2003

(340 wyników)
  • Zauwazyliscie ciekawa date. 20.03.2003 jest to data rozpoczenia wojny z Irakiem.
  • Sznowni Państwo Nie sposób było przejść nad ostatnim artykułem pana Tomasza Jakuba Handzlika pt. "Rok 2003 w krakowskiej muzyce poważnej - analiza" do porządku dziennego. Nie kwestionuję tu rzecz jasna tematu, bo każdy Krakowianin wie, że w kulturze naszego miasta od dawna źle się dzieje. Zdziwienie mnie jednak ogarnia, że tak lubiana przeze mnie gazeta decyduje się zatrudniać w dziale kultury człowieka, który niewiele ma chyba z muzyką wspólnego, a już na pewno nie orientuje s...
  • Szukajać w archiwach znalazłem: w styczniu tytuł za rok 2002 otrzymał dr nauk komunikacyjnych - Zbyrus w lutym MPK za linię 425 w jednym kierunku, pamiętasz Loki marzec? czy to nie były składy na 13?
  • Nic szczególnego nie widziałem, ale czytałem wypowiedź ciotki Filki dotyczącej napełnienia linii "13". Podobno sama zadzwoniła do gazety, aby przedstawić wynik badań. Nie chce mi się tego przepisywać, ale najlepsza była konkluzja Pani Redaktor o treści: "Może taki ścisk przewidują normy ustalane przez producenta taboru". Polecam dzisiejsze wydanie "Krakowskiej".
  • a) Na "172" był przegub (przynajmniej jednego widziałem). b) 899+900 na linii "3". Patyk na drugim wagonie znów "spuścił z tonu" i jest z powrotem opuszczony. c) Na pl. Centralnym około 14.00 kierowca linii "502" nie objechał zgodnie z przepisami placu, ale zrobił nawrotkę u wylotu al. Andersa. Pięknie, pięknie - mandacik dla tego Pana. d) "148" około 13.00 na Dywizjonu 303 pustawe. e) "308" po raz kolejny przy placu targowym Rybitwy widzę 100% powietrza. f) "123" w tym samym m...
  • Pro forma zakładam wątek, bo "Widziane 10.10.2003" zostawmy na jutro. A było w nim o linii "334" do Baby Jagi jadącym Wielicka.
  • Na 8 skład 820-819 ??!!, w czerwonej reklamie Faktu, prawdopodobnie ex 353-354, ex 820-819. Zatem zaczęło się zwracanie składów podgórskich z Huty do Podgórza.
  • W tych latach określenie 'troll' pojawiło się na forum 27 razy. W 2004 - 3 razy. W 2005 - 77 razy. W 2006 - 672 razy... Znamienne?
  • Znów chała do Wieliczki NBC/Kibel. Mnie się trafił ten pierwszy - i co najważniejsze bardzo ładna pasażerka w środku, która dosiadła się w Płaszowie i jechała do końca - mniam mniam. Miły początek dnia. KOLEJNY KIKUT ZNIKNĄŁ - HURRRA. Nie ma go na tyle wagonu #477. Adaś chce więcej Panowie !!! Na "24" (już od dłuższego czasu) 827+828+855. Lubię ten trójskład. Na "2" solo #493 (z kikutem z tyłu - fuj)
  • A już myślałem, że się pomylą i zostawią wczorajsze wozy na "2" również i dziś. Niestety czar prysł jak zobaczyłem #476 na tej linii. Na trasie do Wieliczki dziś dwa NBC - i taaaaak trzymać. Tylko, żeby mi za kilkanaście dni nie puścili przedszkolaka. Czekam też na Wasze rewelacje z grodu Kraka. Informacje o nowych reklamach na tramach (zwłaszcza telegrosik) mile widziane - hihihi.
  • Co prawda fakty wczorajsze, ale dopiero dziś je wpisuję. Po pierwsze są jakieś roszady w brygadach "204". Do tej pory kursy spod cmentarza w Wieliczce o 16.18 i 16.33 były obsługiwane przez Płaszów (no bo śmigały Scanie). Wczoraj natomiast były wolskie jelcze. Po drugie 24-05 wieczorem śmiga po trasie "6" (wyjazd z Kurdwy o 22.20)
  • Nikusiu (*)(*)(*)
  • "PRZYSZŁOROCZNE REMONTY TOROWISK. W 2003 roku planuje się przebudowę ul. Kalwarysjkiej wraz z układem torowym [prawdopodobnie remont rozpocznie się w maju] oraz wymianę torowiska na ul. Kapelanka [lipiec-sierpień]." I co Wy Panowie na to ?? ..z roku na rok coraz mniej... zgadzam się oba remonty były potrzebne, ale brakuje mi tam Al.3 Maja... i co z R.Mogilskim kiedy ma ta przebudowa być w 2003 roku ??
  • A właściwie czytane. W "Dzienniku" piszą o opóźnieniu rozpoczęcia remontu ul. Kalwaryjskiej, ponieważ jak zwykle biurwokracja. Termin rozpoczęcia to lipiec 2003. Mouset ma rację - najważniejsze, aby na papierku było ładnie - rzygać mi się chce. "Krakowska" natomiast donosi, że najpewniej w tym miesiącu zaczną się prace na tej ulicy. Wspomina się także o renowacji torów na Kapelance. Obydwa tytułu donoszą, że konieczne jest remontowanie torów na Mrozowej, Igołomskiej, Rakowickiej, K...
  • Nie znoszę 3 listopada i to jeszcze dziś poniedziałek. Dodatkowo za oknem szaruga. Jak ja to przetrwam ???
  • Ponieważ zaczął się już grudzień, myślę, ze najwyższa pora na przyznanie tej jakże prestiżowej nagrody naszego szanownego Klubu 428. Przypominam, że w zeszłym roku zaszczytu tego dostąpił dr nauk komunikacyjnych Zbigniew "Zbyrus" Rusek... W tym roku mam tylko jednego kandydata (zdystansował wszystkich innych) i nań od razu oddaję swój sekretarski głos: jest nim PROF. JACEK MAJCHROWSKI za całkoształt polityki komunikacyjnej, a w szczególności niedotrzymanie obietnic wyborczych, ...
  • MPK zmieniło warunki przetargu i wyglądają one teraz następująco: MPK SA W KRAKOWIE ogłasza przetarg nieograniczony na dostawy nowych autobusów miejskich niskopodłogowych klasy 12m dla MPK SA w Krakowie.(PKWiU: 34.10.3) Miejsce realizacji: Miejskie Przedsiębiorswto Komunikacyjne SA w Krakowie. Nie dopuszcza się składania oferty wariantowej. Termin realizacji (wymagany) - do 15 grudnia 2004, przy czym wymagana jest dostawa piętnastu autobusów nie później niż do 30 czerwca 2004. Wa...
  • Dziwną rzecz dziś zanotowałem w Faustynowicach. Skład 942+855 (shit - nadal razem, bo liczę na ufoki 827+828+855 i 942+939+940 na potrzeby "ósemki"), z żółtymi tablicami "5" jeździł sobie po bazie. Aha, jeszcze z numerem brygadowym 5-05. I teraz moje podejrzenie, czy aby na pewno jutro otworzą Kocmyrzowską. No chyba, że coś się popsuło i ta wyjedzie w zamian. Kij wie.
  • Łubu-dubu i Peweks sa najlepsze. Pauza takze.
  • Właściwie wątek powinien nazywać się "Wywąchane 19.08.2003". Przeraźliwy smród w wagonie 785, dziś na linii "3". I pytanie, czemu jeszcze nie było widziane to: ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/23331.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się