2003

(216 wyników)
  • w Krakowskim Akademiku odbeda sie obchody tygodnia kultury zydowskiej. Tegoroczny festiwal celebrowany bedzie pod tytulem: "Jak zabic bezbronnych czlonkow ONZ" Kultura zydowska ma bardzo wspaniale tradycje w mordowaniu wyslannikow ONZ. polecam ps. aha....bym zapomniala........NU....JA WAM POKAZU
  • w roku 2003 w Independent ukazal sie bardzo slawny cartoon przedstawiajacy premiera Izraela, Sharona jedzacego mieso palestynskich dzieci. Szukam tego 'obrazka' na internecie juz od paru godzin ale niestety nic nie moge znalezc. Czy ktos moze ma go u siebie na twardym dysku ??
  • "Liczba niemieckich firm, które ogłosiły upadłość, wzrosła w roku ubiegłym do poziomu najwyższego od zjednoczenia Niemiec w 1990 r. W 2003 r. splajtowało ponad 39 tys. przedsiębiorstw, o 4,6 proc. więcej niż rok wcześniej - poinformował w czwartek we Frankfurcie nad Menem szef Federalnego Urzędu Statystycznego Johann Halen. Niewypłacalnych było także 33,6 tys. gospodarstw domowych, o 57 proc. niż w 2002 r. Kłopoty finansowe związane ze zbytnim zadłużeniem przeżywa 3 mln niemieckic...
  • "The warhead of a long-range missile test-fired by North Korea was found in the U.S. state of Alaska, a report to the National Assembly revealed yesterday." "According to a U.S. document, the last piece of a missile warhead fired by North Korea was found in Alaska,..." times.hankooki.com/lpage/nation/200303/kt2003030417272311970.htm Czyz nie tutaj lezalo i nadal lezy zagrozenie dla USA i czyz nie tutaj nalezalo 'szukac' WMD? A co administracja busha zrobila od 2003 roku w kie...
  • www.presstv.ir/detail.aspx?id=68821§ionid=351020201 Samobojstwa zdarzaja sie w kazdej armii, ale zeby asz 600 popelnilo samobojstwo ?! No coz wojna z Irakiem kosztuje nie tylko pieniadze.
  • tak jak niektorzy z was, 15 lutego 2003 poszedlem na Demostracje. bylem w sztokholmie. to byla demonstracja przeciw wojnie, najwieksza *przed*wojenna demonstracja, i moze najwieksza w ogole ogolnoswiatowa. www.punchdown.org/rvb/F15/ [w kazdym wiekszym miescie braly udzial tysiace ludzi. byla, mala, nawet w warszawie! 80% warszawiakow mowilo wtedy, ze popiera wojne. duza demonstracja antyimperialistyczna w kraju niedawnej demokracji ludowej, aby zdenerwowac nowego pana? to grozil...
  • Jest pewna analogia między postępowaniem Hitlera w roku 1941 a Busha w roku 2003. Hitler w połowie 1941 stał na czele najpotężniejszego państwa Europy. To państwo prowadziło wojnę z imperium brytyjskim. A na arenie światowej były dwa mocarstwa neutralne: USA i ZSRR, przy czym ZSRR był od niedawna w niezłych stosunkach z Niemcami a USA od dawna w dobrych stosunkach z Anglią. Stosunek Anglii do ZSRR był raczej nieżyczliwy, a po agresji Stalina na Finlandię w 1939 o mało co nie dosz...
  • jak myślicie jak się sprawa rozwinie? kolejny kraj demokratyczny z obozami koncentracyjnymi. Ja nie bardzo rozumiem jak cnoty wolności maja sie do trzymania jencow wojennych i cywilow w KL.
  • Na życzenie werwa i MC. Proszę o niegłosowanie więcej niż RAZ na JEDNEGO kandydata. www.misterpoll.com/poll.mpl?id=1465819765
  • Witam wszystkich. Do uroczystego otwarcia wyborów Pajaca Forum Świat 2003 czasu już mało a ja mam mały kłopot. Żeby sporządzić miarodajną sondę z kandydatami, na których bedziemy oddawać głosy muszę dysponowac listą tychże. Niezbędnym wydaje się więc rozpoczęcie nominacji do Tytułu Pajaca Forum jak i Pajaca Jednej Akcji 2003. Proszę więc o wpisywanie propozycji. Jednocześnie uprasza się lewaków, pacyfistów, "useful idiots" i innych arab- lovers o nie zasmiecanie tego watku.
  • A nasz pani Kowalska nie dojechala,mam rozumiec?
  • SZTO ETA?
  • Ogłaszam uroczyste rozpoczęcie wyborów Pajaca Forum Świat 2003! W tym roku lista pretendentów jest znacznie dłuzsza niż w ubiegłym. Głosować można na kilku kandydatów. Proszę jedynie Szanownych Wyborców o uczciwość i nieoddawanie kilku głosów na jednego kandydata. Głosujemy pod poniższym linkiem: www.coolquiz.com/connect/mycoolpoll/default.asp?pollnum=201905
  • Domyślam się, że Polska (Polski rząd etc.) nie brała udziału w tym plebiscycie...
  • A.D. istota calkiem podobna do swini Wasz obraz maluje z zapalem, az dymi: Jakas holota W kaluzy blota Polska, 2003 Anno Domini???
  • Należało sie tego spodziewac. Przyznam, ze znając nasza armnię (niech ktoś, kto odbył służbe zasadnoiczą a sie nie zgadza pierwszy rolandem we mnie rzuci) - nie dziwi mnie ta paranoja. Najpierw gadać, potem myślec. Cóż... skoro armia lata całe głównie zajmuje się sprzataniem, a lesne dziaki zakwitaja w sztabach z kości słoniowej - nic tu dziwnego nie ma. Po drugie rozpętano swego czasu aferę polsko-francuska, więc nastaWIENIE JEST TAKIE, A NIE INNE. jAK TO ZŁY - fRANCUZ, DOBRY-A...
  • W listopadzie 2003 r. pod naporem prawicowej nagonki, chcial czy nie chcial, CBS odwolalo projekcje mini-serialu "The Reagans". CENZURA? CZEGO SIE TAK JASNIEPANSTWO OBAWIALO?
  • www.polityka.bluelightemiter.com/p022.shtml
  • Prawie 60 lat temu, w kwietniu 1943 rozpoczęło się powstanie w getcie warszawskim. Bez żadnej nadziei zwycięstwa zdeterminowani ludzie walczyli tylko o godną śmierć i pamięć. Jednym z przywódców tego powstania był Marek Edelman, obecnie doktor Marek Edelman Po 60 latach nastąpi pewnie szturm na Bagdad. Obrońcy też nie będą mieli raczej szans na zwycięstwo. A dr Marek Edelman opowiada się dzisiaj po stronie najeźdźców. Ten, którego nazwisko stało się symbolem heroicznego oporu prze...
  • pamietajmy ze zrodlem wszelkich nieszczczesc naszego narodu i naszego panstwa byla wewnetrzna niezgoda...bylo warcholstwo i zasada "lepszy obcy niz sasiad" z ktorym mam na pienku... kiedy pobilismy krzyzakow,kiedy pobilismy moskwe zajmujac miasto,kiedy nasi dzielni przodkowie walczyli pod legnica z najazdem ordy tatarskiej,Polska byla wielkim panstwem,kiedy sobieski zatrzymal turkow pod wiedniem lub kiedy pod warszawa nasi zolnierze pobili sowiecka armie ktora chciala polaczyc si...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się