążył jedynie wyremontować swój gabinet i narobić długów na 120 mln. W
                końcu to kumpel Bocheńskiego hehehe. Pozdrawiam.
        • Gość: Piterek Re: Dla Obserwatora i innych IP: *.ztpnet.pl 28.02.06, 22:00
          No to niech stawia, ale bez naszych czyli województwa pieniędzy, stawiajcie
          sobie na nogi za własny szmal.
    • Gość: Konował Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.kam.pl 21.02.06, 13:50
      Z USG sprawa jest prosta , w niedzielę kosztuje 200 zł. Ale nie ma tłoku chętnych
      • kloda-wa Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 21.02.06, 14:02
        Nic się nie zmieni jeżeli za usługi szpital nie zacznie dostawać należnej
        zapłaty. Z tym USG to masz rację. Szpital powinien mieć możliwość brania
        pieniędzy jeżeli skończy się kontrakt z NFZ. Powinien wystawiać rachunek. A
        pacjenci powinni iść do sądu o zwrot pieniędzy z puli NFZ.
        • Gość: Ktoś Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.sulechow.net 21.02.06, 17:29
          Straszne, znów pazerny Gorzów niszczy województwo , za to powinien
          odpowiedzieć marszałek ale i ci z Gorzowa przecież to jasno dowodzi
          nieudolnośći ludzi z tego miasta a zwiazkowcy hhehehe wiadomo dbaja o
          swoje miejsca pracy a gdzie byli wczesniej ??? Precz z całym sejmikim
          zdrajców i ludzi krórzy wykazali się taka ignorancja wybory blisko wiec
          dlatego wchodzą w tyłek ludziom z Gorzowa wstyd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          dbanie tylko o siebie... przecież mieliście dbac o wszystkich nie o Gorzów
          !!!!!!!!!!! To sejmik wojewódzki czy gorzowski ????
          • mialek Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 21.02.06, 17:48
            Ktosiu, Ktosiu. Czy to takie trudne ?
            Sejmik oczywiście jest wojewódzki, a skoro Gorzów jest stolicą województwa , to
            zamiennie można używać nazwy Sejmik Gorzowski. To oczywiste.

A szpital trzeba ratować, bo to ośrodek wojewódzki. I drugiego takiego nie ma w
            regionie. A gdzieś mieszkańcy Gorzowa i Zielonej Góry muszą się przecież
            leczyć.
            • Gość: ktos Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.sulechow.net 21.02.06, 18:35
              mialek aleś Ty naiwny... słyszałeś żeby ktoś z Zielonej Góry leczył się
              w Gorzowie? a poza tym gorzów jest stolica województwa ???? pierwsze
              słysze chyba w opini ludzi z Gorzowa bo nigdzie indziej. Według ciebie
              byle jaki ale jest, to lecz się tam.............
              • budrys77 Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 21.02.06, 18:46
                A tak się durnowato składa drogi ktosiu, że w Gorzowie leczą się ludzie z
                Zielonej Góry, Świebodzina, Sulechowa, Słubic, Barlinka, Myśliborza itp. Tak
                samo gorzowianie jeżdża tam, gdzie akurat jest wolne miejsce na danej
                specjalizacji lekarskiej. Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że o leczeniu
                szpitalnym masz nikle pojęcie, a szpitale oglądasz co najwyżej na obrazku.

A co do tej wypowiedzi:
                "Straszne, znów pazerny Gorzów niszczy województwo , za to powinien
                odpowiedzieć marszałek ale i ci z Gorzowa przecież to jasno dowodzi
                nieudolnośći ludzi z tego miasta a zwiazkowcy hhehehe wiadomo dbaja o
                swoje miejsca pracy a gdzie byli wczesniej ???"

Najwidoczniej, nie umiesz też czytać tekstów ze zrozumieniem osiołku. Po
                pierwsze, w długi wpędził szpital dyrektor Fras, narzucony przez Bocheńskiego.
                Po drugie, związki od samego początku walczyły z zielonogórskim desantem w
                dyrekscji gorzowskiego szpitala. Sami gorzowianie, mieli w sprawie
                marnotrawstwa pieniędzy przez zielonogórski desant gó.wno do powiedzenia.
                Dopiero "gorzowski" dyrektor zaczyna stawiać szpital na nogi. Naucz się czytać,
                a potem dyskutuj.
                • Gość: ktoś Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.sulechow.net 25.02.06, 19:52
                  Tak panie budrys77 jesli brakuje argumentów pojawiaja się
                  wyzwiska...Ja oczywiscie nie chce likwidacji żadnego szpitala bo wiem
                  co to znaczy dla ludzi i uważam , że powinny być jak najbliżej albo
                  przynajmniej powszechenie dostępne a zwłaszcza dobre. A co do
                  wykształcenia pewnie mam wieksze od pana choć to nie ma znaczenia
                  dla mnie. Wiem jednak jakie konsekwencje przynosi taka decyzja nie jestem
                  krótkowzroczny jak Pan. A i dla jasności nie jestem z Zieloonej Góry i
                  animozje zielonogórasko - gorzowskie mnie smiesza . Pozdrawiam bez wyzwisk .
                  • budrys77 Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 25.02.06, 20:21
                    Gość portalu: ktoś napisał(a):
                    > Tak panie budrys77 jesli brakuje argumentów pojawiaja się
                    > wyzwiska...Ja oczywiscie nie chce likwidacji żadnego szpitala bo wiem
                    > co to znaczy dla ludzi i uważam , że powinny być jak najbliżej albo
                    > przynajmniej powszechenie dostępne a zwłaszcza dobre. A co do
                    > wykształcenia pewnie mam wieksze od pana choć to nie ma znaczenia
                    > dla mnie. Wiem jednak jakie konsekwencje przynosi taka decyzja nie jestem
                    > krótkowzroczny jak Pan. A i dla jasności nie jestem z Zieloonej Góry i
                    > animozje zielonogórasko - gorzowskie mnie smiesza . Pozdrawiam bez wyzwis
                    > k .

Po pierwsze, sam sobie strzeliłeś gola do bramki. Skoro nie znasz sprawy, to
                    nie powinieneś obwiniać gorzowian o pazerność. Najlepiej nie wypowiadaj się o
                    temacie, którego nie znasz.

Po drugie, nie wiem po kiego grzyba wyciągasz sprawę wykształcenia? Leczysz
                    jakieś kompleksy, czy chcesz mnie zdyskredytować? Skoro jednak tak Ciebie to
                    boli, proszę bardzo - dla Twojej wiadomości: magisterkę kilka lat temu na
                    jednej z bardziej znanych uczelni. I dalej się uczę.

Po trzecie, nie "panuj" mi tu, bo na forum nie mamy takiego zwyczaju. Coś
                    czuję, że mógłbyś być co najmniej moim ojcem hehehe.
    • Gość: vts zmarnowane pieniądze IP: *.ztpnet.pl 21.02.06, 19:56
    • Gość: olo Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.06, 21:08
      zlikwidować przymusową składke na NFZ tak trzeba dac łapówkę!!!
    • Gość: abc Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: 62.87.177.* 22.02.06, 08:42
      i tak opluwaci ewszystkich - czy pomagaja upadajacym czy nie. po co?
    • Gość: ruki Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.02.06, 21:18
      szpitale są ważne
      • Gość: Iza Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:32
        myślę ,że w naszym szpitalu się dużo zmieni i poprawi. Od dwóch lat działa
        Fundacja Onkologiczna , której Prezesem jest Pan dr.Andrzej Rozmiarek , który
        jesy jednocześnie kierownikiem Lubuskiego Ośrodka Onkologii, ordynatorem
        poradni onkologicznej, konsultantem wojewódzkim , ma kilka gabinetów prywatnych
        w województwie lubuskim. Kiedy spi i dokształca się????Rodzinę ma w
        Poznaniu!!!!!!
        Teraz jeszcze będzie Prezesem Lubuskiego Komitetu Zwalczania Raka , a asystować
        będą mu wielcy znawcy chorób nowotworowych jak poseł Fiedorowicz, senator
        Miłek , sołtys gminy Świdnica Jaskólski.Będą wspomagać chorych , szpitale w
        województwie,a kiedy będą wykonywali swoje obowiązki i czy sumiennie??????
        Wstydu ci ludzie nie mają . Wszędzie się pchają!!!!!!
      • fars Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 23.02.06, 20:44
        tak, teraz zgłaszają się kolejne i już jesteśmy w polskim piekle niemocy , nie
        wiem czy Religa zaproponuje coś sensownego, ale musimy zacząć od wyleczenia
        służby zdrowia
        • Gość: ona Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.ztpnet.pl 26.02.06, 11:15
          Odpowiadam Izie. Kilka miesięcy temu na raka zmarł mój ojciec. Dr Rozmiarek
          bardzo aktywnie uczestniczył, jesli chodzi o pomoc - nie twierdzę, że osobiście
          się angazował w sensie całkowitego zajmowania się ojcem, ale miał wiedzę i
          potrafil doradzic co należy zrobić i pokierowac jego leczeniem poprzez
          skierowanie do osób kompetentnych. Jestem mu za to wdzięczna. Ten pomysł z
          Komitetem (od ciebie sie dowiedziałam, dzięki) uważam, że jest trafiony. Masz
          pretensje do p. Fiedorowicza, ale myśle i mam nadzieję, że jako poseł i osoba,
          która sama walczyła z tą chorobą (pisała o tym nasza Wyborcza) będzie sie
          starał pomagac jak tylko może. Nie skazujmy czegoś dobrego, dopóki nie
          przekonamy się, jaką ma siłę. Potem , w przypadku braku efektów, możemy to
          oceniać. Ja żałuję tylko jednego, że pomimo serdecznej pomocy i opieki, mój
          ojcieć zmarł. Jego cierpienie ale i wiara w wyzdrowienie nie pomogło. Nie pisz
          o tym źle, bo nie wiesz (a może wiesz), jak to jest, kiedy umiera najbliższa ci
          osoba a ty, pomiom całego wysiłku, jesteś bezradna. To mnie psychicznie
          rozwaliło i długi czas "jechałam" - najpierw na alkoholu, który wyciszał
          (wstydzę się tego ogromnie) a później na lekach antydepresyjnych połączonych z
          terapią bo nie umiałam poradzić sobie z bólem i tym, że zarzucałam i
          zadręczałam się, że mogłam zrobić więcej dla ojca. Ja popieram Komitet, mam
          nadzieję, że będzie o tym w miediach i dowiemy się czegoś więcej. A może już
          gazety pisały? Jeśli tak, podaj mi proszę, gdzie to było. Będę wdzięczna.
          Pozdrawiam.
    • Gość: olo Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.06, 18:37
      ze swoich pieniędzy ?! dziad !!! czy z podatników!!!
    • Gość: olo Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.06, 18:46
      jakim prawem za moje pieniądze poręcza oszustów !!!
    • anthonette Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp 02.03.06, 20:54
      Jaki pan, taki kram.
      Ludzie zarzadzajacy tego typu placowkami w Polsce sa po prostu slabo edukowani,
      ale nic dziwnego, bo rzeczywistosc dnia dzisiejszego ogromnie rozni sie z ta,
      za czasow ktorej pobierali nauki. Dzis trzeba potrafic prowadzic wielka firme
      tak, aby nie przynosila strat, a taka firma niewatpliwie jest szpital.
      • Gość: lb Re: Marszałek poręczy kredyt dla gorzowskiego szp IP: *.ztpnet.pl 03.03.06, 15:06
        Oj poręczył,poręczył.Oj co to bedzie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka