Dodaj do ulubionych

Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zarządów

13.11.08, 08:13
Drodzy Zarządzający/Administrujący smile,

Ostatnio coraz częściej pojawiają się sprzeczne informacje dotyczące dojść/ścieżek/ewentualnych chodników łączących nasze osiedle z Modlińską.
Powoli zaczyna się rysować kształt ulicy, która będzie biegła wzdłuż osiedla i niestety wydaje mi się, że nie usprawni ona w żaden sposób dojścia do poczty, Domu Kultury, znajdującego się tam przystanku.
Dodatkowo ostatnio na stronie Gminy pojawiła się informacja, że teren ze ścieżką na pocztę ma być grodzony - ma powstać tam bodaj ujęcie wody i posterunek policji.
Jakby jeszcze tego było mało na terenie, na którym znajduje się ścieżka na przystanek Pałac (na wysokości szlabanów) znajduje się tablica sprzedam/wynajmę, co prawdopodobnie oznacza ogrodzenie terenu w niedługim czasie.

W związku z powyższym proszę Was o zawalczenie w sprawie sprawnego dostępu do Modlińskiej. W innym przypadku wkrótce zostaniemy odgrodzeni od Modlińskiej i żeby dostać się do przystanków, poczty, szkoły trzeba będzie nadrabiać dużo drogi (zwłaszcza jak się jest mieszkańcem ostatnich bloków).

Nie mam pojęcia co dałoby się wywalczyć, może skrawek terenu wzdłuż boiska, na którym można byłoby ułożyć chodnik prowadzący do Modlińskiej. Zresztą kojarzę, że taki pomysł padał na forum, natomiast nie pamiętam czy były jakieś deklaracje w tej sprawie.

Z resztą ostatnio zamontowano tam furtkę. Byłoby przykro gdyby nie można było z niej korzystać...

Pozdrawiam i czekam na odzew, bo być może Państwo posiadają jakieś informacje w tej sprawie.

Obserwuj wątek
    • agus256 Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 16.11.08, 21:21
      troszkę z innej beczki ale tez dotyczy dojscia do osiedla.
      Mianowicie jak się wraca do domu bardzo pozno albo nad ranem to
      latarnie przy Kauflandzie nie palą się. Jest tak ciemno ze nie
      wiadomo czy się w coś nie wejdzie albo czy sie człowiek nie wywali
      (zwłaszcza zimą jak lód jest na chodniku).Strach takze iść jak widzi
      sie zaparkowane tuz przy chodniku TIR-y, kierowcy czasami piją,
      sikają itp.-na prawde nieprzyjemnie jest przejść ten odcinek.
      • zoot Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 17.11.08, 10:20
        DO agus256

A MOŻE TRZEBA TO DO KAUFLANDU ZGŁOSIĆ?????????? CIEMNO TO NIEKTÓRZY
        MAJĄ POD SUFITEM
        • draganek11 Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 17.11.08, 10:53
          Zadałam ostatnio podobne pytanie na forum (skierowane do Administracji)odnośnie
          nowej drogi i dojścia do ulicy Modlińskiej ale nie otrzymałam
          odpowiedzi-wysłałam więc prywatnie zapytanie do Administratora i czekam na
          odpowiedź.Jak tylko otrzymam jakieś informacje podzielę się wiadomościami.
          Co do pomysłu o zawalczenie dobrych rozwiązań dla wspólnego dobra mieszkańców
          osiedla jestem za-tylko chciałabym prosic żeby dodatkowo przesłała Pani swój
          apel do Administracji(np.mailowo)-mam wrażenie że Administracja ostatnio rzadko
          zagląda na nasze forum....
          • 17aga Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 17.11.08, 14:05
            Wysłałam maila do Pana Marka już w zeszłym tygodniu i również czekam na odpowiedź...
            Widziałam Pani zaangażowanie w pytaniach do Wójta oraz tu na forum i cieszę się, że są osoby, które aktywnie działają smile.
            A mam pewność, że jest sens - za wzór mamy sąsiadów z osiedli "za obwodnicą", którzy wywalczyli sobie autobus.
            Pozdrawiam!
            • a.hryniewicz Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 17.11.08, 16:09
              Witam serdecznie,
              Nic nam nie wiadomo na temat, że ten odcinek ma być zagrodzony. Na
              spotkaniu z panią Wójt takiego tematu nie było. Jedynie co miało być
              ogrodzone to nasze osiedle, ale wtedy furtka od strony Krąselki
              zostanie. Napewno to wyjaśnimy - narazie proszę się nie denerwować.
              Poza tym, jaki sens miałoby mieć "odgradzanie" osiedla od Posterunku
              Policji - musielibyśmy się wtedy do niego dostawać na około.
              Pozdrawiam,
              Anetta Hryniewicz,
              Zarząd RJ IV
        • agus256 Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 23.11.08, 21:48
          do ZOOT

świetnie że są tacy, którzy mają "jasno" pod sufitem. Ciekawe jest
          to, że takie podejście i brak zrozumienia mają przeważnie osoby
          które nie wychylają tyłka z samochodu. Jak się obrywa na takiej
          ulicy ot tak po porostu bo własnie się tędy przechodziło, to poglądy
          się zmieniają... nie życzę tego nikomu.A na marginesie-własciciel
          drogi(niestety kaufland) odpowiada za bezpieczeństwo na niej, a ta
          droga to niestety jedyne dojście do osiedla.
          • zoot Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 24.11.08, 13:24
            Do agus256:

TO MASZ WIELKI PROBLEM. CHYBA MUSISZ KUPIĆ SAMOCHÓD
            • 17aga Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 24.11.08, 14:51
              Czy każda dyskusja musi kończyć się dowalaniem sobie nawzajem? Czy można coś w ten sposób osiągnąć? Wątpię...
              Problem poczucia bezpieczeństwa jest istotny i nie chodzi tylko o godziny nocne i nie tylko o drogę należącą do Kauflanda.
              Teraz zimą (co dotyczy rzeczywiście tych którzy poruszają się przy pomocy swoich nógsmile jest wyjątkowo nieprzyjemnie, nawet już ok. godz. 19, 20 kiedy z autobusu wysiada mniej osób zmierzających na nasze osiedle.
              Generalnie Jabłonna nie grzeszy ilością oświetlenia ulic.
              Rano i wieczorem droga na przystanek, to droga przez ciemnię.
              Coś z tym należy zrobić i bynajmniej nie jest to powód do drwin...
              • zoot Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 25.11.08, 10:10
                nikt nie drwi, tylko może zamiast narzekania trzeba się tym zająć
                osobiście a nie oglądać się na innych. Swoje problemy należy
                załatwiać samemu a nie przez osoby trzecie.
                • 17aga Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 25.11.08, 10:51
                  Ale nie bardzo wiem jak to zrobić?
                  Kupić za własną kasę latarnię i własnoręcznie wkopać ją w ziemię?

Tu moim zdaniem niewiele da się zrobić samemu. Trzeba zwrócić na ten fakt uwagę zarządzających osiedlem oraz władz gminy, a forum jest JEDNYM ZE środków służących do tego celu.
                  • zoot Re: Dojście do Modlińskiej -do Administracji, Zar 26.11.08, 19:58
                    takie sprawy załatwia się w administracji a nie na forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka