Gość: megi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 18:00 Dostałam w prezencie - czy ma ktoś jakis pomysł na wykorzystanie go w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szymek Kruż chleba umocz w nim i do ust (n/txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 18:17 Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: olej z orzechów włoskich... 23.11.05, 18:34 Jest to najzdrowszy z olejów. Polecany do sałatek. Dodam że najdroższy i jeszcze nie kupiłam. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: olej z orzechów włoskich... 23.11.05, 19:54 Sadzilam,ze truflowy najdrozszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olej z orzechów włoskich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 07:19 nie ma oleju truflowego,nie są rośliną oleistą. Mogą być dodatkiem smakowym do oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
heidiklum Re: olej z orzechów włoskich... 23.11.05, 22:37 Drozszy jest chyba olej z pestek dyni:), np. Olej z orzechow wloskich nie jest przerazliwie drogi, ale jak dla mnie zbyt malo wyrazny w smaku. Dodaje go wlasnie do salatek, szczegolnie z dodatkiem orzechow wloskich. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: olej z orzechów włoskich... 23.11.05, 22:05 jest SUPER do sałatek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: olej z orzechów włoskich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 07:21 Ja używam do pieczenia chleba,do sałatek(serowych, ziemniaczanych). Majonez z tego oleju też ma ciekwy smak. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: olej z orzechów włoskich... 24.11.05, 10:09 Deliketne listki swiezego szpinaku+pomidorki suszone w oleju pokrojone w paseczki+cebulka drobno posiekana przelana wrzątkiem+makaron kokardki+orzechy włoskie+taki olej+lebiodka (może być suszona). To jedna z moich ukochanych sałatek :-) Odpowiedz Link Zgłoś