Dodaj do ulubionych

JAK TO ZAŁATWIĆ???

IP: *.* 29.07.02, 22:35
kochaniMam do Was pytanko, nie wiem, czy tu akurat powinnam zamieści swój post ale spróbuję.Mieszkam w maleńkim miasteczkua w nim, budżet...albo go nawet nie ma? I nie ma też placu zabaw, takiego konkretnego: karuzela, huśtawki, drabinki, ślizgawki itp.Będąc na wakcjach napatrzyłam się i zazdrościłam. Chcę i marzę o tym aby nasze Szprotawskie dzieci też miały taki plac zabaw!!! Należy im sie drobina szaleństw i bezpieczne zabawy!!! A więc pytam. Jak załatwić sponsoring? Gdzie się udać w tej sprawie? Trzeba znaleźć też miejsce - to chyba muszę załatwicćw Urzędzie Miasta ,a jeżeli będę miała ten plac, to co dalej? NAPRAWDĘ O TYM MARZĘ!!! Może jestem śmieszną idealistką i marzycielką ale chcę aby mi się udało. Proszę pomóżcie...lea
Obserwuj wątek
    • Gość: komaja Re: JAK TO ZAŁATWIĆ??? IP: *.* 29.07.02, 23:23
      Witaj ,nie wiem czy mieszkasz w blokach w spóldzielni mieszkaniowej,ale jeśli tak to trzeba by załatwiać w administracji u nas to się poprostu idzie i mówi o co chodzi,dobrze to poprzeć jakąś petycją mieszkańców ,potem trzeba ze trzy razy się przypominać ,dobrze jak chodzą różne osoby z tą samą sprawą i w zasadzie załatwione.Jeśli to nie spółdzielnia to ja tez myślę że Urząd Miasta to odpowiednia instytucja(zresztą w budzecie zawsze jest kwota na takie inwestycje)tryb postępowania podobny jak u nas tylko wytrwałości więcej .Życzę aby udało Ci się to załatwić bo maluchy uwielbiają te place(Jakub ma 13 m i z wózka pokazuje rączką gdzie jechać , zna wszystkie)aha jeśli macie lokalna gazetę to warto zainteresować sprawą kogoś z tamtąd pozdrawiam gorąco Magda K
    • Gość: lea Re: JAK TO ZAŁATWIĆ??? IP: *.* 30.07.02, 07:05
      Mieszkam w kamienicy, a o piaskownicę z administracją walczymy ( z sąsiadami z bocznych kamienic ) już parę lat - i bezskutecznie. Brak pieniędzy :(A na Urząd Miasta też nie ma na co liczyć, tu brakują pieniądze nawet na leki do szpitalasad Dlatego chcę postarać się o sponsoring. Zdobyć materiał, a myślę, że resztę zrobią z chęcią rodzice :)lea
      • Gość: iwo1 Re: JAK TO ZAŁATWIĆ??? IP: *.* 30.07.02, 08:03
        Cześć Lea ,ja na twoim miejscu odwiedziłabym okoliczne firmy i zaproponowała drobny sponsoring w zamian np.za przybicie tabliczki z nazwą firmy w strategicznym miejscu placu zabaw ,czasem ludzi to strasznie rajcuje ,pewnie macie w okolicy jakiś lokalnych przeciębiorców?Musisz też z administracji załatwić pozwolenie na lokalizację ,ale patrzac na temat postu i chęci wnioskuję ze jesteś dzielną kobietą i sobie z tym wszystkim poradziszPozdrawiamIwona
    • Gość: eBeata Re: JAK TO ZAŁATWIĆ??? IP: *.* 30.07.02, 09:27
      Lea powodzenia!!!a może skoro urząd tłumaczy się brakiem funduszy, załatwcie najpierw tylko lokalizację. I wtedy działajcie powoli z pomocą sponsorów /tabliczka jest dobrym pomysłem/, czynów społecznych rodziców. Jeżeli zabraknie pieniędzy można wiele zabawek zrobić we własnym zakresie z pali drewnianych /tartak, leśniczy/, opon, przyda się wizyta na złomowisku. Trochę farby, gwożdzi. Sądzę też, że takie wspólne działanie Was skonsoliduje, a wciągnięta do pracy młodzież, może nie będzie później sprzętu psuła. A może przy okazji młodzi zrobią dla siebie ścieżkę zdrowia?Napisz jak się uda.Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka