Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      administracja

administracja

(20 wyników)
    • Laski ratujcie! (coś ostatnio często mi trzeba ratunku) Wujek właściciel mieszkanie chcąc je na mnie przepisać musi mieć jakiś papier z administracji do celów notarialnych i dostanie ten papier jak pani obejrzy mieszkanie. CO ONA BĘDZIE TU OGLĄDAĆ!
    • Ktoś tu ostatnio pisał na temat rekrutacji do urzędów administracji samorządowej a że dzis znow odwiedziłam BIP i znow mam te same spostrzeżenia postanowiłam odkopac temat;-) Jakis czas temu pracowałam w UM ,dośc duże miasto ok. jeden milion mieszkańców. Z ciekawości wchodzę sobie czasami na tzw konkursy do poszczególnych wydziałów, rozpisane oficjalnie w biuletynie informacji publicznej i to co widzę coraz bardziej mnie rozbawia. Jako że pracowałam tam trochę i był to duży wydział zdąż...
    • Mam ogólniak na studia nie mogę sobie pozwolić (nie mam matury i kasy) więc chcę iść do szkoły policealnej zaocznie tylko nie mogę się zdecydować co lepsze rachunkowość czy administracja??? Doradźcie kobietki
    • na niezmienionym poziomie. Samorządność także. Co więcej: 1) [b]POlityka surowcowa[/b] Zwiększenie podatków od wydobywanych bogactw naturalnych, przede wszystkim od miedzi i srebra. Najpierw wyprzedano za bezcen większość KGHM (i nie ma dywidendy), by teraz go opodatkować. Bez sensu. Tak samo wyprzedano za grosze złoża gazu łupkowego (Kaczyński z Tuskiem solidarnie). Przypominam. Norweski Statoil jest w 63% państwowy i ma prawa do 70% norweskich złóż ropy. Dzięki tym zyskom oraz zyskom...
    • Oto cała historia... Wczoraj wrociłam z dzieciakiem ze spacerku,weszłam do pokoju a tam wszedzie na podłodze woda(diabli z tym ze wykładzina do wymiany)po dluzszym ogladaniu okazało sie ze cieknie z grzejnika,ktory jesienią był wymieniany na nowy. Zadzwoniłam do administracji,aby przyszedł ktos to naprawic. Po 5 minutach przyszło dwoch panow-juz w drzwiach zobaczyłam ze to jakies cwaniaczki(młodzi). Ogladali grzejnik z 5 minut po czym jeden z nich oswiadczył mi prosto ze bedzie...
    • Dziewczyny mam pytanie. Po urodzeniu dziecko jest meldowane tam, gdzie matka - to jasne. Ale co potem? Byłyście w swoich administracjach czy wspólnotach i powiedziałyście o dziecku? Ja byłam pewna, że to też odbywa się z automatu - a wczoraj dostałam zestawienie kosztów i z niego wynika, że płacimy za dwie a nie trzy osoby. No i co teraz? Dziecko ma bez mała półtora roku. Mam iść i powiedzieć, że się właśnie urodziło? :)) Nie będzie nas teraz stać na zapłacenie za ostatni rok wstecz, a ...
    • Drogie mamy, moze znacie jakis skuteczny sposob na administracje osiedla, ktora od ponad 4lat nie wyminila piasku w osiedlowej pisakownicy. wlasnie teren placu zabaw, po dlugiej walce z lokatoami i spoldzielnia zotal ogrodzony, ale co z tego skoro piach w piaskownicy jest ten sam!! Tzn do tej pory piaskownica stanowila ogolnodostepna kuwete dla wszytkich kotow i psow z osiedla. telefony moje i mojego meza nic nie daja, obiecuja ze zmienia ale nic z tym nie robia. Moze by ich tak...
    • DLaczego moj post w watku "Ile macie na zycie" zostal usuniety? Nie zlamal on bardziej regulaminu niz nie jeden post w watku... Prosze o odpowiedz. Mia
    • Drogie Panie,otoz od tak dawna to tolerowalam,ale dzisiaj powiedzialam dosyc.Mieszkam na 2pietrze w bloku 10pietrowym, balkon i okna wychodza na ta sama strone co klatka/drzwi wejsciowe + zsyp.I kazdego ranka jest to samo,mieszkancy bloku parkuja swoje samochody gdzie tylko popadnie!! Kazdego dnia mam problem aby wyjsc z wozkiem do sklepu czy na spacer, poniewaz jakis genialny kierowca podjezdza pod same drzwi! Ale to jeszcze ok niech sobie parkuje bo to jemu ktos zarysuje auto...
    • sprzataczki. Mowa tu o mnie. Jutro pierwszy dzien. Nie wiem jak sobie poradze. Niby 3-4 godziny dziennie, ale nigdy jeszcze nie zostawialam corci tak czesto na tak dlugo. Czuje sie jakbym ja zdradzala. Trzymajcie za mnie kciuki.
    • Drogie emamy, co myślicie o pomyśle uruchomienia foroforum, na którym miałybyście możliwość prezentowania prac Waszych dzieci: rysunki, laurki...? Link do hp FotoForum fotoforum.gazeta.pl/0,0.html pozdrawiam, zawisek
    • Witam Was!!Bardzo proszę o radę. Od tego roku wybieram się na studia (lepiej późno niż wcale)prócz tego pracuję (również w weekendy) i mam synka 3-letniego. Ale mam problem bo niewiem na który kierunek, mam dwie opcje:na AE zarządzanie lub UŚ administracja. Niewiem który mi się bardziej kiedyś przyda chociaż uważam że oba są dobre. Nigdy nie byłam dobra z matmy i innych nauk ścisłych a na pierwszym roku zarządzania jest matma której się strasznie boje bo z matmą ostatnio miałam stycznoś...
    • Osiedle z kilkoma parkingami strzeżonymi społecznie, więc wiadomo ilość miejsc ograniczona czyt. tylko dla starych mieszkańców, reszta parkuje pod blokami. Pomijając fakt, że niektórzy pogrodzili sobie miejsca na trawnikach tzn. postawili takie małe płotki, z łańcuchem na kłódkę, oraz to, że sąsiad dopisał nr. rejestracyjny swojego samochodu do tablicy ze znakiem dla inwalidów, to roszczą sobie prawo do wszystkich chyba miejsc. Wychodzę dzisiaj rano do pracy, a za szybą obraźliw...
    • Dziewczyny mam problem z sasiadem palacym na klatce schodowej. Mieszkam na 2 pietrze, on na 3 i kurzy jak poj....... a mi ten dym wlazi do chaty!!!I wkurza mnie to niemilosiernie, glosno to komentuje na klatce, ale boje sie mu zwrocic uwage, a to dlatego, ze trzymam wozek na klatce, przy swoich drzwiach i czasami moge znalezc cos w nim.....lub moze mi go zniszczyc. Wozkarni niemam, wiec problem jest, do tego wozka nie wstawie do chalupy, bo mam malo miejsca. Co robic?? Poradzcie...
    • Witam, Może kogoś zaciekawi taka historia. 6 lat temu kupiłam mieszkanie na takim osiedlu w Warszawie ze względu na jego zalety oczywiście: przystępna cena, z cegły, a nie z płyty, dobra lokalizacja, dużo zieleni w pobliżu, dobre zaopatrzenie. Jest to stare osiedle z lat 60-tych (stąd taka cena) i niestety duża grupa, jeżeli nie większość jego mieszkańców też jest z lat 60-tych. To znaczy wtedy oni, jak to się wówczas popularnie mówiło: "dostali mieszkanie". W międzyczasie spół...
    • lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7616296,Spoldzielnia___dziecko_jest_zywotne___Co_wolno_w_domu_.html A co Wy na to? Ja mam takie skojarzenie: "....Ja jestem odpowiedzialny za ten dom i wymagam społecznego podejścia. Ja powiesiłem zielone, pani brązowe. No i jak to teraz wygląda? Jak gó... w lesie. I ja się na to nie zgadzam......" Ktoś pamięta z jakiego to filmu ? ;)
    • no może niekoniecznie na gwałt ale do pomocy... :))))) Sytuacja wygląda tak: mój administrator trzy tygodnie temu rozkopał mi mieszkanie i tyle go widzieli. W administracji byłam 100 razy - za każdym razem wciskali mi kit, że robotnicy WLAśNIE TAM IDą.... Termin rozpoczęcia tego remontu mam na piśmie ustalony na koniec lipca. Remont polega na odgrzybianiu ścian środkami chemicznymi i wymianie drewnianej podłogi. Pytałam w Sanepidzie i Nadzorze Budowlanym - administrator ma OBOWIąZEK na...
    • kochani Mam do Was pytanko, nie wiem, czy tu akurat powinnam zamieści swój post ale spróbuję. Mieszkam w maleńkim miasteczkua w nim, budżet...albo go nawet nie ma? I nie ma też placu zabaw, takiego konkretnego: karuzela, huśtawki, drabinki, ślizgawki itp. Będąc na wakcjach napatrzyłam się i zazdrościłam. Chcę i marzę o tym aby nasze Szprotawskie dzieci też miały taki plac zabaw!!! Należy im sie drobina szaleństw i bezpieczne zabawy!!! A więc pytam. Jak załatwić sponsoring? Gdzie się udać w te...
    • ie korespondencji ?! Wie któraś może? Zdaję sobie sprawę,że brzmi to sensacyjnie, ale TAK KTOŚ mi się włamał do kompa (już daaawno temu zresztą)a teraz WRESZCIE dochodzimy do CZYN~ÓW KARALNYCH GDZIE na NK się zgłasza takie kwiatki, wie któraś może?
    • Mieszkam w bloku, pode mną mieszka starsza pani, której dwa lata temu zmarła matka. Po smierci matki coś się stało z tą kobietą. Mówiąc potocznie zbzikowała. Chodzi po śmietnikach, zbiera śmieci, i przynosi je wszystkie do domu...Balkon jest zawalony zgniłymi owocami, smieciami, wyobrażacie sobie chyba jak to śmierdzi? Do jej mieszkania nie da się wejść, jest zawalone pudłami, starymi szmatami. Podobno ta pani zgłosiła się do mopsu, ze potrzebuje pomocy finansowej i tym usprawi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się