Forum Nauka i edukacja Nauka
ZMIEŃ
      2003

2003

(18 wyników)
    • Mozna wiedziec gdzie jest ARCHIWUM!!!!!! INTERIA: Wiedza i Życie Witryna popularno-naukowego czasopisma. Zawiera zbiór archiwalnych artykułow z lat 1996-2001, wyszukiwarkę, opis zawartości aktualnego wydania. Adres: www.wiedzaizycie.pl/index.html
    • Czy picard2 to analfabeta funkcjonalny? Czy może jednak załgany lobbysta atomowy, który sam już pogubił się w swoich atakach personalnych na ludzi i bonobo, którzy starają się dać mu tu jakiś rzeczowy odpór? Prosze oceńcie Państwo sami: (ze wstrętem muszę podjąć ten temat, bo no bo na forum kto oczerniany nie broni swoich racji, w stosunku do tego takie osobniki jak picer2 czy smuga5 /zapewne jedna i ta sama osoba/ nie zaprzestaną kampanii brudnych pomówień i nie cofną si...
    • tajnedokumenty.com/zagorski/ Strona domowa dzialu nieukowego organu pana Michnika. Jeszcze wczoraj Mikoluszko zachwalal ze globalne ocieplenie podwyzszy plony reklamodawcy Agory, czyli firmy Monsanto (soja).
    • W "Wiedzy i Życiu" było napisane, że znajdę tu heksaheksafleksagon do wydruku, ale nie mogę znaleźć odnośnika. Jak tak może być? Michał Mikołoajczyk lat 12 P.S. Ten edytor też jest do kitu.
    • a za co ?
    • No to zagęściła się nam atmosfera.... Podejrzany już się znalazł ;-) CO2, ofkoz. Kornel
    • W UK juz zaczeto poddawac dziewczeta w wieku przed okresem dojrzewania (podobno tylko wowczas to uodparnia)jakims szczepionkom, chroniacym przed rakiem piersi. Niestety, dokladniejszych informacji nie podam - nie pamietam: jako matka dwoch kilkuletnich chlopakow juz, niestety, nie moge byc tym lekiem osobiscie zainteresowana.
    • A dokładnie, dlaczego poprawną odpowiedzią jest, że to, czy zostaną wolne miejsca zależy od metody rozmieszczania gości? Ja tego nie rozumiem :-( pozdrawiam, zgibek
    • 12 kwietnia 1961 roku pierwszy czlowiek spojrzal na naszą planetę z zewnątrz! Czy ktos na tym forum pamięta jeszcze jego imię i nazwisko? 42 rocznica tego wydarzenia upływa pod znakiem tragedii Columbii Wspomnijmy tych, którzy zginęli Virgil "Gus" Ivan Grissom Edward Higgins White Roger Bruce Chaffee (27.01.1967,Apollo 1) Vladimir Michajlovicz Komarov (24.04.1967,Sojuz 1) Georgij Timofiejevicz Dobrovolski Vladislav Nikolajevicz Volkov Viktor Ivanovicz Pacajev (30...
    • nie wiem dlaczego chce mi sie smiac.....? :((
    • Idealne miejsce, aby zapakować i wysłać tam wszystkich milerów kołodków, balcerowiczów, rydzyków, giertychów, grabków, kulczyków, gudzowatych i wszystkich innych rodzimych "kurwów i złodzieji".
    • Oto kopia polemiki Kagana z Felusiakiem na ten temat: F: Kagan wynalazl to co napisala kamila a on skopiowala to z Lauruche'a. K: Kagan to kamila, a kamila znalazla to poprzez Google...;) F: Wszystkie wypociny pochodza stamtad. LaRouche niczego nie wynalazl, no moze poza tym, ze twierdzia ze SDI to nie byl pomysl Reagana ale jego wlasny. W tym miejscu musze przytoczyc mojego znajomego, duzo starszego ode mnie, który twierdzil, ze to on pierwszy odkryl wlasciwosci lecznicze propolis...
    • Wprawdzie nie tak duża, jak Pluton (jak się wcześniej zdawało), ale i tak można się spodziewać wzmożonej dyskusji na temat statusu Pluton jako planety. www.newscientistspace.com/article/dn7751-new-world-found-in-outer-solar-system.html Moim osobistym zdaniem, Pluton zostanie planetą z pwoodów historycznych - czytaj amerykańskiego nacjonalizmu (Pluton to jedyna planeta odkryta przez Amerykanina). Założę się, że gdyby Pluto został odkryty przez Paszczywoła z Trąbek Dolnych w Polsce,...
    • "właśnie zrzuciliśmy pierwszą bombę atomową na bazę militarną Hiroshima" [Harry S. Truman w orędziu radiowym do Narodu, 9 sierpnia 1945 r.] www.gandhitoday.org/hiroshima.html
    • PAP 2003-02-21 (06:23) wiadomosci.wp.pl/prasa.html?kat=1373&_data=2003/02/21&wid=623061[Rzeczpospolita] Tylko co drugi Polak pracuje Jedynie 53,8% Polaków w wieku produkcyjnym pracuje. To najgorszy wynik wśród 25 państw przyszłej, poszerzonej Unii Europejskiej - pisze korespondent "Rzeczpospolitej" w Brukseli Jędrzej Bielecki. Jeszcze w 1997 roku poziom zatrudnienia w Polsce wynosił 58,8% osób w wieku produkcyjnym. Dziś jest aż o 5% niższy - przypomina Bielecki. Je...
    • Witam Szanownych Ligowiczów !!! Wszystkich przepraszam za przerwę w nadawaniu programu i chociaż to zabrzmi prozaicznie, postanowiłem zrobić sobie świąteczno-noworoczną przerwę od komputera. Jak się obcuje z tym urządzeniem calutki rok, to tydzień odpoczynku dobrze robi dla ciała i duszy :) Oczywiście spadłem w rankingu :))) Ale do rzeczy. Opieram się na treści pytań zamieszczanych w 'Gazecie' i 'Poprawnych odpowiedziach' - = < * > = - pytanie z 3 stycznia 2003 ...
    • Ciekawy artykol ale uwazam ze autor powinien zawsze podawac material zrodlowy(czy ten artykol to relacja z opuplikowanej w fachowym czasopismie pracy, jesli tak to gdzie i kiedy opublikowanej, czy moze news z konferencji, czy jeszcze cos innego ????)
    • pioc 08-01-2003, ostatnia aktualizacja 08-01-2003 16:50::: >Odpowiedź na to pytanie przynosi najnowszy numer tygodnika "New Scientist" >Jak szybko zauważylibyśmy, gdyby nagle zniknęło Słońce? Światło porusza się >z prędkością ok. 300 tys. km/s, ze Słońca na Ziemię wędruje 8 minut, więc >ciemność ogarnęła by nas dopiero po tym czasie. A jak szybko poczulibyśmy, >że zerwaliśmy się z grawitacyjnej uwięzi? >Newton wierzył, że stałoby się to natychmiast. Einst...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się