2003

(19 wyników)
  • Proponuję mały forumowy plebiscyt na inwestycje roku 2003 w Radomiu. Podajemy po trzy propozycje wraz z punktacja (od 0 do 10) - z tym, ze kazdej trzeba przyporzadkowac inna liczbe punktow - np. jesli inwestycja X dostaje 10 to inwestycja y moze dostac 0,1,2,3,4,5,6,7,8 lub 9. Plebiscyt bedzie trwal do 15 grudnia. potem podsumujemy wyniki i pierwsza dziesiatke opublikujemy na stronie klubowej - najwyzej punktowane przedsiewziecie wraz ze zdjeciem. licza sie inwestycje ukonczone w br ro...
  • Plac Małgorzatki może zniknąć z mapy Radomia Grzegorz Rzeczkowski 2003-09-10, ostatnia aktualizacja 2003-09-10 18:58 Nad placem Małgorzatki zawisły czarne chmury. Miejscy urbaniści chcą wybudować przecinającą go drogę, która ma być przedłużeniem ulicy Kościuszki. Niewykluczone, że stanie się to już w przyszłym roku miasta.gazeta.pl/radom/1,48201,2096628.html miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,1665529.html
  • No i gdzie są władze Radomia, znowu na niczym im nie zależy ! Ważna jest tylko ich kasa !!!
  • Pociag do Warszawy bedzie jechal 1 godz. i 15 minut na jesieni 2003 roku - potwierdzil swoja obietnice w rozmowie z gazeta wiceminister infrastruktury Mieczyslaw Muszynski ( wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp? xx=870418&dzial=rar0009) Zapamietajmy sobie i trzymajmy za slowo!! Szczerze mam nadzieje, ze nie jest to tylko pusta obietnica (przed wyborami samorzadowymi?) obliczona na to, ze jest to termin na tyle odlegly, ze nikt obiecujacego nie bedzie pozniej z tego rozliczal. ...
  • Przeglądałem ostatnio "Biuletyn Informacji Publicznej" (bip.radom.pl) naszego miasta i sekcji "Budżet Miasta" natrafiłem na taki oto zapis: " Na wydatki z zakresu opieki społecznej na 2003 rok planuje się przeznaczyć kwotę 26 834 520,- (...) 4. utrzymanie Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej – 7 981 335,- w tym: - kwota 100 000,- na zakup nowego serwera wraz z oprogramowaniem w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania ośrodka (...)" Myślę że to 100.000,- na serwer...
  • Witam Jestem z Wrocławia i wybieram sie do waszego pięknego miasta na Air Show. Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie można legalnie rozbic namiot z dostępem do kibelka i prysznica. pozdrawiam Rafał
  • nie jest dobrze .... a zapowiadano sciagniecie do Radomia wielu powaznych inwestorow. w artykule nie wspomniano o braku jakichkolwiek postepow na odcinku lotniska, o zaniechaniu dalszej przebudowy deptaka ..... nota bene nie wspomniano tez o jednym z bardziej moim zdaniem udanych posuniec Prezudenta Marcinkowskiego - bardziej powaznym niz dotychczas podejsciu do problemu rewitalizacji miasta kazimierzowskiego. jest szansa ze podjete w br dzialania w przyszlym zaowocuja realnym po...
  • w Radomiu
  • Zapraszam
  • Wlasnie przydreptalem do domu z pokazow... Jezeli o mnie chodzi to cala ta impreza okazala sie kompletna kompromitacja zarowno organizatorow, jak i miasta Radomia. Program byl oklepany, wlasciwie wszystko moglismy zobaczyc podczas poprzednich edycji Airshow i znakomita wiekszosc widzow wolala skupic sie na konsumpcji strasznie drogiego (14 zl za kawalek kielbasy!!) jedzenia i rozrzedzanego piwa w namiotach sponsora. Wcale sie nie bede martwil jezeli to beda ostatnie pokazy w Radom...
  • Szkoda, że Urzędnicy Miejscy na opak zrozumieli przesłanie Mas Krytycznych. My nie walczymy o ścieżki rekreacyjne, tylko o drogi rowerowe łączące największe osiedla z centrum miasta. Członkowie Bractwa Rowerowego byli na spotkaniu w Miejskiej Pracowni Urbanistycznej i mocno skrytykowali budowę ścieżek wymienionych w artykule. W zamian proponując budowę dróg rowerowych łączących osiedle Południe z Centrum, Osiedle Ustronie z Centrum oraz Osiedle Gałębiów z Centrum. Ale to cieszy ...
  • Bardzo bogata oferta, tylko estrada przy fontannach to nieporozumienie.Ludzie musieliby stać w wodzie żeby coś zobaczyć. Ale to pomysł jeszcze poprzedniej ekipy.
  • Czy ktos wie cos wiecej na ten temat? Czy znany jest juz termin? Czy znow nie koliduje przypadkiem z innymi pokazami europejskimi? Czy przyjada swiatowej klasy zespoly akrobatyczne? Czy dziala juz strona internetowa?
  • NIE ODDAJCIE TEJ IMPREZY DO PAZNANIA !!! Radom jest już znany jako miast lotników,
  • No i stało się!:) Znów w Radomiu zagra niesamowity zespół LE ILLJAH! www.leilljah.prv.pl Bezkompromisowa muzyka która łączy dosłownie wszystkich! Łojezu leildża rasta :P
  • B R A W O
  • NIE DLA WOJNY Z IRAKIEM; people-against-war.net/
  • INFORMACJA O WYNIKACH KONTROLI Zbywania nieruchomości komunalnych przez gminy LLU-41022-2003 Nr ewid.: 174/2003/P-03-149/LLU Lublin grudzień 2003 r. informacja za www.nik.gov.pl Ponadto w wystąpieniu pokontrolnym skierowanym do Prezydenta Miasta Radom negatywnie oceniono sprzedaż 19 działek o łącznej powierzchni 26.311 m2 i wartości 1.587.000 zł na rzecz Radomskiego TBS “Administrator”, w zamian za prawo dysponowania przez 25 lat kilkoma lokalami w planowanych do wyb...
  • Czy ktoś może wie dlaczego światła w Radomiu oświetlające całe miast zapalają się jak już naprawdę nic nie widać, a pieszych i innych uczestników ruch widzą tylko krety i sowy? Domyslam się że to wynik oszczędności, ale z jednej strony pisze się stale o wypadkach i bezpieczeństwie na drogach a z drugiej jadąc wieczorem przez Radom poruszam się po omacku. Odpowiedzialni!!! opamiętajcie się!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się