administracja

(30 wyników)
  • Witam Mam pytane dotyczące administracji osiedla, a mianowicie, która z firm zajmuje się administracją Państwa osiedla i czy z działań jej jesteście Państwo jako mieszkańcy zadowoleni. Pozdrawiam
  • Trwają intensywne prace nad budową drogi wzdłuż posesji przylegających do osiedla oraz Komisariatu( starego). W związku z tym mam 2 pytania: 1/ Czy na tej drodze będą tzw" spowalniacze-garby" jeśli tak to jak " gęsto"rozmieszczone? Do tej pory ich nie widać. A w świetle bezpieczeństwa pieszych i spokoju osiedla jest to ważne. 2/ Powstała również co najmniej jedna brama wjazdowa od tychże posesji na tą drogę. Czy wiąże się to z utratą miejsc parkingowych? Czy Zarządy oraz administracja...
  • JAK TO JEST W WASZYM WYPADKU MAM MIESZKANIE 44 M I USTALONO MI CZYNSZ NA 296 ZL OD CZERWCA 2008 CHOCIAż CAłY CZAS ROBIE REMONT ADMINISTRACJA SAMA PRZYJęłA ZE MIESZKA W NIM 4 OSOB, POWIEDZINO MI żE OD WRZEśNIA BEDE MGóGł WPISAC KOREKTE ILE OSOB ZAMIESZKUJE ALE PRZEZ 3 MCE MUSZE PłACIć WIECEJ O 3 OSOBY. JEżELI JEST ZAKUPIONE AKTEM NOTARIALNYM NA DWIE OSOBY, A ZAMELDOWANA JEST TAM JEDNA????? JAK MOżNA PRZYJąć żE W MIESZKANIU M3 MIESZKAJA CZTERY OSOBY... PRZECIERZ PANIE ADMINI...
  • Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najlepiej będzie, jeśli wybiorę się OSOBIŚCIE do administratora i wyłożę swoje "problemy" bezpośrednio, ale tak jest na pewno dużo łatwiej. Poza tym może jednak się uda i odpowiedź uzyskam na forum. Ponieważ na tablicy ogłoszeń na klatce w bloku wisi informacja, że np. pomysły dotyczące wykorzystania pomieszczeń wspólnych w budynkach należy zgłaszać do administracji, więc miesiąc temu udałam się tamże, z propozycją wykorzystania pomieszczenia sus...
  • Drodzy Zarządzający/Administrujący :), Ostatnio coraz częściej pojawiają się sprzeczne informacje dotyczące dojść/ścieżek/ewentualnych chodników łączących nasze osiedle z Modlińską. Powoli zaczyna się rysować kształt ulicy, która będzie biegła wzdłuż osiedla i niestety wydaje mi się, że nie usprawni ona w żaden sposób dojścia do poczty, Domu Kultury, znajdującego się tam przystanku. Dodatkowo ostatnio na stronie Gminy pojawiła się informacja, że teren ze ścieżką na pocztę ma być grodzony...
  • ...... bardzo często braku myslenia rodziców... tak na serio to może warto pilnowac swoich dzieci, chyba bez opieki nie moga przebywac same w piaskownicy?? takie małe, bezbronne. mnie denerwują dziec biegające po uliczkach strzelające karabinami bawia się w wojnę a wojna jest naprawdę, ale najgorsze że chowaja sie za altankami śmietnikowymi i nagle wyskakuje ci taki przed maskę samochodu z karabinem i co wtedy, przejade dzieciaka? matka w płacz - z balkonu - jak karetka przy...
  • Sroda , wizyta w administracji Sadowa 8. Zglosilem zalanie przedsionka klatki schodowej / pierwszy raz wpazdzierniku/, odpowiedz byla jedna, wiemy o tym bo to nie jest jedyna klatka ico z tego. Na pytanie co dalej z tym problemem uslyszalem stara bajke, co oni moga. Druga sprawa to plotki na dachach ispadajacy snieg na ludzi i samochody. Odpowiedz byla rozbrajajaca, zgloszen nie bylo, a na montaz maja 3 lata. Minal rok i nawet nie rozpoczeli. Rozmowa nie byla mila. W koncu powiedziano...
  • Witam, czy ktoś z Was widział informacje na klatce albo drzwiach wejściowych o wymianie zaworów. Dziś zapukali do mnie jacyś panowie i zapowiadali, ze w najbliższych dniach będą wymieniać zawory.
  • Jakiś czas temu zgłosiłam administracji, że na klatce odpadają płytki z cokolików. Kilka dni temu wracam do domu i co widzę.... płytki sklejone są taśmą klejącą. Nie wiem czy ktoś z sąsiadów nie mógł już patrzeć jak leżą nie na swoim miejscu, czy to robota wysłannika z administracji. Wmawiam sobie, że to chwilowe, jak odpadnie więcej płytek, w innych blokach, w innych klatkach to przyklei się je hurtem, bo to taniej:)
  • czy te porozumienia dotyczące prądu zostają unieważnione skoro mamy juz zalożone liczniki. bo pan administrator jakos milczy i nie odpowiada na meile w tej sprawie pozdrawiam
  • jak w temacie
  • Drodzy sąsiedzi! w dniu wczoarjszym w Waszej administracji została zostawiona Petycja mieszkańców wschodniej części Jabłonny (osiedla Leśna, Przylesie, Słoneczna Polana i pozostałych) w sprawie wymuszenia na naszych włodarzach i GDDKiA wybudowania przystanku ZTM w okolicach ronda S2 na nowobudowanej obwodnicy. Wszystkich, którzy chcieliby poprzeć nasze starania o przystanek prosimy o podpisy do poczatku przyszłego tygodnia na petycji znajdującej się u Pana Marka z administracji. ...
  • Mam pytanie... gdzie się mieści zarząd wspólnoty oraz w jakich godzinach przyjmuje?? Odebrałem mieszkanie i powiedziano mi że mam się tam zgłosić po przepustkę na wjazd samochodem i kod do bramy głównej... Będę wdzięczny za pomoc...
  • z tego co się dowiedziałem Administrator przyjmował interesantów na klatce schodowej. czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego? czy administracja to nie jest na uzytek wspólnoty przypadkiem? płaciliśmy za to pomieszczenie.... więc o co chodzi? znów jakiś wygłup?
  • Czy u sąsiadów również wczoraj i dziś w nocy grzejniki były zimne? ciekawi mnie czy kotłownie sa już wyłaczone czy może coś jest nie tak z tą która ogrzewa grabsztyny 1 a niestety chłód nocy jest jeszcze odczuwalny
  • Witam, Mam pytanie do mieszkańców Rajskiej Jabłoni czy nie macie Państwo problemu z wentylacją w mieszkaniach. Czy nie wiewa Wam do środka przez kratkę wentylacyjna zimne powietrze wraz z dymem zamiast wyciągać na zewnatrz. Czy nie macie Państwo zawilgoconych okień (nie tylko na dole szyby ale też przy uszczelkach). Czy ktoś już zgłaszał problem wentylacji w mieszkaniu do Mennicy i do administracji ? Jaki jest efekt po zgłoszeniu ? Bardzo proszę o informacje.
  • Czy ktoś zna może przyczynę dla której co drugi, trzeci dzień, zamiast cieplej, gorącej wody, z kranu leci letnia. Nie mozna umyc się w tym samemu, co dopiero malutkie dziecko! trafia mnie jak pomyślę, że będe musiała zapłacić jak za ciepłą!!! Co za cholera!!!
  • Wczoraj na osiedlu podobno(?)pękła rura.No,troche to dziwne,że akurat teraz jak wcześniej były mrozy po -15C,-20C i jakoś nic nie pękało.Może rura była stara nie wiem...Ale zastanawia mnie fakt,skąd ci z ADM wiedzieli,że awaria nastąpi od 14.00 w dniu wczorajszym a skończy się w dniu dzisiejszym o 10.00?Przecież pęknięcie rury jest to sprawa nagła,niespodziewana.A Tu taka precyzja.Czy ktoś z tych ludzi w ogóle myśli?Kartka została wywieszona koło południa.Mieszkańcy którzy wyjec...
  • Może warto się wypowiedzieć... www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=551 Ankiety można zostawiać w biurze administracji, jeżeli ktoś nie ma czasu biegać do gminy. Przekażemy je zbiorowo z naszego osiedla Pozdrawiam
  • Szanowni Sąsiedzi, Mam wrażenie że tereny zielone wokół naszego budynku wyglądają najskromniej ze wszystkich...I gdy patrzę na trwające nasadzenia wokół nowooddanych budynków to robię się zazdrosna...Równiutkie rzędy iglaczków i krzaczków a to dopiero początek,więc pewnie będzie jeszcze piękniej. A u nas?Jakoś tak skromnie-klika zgrupowanych ogródków drzewnych i kilka samotnych krzaczorków... Płacimy ten sam czynsz i zastanawiam się dlaczego inne bloki z wcześniejszych etapów mają zie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się